Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Зрив виборів, винищення нації чи випадковість?

  • 28.10.09, 10:55

http://focus.ua/health/74838 схоже на сюжет із американського фільму.

а можливо просто хочуть зірвати вибори? сценарій простий. особа Х закупила вірус чогось там. неможна бути певним що не захворіє 50% жителів україни. після цього в країні запровадять надзвичайний стан. вибори зірвано на невизначений термін.

 

ну я думаю ход мислі понятний.

1 листопада - Листопадовий Чин відзначаємо разом!

  • 27.10.09, 14:44
Всі, хто хоч трохи обізнаний з подіями створення 1914 р. в австрійській армії виключно українського за національністю Легіону Січових Стрільців, той зрозуміє важливість цієї події у подальшій історії боротьби за незалежність України.
Частина цього Легіону Січових Стрільців, що під час боїв в Карпатах попала в російський полон, стала одною з найорганізованих бойових частин у Києві під орудою уряду Української Народної Республіки, а на чолі цього корпусу Січових Стрільців постав полковник Євген Коновалець, творець в подальшому Української Визвольної Органанізації, що потім трансформувалась у відому Організацію Українських Націоналістів.
Інша частина Легіону Січових Стрільців стала рушійною силою славетного Листопадового Чину, що під час розвалу Австро-Угорської імперії розпочався 1 листопада 1918 р. з захоплення влади у Львові і проголошення утворення Західньо-Української Народної Республіки. Хоч далі були важкі виснажливі бої і гіркота поразок, але саме тоді український народ західного регіону в особі провідних синів і дочок з Легіону Січових Стрільців показав світу прагнення до свободи і незалежності. Саме ця подія Листопадового Чину призвела до проголошення соборності всіх українських земель урочистим Актом Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі. І саме з цього моменту веде свій відлік Соборнісь України, але аж ніяк не від 1939 р.
Вони були першими, хто виступив за нашу свободу - Січові Стрільці! Їх кров - наша свобода! Тому закликаємо всіх, хто має почуття гідності як патріота і громадянина Держави Україна прийти до могил Січових Стрільців 1 листопада на Личаківський та Янівський меморіали і вшанувати їх пам’ять покладанням квітів та спільною молитвою Вічної Пам’яті. Також закликаємо всіх запалити вдома і поставити у вікні Свічу пам’яті о 21.00
Членів і прихильників ГО"Разом" просимо прийти на 14 годину з квітами і свічками до Янівського цвинтаря, де є найбільше поле поховань усусусів та воїнів Української Галицької Армії, а також могила їх керівника - генерала Мирона Тарнавського.
Ми також висловлюємо підтримку всім іншим акціям на вшанування Листопадового Чину та 91-ї річниці проголошення ЗУНР. Було б просто чудово, якщо б вшанування пам’яті українських патріотів продовжувалось впродовж всього дня, оскільки багато людей будуть вшановувати на цвинтарях 1 листопада у Свято Всіх Святих могили своїх рідних, після чого можуть зайти і до меморіалів військових поховань, щоб вшанувати пам’ять полеглих.
Слава Україні!   

Як соціологи гроші відробляють або Зомбування по-бютівськи

Нещодавно Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦІС» були опубліковані рейтинги кандидатів у Президенти України. Лейтмотивом опитування було зростання рейтингу Тимошенко і її очевидний вихід у другий тур виборів. Судіть самі: за даними дослідження ВОНА відстає від Віктора Януковича усього на 9%(!), натомість третій переслідувач Арсеній Яценюк відстає від лідера ПР на цілих 20 %, тобто безнадійно пролітаючи у першому турі.

Багато джерел опублікували цю інформацію, але ніхто не звернув уваги на головне. Зокрема за повідомленням УНІАН (http://www.unian.net/ukr/news/news-343227.html) замовником дослідження являється Український фонд підтримки реформ. Що ж, досить цікаво, навіщо якомусь там фонду знати про вибори. Заходимо на їх сайт http://www.ufpr.org.ua/about.php і... вуаля!

