Арештовані активісти Майдану

У вівторок пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану.

Про це "Українській правді" повідомив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.

За словам Данилюка, про арешти стало відомо від одного з активістів Майдану - Олександра Мандича - якого було відпущено після трьох діб утримання в ізоляторі тимчасового утримання.

"Олександр жив з нами в наметовому містечку і був співорганізатором акцій. У минулу суботу його силоміць затримали у дворі будинку брата і, не проявивши жодних документів, повезли в слідче управління ГУ МВС в Києві", - розповів активіст.

"Там йому усно повідомили, що він притягнений як обвинувачений в справі про навмисне пошкодження чужого майна і перевезли в ізолятор тимчасового утримання. Зараз він переховується у родичів. За його розповіддю, і ізоляторі до нього застосовували силу, вибили два зуби", - розповів Данилюк.

За його словами сьогодні ввечері Мандича та ще трьох активістів "податкового мандату" повезли до Шевченківського райсуду Києва.

На засіданні головував суддя Пономаренко Н.В. За рішенням суду Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам - Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

"Ці троє хлопців не були організаторами Майдану, вони лише декілька разів приходили в містечко, приносили їжу, допомагали", - повідомив Данилюк.

За його інформацією, трьом заарештованим висунуто обвинувачення за статею "умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах" за попередньою змовою групи осіб.

Як стало відомо, затриманих обвинувачують у "пошкодженні гранітного покриття площі Майдан незалежності шляхом забиття в гранітне покриття металевих прутів кількістю 132 одиниць".

За словами Данилюка, окрім вищевказаних осіб, слідче управління продовжує розшукувати інших осіб, які брали участь в організації "податкового Майдану". Наразі вони проходять в справі як "невстановлені особи".

Українська правда

Банкрутство України – справа часу (європейська преса)



Прага – Європейські газети коментують арешт в Києві колишнього міністра внутрішніх справ уряду Юлії Тимошенко, активного учасника Помаранчевої революції 2004 року Юрія Луценка. Оглядачі вважають, що таким чином влада Януковича завдає удару у відповідь своїм політичним противникам.

Газети також прогнозують невтішні наслідки отримання Україною все нових й нових кредитів МВФ у той час, коли обіцяні реформи залишаються лише на папері. Деякі газети звертають увагу на активізацію пропаганди проросійськими силами в Україні так званого Переяславського договору 1654 року, котрий у Москві вважають важливим історичним актом, хоча сам оригінал документу зник.

Швейцарська «Нойє Цюрхер Цайтунґ» не лише інформує про арешт у Києві Юрія Луценка, колишнього міністра внутрішніх справ, а й наголошує, що нова влада Президента Януковича «завдає таким чином удару у відповідь», тобто, здійснює політичну помсту. Газета зауважує, що спеціальний підрозділ СБУ і представники прокуратури раптово заарештували колишнього главу української міліції у неділю, коли Луценко вийшов разом із своїм сином вигулювати поблизу свого помешкання власну собаку. Швейцарське видання також наголошує, що Юрію Луценку, як колишньому активному учасникові Помаранчевої революції в Україні, котрий активно виступав у 2004 році проти тодішнього проросійського кандидата в президенти Віктора Януковича, нині загрожує до 8 років ув’язнення за розтрату ніби-то 5 тисяч швейцарських франків державних коштів. «Нойє Цюрхер Цайтунґ» також виділяє слова чільників опозиції в Україні про те, що нинішні акції прокуратури проти головних опозиціонерів є нічим іншим, як політичними переслідуваннями з боку влади.

Польська «Жечпосполіта»  не виключає, що відкриття карних справ проти лідерів української політичної опозиції та арешт Юрія Луценка є своєрідної підготовкою до парламентських виборів. Газета зауважує, що «згідно з українським законодавством, особа, котрій висунуто у судовому порядку кримінальні звинувачення, не має права брати участь у парламентських перегонах».

«Нєзавісімая газета» вважає, що «незрозуміла лояльність МВФ стосовно України може обернутися банкрутством держави». Газета наводить думки експертів з приводу того, що отримання Києвом упродовж двох-трьох років до 30 мільярдів доларів кредитів МВФ, без проведення належних реформ, та витрата цих грошей на латання дірок бюджету, рано чи пізно скінчиться банкрутством України. Експертів, котрих цитує «Нєзавісімая газета», дивує, що МВФ виділив черговий транш кредиту у майже 2 мільярди доларів Києву без наявності реальних економічних результатів діяльності уряду Януковича. Експерти наголошують, що борг, котрий вже досягнув половини ВВП України, у наступному році зросте ще вище і це не віщує нічого доброго для держави, окрім банкрутства.

Вже згадана польська «Жечпосполіта» звертає увагу на посилення пропаганди проросійськими силами Переяславської угоди Богдана Хмельницького з московським царем Олексієм Михайловичем, укладеної у січні 1654 року. Як факт наводиться рішення парламенту Кримської автономії відзначати урочисто щороку 18 січня дату Переяславської угоди як визначне свято і залучати до цього всі навчальні заклади Криму. Видання з Варшави наголошує, що цю угоду в Москві трактують, як поглинання московською владою України. Хоча, насправді, історики вважають 23 пункти березневих статей Хмельницького, котрі він узгодив з царем Московії Олексієм, є лише двосторонньою військовою угодою, що залишала фактично повну незалежність дій для України, включно з власною зовнішньою політикою. Історики також відзначають, що саме документ Переяславської угоди, 23 березневі статті Хмельницького, безслідно зник.

Радіо Свобода.

