Сенс Буття (існування) українців

   Українська національна ідея — національна ідея українців, яка відображає головні національні інтереси і задає оптимальний напрям розвитку країни, як у сьогоденні, так і на майбутнє. Через існування національних інтересів в політичній, економічній, культурній, побутовій сферах, відповідно національна ідея може існувати в складній синтезній формі як національна (державницька) ідеологія і в субформах — ідея етнічна, зовнішньополітична, культурна тощо.
Формування та усвідомлення прийнятної і зрозумілої для кожної людини української національної ідеї як політичного проекту майбутнього нації є головним завданням сучасного державотворення,основою розвитку об'єднаного,консолідованого українського громадянського суспільства і, відповідно, модернізації системи державного управління. Національна ідея повинна стати привабливою перспективою для всіх громадян країни, смисложиттєвим модерним проектом суспільного розвитку, який базується на національній свідомості та сучасній системі цінностей українського народу,виражає спільні духовні та матеріальні інтереси і потреби всієї нації та довгострокову стратегію сталого розвитку України до передових рубежів сучасної цивілізації. (Вікіпедія)
   Сутністю, стрижнем національної ідеї має бути стратегічна мета, що зумовлюється глибинними внутрішніми зв'язками і тенденціями розвитку суспільства, є конкретно прагматичною і змінюється залежно від обставин, в яких розвивається країна. Сьогодні такою стратегічною метою, головною складовою національної ідеї, яка об'єднає українське суспільство, має стати подолання бідності та пов'язаної з нею корупції. Основним механізмом досягнення цієї стратегічної мети, як і реалізації національної ідеї, має бути сильна демократична держава та її ефективна система державного управління, яка у тандемі з інститутами громадянського суспільства здатна реагувати на виклики сучасності. Відповідно саме держава як форма буття та ідея порядку, враховуючи сучасні тенденції та особливості розвитку українського громадянського суспільства, має ініціювати модернізацію малоефективної вітчизняної системи державного управління.
Що стосується перспектив подальших розвідок у даному напрямі, то вони полягають передусім у дослідженні взаємозв'язку та взаємовпливу національної ідеї, національних інтересів, української ментальності,
громадянського суспільства та держави в контексті модернізації вітчизняної системи державного управління. (думки науковців)
   Українська політична еліта поки що не запропонувала ідею національного поступу, не представила свого бачення майбутнього нашої держави, яке б сприймалося українським народом і допомогло б йому подолати труднощі і посісти гідне місце в міжнародній спільноті, на яке він заслуговує. Суспільство також поки що не стало активним суб'єктом у визначенні долі держави.
   На мою думку, сенс Буття (існування) українців, його національна ідея — відродити, зберегти і передати наступним поколінням нематеріальну культурну спадщину, напрацьовану  протягом тисячолітть попередніми поколіннями українців.
Плекаймо рідну мову, віру, пісню, танець, музику. Вивчаймо і дотримуємось  етичних, моральних. духовних здобутків предків Маємо свій світогляд, обряди, розваги, ігри, забави. Живемо за своїми звичаями.
Відновлюймо безперервність передачі традицій від старшого покоління молодшому, зберігаймо, розвиваємо, примножуємо  їх для встановлення гармонії зі Всесвітом.
Ради цього, відкинувши власний гонор і амбіції, обєднаймо всіх українців для підсилення  еґреґора нації.Підтримуєте?


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

20%, 1 голос

40%, 2 голоси

40%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Медитація. Нова реальність.

Вступаючи в Новий рік, пропоную кожному провести медитацію по створенню своєї нової реальності.
Ви можете робити цю медитацію з відкритими або заплющеними очима, як вам зручно. Це не так важливо для тих змін, які відбудуться з нами у нашому житті та у житті всієї нашої планети.

Усі люди хочуть бути щасливими. Усі хочуть жити у коханні та злагоді. Це наше природне бажання. Тому прямо зараз побачте себе у майбутньому вже щасливою людиною. Так, саме так. Створіть цей образ у своєму розумі. Це так просто. Мрійте про це. Нині не треба думати, реально це чи ні. Просто зробити це. Подивіться, як ви виглядаєте, коли ви щасливі. Який у вас вираз обличчя. Чи є на обличчі посмішка? Усміхніться собі. Скажіть собі добре слово. А зараз помістіть усмішку у своє духовне серце та посміхніться усьому світу. Нехай кожна клітинка вашого тіла наповниться радістю. Як почувається ваше тіло? Чи розправлені плечі? Як ви рухаєтеся у цьому образі? Яким є ваш фізичний і душевний стан? Якщо ви щасливі – який ваш настрій? А дух? Подумайте про це… Що дозволяє вам бути щасливою людиною? Які думки у щасливої людини? Що вони відбивають?

