Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Фата - моргана.

Выхожу на площадь, смотрю - балаган какой-то красненьким высвечивает. Дай, думаю, посмотрю. Что за чудо такое? Подхожу, ба!, все старая песня из прошлого тянется. Коммунисты, значит, зажигают. Все им неймется. Привидения , о которых еще дедушка Маркс писал, которые будто по Европах бродят, на площадь мирную притаранились.

Спрашиваю у кибиточников этих, мол, чьих будете? Уж больно экзотично выглядите. Так они даже чуток обиделись. Нет, говорят. Из масс мы самых, что ни на есть, народных и правильных. Это я и не отрицал. Верил. Подзаработать парнишки пришли. Поизображали комсомольцев этих. Во-первых, деньги не пахнут. Во-вторых - скрутно всюду. Тугрики, даже монгольские, совсем не помешают.

А вот руководство балаганом этим, которое там где-то наверху, это совсем другое дело. Харизмы не хватает. Вот хари хватает. Даже с избытком. А харизмы этой - ну ни в какую. Я им так и сказал. Надо, чтобы главный ваш с кипяточком здесь бегал, как Ленин в 17 году. Тогда и народишко кой-какой потянется. Старичок один согласно закивал головой. Ленин, молвил, гением был. Догадался, значит, чем народ растормошить. А нынешний, разве что хоромами своими да голосом ладным. Но, щас, это на каждом шагу есть. Что слева, что справа. Одна холера, в общем.


Да... а чего собрались-то?. Давали неравнодушным, коих было так много, что аж милиционеры два в сторонке чуть не уснули, подписать бумагу непонятную с непонятными требованиями, которые должны были обозначать страшную заботу о стране и людях и привести массы к референдуму. После которого, надо полагать, красненьким опять зальет все города и веси.

Да... Неистребима вера в знамения, или в знамена. Тут уж кому как. Главное, чтобы все в кумачах этих было. А то ведь мало нахлебались. Надо бы еще.






Дещо з Бжезінського...

  • 02.11.11, 18:37
"Росія може бути або імперією, або демократією, але не тим і іншим одночасно ... Без України Росія перестає бути імперією, з Україною ж, підкупленою, а потім і підпорядкованою, Росія автоматично перетворюється на імперію"

А це - про самого Бжезінського :
«Людина ця настільки зріднилася зі своїм ремеслом, що іноді навіть і не знаєш - чи то перед тобою старий поляк, чи то вся світова закуліса тобі зараз посміхається. Не людина, а авіаносна група в костюмі ».

Янукович перепутал Южную Америку с Северной

  • 02.11.11, 16:08
Президент Виктор Янукович допустил
очередной географический конфуз. Он перепутал Северную Америку с Южной.
Это произошло на расширенном заседании правительства, когда Янукович
рассказывал о поиске новых рынков для украинских товаров.

«Нам надо искать рынки там, где сохраняются высокие темпы роста
экономики. Мы видим, как замедлились темпы в Европе. В Азии,
Тихоокеанском регионе они сохраняются. Я был в Северной Америке. там
сохраняется рост», — сказал Янукович.

Как известно, недавно президент осуществил турне по Южной Америке, которое включало визиты на Кубу и в Бразилию.

Стран Северной Америки Янукович в этом году с рабочими визитами не посещал, а присутствовал лишь на заседании Генассамблеи ООН.

По словам Януковича, визиты за границу для него — это государственная миссия.

«Мы не просто катаемся, чтобы показать себя. Мы везем с собою бизнес.
Нам надо организовать механизмы межрегионального сотрудничества», —
заявил он.//Украинская правда

" Ує моє"

Чи знеєте ви щось про живописців Ялину Греко або Бенджаміна геть Блока? Чи чули колись, що флорентійський політичний діяч Козімо Медичі інколи одягав не себе збрую? Мабуть, ні. А от нардеп Зубанов (звісно, ПР) не тільки це знає, а і ще багато дивовиж, чим він поділився в товстеленній книжці "Україна - Європа " (скорочено УЄ), яку видало його сімейне видавництво Кріон. Чесно кажучи, я її не читав, бо коштує вона немало, і підтримувати цьго нардепа, у тому числі і фінансово, немає бажання, тим більше,  виявляється, що ця монографія є простим копіюванням відповідних статей з вікіпедії. Ось так просто нардеп помножує свої рахунки у.е. Все це добре знає пані Олена Русина, вона і провела екскурс цією книжкою(http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/10/31/59752/) для всіх бажаючих. Спасибі їй. Чого не зауважила пані Олена, так це того, що на додаток цей опус ще  й яксь переміг у конкурсі на кращу книгу у номінації "З глибин знання." Чудеса, та й годі.

Традиції дорожчі за штрафи

  • 01.11.11, 09:39
Традиції дорожчі за штрафи — фанати львівських «Карпат» скандують «Спасибо житєлям Донбасса за президента — п…са». Відео тут.