Чем дольше правит Янукович — тем больше нравится Бандера

(народна творчість)




Со временем меняются нравы,
Исчезли старые барьеры.
Чем дольше правит Янукович —
Тем больше нравится Бандера.


(точка зору однієї росіянки з України, яка подзвонила на радіо «Ера» і зачитала російською мовою свій вірш)

Запозичено тут.

Після другого обшуку українську бібліотеку в Москві закрили

Після другого обшуку єдину на території Росії Бібліотеку української літератури в Москві опечатано і зачинено.

Про це власному кореспондентові УНІАН в Росії повідомила директор цього закладу Наталя ШАРИНА.

За її словами, 24 грудня в бібліотеці відбувся другий обшук, в результаті якого було вилучено жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки.

Директор підкреслила, що обшук проводили на підставі відповідної постанови слідчі відділу по боротьбі з екстремізмом Центрального адміністративного округу МВС Росії по місту Москві Павло ТИМОФЕЄВ і Ацамаз БАГДАЄВ.

Крім того керівник повідомила, що ці співробітники МВС Росії під час щорічного вивозу сміття з бібліотеки – старих буклетів, вивісок, стільців – за участю російських телеканалів: Першого каналу і Вести намагалися підкинути в це сміття принесені з собою видання.

За словами Н.ШАРИНОЇ, спочатку П.ТИМОФЄЄВ намагався покласти цю літературу на книжкові полиці усередині бібліотеки, проте після того, як це помітили співробітники, і «вигнали його з будівлі», він кинув згорток у сміттєвоз.

Директор бібліотеки повідомила, що після того, як згорток дістали співробітники зі сміття, співробітники МВС закрили його в автомобілі.

Н.ШАРИНА також повідомила, що після того було складено протокол, куди було внесено всю цю інформацію, пізніше на місце прибула заступник начальника Управління культури Центрального адміністративного округу Москви Оксана ГРИШИНА і заявила, що бібліотека мала бути закритою раніше на підставі нібито відправленого факсу на адресу Н.ШАРИНОЇ.

Вона зазначила, що по тому бібліотека було закрито і опечатано 24 грудня. Директор бібліотеки підкреслила, що слідчі поводилися неналежно і погрожували їй. Зокрема, вони заявляли: «Ви погіршуєте своє становище».

Н.ШАРИНА повідомила, що завтра має намір за даним фактом звернутися в прокуратуру і службу власної безпеки МВС Росії.

Відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, з чим пов`язані такі дії російської влади проти Бібліотеки української літератури, Н.ШАРИНА сказала: «Це не пов`язано з будівлею. Це пов`язано з чимось серйознішим – з останніми подіями в Москві (з безладами на Манежній площі – УНІАН). Президент Росії сказав боротися з екстремізмом і націоналізмом – ось вони і борються».

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії вилучив з Бібліотеки української літератури в Москві понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Це, зокрема, книги про митрополита Андрія Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху «Пора», а також екземпляри газет «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово».

УНІАН.

Депутати пікетуватимуть Генпрокуратуру



У понеділок з 11.00 депутати Верховної Ради від «Народної самооборони» будуть пікетувати Генпрокуратуру. Про це повідомив депутат Юрій Стець.

Пікет проти затримання екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка буде проходити біля Головного слідчого управляння Генпрокуратури по вул. Борисоглібській, 18.

За словами народного обранця, наразі до акції приєдналися п’ятеро депутатів: Юрій Стець, Юрій Гримчак, Олесь Доній, Володимир Ар`єв та Тарас Стецьків.

Депутати закликають «приєднатися до акції всіх хто розуміє, що це початок політичних репресій».

"Народна самооборона".

Полтавець — переможець шоу «Танцюють всі! — 3» (відео)

Олександр Геращенко отримав 350 тисяч гривень та можливість навчатися в накращій танцювальній школі США

Сьогодні вночі за підсумками глядацького голосування під час прямого ефіру на телеканалі СТБ оголосили переможця танцювального проекту.

Сашко Геращенко родом з Хоролу, тривалий час займався танцювальною практику, викладав хореографію для дітей.

Щирий і безпосередній, він зумів сподобатися Україні, переконати журі в своїй майстерності.

Полтавці можуть пишатися своїми земляками. Так, у 2009 році у проекті «Україна має талант — 2» також перемогла полтавка — співачка Олена Ковтун.

Відео. Фінал шоу «Танцюють всі! — 3»

"Відкрита Полтава".

Прокурор Полтави вніс подання щодо усунення причин травмувань

Підняту майданівцем проблему ожеледиці у Полтаві підтримав і прокурор міста.

Згідно з інформацією управління охорони здоров’я виконавчого комітету Полтавської міської ради за 3 дні, з 13 по 16 грудня до травматологічних пунктів міста звернулося з приводу травм 263 людей, в тому числі, з приводу травм, що пов’язані з ожеледицею – 81 чол.

З них на травматологічний пункт дитячої міської лікарні звернулося з травмами 55 дітей.

У зв'язку із збільшенням кількості звернень громадян до травматологічних пунктів по фактам травматизму на дорогах та пішохідних доріжках прокуратура Полтави провела перевірку додержання Полтавською міською радою та Інспекцією по контролю за благоустроєм екологічним та санітарним станом міста Полтави вимог Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» та Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

У ході проведення перевірки виявленні порушення вимог ст.ст.6, 28 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» та ст.40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

На усунення порушень прокурор Полтави вніс подання з вимогою усунути вказані порушення закону, причини та умови, що їм сприяють.

"Майдан".

Запитання до мешканців багатоквартирних житлових будинків

Чи задовольняє вас температура повітря у квартирі, в якій ви живете?

13%, 4 голоси

48%, 15 голосів

39%, 12 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.