Щастя означає відчувати себе коханою і люблячою часткою цього світу, жити в коханні, гармонії та злагоді з самим собою та з навколишнім світом. Бути частиною єдиного цілого, єдиного Бога і служити йому вірою та правдою, піклуючись про кожну живу істоту. А тому вкладіть у цей образ себе усвідомлення свого призначення у цьому світі, своєї місії у цьому світі, у цьому втіленні. Побачте себе тим, хто знайшов свій істинний шлях, що дарує радість людям, які несуть щастя всьому світу. Адже це так чудово… Ви щасливі на цьому шляху та даруєте радість та щастя іншим. І люди у відповідь дарують вам любов та радість.

Подивіться очима себе з майбутнього на навколишній світ. У вас є все потрібне для щасливого життя. Вас оточують чудові, чудові люди. Створіть образ доброзичливих, благополучних стосунків із близькими людьми, як ви живете у коханні та злагоді з ними. У вашій сім'ї панують мир, любов та радість. І не лише у вашій родині. Всі люди довкола прагнуть до добра. Старші дбають про молодших, діти поважають, шанують своїх батьків та старших.

Якщо ви йдете містом або селом, то люди, які зустрічаються на вашому шляху, знайомі і незнайомі, вітаються з вами. Ви бачите навколо вас таких самих щасливих людей, як і ви. У суспільстві панує атмосфера взаємодопомоги, дружби, безкорисливості. Усі люди прагнуть допомагати одне одному. Кожна людина постійно думає про те, що вона може зробити, щоб інші були ще щасливішими. Подумайте, через яку діяльність ви зможете принести найбільше щастя людям, природі, суспільству?

У державі прекрасний правитель та уряд, які дбають насамперед про громадян. Ми живемо у суспільстві соціальної справедливості. І це не утопія, це реальність. Люди з любов'ю говорять про уряд та главу держави. Чиновники займаються тим, що служать людям. Це їхнє служіння суспільству. І нам хочеться ходити на прийом до них та спілкуватися. Ми навіть можемо побачити такий фрагмент майбутнього, як усі необхідні документи, якщо вони справді необхідні, робляться легко та швидко.

Ми живемо в суспільстві достатку та дбайливого ставлення до Природи-Матусі. Річки, озера та моря чисті, ми дихаємо чистим, свіжим повітрям. Люди винайшли нові засоби отримання енергії, нові способи пересування. Ми перестали забруднювати довкілля. Люди навчилися як споживати ресурси планети, а й відновлювати, і навіть заповнювати ці ресурси майбутніх поколінь. Адже ми повинні залишити після себе Землю в кращому стані, ніж до того, як ми сюди прийшли. Поступово наша унікальна планета приходить до свого первозданного вигляду, перетворюючись на квітучий сад. Змінюється клімат у відносинах між людьми, але змінюється і клімат Землі. Він стає м'якшим.
Якщо ви хочете напитися води, то вам не потрібно купувати воду, ви просто можете підійти до будь-якого джерела або струмка і спокійно випити свіжої прохолодної води, знаючи, що вона прекрасна за своїми якостями.

Кожна людина разом зі своєю сім'єю живе у своєму гармонійному просторі, просторі любові, де все створено за Божими законами, де всі живі істоти та сутності перебувають у гармонії та злагоді.

У суспільстві панує єдиний дух служіння. Серця людей назавжди позбавляються егоїзму та насильства. Йдуть чвари, розбіжності у вірі, людей об'єднує єдина релігія, єдина віра. Це релігія любові, безкорисливості, служіння Богу, Природі, людям, утвердження Істини на Землі та у всіх світах.

Додайте ще щось до цього прекрасного образу. Те, що буде виходити від вашого щирого серця. І дайте команду на його реалізацію: «Хай буде так!» або «Мій намір, втілиться!».

І тепер запитайте себе: "Що я можу зробити вже сьогодні для втілення цього образу в реальному житті?" Запам'ятайте ці слова.

Подякуйте Всевишньому, навколишній світ і повертайтеся у повсякденну реальність, охоче втілюючи задумане.

Хай буде благо всім!


