Безкінечне сходження "Сходів"



Ірина Токарська - головний координатор  Творчого об'єднання "Сходи"  в місті Львові

Відтепер, тобто від 25-річчя Дня Незалежності України, вношу корективи у свою діяльність як блогера, тобто перестаю цензурувати свої дописи, а видаю все, що маю на душі поточне і проточне, а головне: наочне!

Найбільше на це рішення вплинуло вчорашнє урочисте зібрання Творчого об'єднання "Сходи" у складі чисельного люду спершу за столиком коло "Чаші достатку" в парку імені Івана Франка, 160-річчя уродин якого ми також відзначили з радістю як продовження святкування 25-річчя Дня Незалежності України. Далі "Сходи" сходили до готелю "Дністер" і провели сходження на бенкетну галерею на даху з бездоганною за красою панорамою чарівного Львова.
Неможливо просто в кількох словах передати  всі урочистості промови, розмови і обмови, а що вже стіл накритий був бездоганно, як і чарівна обслуга забезпечила нас чистотою повітря, приміщення і протягів, які ми успішно подолали. І звичайно що вражаюче вразило не вороже творення бездоганного сервірування і наявність загадкового меню (можливо і навпаки, тому що один прибор було розшукано серед двох принесених, а офіціант, чарівний хлопчина, довго не давався замовити те, що нам закортіло, допоки наша знаюча дівчина не пішла і на кухні сама зробила замовлення, а він вже натхненно отой смаколик поставив на свій підніс і підніс нам під ніс)
 В підсумку обміну думок, книг, емоцій і промоцій, дісталося на горіхи Уряду, обговорено слова тексту славня "Ще не вмерла Україна" за Франковим "..ще не вмерла і не вмре!" та Іваном Багряним "воріженьки" чи "вороги" згинуть, трясця їх мамі, як "роса на сонці" чи як дурні в ополонці, а також ще багато чого актуального, але не радикального. Від часу появи радикально переляканого з вилами всім лячно наближатися до чогось радикального, щоб часом не вступити в оте фе. Ото вже хлоп - так хлоп: всіх перестрашив! Не даремно і зветься: Ляшко! А ось з Порохом вийшло дискусійне непорозуміння: чи то є порох при дорозі, що вітром переносить і в очі сипле, чи то той порох, що вибухає і його в гармати закладає воїнство українське? Наразі ще неясно, бо надто багатьом очі ріже офшори і рошени, а за тим слабенько видно вибухові злами, проломи і погроми у корупційних фортецях та засівших там олігархічних кланах із різноманітних "посівальників" для позивальників тощо. Було що поговорити, обговорити і затвердити, а саме що 160-т Франкові і 25-ть Україні то є гарно!

Також запропоновано мною кожному бажаючому робити невеличкі особисті прес-релізи з новинами, поезіями і текстами, заходами, виходами та усіма "посиланнями" тощо, щоб то разом зводити до купки і публікувати на сайті ТО "Сходи" http://artshodu.io.ua/ і паралельно в сайті "Елітарний Львів" http://artlvivbest.io.ua/

Богдан Гордасевич, прес-аташе ТО "Сходи"

Свято вдалося і це радує!

Дуже і дуже тішусь, що відзначення 25-річчя Дня Незалежності України пройшло без негативних подій: ні в середині нашої держави, ні на фронті в АТО, ні зовні неї нічого небезпечного для нас не трапилось, дякувати Богу. Ще раз вітаю усіх з видатною подією, яка є підсумком одного етапу нашого державотворення і розпочинає інший новий етап.



Моїм особистим гаслом свята у зверненні до своїх онуків та доньки, як і в цілому до молодого покоління українців було наступне: - Вітаю народжених вільними!



На мою думку найбільшою проблемою України є наше підневільне минуле, колоніальне рабство, яке увійшло в психіку цілих кількох поколінь українців як феномен "Совка", коли людина не сприймає стану свободи як фактор свого особистого щастя, а навпаки ностальгічно згадує і шкодує за своїм усталеним "благополуччям" часів свого рабства, яке вона не сприймала за погане явище, бо пристосувалась і звикла до нього. Дуже правильно сказано, що "Коли раб втрачає господаря, то він не стає автоматично вільною людиною, бо його психіка не призвичаєна до самостійності, через що він просто вишукує собі нового господаря, так би мовити - "кращого хазяїна", а не радіє зі своєї свободи" 



Тому я вітаю і підтримую всіма силами прихід до державного управління в Україні покоління народжених вільними! Будьмо!


Слава Державному Прапору України

Слава Державному
Прапору України!












Україні слава!

