Причина та наслідок: головний закон Всесвіту

Закон причини та наслідку – найважливіший закон у Всесвіті. Це головний ключ до свідомості достатку. Якщо ви живете за цим законом, ви просто не можете не розбагатіти. Розуміння закону причини і наслідку і життя відповідно до нього гарантують вам, що ви завжди робитимете так, щоб траплялися абсолютно всі події, які ви хочете пережити, ви будете передбачати результат всіх подій і визначати причини всіх ситуацій у вашому житті. Просто добре вивчіть цей закон і прочитайте розділи про обставини та успіх – і ви проробите половину шляху до здобуття багатства та щастя. Багатство створюється, коли ви правильно підключаєте ваші інструменти творення до Закону причини і наслідку.

Закон причини та наслідку – головний закон, який керує Всесвітом. Це закон № 1. Кожен духовний учитель і кожен геній від науки намагалися нас у нього присвятити, хоча говорили вони про нього, швидше за все використовуючи різну термінологію та різні способи пояснення: ви пожинаєте те, що сієте; ви отримуєте те, що даєте; що б від вас не виходило, до вас і повертається. Або говорили про карму, або про наслідки, або про те, що кожна дія має однакову протидію, і про багато інших схожих речей. Сьогодні квантові фізики можуть точно пояснити, як це працює на субатомному рівні.

І ось останнє відкриття: він мультиплікативний! Інакше кажучи, ви не тільки одного разу переживете те, що зробили переживанням інших, або щось подібне; ви будете переживати це безліч разів!

Якщо ви стали причиною того, що інші відчули багатство та щастя, це відчуття повернеться до вас і ви також його переживете. І як винагорода ви переживете набагато більше того, що змусили пережити інших. Життя – це зростання. Це істинно для будь-якого можливого досвіду та переживань. В якійсь точці складно влаштованого просторово-часового континууму, в якійсь точці вашого життя, відповідно до закону, багато разів помножені, на вас чекають ті переживання, причиною яких ви стали в інших. Закон цей незаперечний. Навіть якщо ви, обмежені своїми п'ятьма фізичними почуттями, не можете бачити, де це відбувається зараз, знайте, що це відбувається, і використовуйте це знання для створення неймовірних багатств.

Наразі всі вчені згодні з тим, що ніщо не може спостерігатись без того, щоб спостерігач не впливав на об'єкт спостереження. Насправді вчені дійшли висновку, що їх експерименти повинні проводитися методом подвійного сліпого тестування, щоб результати були хоча б близькі до достовірних, оскільки їхні очікування впливають на результат цих експериментів. І навіть в умовах подвійного сліпого тестування не вдається провести абсолютно незалежні експерименти, тому що річ створюється і перетворюється спостерігачем. Наукові факти, особливо у квантовій фізиці, доводять, що ви є причиною всього, що ви бачите у вашому світі.

Стати причиною того, що інші переживатимуть величезне багатство, значно збільште їхнє відчуття достатку – і ви самі переживатимете значно більше багатства. Подивіться на сучасне життя. Будь-яка справа, пов'язана із збільшенням продуктивності праці людей та комунікаціями, завжди стає дуже великим бізнесом, який підтримує себе сам. Це може бути не найкращий бізнес, але він завжди стає більшим і підтримує сам себе. Компанії, що займаються програмним забезпеченням, мережами, транспортом, електронікою та подібними до них, збільшують продуктивність праці та покращують життєві стандарти людей, і це збільшення повертається до них самим – компанії ростуть.

Але це лише крапля у морі. По-справжньому великі справи почнуться тоді, коли ми почнемо робити такий бізнес, який спеціально задуманий так, щоб найголовнішим у ньому було віддавати, а не отримувати, бізнес, спрямований на те, щоб робити інших людей багатими. Бізнес майбутнього буде задуманий так, щоб навмисне створювати причини зростання, що є справжнім зростанням, а не зростанням із серйозними негативними наслідками для когось десь ще. Цей бізнес підвищуватиме стандарт життя населення з низького до вищого, а також розвиватиме і підвищуватиме його свідомість та благополуччя. Чим більше причин ви створюєте для набуття багатства іншими, тим більше багатства ви знайдете самі, причому без зусиль.

Що б ви не хотіли отримати, спочатку віддайте. Це найкоротший шлях. Чим би ви не хотіли володіти, спочатку станьте причиною того, щоб цим володіли інші.

Що посієте, те й пожнете. Карма. Закон причини та наслідку. Цей закон незаперечний, а відтак у результаті ви завжди збираєте те, що посіяли. Це завжди у ваших інтересах – сіяти тільки добре насіння. Не будьте несправедливі до будь-кого, якщо тільки не хочете, щоб одного разу несправедливо поставилися і до вас. Ненависть, жадібність, гнів – всі ці негативні думки та дії стають причиною негативних подій та страждань, які потрібні, щоб ви могли ці негативні думки виправити. Ніколи не забувайте, що вся система Всесвіту – єдине ціле. Єдність, навіть незважаючи на те, що вона здається розділеною. Те, що ви робите для інших, – це буквально те саме, що ви в результаті робите для себе.