67%, 2 голоси

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

11 правильних продуктів

 11 правильних продуктів, які шкодять здоров’ю, якщо їх з’їсти в неправильний час. ми відчуваємо дискомфорт, з’являється здуття живота, кольки, приходить і зайва вага.1. Сир найкраще спожити вдень: допомагає травленню; заспокоює травну систему.
Найгірше — увечері: особливо у схильних до простуд; сприяє утворенню слизу.
2. Рис
Найкраще — вдень: вдень обмін речовин значно швидший, що дає можливість спалити всі калорії з вуглеводів.
Найгірше — увечері: сприяє набору ваги.
3. Яблуко
Найкраще — вдень: клітковина (пектин) яблук сприяє гарній роботі шлунково-кишкового тракту й запобігають закрепам; пектин усуває канцерогени.
Найгірше — увечері і перед сном: органічні кислоти підвищують кислотність і дискомфорт у шлунку; пектин створить навантаження для травної системи уночі.
4. Солодощі
Найкращий час — ранок: інсулін, який виробляється нашим організмом, краще бореться з цукром вранці; за весь день буде чимало можливостей витратити калорії.
Найгірше — увечері: цукор сприяє набору ваги, подразнює травну систему, що призведе до неспокійного сну.
5. Банани
Найкращий час — в обід: клітковина бананів допомагає травленню; банани — знижують кислотність, що сприяє нейтралізації печії.
Найгірше — пізно ввечері: можуть призвести до утворення слизу і простуд; натщесерце банани можуть призвести до розладу через високий вміст магнію.
6. М’ясо
Найкраще — вдень: м’ясо — складний для травлення продукт; завдяки високому вмісту білка сприяє підвищенню фізичних сил і покращує концентрацію.
Найгірше — увечері: тривале перетравлювання призводить до неспокійного сну.
7. Бобові
Найкращий час — вечір: багаті клітковиною боби, квасоля і сочевиця допомагають травленню і знижують рівень холестерину, сприяють хорошому сну.
Найгірший час — ранок: посилюється апетит і спонукає з’їсти зайві калорії.
8. Волоський горіх
Найкращий час — вечір: завдяки вмісту багатьох корисних речовин, у тому числі омега-3 жири і антиоксидантів вони покращують стан мозку.
Найгірший час — ранок/день/ніч: мають меншу користь для організму.
9. Інжир і абрикоси
Найкращий час — ранок: прискорюють обмін речовин; запускають травну систему.
Найгірше — увечері: призводять до погіршення травлення і утворення газів.
10. Твердий сир
Найкращий час — ранок: для деяких вегетаріанців це відмінна заміна м’яса;
у помірних кількостях запобігає набору ваги і здуттю живота.
Найгірше — увечері: складний для травлення, сир може призвести до погіршення травлення і набору ваги.
11. Молоко
Найкращий час — на ніч: тепле молоко заспокоює організм і поліпшує сон.
Найгірший час — ранок: без подальшого значного фізичного навантаження молоко складне для перетравлення, що може зрушити ваш графік прийому їжі.



11%, 1 голос

22%, 2 голоси

22%, 2 голоси

11%, 1 голос

0%, 0 голосів

22%, 2 голоси

11%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Таїнство святвечора

Друзі, ось і прийшло найвеличніше, найголовніше свято нашої Землі – РОДЗДВО. Сьогодні його початок – СВЯТВЕЧІР. Вітаю Вас зі Святом, бажаю Вам усіляких благ, що пов’язані саме з цим Святом (а вони, практично, безмежні). А ще бажаю всім нам дожити до таких часів, коли замість розмов та усіляких уточнень про свято ми будемо його УСІ РАЗОМ СВЯТКУВАТИ!!! По всій УКРАЇНІ!!!  По-перше,  Саме такий підхід забезпечує неперервність КОЛА! По-друге, враховуючи особливу важливість свята, його обряди краще збереглися, що полегшує нашу справу.

У родздвяних обрядах українців також надзвичайно виразно простежуються давні елементи культу предків. Напередодні Родздва, у найкоротшу ніч, українці з великою урочистістю відзначають СВЯТВЕЧІР – спільну вечерю всього Роду, символ домашнього вогнища. Навіть покійні родичі і ті, що безвісти загинули, за народним повір’ям, збираються на цю вечерю разом. Тому до неї готувалися завжди завчасно і старанно всі члени сім’ї.

На тій вечері мусить бути вся найближча і найширша рідня, у ній бере участь кожна родина в народі і увесь народ, під острахом майбутнього нещастя й утрати на майбутнє родинного зв’язку. Намагається кожен бути на святій вечері - і вся рідня про те дбає, щоб нікого з поміж неї на тім Святі не забракло. Ця ідея великородинного збору була заповітом і передавалася од роду в рід. Що цікаво – практичо за повної відсутності відомих нам зв’язків комунікації (телебачення, радіо, газети тощо) одночасно в цю ніч (лише зійде перша зірка) в кожній хаті на величезній території починалася СВЯТА ВЕЧЕРЯ ВСЬОГО РОДУ. І ще цікавіше – ніде в етнографічних джерелах нема згадки щодо якоїсь ролі в організації цього Свята князів, волхвів, священиків, старост тощо. Тобто свято практично зберегло свій первинний ЗВИЧАЄВИЙ вигляд, коли ВСІ ЗНАЮТЬ СУТНІСТЬ СВЯТА, а головні ролі виконують старші в сім’ях - батько та мати!

Церемонія підготовки до святкової вечері складалась із цілого ряду дійств, які за світоуявленням людей, мали забезпечити їм протягом року благополуччя в господарстві, достаток, здоров’я членів родини, охорону домашнього вогнища від усяких злих духів і “нечистої сили” та ін. У цей день всяка інша робота крім готування страв неприпустима. Скрізь мусить бути порядок. День напередодні Родздва проводиться в спокої і мирі.

Найважливіше приготуванням до Святої Вечері - заготовлення живого вогню. Цим зазначується віра в світотворчу силу вогню, висловлюється думка, що цей вогонь дав початок Світові, спричинив перший ріст усіх плодів земних, що дають благословенний пожиток народу.