Французька компанія будує третій завод на Львівщині

Президент прибуде на початок будівництва заводу на Львівщині

15 Серпня 2016

У четвер, 18 серпня, до Львова планується прибуття Президента України Петра Порошенка. Метою робочої поїздки є урочисте відкриття будівництва нового заводу.

В рамках запланованої поїздки, Президент має закласти капсулу у будівництво заводу Nexans у Бродах, а також оглянути після ремонту дороги в області і відвідати могили загиблих учасників АТО.

З власних джерел відомо, що офіційного підтвердження інформації щодо візиту Петра Порошенка на Львівщину Адміністрація президента ще не надала. Тому деталі програми робочої поїздки уточнюється.



Нагадаємо, що востаннє Петро Порошенко відвідував Львівщину у квітні 2016 року на офіційному відкритті завод Fujikura.

До слова, у Бродах відкриють вже третій завод Nexans на Львівщині. Ця французька компанія спеціалізується на виробництві кабельно-провідникової продукції. Перший завод Nexans відкрила у Перемишлянах у 2008 році, другий – у Золочеві. Завод у Бродах буде найбільшим підприємством концерну Nexans в області.

Підготувала Оксана Лісна

http://tvoemisto.tv/news/do_lvova_zaplanovano_vizyt_prezydenta_80109.html#sthash.2zc9GioE.dpuf

Свій трамвай для Львова за чужі кошти

У Львові з’являться сім нових трамваїв «Електрон»

Трамваї будуть схожі на вже курсуючий транспорт від компанії «Електрон», але з новою системою керування. Транспорт з’явиться у Львові у середині жовтня.



Сім нових трисекційних трамваї Львів отримає до середини жовтня. Як зазначив комерційний директор заводу-виробника СП «Електронтранс» Володимир Будзан, п’ять трамваїв спеціалісти вже складають, один – фарбують, а ще один – готують до фарбування. Про це повідомляє zaxid.net.

За словами Володимира Будзана, ззовні новий транспорт виглядатиме так само, як і його попередники. Утім, всередині будуть встановлені польські системи керування замість російських. Крім того, німецькі двигуни замінять харківськими, розробленими спеціально на замовлення компанії. Кузови трамваїв тепер – з чорного металу, а не з нержавіючої сталі.

ЛКП «Львівелектротранс» отримає нові трамваї у середині жовтня.

«Згідно з вимогами договору, термін контракту закінчується в середині жовтня. Але ми не будемо всі трамваї здавати в жовтні. Щойно буде готовий перший, відвеземо до депо. І так будемо передавати один за другим», – зазначив Володимир Будзан.

Зауважимо, Львів закупив сім нових трамваїв у межах проекту «Трамвай на Сихів» за кошти ЄБРР та субвенції з держбюджету.

Опублікувала Ганна Беловольченко

 http://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_zyavlyatsya_sim_novyh_tramvaiv_elektron_79757.html#sthash.lwERZC1s.dpuf

Зростання ВВП України прискорилось

Зростання ВВП України прискорилось у 6 разів



Зростання внутрішнього валового продукту України з 0,1% у першому кварталі 2016 року прискорилось до 0,6% у другому. А за 12 останніх місяців ріст склав 1,3%.

Про це пише прес-служба Державної служби статистики.

"ВВП у II кварталі 2016 року порівняно з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактору) становив 100,6%, а порівняно з II кварталом 2015 року – 101,3%", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, у першому кварталі 2016 року показник прискорення ВВП склав всього 0,1%.

Додамо, Національний банк і Міністерство економічного розвитку погіршили прогноз ВВП на 2016 рік з 2% до 1-1,1%.

Натомість, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує 1,5% зростання валового внутрішнього продукту в Україні у 2016 році.
Джерело: Телеканал 24

Юнацтво України перемагає в світі!


Український школяр отримав золото на Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту



Вихованець Львівського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Дмитро Мерзляков став золотим призером Чемпіонату світу з авіамодельного спорту серед юніорів у класі моделей F-1-В.

Змагання відбувалося з 3 до 6 серпня 2016 року у Республіці Македонія, йдеться на сайті МОЗ.

Учень харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Артур Моісіаді посів друге місце чемпіонату у класі F-1-P.

Третіми у загальному заліку стали учень Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій Пугач Антон та вихованець Палацу дитячої та юнацької творчості Харкова Анатолій Смирнов.

В абсолютному заліку збірна команда України посіла третє командне місце.

Тренери та журі чемпіонату зауважили, що українські діти продемонстрували високий рівень технічних знань та майстерність у пілотуванні моделей літаків.
Джерело: Українська правда
2016-08-15
http://www.eramedia.com.ua/article/242764-ukranskiyi_shkolyar_otrimav_zoloto_na_chemponat_svtu_z_avamodeln/

Сьогодні 15 серпня 2016 року в Польщі вшанували УНР

Пам'ятний хрест бійцям УНР.