Інформація про керівників Фонду:

Пинзеник Віктор Михайлович - Голова УФПР;
Гринів Ігор Олексійович - Голова правління УФПР;
Соболєв Сергій Владиславович - Голова експертної ради УФПР;
Ярема Олександр Йосипович - Виконавчий директор УФПР.

Керівники Фонду - затяті бютівці. Тепер все стає на свої місця. Як-то кажуть: хто платить, той і замовляє музику. Пропоную дружно посміятися (чи поплакати) над витягом із прес-релізу опитування:

За 100 днів до дня виборів рейтинги першого туру розташувалися в такій послідовності: Янукович – 28,7 %, Тимошенко – 19,0 %, Яценюк – 8,2 %, Симоненко – 3,6 %, Литвин – 2,9 %, Ющенко – 2,8 %, Тигіпко – 2,6 %, Тягнибок – 1 %. Решту кандидатів підтримують менше одного відсотка виборців. Порівняно з липнем 2009 року зросли рейтинги в основних двох кандидатів Януковича та Тимошенко на 0,9 % та 2,1 % відповідно. Рейтинг Яценюка впав більше ніж на третину (-4,9 % ). Рейтинги всіх інших претендентів також дещо зменшились за виключенням Тігіпка (+1,7 % ). На другому турі також скоротився розрив між Януковичем та Тимошенко 40,3 % та 32,6 % відповідно. Тимошенко лідирує на Заході та в Центрі України в 16 областях та у м.Києві, а Янукович в 8 областях, Автономній республіці Крим та м.Севастополі. (http://www.socis.kiev.ua/ua/press/reytynhy-kandydativ-u-prezydenty-ukraj..)

Яке співпадіння! Відставання Тимошенко від Януковича скорочується, рейтинги всіх інших кадидатів "дещо зменшились". Звісно окрім Тігіпка, якого вважають технічним кандидатом Тимошенко (+1,7 - справжній прорив!). Мета технології проста, як двері: зробити конкурентів Юлії за вихід у другий тур "непрохідними".

Актуально згадати слова Заступника глави Секретаріату Президента України Марини Ставнійчук, яка теж заявляла про заангажованість опитувань. Щоправда, як представник Президента вона торкалася суто рейтингу Ющенка:

«Таке зомбування існує, суспільству нав`язується така думка широко й масово. А його реальний рейтинг - не скажу, що він високий, та все ж, - близько 8 відсотків, але жодним чином не 2. Не кажучи вже про те, що рейтинги інших кандидатів не набагато вищі», - сказала, зокрема, М.СТАВНІЙЧУК, додавши, що «прем`єр насправді може мати 10-12 відсотків - не так уже далеко від президентського рівня». - повідомляв УНІАН (http://www.unian.net/)

Враховуючи те, як БЮТ пихає нас фаст-фудовими опитуваннями, слова Марини Ставнійчук дуже схожі на правду. До цього необхідно додати: занижають не тільки Ющенка, а й усіх інших кандидатів, які чимось не догодили замовнику. Але викриваючи такі дивні залежності між клієнтом соціологічної служби і результатами опитування, ми маємо змогу дізнатися правду. Значить вихід Тимошенко у другий тур не є такий вже гарантований. Інакше навіщо оплачувати дороге окозамилювання? Чекаємо на біг-бордах нове гасло: "Соціологія є, ВОНА ПРАЦЮЄ!"

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

Чи існує у Ющенка команда?



В 2004 році в Ющенку бачили надійну альтернативу проросійському Януковичу з "пацанськими замашкамі". Ющенко переміг. З того часу багато чого змінилося. Хоча Янукович значно виріс як політик, але його малоросійство не зазнало змін. Свого часу Загроза-2004 об’єднала проти себе націонал-демократів, лібералів, соціалістів, радикальних націоналістів, малий та середній бізнес, нарешті звичайних пересічних громадян, які були обурені та налякані продовженням режиму Кучми.  