Господиня приготовляє до свята нові горщики для зготовлення святовечірніх страв і закуповує нову миску в якій подаватиметься збірна жертва з усіх земноплодів. В цій багатій вечері господиня представляє найголовніші плоди поля, городу і саду – ніби дає звіт новому рокові за своє багатство в минулому році.

В цей день не снідають і обходяться без обіду. Хіба дітям, що не можуть терпіти голоду, дозволяється дещо з’їсти, та й то в обідній час.

Перед самою Святою Вечерею увесь стіл укладається тонким шаром сіна, зверху застеляється другою білою скатертиною. По чотирьох кутах господиня кладе усяке насіння і по головці часнику або ділить його на природні, криві як серпики зубки і промовляє:...”Злая сило, темна сило, іди на болота, очерети, яри-скелі, у глибокі води-прірви, куди курячий голос не доходить, куди світ-сонце не світить...”. Цим закляттям (вважалося і вірилося) господиня відводить і відганяє нечисть з обістя. Часник є символом Місяця, зверхня подоба його білих “зубців” нагадує серп місяця-молодика, а внутрішні вартості цього зілля, палющого і побуждаючого життєву людську енергію, піддали народові ідею, щр в нім криється сила, яка йде від Місяця. А Місяць вважає нарід джерелом творчої енергії світла земного і невсипущим чинником вегетаційним і розродчим. Тому кладе його господиня дому на стіл разом із сіменем, щоб, множились і зростали домашній добуток.

Поперед столу господар кладе книш - для святих духів, а господиня - паляницю і топку солі. На святовечірнім столі це - символи Місяця, Сонця і Зорі. В кінці столу господар ставить повну велику миску з пирогами (варениками). Пироги - це символічна страва, злучена також з культом Місяця. Пшеничне зерно - золотисте, овальне й розділене на дві півкруглі половинки - це немов злучені, в мініатюрі: Місяць на склоні повні та Місяць молодик. Пироги з пшеницею - це всесторонній символ Місяця. Пироги з маком - це подвійна символіка,- бо, крім їх символічної подоби є в них і символічний внутрішній зміст пирогів: мак. Мак на Святому Вечері - це символ сівкості й родючості, яку так, само приписують силі Місяця. Це символ Місяця й Зорі.

Потім він пробивав дірку в паляниці і вставляє воскову свічку.

Засвічуючи свічку, господар проказував:

Засвічую свічку Сонцю, Святим Душечкам і нам живим, грій Землю-матінку, наші ниви, нашу худібку!

Як зайде Сонце і появиться перша вечірня Зоря господар входить до хати тримаючи у правій руці Дідуха, а під лівою пахою в’язочку сіна, вітає всіх з Святами, з Дідухом, з Святим Родздвом і ставить Дідуха на “покуті”, на почеснім місці, підстеливши сіна й соломи. Опісля господиня ставить на сіно і солому поряд з Дідухом хліб, кутю (варену пшеницю заправлену медом і маком) і узвар.

Сіно на столі й солому розкинену під столом та по хаті називають дідухою.

Встановивши Дідуха на покуті, всі стають до нього обличчям і господар вдячно промовляє, що він наситив, напоїв, нагодував, нагрів їх і їхню худобу, оберіг їхню ниву і просить зробити цього року це ще краще. Усі разом проголошують Славу Дідуху-Коляді:

“Слава Дідуху-Коляді!

Дай, Боже, ці свята щасливо зустріти і Новоліття діждати.

Від Новоліття - до Великодня,

Від Великодня - до Купайла,

Від Купайла - до Обжинок,

Від обжинок - до ста літ,

Доки Род призначив вік!

Усім, хто в цім храмі, Святій Матінці-Україні На Славу!”

Сніп-Дідух (Рай) - це місце перебування духів дідів-прадідів, опікунів і покровителів свого дому. Оскільки у ті часи вірили, що всі духи померлих - це святі Душі, благодійники роду, які улітку перебувають на нивах, сприяють врожаю, охороняють його від бурі, граду та засухи, оберігають худобу, а коли вижата нива, вони вселяються в останній почесний сніп-Дідух і поселяються у господаря в клуню на зиму. Так як Душі померлих вважалися святими, то мусили перебувати в раю. Тому й сніп має назву сніп-Рай.

Окрім перебування духів дідів та Бога урожаю, “Дідух-Рай” символізував ще й новорічний урожай, добробут, багатство та долю людей. Для добрих духів і влаштовувалася Свята Вечеря.

На столі кладуть велику миску, повну домашніх овочів і вносять страви з всякого зерна збіжжя: пшоняна каша заправлена олією, ячмінна каша, варена кукуруза, горох заправлений олією та часником, вареники… Подібним люнарним символом, як пироги, є голубці, тобто завивані в капустяних листках каші, передовсім пшоняна, заправлені олією та цибулею. Сама їх назва вказує на символічність. Живі голуби вважаються духовими єствами і символами творчих сил на святі Родздва. Має вплив на думку роблення святовечірніх голубців і те, що їх звивають з капустяного листя. Ріст капусти має анологію з ростом Місяця, коли вона своїми півокруглими листками укладається, листок на листочку, звиваєься докупи й утворює повну, тверду, округлу головку, наче Місяць уповні на небі. Обов’язкові страви з риби. Риба, за переказом і пливучий Місяць на небі - символи щастя народу. Обов’язково ставляться напитки настояні на травах. На святий Вечір, обов’язково, перші каплі напитку зливаються в честь найвисшого Єства.