Джерело: Білозерська

Плакали ненька на призьбі...

Гей, слав*яни, чи як вас там, беріться за дупи, та й втікайте край за очі. Бо нікуди вже йти на "просторах" наших. Все спродано, куплено, перекуплено, знищено та "реформовано". Куди там колишня польська "шокова терапія". У нас тут вже повний сепсис, криндик, разом з парагваєм цим. Ола-ла-ла... де ж наш Ремарк? Куди подівся? Криза така,  що аж тащить увесь загал, трощить, плющить, а потім знову трусить, а Ремарка, щоб вивернути все це -  немає та й годі. Ліна Костенко щось писала, але все більше про передчуття... Тепер вже пішли "цвіточки" з  "ягадками" до кучі.

Ех, слав*яни, сидіть собі та паліть свої дуди. В кафетеріях та генделиках. А я йду до постелі, теплої та гіпнозуючої.

Завтра буде добре. Завтра буде мило. Завтра нас розірве золота доба. Безжальната безгрішна. Як казав мій товариш з Ворохти - "Ще 10 років так помучимось, привикнемо та й буде нам добре!"

Слава Україні! Тихій благій державі в самому центрі Європи.

В Україні формуватимуть нові владні і правоохоронні органи

  • 31.10.11, 16:54

Сьогодні в Києві відбувся Всеукраїнський Форум ветеранських організацій.Мета заходу: консолідація зусиль ветеранів Збройних Сил, військовослужбовців у відставці, воїнів запасу з метою посилення впливу громадян, що приймали військову присягу на суспільно-політичні процеси вУкраїні.Ініціатором виступив громадянський рух «Спільна Справа».На початку Форуму ведучий — координатор «Спільної Справи» Олександр Данилюк наголосив, що мова піде, в першу чергу, про підготовку до акції протесту 3 листопада. І хоча мається на увазі тотальний демонтаж системи влади в Україні, згідно домовленості з ініціаторами акції 3.11 — ВГО «Ніхто крім нас» питання про відставку Януковича поки не  піднімається. Данилюк також зазначив, що одною з умов демонтажу нинішньої системи влади є реприватизація — позбавлення олігархів контролю над стратегічними підприємствами.Полковник Станіслав Солодовнік, який виступав наступним, нагадав, що президент США Барак Обама вже натякав Лукашенку, Путіну і Януковичу на можливість «лівійського варіанту», однак нашу роботу за нас ніхто не зробить. Він також наголосив на необхідності створення Конституційної варти, яка б замінила міліцію, яку, на його думку, треба розігнати. Від Могильова до останнього мєнта. Солодовнік також підтримав Данилюка в питанні реприватизації стратегічних підприємств. Він також просив присутніх, хто має знайомих звільнених суддів і прокурорів, провести з ними розмови, щоб мати фахівців для майбутньої новоствореної судової системи.Микола Ісаєв, представник Союзу Чорнобиль, зазначив, гроші в державі є. Зокрема, нагадав про 24 млрд. гривень списаних боргів енергопостачальних підприємств, які контролюють олігархи. А також вертольоти, Межигір'я і тому подібне. Він наголосив, що оскільки конституційний лад в країні незаконно змінений, маємо справу з узрпацією влади. Всі три гілки влади наразі є нелегітимними. І нарід має здійснювати, згідно 5 статті Конституції, владу безпосердньо. Для чого Ісаєв запропонував створити Комітети безпосереднього народовладдя.Олег Загребельний запропонував військовослужбовцям запасу знайти свою військову форму і на акції протесту стати в першому ряду. Обличчям до міліції, спиною до народу. Лалак Олександр від Всенародного фронту порятунку України заявив про необхідність зібрати команду однодумців, які б розробили концепцію національно-визвольної революції.На це Олександр Данилюк зауважив, що на розробку концепцій дещо бракує часу. І запропонував об'єднатися навколо наступних вимог:

