Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

2-га річниця війни

2 роки тому розпочалась повноцінна російсько-українська війна. Хоча і до того навряд чи був мирний час, адже русня почала загарбувати нові й нові території, розширюючи зону окупації. Захоплених Криму, частини Донецької та Луганської областей їм виявилось мало — бачте, Крим не мав сухопутного поєднання з тероросією, а Донбабве і Лугандонія окупована не в межах радянських кордонів областей. Втім, русні не потрібні деякі області — їм потрібна вся Україна. Але здавалось, що "переварювати" "маладі псевдорєспублікі Даунбасу" будуть довго і лаптям буде достатньо, що країну із замороженим військовим конфліктом не візьмуть ні в ЄС, ні в НАТО. Однак рашисти, напевно, захотіли піти "ва-банк" і взяти всю країну. Інша річ, що повномасштабна війна в Європі видавалась чимось фантастичним. Але імперська дурість не знає меж. До того ж, війна — чудовий спосіб відволікти від внутрішніх економічних і політичних проблем.

Дивно, що електорат Зелебородька, як і сам преЗЕдент, вважали повномасштабну війну неможливою. Але багатотисячне військо біля кордонів, начебто, для навчань, повинно було насторожити. Однак простіше було робити вигляд, що все добре. Ну шо ж, дочекались раптового наступу. Причому тероросія полізла з усіх напрямків — з півдня (Криму), зі сходу, та з півночі. Ледве не дійшли до Києва. Гупало щодня, а часто і вночі. До середини квітня 2022-го була жесть. Лише після того, як лаптів відігнали від столиці, стало спокійніше. До населених пунктів почали повертатись люди, зник дефіцит товарів і пального. Відчинялись заклади і установи.

Протягом двох минулих років обстановка змінювалась: від порожніх вулиць, до майже мирного життя (хі ба що стало менш людно), від порожніх полиць в магазинах до відновлення старих і появи нових вітчизняних продуктів і товарів.

Цікаво (хоч і страшно) спостерігати за інтенсивністю бойових дій. Якщо в перші дні війни пролітали літаки (не знаю, наші, чи ворожі), то потім літали хіба що дрони і ракети. На моє щастя я їх не бачив, лише чув. При цьому ворожа тактика змінюється. На початку це була тактична авіація, а після того, як вялікоімперські аероплани не залітали, розпочались масовані ракетні атаки. Причому зі збільшенням кількості ракет. Згодом до них додалися іранські беспілотники. Але оскільки й на них знайшли протидію, нальоти крилатих ракет і дронів стали чергувати, а потім комбінувати. За осінньо-зимовий сезон 2022-2023 лапті витратили майже всі запаси ракет і стали використовувати нові. Влітку 2023-го ракетні атаки поставили на паузу, але зрідка почали застосовувати балістику. А під час новорічних свят 2023/2024 одночасно запускали дрони, крилаті та балістичні ракети. Десь з осені минулого року нальоти беспілотників почастішали і збільшилась кількість запущених дронів. Тому призупинення ракетних атак компенсували майже щоденними атаками беспілотників. Звичайно, рашисти дочекались "отвєток": потопили крейсер "Мацква" і декілька фрегатів, "бавовна" на запоребриківських нафтобазах, нафтопереробних заводах і газових терміналах стали звичним явищем. Але до Лаптєстана все одно летить менше дронів, ніж до нас. Проте виснаження тероросії розпочате — і це тішить. Однак не варто впадати в ілюзії — запасів зброї і підприємств у них дофіга. Та й жити в лайні вони звикли. Тому довготривала війна хоч і виснажує, але вона виснажує обидві сторони. У виграші хіба шо Китай, який купляє задешево рабсіянські нафту і газ, та країни-"прокладки", типу Арабських Еміратів, Казахстану та Туреччини, які допомагають обходити західні санкції.

Що ще хочеться написати... Про зрадників і агентів Кремля, типу Обдристовича, Зєрмака та продажних "медведчуківських" журналюг. Корупція як була, так і лишилась. Тому, нажаль, поки не виведемо їх з влади, на перемогу можна не розраховувати. А ще чомусь вважають, що за відсутності сучасного озброєння можна утримувати фронт людьми. Хоча забувають, що чоловіків у нас набагато менше, ніж на рабсії. І найгірше, що ця війна може стати постійною. Причому ми можемо скінчитись раніше. Шкода, євіропейські партнери і ЗЕшобла цього не розуміє. А може, навпаки, розуміють і збираються відкупитись Україною, щоб русня не лізла у Східну Європу і країни Балтії.