Рівнорядною фігурою в почестях з Дідухом займає величезний білий хліб, що називається Корочун. Його ставлять посередині стола, оточують маленькими крачунами і посипають зерном. Без сумніву, Корочун - це прадід. Святочність його привітання свідчить, що це головна особа свята. “Малі Крачуни” в округ великого хліба-Корочуна - це образ прадіда з ріднею, а заразом символи астральних світил. Сніп збіжжя й сипане на нього зерно характеризують Корочуна як культурного лицаря, першого сподвижника культури збіжжя, та взагалі як першого господаря; подібно, як сніп пшениці, хліб і кутя з медом характеризують Дідуха як першого господаря й пасічника.

Коли стіл уже накритий господиня тричі запрошує до господи найповашніших гостей:

“Пресвяте СОНЦЕ, МІСЯЦЮ ласкавий, ЗОРІ ясні, ДОЩІ рясні - йдіть до нас на Святу Вечерю - кутю їсти!”

Після цього запрошує до столу і нищівні сили:

“Лихий Морозе, Буйний Вітре, палаючі Промені, люта Буре, лихе і зле - йдіть кутю їсти!”. Проказавши тричі додає: Кличу Вас! Не йдете, то не йдіть й на жито, пшеницю та всяку пашницю.”

Господиня накладає в миску усякої вечери, а на верх кладе перший хліб, той що насамперед вийняла з печі, запалює свічку, приліплює її до миски, ставить на полотно і подає господареві. Він три рази обходить довкруги хати, потім ставить миску на стіл і запрошує на цю вечерю душі померлих дідів-прадідів.

У хаті прибрано, всі одягнені в чисту білизну, причепурені сідають за стіл.

Батько набирає ложкою куті і тричі кидає її в гору до стелі, при цьому за кожним разом висказує різні побажання.

Усі святвечірні обряди свідчать, який сильний був в українського народу давній культ прадіда, коли йому дякують за увесь довговіковий культурний розвиток як найдавніший так і новіший.

ЗІ СВЯТВЕЧОРОМ НАС!

   


67%, 4 голоси

33%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

10 кроків до заповітної мети

 Основні кроки і правила створення і реалізації Наміру.

Крок 1. Чітко сформулюйте свій Намір.

"Я заявляю про свій Намір: ..." Для цього скористайтеся основними правилами:

Правило 1. Ваш Намір повинен бути сформульовано позитивно.

Правило 2. Ваш Намір повинен бути сформульовано в теперішньому часі.

Правило 3. Ваш Намір повинен бути сформульовано від першої особи.

Увага! Коли ви заявляєте про свій Намір, то виходите з принципу достатку - «Я живу в багатому Всесвіту!». Ваш Намір повинен бути твердим! Відкиньте будь-які сумніви і занепокоєння в тому, що ви отримаєте бажане.

Крок 2. Уявіть свій Намір. Створіть яскравий і чіткий образ себе в майбутньому і того, що ви хочете мати. Візуалізуйте кінцевий результат. Зробіть це настільки конкретно, наскільки можливо. Використовуйте свою уяву, творчість і фантазію. Дайте відповідь на такі питання: Як я дізнаюся про те, що отримав / отримала бажаний результат? Що побачу, почую або відчую, коли досягну своєї мети? Яка буде моя поведінка, думки і почуття, коли я досягну бажаного стану? Ваш Намір повинен спонукати вас до дій.

Наситьте свій Намір приємними емоціями, щоб він тяг за собою.

Задайте собі питання: Для чого мені це потрібно? Якщо мій Намір здійсниться, що це дасть приємного та корисного мені і оточуючим людям?

Крок 3. Визначте реальні розміри свого Наміру. Він може бути занадто великим, і тоді його слід розбити на кілька дрібніших, легко досяжних. Можливо, поставивши перед собою якусь мету, вам доведеться кілька разів переформулювати своє Намір, поки ви не прийдете до того, що перший крок прийме реальні розміри, і ви зможете діяти. Пам'ятайте відому приказку: "Шлях навіть у тисячу миль починається з першого кроку".

Крок 4. Визначте необхідні ресурси. У вас є всі необхідні ресурси для здійснення вашого Наміру. Сила завжди знаходиться всередині вас. І точка опори завжди знаходиться в теперішньому моменті.

Потрібно тільки здійснити до цих ресурсів доступ. Для цього запитайте себе: Що я потребую, щоб мій Намір здійснився?