У Міноборони Польщі ушанували сьогодні пам'ять воїнів УНР. Їх могили знаходяться на православному кладовищі Варшави



Представник Міністерства оборони Польщі поклав квіти до пам'ятників воїнам Української Народної Республіки. Про це говориться в повідомленні Міністерства оборони Польщі.



Фото: Міноборони Польщі

"Директор політичного кабінету Бартоломей Мисевичвич поклав квіти до пам'ятників воїнам Української Народної Республіки, які боролися за свободу України і Польщі в 1918-19 роках", - говориться в повідомленні.



Фото: Міноборони Польщі

Могили воїнів УНР знаходяться на православному кладовищі Варшави.


Фото: Міноборони Польщі

Як повідомлялося, 8 липня після офіційних зустрічей у рамках саміту НАТО, президент України Петро Порошенко ушанував пам'ять жертв Волинської трагедії, які загинули від рук українців. Зокрема, він поклав квіти, вставши на коліно перед пам'ятником

http://www.segodnya.ua/world/v-minoborony-polshi-pochtili-pamyat-voinov-unr-742945.html

Три світи України і боротьба між ними


Результати дослідження Українського Інститута Майбутнього громадської думки з класичних ліберальних питань показали, що сучасна Україна – країна з переважаючим лівацько-соціалістичним, аграрним, патерналістським дискурсом і цінностями.

Ось результати по кільком ключовим питанням:



 Украинский Институт Будущего

 
Висновки однозначні:

– сучасна Україна – країна з переважаючим лівацько-соціалістичним, аграрним, патерналістським дискурсом і цінностями.

Тобто рівно така, якою її малювала радянська пропаганда, в повоєнний типу у фільмі «Максим Перепелиця» і все таке інше.

Дві спроби революції і війна, разюче мало вплинули на неомарксистські вподобання суспільства.

Ось цей стан речей – найбільша українська проблема.

Проблема, тим більша, що зав’язана на національний аграрно-лубочний міф, де симпатія до «садка вишневого кола хати», виступає основним розрізненням у системі «свій – чужий», і вподобання тем космосу та фундаментальної науки відносить суб’єкта до «чужого».

Процеси, що відбуваються в колективному несвідомому мозку, настільки проблемні і, при цьому, загальмовані, що панівна ідеологія примудряється «не помічати» ні шести атомних станцій, ні бюро Антонова, ні цілого субкласса програмістів світового рівня, ні української наукової станції в Антарктиді – вони існують в окремому, паралельному лівацької, агроельфійський Україні, просторі.

Міське населення, що тяжіє до індустріального міфу, має відчувати і відчуває себе в такій країні, вкрай незручно – бо причавлюється більшістю і не може уявити, захистити і просунути свої права, свободи та інтереси.

Ситуація тим складніше, через належність індустріального міфу, переважно російськомовному середовищу і його генетичним походженням з СРСР.

Аграрний миф плекає україномовність і тяжіє до періоду націогенезу, який співпав з розкладанням традиційної фази хазяйнування.

Є ще (англомовний, переважно) тонюсенький постіндустріальний прошарок, люди Третьої хвилі (по Тоффлеру), публіка інформаційної фази.

Цей стан речей і є – головною загрозою національній безпеці.

І справа не в сумі протиріч між класами трьох різних історичних фаз, і навіть не в тотальному домінуванні людей традиційної фази, які відстають від загальноісторичного такту на два (!) кроки.

При вмілому використанні, і з таким ресурсом можна добре працювати для досягнення модернізаційних цілей.

Проблема – в надзвичайній загальмованості процесів ( «болото») в національному колективному підсвідомому, за 25 років незалежності практично не зсунулись з місця un masse ( в масі - Б.Г.), і, одночасно – сильно форсованому у груп модернізаційного дискурсу.

У суспільстві створені (і розбіжність посилюється) ножиці між людьми трьох історичних фаз, трьох світів, які, якщо не принципово ворожі одна одній, то принципово погано розуміють одна одну. І «хочуть розуміти» – додамо.

Таке протиріччя має знайти вихід і – знаходить.

Найбільш очевидний – міграція індустріально-актуалізованого і пост-індустріального (інформаційного) населення за кордон, в простір, де вони можуть себе реалізувати.

Інший вихід – агрегація модерністських груп, усвідомлення ними себе, своїх завдань і загальних інтересів, становлення в якості суспільно-політичних суб’єктів і початок боротьби за своє представництво і вплив / отримання влади, з завданням проведення в життя рішень, що забезпечують їх інтереси.

Тобто – втеча від проблеми, або спроба вирішити проблему.