1.Перевибори президента і ВР; 2.Закріплення в Конституції не дозвільного, а заявочного характеру референдуму(наразі записаний дозвільний порядок, який практично унеможливлює його проведення); 3.Виборність голів судів всіх рівнів і прокурорів.Чорнобилець, колишній десантник Торченко Анатолій зауважив, що влада нелегітимна ще й тому, що не виконує рішень судів про виплати чорнобильцям, аж до Конституційного суду включно. Він також зауважив, що мєнти лякливі, як собаки. Події в Одесі, коли 12 мєнтів не змогли впоратися з 3 кілерами, це добре показали. Представник Загальновійськового союзу воїнів-інтернаціоналістів і воїнів запасу «Інконт» Дрямов Володимир зазначив, що треба об'єднуватись проти бандитської влади з усіма, з ким можна, з одного боку. З іншого — розхитувати ситуацію усіма доступними методами. На це Олександр Данилюк заявив, що, на його думку, найбільший ворог української державності — ідіотичне невміння і небажання об'єднуватися. Від ВГО «Ніхто крім нас» виступив заступник голови правління Борис Новожилов. Він заявив, що Форум громадянського суспільства, який відбувся 14 жовтня, показав, що можна об'єднатися навколо того, що маємосправу з бандитською владою.За словами Новожилова, існує два шляхи: легітимний і революційний. Наразі «Ніхто крім нас» орієнтується на легітимний шлях. Події 20 вересня під ВР були демонстрацією, яким може бути революційний шлях. Але спочатку треба вичерпати всі легітимні форми протесту. 3 листопада акції протесту під облрадами будуть проходити з вимогою поставити на поіменне голосування в обласних, міських та районних радах питання недовіри до ВР. Акція 3 листопада, на думку Новожилова, також стане перевіркою сил — буде видно, хто з громадських діячів може вивести скільки людей. Також до 3 листопада планується визначитись з членами Народної ради — перехідного парламенту, сформованого за принципом по 3 представника від кожної адміністративної одиниці (включаючи Київ і Севастополь). Був знайдений, за словами Бориса Новожилова, єдиний шлях формування Народної ради. В протоколах від областей про обрання 3 представників немає граф «проти» і «утримався». Громадські організації, які не підтримують кандидатури, зазначені в протоколі, просто його не підписують. Народна рада має взяти на себе відповідальність до нових виборів, а її члени — відмовитись від політичної діяльності. Історик Олександр Кравчук зазначив, що й режими, міцніші від режиму Януковича, падали, коли на вулиці виходило протестувати багато людей. На завершення Форуму ведучий Олександр Данилюк поставив на голосування три питання: 1.Про створення Комітетів безпосереднього народовладдя; 2.Про створення Конституційної варти; 3.Про підтримку акції 3 листопада. Всі присутні проголосували «за»

Джерело: Політклуб

Сумбурное рассуждение о счастье. Связанное с чем-то абстрактным.

Хотите быть счастливым?

Тогда не плюйте на родину.

Или проходите мимо.

Не мешайте благородной очереди за манной.

Стреляйте перепелов.

И ешьте свое мясо.

Но все-равно - не плюйте на отечество.

И помните - страна всегда помнит своих героев.

Это хорошо знала когда-то баба Параска.

Берите с нее пример.

Носите на грудях разные цацки.

С гордостью и шовинистической радостью одновременно.

Если, конечно, они у вас есть.

А если нет, то вы никогда не любили родину.

Ну, и поделом вам.

Идите, сперва научитесь это делать красиво и всенародно.

А уже потом говорите, ЧТО ВЫ НИКОГДА НЕ БЫЛИ СЧАСТЛИВЫ.

Вот. Как-то так.

(Занавес. Умиление. Слезы, ручьем текущие по небритым щекам)

At

At

підтримаєм!

1 листопада до всіх українських телеканалів і радіо буде передане звернення з проханням 26 листопада – в День памяті жертв Голодоморів зняти з ефіру всі розважальні програми, шоу і фільми. Натомість наповнити ефір програмами та фільмами про Голодомори в Україні або такими, які б відповідали жалобному настрою. З таким зверненням до генеральних директорів українських талеканалів та радіо звертаються провідні українські журналісти, письменники, поети, музиканти, науковці, історики, громадські активісти та просто всі небайдужі українці. Дана акція втілюється ВМГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”(МНК) на підтримку інціативи Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Варто звернути увагу на те, що указ про встановлення в четверту суботу листопада дня пам’яті жертв Голодоморів був ухвалений з ініціативи громадських організацій, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах релігій та головне – Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Проте, здається українське телебачення і радіо цілком ігнорує останні два роки цей день. Так, минулого року в день жалоби українців розважали концерти “Любе”, Д. Хворостовського та І. Крутого, гумористичні програми та шоу “Танцюють всі”. “Транслюючи музично-розважальні та комедійні телепередачі в День пам’яті жертв Голодоморів, телерадіокампанії зневажають національну честь і гідність кожного представника українського народу” – коментує дане звернення прес-секретар МНК Катерина АВРАМЧУК. [ Читати далі ]

Ви віддаєте дітей у дитячий садок??

  • 30.10.11, 12:15
У Росії "спіймали на гарячому" "виховательку" дитячого садка http://www.vesti.ru/videos?vid=373004&cid=1

Прихована камера знімала всього ДВА дні із життя дітей в цій групі, а "вихователька" працювала близько двох років..

Повірте, в Україні ситуація у дитячих садках не набагато краща..

З огляду на те, що умови життя у дитинстві змінюють ДНК людини http://focus.ua/tech/205053/

продовжуйте віддавати дітей у державні дитячі садочки, а потім не дивуйтесь звідки беруться онопрієнки, чикатили і президенти, котрі "нагинають" свої країни..