Ресурси можуть бути внутрішніми і зовнішніми. Внутрішні ресурси - це, наприклад, позитивний настрій, впевненість, ваші особливі вміння, знання і таланти. Зовнішніми ресурсами можуть бути гроші, знання, зв'язки. У будь-якому випадку зовнішні ресурси залежать від ваших внутрішніх переконань.

Крок 5. Якщо ваші Наміри серйозні, визначте перші кроки і дійте. Пам'ятайте, в залік йдуть тільки дії.

Ваші дії повинні бути як внутрішніми (позбавлення від агресивних емоцій, робота з негативними думками і переконаннями), так і зовнішніми ( фізичні зусилля, зустріч з необхідними людьми і т. д.).

Візьміть на себе стовідсоткову відповідальність за здійснення свого наміру.

Всі події в своєму житті ми створюємо самі, тому перестаньте звинувачувати, засуджувати і ображатися. Ні ви, ні будь-хто інший не винні в тому, що у вас чогось немає. Винних не існує взагалі.

І якщо людина не реагує так, як вам хотілося б, візьміть відповідальність на себе і дійте. Подумайте, що вам необхідно зробити, щоб викликати потрібну вам реакцію. Це пов'язано з гнучкістю. Що я повинен / повинна зробити, щоб отримати те, що я хочу? Який повинен бути мій перший і наступний крок?

І пам'ятайте! З того самого моменту, як ви заявили про свій Намір, всі і все в цьому світі прагнуть вам допомогти. Всі сили Всесвіту на вашому боці, а всередині вас є всі необхідні ресурси для досягнення мети.

Ви повинні грати в життя активну роль. Ваші дії на психічному і фізичному плані впливають на якийсь механізм і пускають у хід таємничу і незбагненну силу Наміру. Ваш шлях повинен приносити вам радість.

Сформулювавши Намір в майбутньому, ви ставите перед собою завдання в сьогоденні, і, навпаки, будь-яка проблема в ньому може бути перетворена в Намір в майбутньому.

Здійснення вашого Наміру - це подорож від теперішнього стану до бажаного. Це ваш життєвий шлях. Уявіть, що на цьому шляху будуть перешкоди, які загартують вас і зроблять сильнішими, зустрінуться різні люди, у яких ви будете вчитися чомусь новому і вдосконалюватися.

У вас повинно бути бажання зробити цю подорож. І ви повинні вірити в те, що мета є досяжною і варто того, щоб її досягати.

Обов'язково займайтеся в житті тим, що вам цікаво. Проявляйте цікавість і не переставайте дивуватися!

Крок 6. Визначте, які перешкоди є на вашому шляху, і усуньте їх. Зробіть це заздалегідь, ще на стадії формування Наміру. Це позбавить вас від зайвих клопотів. Задайте собі питання: Що може завадити мені скористатися своїм Наміром? Які можуть виникнути перешкоди на моєму шляху? Що може статися несприятливого для мене, якщо мій Намір здійсниться?

Попрацюйте зі своїми думками-блоками. Для цього поміняйте старі, негативні переконання і установки і створіть нові, які наблизять вас до мети. Які думки потрібно поміняти, створити нові, щоб наблизитися до мети?

Крок 7. Будьте уважні. Вам потрібна гострота і чутливість для того, щоб помітити, просуває вас те, що ви робите, до того, чого ви хочете. Ви повинні бути дуже уважні до себе. Прислухайтеся до голосу інтуїції і своїх почуттів. Частіше звертайтеся всередину себе. І в той же час будьте уважні до навколишнього світу, до поведінки і реакцій людей. Тримайте свої почуття відкритими, щоб помітити, що ви вірно рухаєтеся по шляху здійснення своїх Намірів, до бажаного результату. Звертайте увагу на всі знаки, які трапляються вам на вашому шляху.

Крок 8. Проявляйте гнучкість в поведінці і мисленні. Ви повинні бути дуже гнучким людиною і міняти свої дії до моменту отримання того, чого ви хочете.

Існує золоте правило: "Якщо те, що ви робите, не спрацьовує, зробіть що-небудь інше".

Якщо двері не відчиняються в один бік, спробуйте відкрити її в інший.

Щоб здійснити свої Наміри, вам необхідно не тільки чути, бачити і відчувати те, що відбувається, а й мати запас різноманітних реакцій і бути готовими поміняти свою поведінку.

Якщо ви не міняєте своєї поведінки, то завжди будете отримувати одне і те ж.

Запам'ятайте ! Контролювати ситуацію буде та людина, у якого велика гнучкість поведінки.

Крок 9. Подбайте про чистоту своїх помислів. Здійснення вашого Наміри має бути сприятливе для вас і навколишнього світу. Пам'ятайте, що ваш Намір - це не те, що ви хочете отримати на збиток іншим. Переконайтеся, що ваш Намір знаходиться в повній гармонії з вами, як з цілісною особистістю, і з навколишнім світом. Те, що ви отримаєте в результаті, має поліпшити не тільки ваше життя, а й життя інших людей.

Крок 10. Пам'ятайте! Ваш Намір здійснюється в потрібний час і в потрібному місці.