Всупереч різних астрологам і тарологам, війна триває і буде тривати. Навіть я помилявся у своїх оцінках, бо вважав, що війна закінчиться за 10 років. Але зараз якраз 10-річчя російсько-української війни і закінчуватись вона не збирається. Напевно це надовго, напевно на роки.
5

Останні статті

Коментарі

124.02.24, 21:09

Для мене ця фаза війни сприймається як окрема війна, бо десь із 2016–2017 до 2021 було декілька років приморозки, коли на Донбасі гинуло 20–30 цивільних за рік (із тими, хто наступав на міни або робив "розпаковку" знайденого снаряда).

Щодо Єрмака в мене немає доказів, що він агент. Хоча загалом владна конструкція досить дивна. Прем'єр-міністр у нас узагалі ніби весільний генерал без реальних повноважень. І так далі. Все дивно виглядає. Але загалом я хоч і не голосував за Зеленського, та не сильно а нього ображений. Свою програму мінімум він поки що виконав — перед вторгненням поставив на чолі армії більш-менш нормальних людей, "не втік" із Києва, провів PR-кампанію на Заході для надання допомоги.

    224.02.24, 21:13

    Бєлєсков каже, що {якби ми років 5 на своїх ресурсах виготовляли більше своєї зброї, то це нам би трохи полегшило ведення бойових дій на пару додаткових місяців у 2022, а далі все одно ці ресурси б закінчилися}. Але готувати оборонні лінії можна було хоча б із 2021. Чому ми так відкрилися — абсолютно не ясно. Можливо, на рівні політичного або й військового керівництва була помилка у виборі плану А кацапів. Є ще колоритна версія, що ми ніби імітували незахищеність, щоб кацапи полізли на нас розслаблено: "вазьмьом Кієв за трі дня", а потім мали проблеми з логістикою тощо. Щось у цю версію не дуже віриться.

    Ще пам'ятатиму промову Зеленського про шашлики у травні. Вони таки були, навіть раніше — наші смажили окупантів. Але не думаю, що Зеленський це мав на увазі.

      324.02.24, 21:20

      Чому Путлєр почав вторгнення, теж не ясно. Можливо, вбачав вікно можливостей, бо далі захопити Україну було б тяжче, ми дрейфували на Захід. Натомість альтернативні — "мирні" — засоби в нього відпали: зокрема, почали тиснути на Ведмедчука, закрили його телеканали, які дійсно промивали мізки багатьом бабушкам і дєдушкам (так й молодшим теж). Також почався якийсь рух зі створення військових мінібаз Великої Британії тощо. Байден теж не виглядав дуже сміливим і рішучим, потім ганебно вийшов із Афганістану.

      Дехто каже, що Байден нас тоді фактично злив і зливає досі. Ця версія цікава й має деякі аргументи, але поки що я в це "вірю" десь на 20 %. Подивимося, що буде з допомогою від США протягом місяця-двох: якщо нічого хорошого, то я таки повірю. Але поки що експерти кажуть, що скоріше буде ОК.

        424.02.24, 21:27

        Іще кажуть, що для підвищення рівня води в Ірпені виявилося недостатньо підриву дамби в гирлі біля Козаровичів. Потрібно було ще спустити воду на Тетереві біля Житомира, тоді вона в Київському морі піднялася й суттєво перелилася в Ірпінь.

          525.02.24, 16:26Відповідь на 1 від Nech sa paci

          Як мінімум, лапті добряче би подумали, чи варто лізти. А так, армія була роззброєна, на провокації не піддавались — то вирішили розпочати вторгнення самі.

            625.02.24, 16:27Відповідь на 3 від Nech sa paci


            Дехто каже, що Байден нас тоді фактично злив і зливає досі. Ця версія цікава й має деякі аргументи, але поки що я в це "вірю" десь на 20 %. Подивимося, що буде з допомогою від США протягом місяця-двох: якщо нічого хорошого, то я таки повірю. Але поки що експерти кажуть, що скоріше буде ОК.
            Якщо таки переможе Трамп, то взагалі не буде ніякої допомоги.

              725.02.24, 21:43Відповідь на 6 від Makcімаліст

              Може бути варіант типу зараз Трамп доведе ситуацію до повної жопи, а потім виїде на білому коні й оголосить себе спасителем України, давши на 23,5 % більше, аніж давав Байден.