Особисто я бачу вихід в трансцеденції проблеми:

– розвитку пост-індустріальних / інформаційних технологій, з тим, щоб вирішити проблему конфлікту «сільських» та «міських», шляхом її деактуалізації.

Слід зазначити, що конфлікт на Донбасі можна розглядати, як певний випадок цього загального конфлікту – «традиційників» та «індустріальників».

Іншими способами (переворотом, реформами і ін.) ця суперечність в даних умовах, на мій погляд, не вирішується.

Насамперед, це створення філософських передумов для формування когнітивного світогляду та нових технологій освіти, яки мають створити в Україні свідомість нового історичного типу.

Але, це вже зовсім специфічна розмова.

Олексій Арестович

 http://hvylya.net/analytics/society/oleksiy-arestovich-tri-sviti-ukrayini-i-borotba-mizh-nimi.html

Офіційні заяви від ВРУ щодо дій РФ в Криму



11 серпня 2016, 18:45

 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Заява Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо нагнітання хвилі антиукраїнської істерії в Росії
 
 Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів

Поширення фальшивих заяв ФСБ Росії щодо затримання ніби то диверсійних українських груп, які начебто планували здійснили ряд терористичних атак на цивільні об’єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб та складовою частиною гібридної війни.

Російська пропаганда використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії, а російська воєнщина намагатиметься використати його для посилення обстрілів української території та виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які останніми тижнями дуже часто намагають прорватися або просочитися крізь українські блок-пости.

Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів. Підтведженням того, що дана провокація є частиною політичних ігрищ є заяви очільників Російської федерації про фактичну відмову представників Росії від проведення переговорів у Нормандському форматі.

На жаль знову заручниками політика Кремля стали громадяни України. Ще належить з’ясувати ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна – дискредитувати Збройні сили України.

Провокація не вдалась. У підтасовані факти не повірив ніхто. Однак для усієї української влади та громади актуальним залишається питання негайного визволення з полону українських громадян, які стали черговими заручниками путінського режиму.

 http://iportal.rada.gov.ua/news/Top-novyna/133695.html



11 серпня 2016, 17:55

 Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Головам Комітетів у закордонних справах Парламентів країн-членів Європейського Союзу, США, Канади і Японії, Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту

Шановні колеги-парламентарії,

Ми змушені привертати увагу світової спільноти до надзвичайно загрозливої ситуації, яка складається у зв’язку із продовженням політичної лінії керівництва Російської Федерації, спрямованої на свідому ескалацію військової агресії проти України. На цей раз мова йде про чергову підступну провокацію, пов’язану із безпідставними звинуваченнями України у нібито спробах організувати терористичні акти на території Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною Української держави і перебуває під тимчасовою російською окупацією.

Відповідні державні органи України спростували згадану інформацію, натомість російська сторона не представила жодної доказової бази. Більше того — російські спецслужби вкотре вчинили злочин, викравши громадянина України з території України з метою фабрикування проти нього “доказів злочину”. У цьому контексті хотілося б нагадати про те, що Росія продовжує утримувати більше сорока українських політичних в’язнів, які стали жертвою агресивної політики офіційного Кремля. Свідоме нагнітання напруження, порушення російськими силами Мінських домовленостей та збільшення обстрілів забороненими видами озброєнь, що підтверджується Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ,  накопичення наступальних сил по всій лінії розмежування та біля кордону України, різкі заяви протягом останнього місяця російських посадовців та їхніх маріонеток на окупованих територіях - все це свідчить лише про те, що нинішнє російське керівництво не відмовилося від планів подальшої військової агресії проти України.

Російське керівництво шукає привід для виходу з перемовин  у форматі «Нормандської четвірки» та руйнації Мінського процесу. Оскільки Україна такого приводу не дає, агресор вимушений створювати його сам. Сьогодні держава-окупант шукає шляхи для перекладення на Україну та її міжнародних партнерів відповідальності за свої деструктивні дії, а також створює штучні передумови для подальшого загострення військового протистояння.

Переконані, що подібні дії російського керівництва несуть пряму загрозу не лише для України, але й для Європи і усього світу. Нашою спільною відповідальністю є докласти максимум зусиль, у першу чергу пов’язаних із парламентською дипломатією, для того щоб зірвати войовничі плани Кремля і повернутися до послідовної реалізації Мінських домовленостей.

Виходячи із ситуації, яка складається навколо останніх провокативних дій російського керівництва, ми закликаємо наших колег-парламентарів до негайного вжиття усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.


Перший заступник Голови Верховної Ради України                                                                                  ІРИНА ГЕРАЩЕНКО       

Перший заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції                                          МАРІЯ ІОНОВА

Голова Комітету у закордонних справах                                                                                                           ГАННА ГОПКО                                                              

http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/133693.html