Надайте своїй підсвідомості можливість вибрати місце і час здійснення вашого Наміру. Воно прорахує всі можливі варіанти найкращим чином.

Просто зверніться всередину себе, до свого підсвідомого розуму, і попросіть: "Підсвідомість, визнач найоптимальніший час і найкраще місце для здійснення мого Наміру".

Так ви зможете змінити якість свого життя. Бажаю вам успіху!


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

50%, 1 голос

50%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Роздуми про свідомість

Дорогі друзі! Бажаю обговорити з Вами важливі світоглядні положення. Долучайтесь!
Люди не підозрюють, якою колосальною силою і енергією вони володіють. І витрачають цю енергію на створення у своєму житті болю і страждань. Насправді Ви є маги і чарівники, хоча цього і не підозрюєте. Знання законів магії, сили думки і наміру дає можливість створити свою модель світу цікавою і діяти в житті дуже ефективно.
Ми живемо в справедливому, гармонійному і чистому світі, де кожному воздається по думкам його. Кожна людина сама своїми думками створює свій світ, своє життя і всі ситуації в житті. Думка, як форма енергії зароджується в нашій душі і, згідно закону збереження енергії, нікуди не зникає. Будь-яка думка, послана у зовнішній світ, здійснює визначені форми і події в нашому житті, і повертається до насв тому чи іншому вигляді. Якщо Ваша думка агресивна, то і події створюються неприємні. Якщо думки творчі і носятьв собі доброі любов, то вони втілюються в реальність, яка приносить Вам тільки приємні переживання.
Ми живемо в унікальній моделі реальності, побудованій нами на основі індивідуального досвіду, чи досвіду предків. Навколишній світ неосяжний і ми змушені його спрощувати.
Все в цьому світі: душевний і фізичний стан нашого тіла, стан здоровя, відносини в сімї, з близькими і не дуже людьми, з навколишнім світом,, робота, фінансовий стан — все це відображення і трансформація наших думок, почуттів і емоцій. Тобто зовнішнє відображає внутрішнє. Якщо в житті чогось не вистачає, або є якась несправедливість, то не поспішайте звинувачувати зовнішні обставини, а загляньте всередину себе. Причина там.
Раз ми самі створюємо свій світ, то можемо його змінювати. Все, що навколо Вас — це Ваше відображення. Коли Ви зміните себе, зміняться і навколишні люди і події. Подібне притягує подібне.
Якщо щось не подобається в інших людях, то це обовязково є в середині Вас, у Вашій підсвідомості. Відмовтесь від бажання змінити навколишній світ, людей, близьких. Приймайте їх такими, які вони є. Змінюйтесь самі і світ зміниться.
Якщо чогось уникаєте, то за цим приховується страх чи біль, тобто те, через що Ви маєте пройти і отримати позитивний урок. 
А які у Вас думки по цій темі?
Далі буде.

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

25%, 1 голос

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Нова модель свідомості

Люди не підозрюють, якою колосальною силою і енергією вони володіють. І витрачають цю енергію на створення у своєму житті болю і страждань. Насправді Ви є маги і чарівники, хоча цього і не підозрюєте. Знання законів магії, сили думки і наміру дає можливість створити свою модель світу цікавою і діяти в житті дуже ефективно.

Ми живемо в справедливому, гармонійному і чистому світі, де кожному воздається по думкам його. Кожна людина сама своїми думками створює свій світ, своє життя і всі ситуації в житті. Думка, як форма енергії зароджується в нашій душі і, згідно закону збереження енергії, нікуди не зникає. Будь-яка думка, послана у зовнішній світ, здійснює визначені форми і події в нашому житті, і повертається до насв тому чи іншому вигляді. Якщо Ваша думка агресивна, то і події створюються неприємні. Якщо думки творчі і носятьв собі доброі любов, то вони втілюються в реальність, яка приносить Вам тільки приємні переживання.

Ми живемо в унікальній моделі реальності, побудованій нами на основі індивідуального досвіду, чи досвіду предків. Навколишній світ неосяжний і ми змушені його спрощувати.

Все в цьому світі: душевний і фізичний стан нашого тіла, стан здоровя, відносини в сімї, з близькими і не дуже людьми, з навколишнім світом,, робота, фінансовий стан — все це відображення і трансформація наших думок, почуттів і емоцій. Тобто зовнішнє відображає внутрішнє. Якщо в житті чогось не вистачає, або є якась несправедливість, то не поспішайте звинувачувати зовнішні обставини, а загляньте всередину себе. Причина там.

Раз ми самі створюємо свій світ, то можемо його змінювати. Все, що навколо Вас — це Ваше відображення. Коли Ви зміните себе, зміняться і навколишні люди і події. Подібне притягує подібне.

Якщо щось не подобається в інших людях, то це обовязково є в середині Вас, у Вашій підсвідомості. Відмовтесь від бажання змінити навколишній світ, людей, близьких. Приймайте їх такими, які вони є. Змінюйтесь самі і світ зміниться.