"Твою думку враховано, шапку буде повернуто" - такими анекдотами зустрічають передчасний старт передвиборчої кампанії Віктора Януковича. Спору немає,  жарт смішний, але скільки б не було ляпів у Федоровича, його рейтинг протягом трьох років тримається на рівні 28-33%. Протягом трьох років ПР виглядає як непорушна цеглина, не дивлячись на демарш з неї окремих політиків. Сам Прохвесор повертається до свого старого образу Хама: "їм треба повідривати оте місце, якого у вас нема"(журналістці - про педофілів), мер-засранець із Сімферополя, відлюдкувате обличчя на біг-мордах.  Загроза-2004 перевтілилась у Загрозу-2010. Не дивлячись на намагання політтехнологів представити Тимошенко єдиною альтернативою ВФЯ, БЮТ все ж знаходиться у протистоянні з Ющенком. На його дискредитацію спрямована неадекватна кількість тимошенківських ресурсів. Російський Інтернет переповнений антиющенківським брудом. Навіть Затулін заявив, що їх влаштує будь-який президент окрім Ющенка.

Отже, як і 2004-го,  два Віктора запропонували суспільству діаметрально протилежні цінності. Чи об’єднала Загроза-2010 хоч кого-небудь проти себе? Хто готовий підтримати чинного Президента? З якою командою він вступає у боротьбу за "найвищий стілець"?  Нагадаємо, що в ті часи Ющенка підтримувала маса політиків. Та де вони зараз? З Тимошенко все зрозуміло, Кінах, Рибачук і Зінченко відійшли в тінь, УНП і НРУ висувають своїх кандидатів, "любі друзі" гуртом перейшли у БЮТ. Навіть недавні соратники Президента Балога, Гриценко і Яценюк розпочали свою гру. З цієї сили-силенної людей вірними власним поглядам залишились  тільки Порошенко та Кириленко. Та наспіх створеного громадського руху "За Україну!" явно замало для серйозної участі у виборчих перегонах.

Однак деякі обставини суттєво відрізняються від ситуації п’ятирічної давнини. А саме - влада. Віктор Ющенко - Президент України. Це дає змогу застосовувати Секретаріат Президента, який в умілих руках може перетворитися на Кабмін (спитайте Медведчука). Це дає змогу призначати своїх людей в ОДА і РДА, тобто доносити свою позицію до кожного села. Проблема тут полягає в тому, що обласні чиновники ладні на все, аби зберегти своє крісло й кабінет. Тому частина з них негласно працює на виборчі штаби конкурентів, проявляючи свій "інстинкт збереження посади". Натомість реакції на такі дії з боку Президента немає. То ж з ким Ющенко йтиме на вибори, з вдаваними прихильниками?

Особисто сам він заявляв, що покладатиметься на патріотичні сили.  При цьому сама передвиборча кампанія Віктора Андрійовича ще не розпочалася. І ніяких хоча б чуток про перемовини. "Я не здамся" - казав Ющенко. То може пора доводити цю заяву на практиці?  

Станіслав Цись, Тарас Токар, спеціально для "Майдану".

Україні запропоновано обрати курс економічного націоналізму

«Українська народна партія висуває кандидатом на посаду Президента України свого лідера Юрія КОСТЕНКА – безкомпромісного захисника національних пріоритетів, особистість, незаплямовану жодним корупційним скандалом», а також «пропонує країні ідею ЕКОНОМІЧНОГО НАЦІОНАЛІЗМУ – як єдиний можливий шлях виходу з кризи», - наголошується в заяві XI позачергового з’їзду УНП.

