Журналка "Japanese cars collection" 1:43

Багато років тому хотів опублікувати фотозвіт про масштабні модельки з журнальної серії "Колекція японських автомобілів". Навіть домовився власником фоток. Але потім чогось передумав. Може не сподобався маленький розмір. Може знімки не всі були гарні. А може тому, що то була не моя колекція. Не пригадую. Однак той звіт так і не запостив. І ось, нещодавно, випадково натрапив на відео про ту колекцію. Тому вирішив показати це відео і вам.

Японський автопром величезний, однак під закінчення серії туди втюхали машини, які не випускали в Японії. Причому, з лівим кермом.
А ще журналку з японськими автомобілями розтягнули на понад 300 номерів. Такий рекорд виявився недосяжним навіть для "довгограючих" "Автолегенд СРСР", хоча туди теж пхали все підряд.


Комп'ютерні обновки

Поки збираю матеріал для замальовок воєнного часу, покажу обновки для компа. На фоні відсутності інших тем для фотооглядів це хоча б щось. Тим паче, для мене це яка-не-яка, а подія. А можливо, ви й собі захочете подібні апгрейди?

Що це за обновки? Наліпки на клавіатуру і сучасніший та потужніший wi-fi роутер. Не скажу, що це нагальні потреби — просто погуглив і дізнався, що мас-маркетові (мембранні) клавіатури мають клавіші, які швидко стираються, а механічні коштують дорого. Тому знайшов, як кажуть у рекламі, "швидке рішення" — наліпки. А роутер вирішив замінити, оскільки попередній був з 2016 чи 2017 року, та й інтернет почав працювати з перебоями. Правда, поки що скористатись повними можливостями нового роутера не вийде:( Але все одно, новий девайс повинен працювати якщо не швидше, то стабільніше.

1. Раніше я б не надав окремого посту для роутера і наліпок на клавіатуру, але комп'ютерну тематику вже висвітлював (нехай і епізодично), тому вирішив, що можна показати й таку сторону свого побуту. Причому, більш детально. Хоча чужі розпаковки і досі не люблю дивитись:)

А ще це перший досвід самостійного налаштовування роутера. Так, там немає нічого складного, однак деякі дії все ж потрібно було зробити.
[ Читати далі (+30 фото)... ]

Світ став ближче до Третьої світової

Декілька думок і нонаток щоденника. Найперше, про вторгнення палестинців до Ізраїлю. Схоже, терорашка взялась на розгойдування світового порядку, тому під загрозою не лише європейські чи середньоазійські країни, а й взагалі весь цивілізований світ. Вже відомо, що напад палестинців підбурювала рабсія та іран. Тому не здивуюсь, якщо до них приєднається і китай, який нападе на Тайвань. Гадаю, ми стали ще ближче до Третьої світової війни.

Варто сказати пару слів про погоду. Вітряно і дощово. Сьогодні, правда, лише вітряно. Однак некомфортно. А ще небезпечно, якщо надворі. Хоча на фоні військової загрози примхи погоди не настільки дратують.

Каші швидкого приготування (відеоверсія)

Відеоверсія нещодавньої дегустації каш швидкого приготування. Як завжди, вийшло крінжово. Але подивитись можна.


Шоу "Кашляють всі"

Не знаю, це лише у нас так, чи у інших теж, але щось розкашлялись.В новинах розказують по новий різновид ковідла (зараз всім не до того). Ну і, звичайно, розпочинаються сезонні осінньо-зимові застуди. Як мінімум, треба тепліше одягатись (хоча вдень спекотно) і не їсти/пити холодне. Однак горло все одно болить.

А як там у вас обстановка?

Кумедний мультик-пародії

Здається, що розповідав про те, що шукаю новий мультсеріал для заспокоєння нервів або думав, що розповідав. І ось, випадково натрапив на непоганий мульт з українською озвучкою. Правда, дітям я б не рекомендував. А от для дорослих — саме те, що треба, щоб посміятись. А мультфільм-пародія — ще смішніше.

https://www.youtube.com/watch?v=7AnWq2_03eQ

Каші швидкого приготування "Bonner"

Все ніяк не наважусь піти пофоткати місто, тому цього разу вкотре буде дегустація. Але мене тішить те, що вона була запланована заздалегідь, а їжа хоч і проста, проте в незвичному форматі. А ще, як завжди, виходить так, що до дегустації доходить, коли змушений переходити на самообслуговування.

Я вже їв продукцію торгової марки "Bonner". Однак то були крем-супи, а тепер — каші. Для мене це дивний продукт, адже знаю, що каші треба варити. Тому як тільки в супермаркетах побачив каші, які достатньо залити окропом, вони мене одразу заінтригували.

1. У цій дегустації п'ять вітчизняних каш швидкого приготування "Bonner" (в стакані): кус-кус з родзинками і базиліком, кус-кус по-марокканськи з імбиром, кус-кус з гарбузом та болгарським перцем, гречана каша класична з грибами, гречана каша класична з овочами. Особливість цих каш не лише в упаковці типу стакан і відсутності підсилювачів смаку, а й у тому, що вони веганські. Через це сумніваюсь, що зможу ними наїстись. І не знаю, наскільки це смачно. Тому треба пробувати.
[ Читати далі ]

Старі батьки

Поступово приходить розуміння, що таке жити зі старими батьками. Це не лише постійні сварки, глухота і загальмованість, а й загострення болячок. Ну батько ще тримається, хоча йому треба щось пояснювати по декілька разів (але все одно зробить по-своєму), а ось мама занепокоює. Думав, що не відкачаємо. Лише під кінець дня визначили діагноз. Мабуть, шлунок не перетравлює. І добре, що не викликали медиків. Вони б одразу запропонували декілька операцій або дали б ліки, від яких все скінчилося. Наші лікарі, вони такі, можуть лише швидше відправити на той світ.

Однак в такі миті одразу забуваєш і про сварки, і про образи.

Допомагав піднятись з ліжка. Так руки дряблі, наче без м'язів. Ще декілька днів нічого не їсть.

На щастя, все обійшлося (сподіваюсь), але замислився над купівлею підгузок і протигазу, бо прокинувся від того, що не було чим дихати.

А у мене ще й купа завдань по роботі. Та й треба готувати щось їсти.

Чутки про будівництво супермаркета

До 2020 року у нашому місті не було супермаркетів. А потім з'явились "Епіцентр" і "Сільпо". І от, ходять чутки, що будуватимуть ще один супермаркет. Кажуть, що "Новус". А раніше розповідали, що великі торгівельні заклади недоцільні. Що не буде достатньо покупців. Що простіше поїхати у Вишневе або на Кільцеву. А що тоді зараз змінилось? Переселенці? Я пригадую, що навесні 2022-го всі лише виїжджали. Але в будь-якому разі, чим більше супермаркетів, тим краще. Конкуренція, більше вибору (асортимент).

Поки шо дивитись нема на шо, але вже неспішно розчистили ділянку під будівництво.

Тривожний ранок

Було не тільки гучно. Можна було би звикнути. Але на додачу було і фаєр-шоу. Як казав Солов'ний послід: "Трєвожно как-то".