Якщо чогось уникаєте, то за цим приховується страх чи біль, тобто те, через що Ви маєте пройти і отримати позитивний урок.

Сповідь провідниці

Натовп втиснулася в автобус. Балансуючи і вже не рахуючи дрібниці, віддаю квиточки пасажирам. Нарешті дісталася до кінця салону. На задньому сидінні сиділа охайно одягнена,  зовсім древня бабуся. Вона купила квиток за повну ціну і тихо сказала:

- Ти не зовсім здорова, кашляєш ...

- Так ...

- Ось, як тільки закашлявся ще раз, скажи: На здоровя, На здоровя, На здоровя ... - це допоможе.

- Дякую

Нахлинув новий натовп, я знову за роботу, і нарешті пробралася до свого місця. Натовп вгамувалася, було тепло, мотор розмірно гудів, пасажири дрімали. Знову підступив задушливий кашель, я закашлялась, згадала про слова бабусі і сказала 3 рази на здоровя.

І раптом я відчула, як якийсь клубок заворушився у мене в грудях, клубок з гострими кутами ... і раптом мої легені очистилися ... і я вперше за тиждень зітхнула легко. Я тут же попрямувала до старенької.

- Ну як? - сказала вона, лукаво посміхаючись, - зробила те, що я порадила?

- Так, я прийшла сказати ДЯКУЮ !!! А ще можна запитати ... це від усіх хвороб допомагає?

- ВІД УСІХ!!! Крім того, Ти можеш уявити собі будь-якого свого знайомого, який хворий і сказати ці слова. Йому обов'язково полегшає.

- Чудо !!! Дякую, Бабусенько!

- Ой, дитино, я вже давно прийшла до цього. Коли ти говориш ці слова собі, відразу відбувається поліпшення стану на 40%. Якщо говориш для своїх близьких і знайомих - твій стан поліпшується на 100%, а їх на 60%. І ще дитинко ... Працюй над собою, працюй ...

- Дякую, я щиро намагаюся і ревно працюю.

Автобус зупинився, вона вийшла і несподівано для свого віку, попрямувала легкої, швидкою ходою. Я з сумом дивилася на неї.

- Дякую Тобі добра чарівниця або Ангел !!! - На здоровя, На здоровя,

На здоровя !!! І Тобі милашка: На здоровя, На здоровя, На здоровя ...

Так ще, одного разу прийшовши уві сні, вона сказала, що ЦЮ ПРОСТУ ТАЄМНИЦЮ ТРЕБА ПЕРЕДАТИ БЛИЖНЬОМУ і КОЖНОМУ ХТО ДЛЯ ТЕБЕ по справжньому ДОРОГИЙ...


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

100%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дитяча наука

Вчимося у дітей і внуків генетичної життєвої мудрості.На будь-які пропозиції у моєї внучки одна відповідь - рішуче "НІ". І тільки переконавшись у корисності( безпечності) того, що пропонується, Леля  погоджується, але спочатку у дуже малих маштабах.Нове освоює дуже повільно і обережно. Наприклад, ходити вона вчилася спочатку на колінах, а тепер бігає. Якщо пропонується нова їжа , вона довго спостерігає як її споживають дорослі, а тоді вже просить для себе. Цю тактику  варто засвоїти і більшості дорослим, які втратили цю прородню особливість. Тоді у світі  стало би менше шахраїв і більше логіки та цілеспрямовансті у діях і думках.  

33%, 1 голос

33%, 1 голос

33%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

ПОТІМ

День лише настав, а вже 18 година. Тиждень ледве наступив, а вже пятниця, і місяць пройшов, і рік майже закінчився...І  пройшло 40, 50 чи 60, а може й 70 років нашого життя... І ми усвідомлюємо, що втратили своїх батьків і друзів і розуміємо, що вже пізно повертатися. Так давайте спробуємо максимально використати час, що залишився. Не потрібно соромитися шукати заняття, які нам подобаються. Давайте добавимо кольору нашій сірятині. Давайте порадіємо тим дрібницям життя, які є бальзамом для наших сердець. І нарешті давайте насолоджуватись часом, який залишається нам. Давайте вимкнемо "я зроблю(подумаю, скажу про це) пізніше". Ми часто залишаємо все на потім. Тому що не розуміємо, що "потім"- кава холодна, потім пріорітети міняються...рік закінчується...здоровя погіршується...діти дорослішають...батьки старіють...обіцянки забуваються...день стає ніччю...потім життя закінчується і буває занадто пізно... Тому не  залишайте нічого на потім, інакше втратимо кращі моменти, можемо втратити друга чи наше справжнє кохання. І тоді вже не можливо повернути назад. Щоб не жалкувати потім, робимо все сьогодні, "зараз". Ми вже не в тому віці, коли можемо дозволити собі відкласти те, що потрібно зробити негайно. Якщо у Вас знайдеться час прочитати це повідомлення, поділіться ним. Не відкладайте на ПОТІМ, яке не наступає ніколи! 

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

67%, 2 голоси

33%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.