«Сутність ідеї Економічного Націоналізму – «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське!», - йдеться в заяві УНП. Як наголошує партія, «цю стратегію було реалізовано в усіх європейських країнах та Сполучених Штатах Америки, а відтак - успішно доведено, що лише підтримкою вітчизняного виробника створюється вдосталь робочих місць, товарів і благ та забезпечується високий рівень життя громадян». УНП, яка «20 років сповідує ідеологію пріоритетності національних інтересів України та її народу», вважає, що «стратегія ЕКОНОМІЧНОГО НАЦІОНАЛІЗМУ – це єдиний порятунок для Української Держави». Водночас, УНП «не вірить, що подолати кризу можна кредитами МВФ, що добробут держави може забезпечити ліберальна економіка, що гарантією безпеки України може стати Росія». УНП констатує, що «Україна на 18 році незалежності увійшла до 20-ти найбільш нестабільних країн світу, посіла 134 місце у рейтингу поширення корупції і 106 місце – за кількістю ВВП на душу населення, що нижче за Алжир, Габон та Намібію». «Такі показники могли стати лише результатом дій влади, яка не працює на суспільство, та не керується національним інтересом», - підкреслює УНП в заяві з’їзду. «Україна потребує правого світогляду у владі», а «команда УНП єдина в Україні яка може реалізувати цю програму», - наголошується в Заяві. Партія констатує, що «має ідеологічну команду професіоналів, котрі вже сьогодні реалізують програму партії на місцях». УНП постане на виборах як найпотужніша проукраїнська політична сила, що має «12 095 осередків в усіх регіонах України, де задіяні 60 тис партійців». «УНП йде на вибори», щоб праву ідею «почули і зрозуміли якнайбільше співвітчизників», - наголошується в заяві XI позачергового з’їзду УНП.

http://upu.org.ua/content/ukrajini-zaproponovano-obrati-kurs-ekonomichnogo-natsionalizmu

На Майдані стартував з’їзд на підтримку Юлії Тимошенко

На столичному Майдані Незалежності розпочався з’їзд Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", на якому Юлію Тимошенко буде висунуто кандидатом у президенти України.

Організатори заходу зазначають, що люди, які прийшли сьогодні на Майдан, отримають можливість підтримати Юлію Тимошенко на президентському шляху.

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов прогнозував велику кількість громадян-учасників з’їзду – понад 100 тисяч.

"Я думаю, що міг би зібратися і мільйон громадян, але Майдан дійсно стільки не може вмістити. Тому ми очікуємо десь понад сто тисяч", - заявив раніше Олександр Турчинов.

Після закінчення з'їзду на Майдані відбудеться концерт, який транслюватиметься українськими телеканалами у прямому ефірі.

http://upu.org.ua/content/na-maidani-startuvav-z-jizd-na-pidtrimku-yuliji-timoshenko

Будут выборы Президента по телефону. Скоро.


Идея проводить электронные голосования посредством Интернет волнует членов ЦИК не первый год. Прошлой осенью тестовые электронные выборы (в виде опроса населения, пришедшего голосовать) были проведены в Новомосковске Тульской области.
Позднее, в январе 2009 года ЦИК заявили о том, что будет проводить выборы по мобильному телефону и социальной карте.
Позднее эксперимент с мобильниками провели на молодежном форуме "Селигер", а ещё один собирались провести во время выборов 11 октября.

Тем временем, с выборами по Интернет все как-то не складывалось: во время мартовского тестирования электронная система сбора голосов была атакована 270 тысяч раз. 
  Взято здеся

Чи повернеться у наступному році Україна до диктатури?

Чи повернеться у наступному році Україна до комуно-кримінальної диктатури?

45%, 22 голоси

55%, 27 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чи є серед майбутніх кандидатів справжній "лідер нації"?

Візьміть участь у черговому опитуванні сайту "Україна понад усе!".

Дайте відповідь на запитання: "Чи є серед майбутніх кандидатів у Президенти України справжній "лідер нації"?", розміщене тут http://upu.org.ua/content/chi-je-sered-maibutnikh-kandidativ-u-prezidenti-ukrajini-spravzhnii-lider-natsiji

Обговорюємо тему під цією заміткою.