Знаючи про силу думки, якою її наділяє причина і наслідок, ви можете точно передбачати майбутнє, дивлячись на ваші думки зараз. На щастя, ми владні коригувати свої думки та змінювати майбутнє.

Ви пожинаєте те, що сієте. Це послання ми отримували з різних джерел протягом століть, і послання це істинно. Закон цей працює безпомилково, і зневага до них – причина більшості наших страждань та бідності. Це дуже просто. Просто будьте вдумливими та розбірливими у всьому, що стосується вашого буття, вчинків, мислення чи слів. Знайте, що все є причиною, яка має свої наслідки. Потім запитайте себе: «Моє буття, те, що я думаю, кажу чи роблю, які можливі наслідки це матиме?» Відповідь на це питання – те, що ви пожинатимете в майбутньому. Тому якщо ви стаєте причиною страждань інших, це повернеться до вас у якийсь момент у вашому майбутньому.

Нехтування цим законом спричинило багато страждань для всього людства. Дотримання цього закону стало причиною благополуччя та процвітання. Не існує таємничої зовнішньої сили, яка змушує вас страждати. Немає ніякого невдачі. Все лише всередині вас самих, а також всередині колективного «Я» вашої родини, компанії, спільноти, країни та світу. Кожен конкретний стан буття, думка, слово та дія – наслідки чогось, що відбулося раніше, і стануть причинами чогось, що станеться після. Коли ви починаєте це усвідомлювати і запитуєте себе: «Що стало причиною тієї думки, яка щойно спала мені на думку?». або «Які наслідки матиме та думка, яка в мене в голові зараз?» – ви зможете тонко налаштувати своє «Я» і гармонізуватися зі Всесвітом. Це шлях набуття багатства та достатку.

Справи йдуть краще, коли ви стаєте кращими. Вони стають гіршими, коли ви стаєте гіршими. Світ цілком усередині вас самих. Ви причина всього, що відбувається у вашому житті, чи ви усвідомлюєте це чи ні.

Якщо ви - причина всього у вашому світі і так само всі інші причина того, що в їх світах, це означає, що групи людей є колективною причиною їхнього колективного світу. Корпоративний успіх і «невдачі», події у вашому кварталі, навіть війни та природні катастрофи – все це трапляється не через одного якогось члена групи, а через всіх її членів, які є колективною причиною того, що впливає на них як на колектив. Це підводить нас до вашого власного бізнесу. Ви отримаєте найшвидші результати, якщо люди, з якими ви працюєте та співпрацюєте, налаштовані на багатство. Це означає, що ви повинні пропонувати допомогу вашому оточенню у збільшенні їх свідомості достатку. Пам'ятайте також, що дуже ефективний спосіб отримати що-небудь - це стати причиною того, щоб це отримали інші. Співвіднесіть ці дві думки – і ви зрозумієте, наскільки вигідно вам робити все, щоб ваші працівники, бізнес-партнери, сім'я і навіть спільнота, країна та світ – якщо вони в цьому зацікавлені – мали доступ до освітніх матеріалів, що дозволяють їм розвинути в собі свідомість достатку.

Уявіть, що ви на острові лише з однією людиною і цілий рік працювали разом. Уявіть, що ви у дуже хороших дружніх стосунках, що ви багато розмовляєте, даєте почитати один одному книги та ділите один з одним їжу, яку надсилають вам родичі. Що трапиться, якщо ви раптом ударите цю людину по обличчю? Він або дасть вам здачі, або знайде інший спосіб вам нашкодити, перестане давати вам книги та їжу або просто стане менш дружньо ставитися до вас, якщо навіть інакше ніяк вам не помститься. Навіть якщо ця людина не шукає ніякого способу вам помститися, все одно виникне деяка напруга, яка унеможливить колишню свободу спілкування і зашкодить вашій до цього такій чудовій дружбі.

Цей простий досвід показує, що неможливо заподіяти будь-кому шкоду так, щоб це в тій чи іншій формі не зашкодило вам самим. Ви завдаєте комусь шкоди, але в результаті ви шкодите собі. І якщо ви це зрозуміли та переконалися, що це так і є, як ви можете хотіти після цього робити комусь щось погане? Або ще переконливіше: завдаючи комусь шкоди, ви шкодите і самому собі. Як ви можете завдати шкоди самому собі?

Тепер, якщо ви не покладаючи рук працюєте у вашому бізнесі, як ви, чи то ваші клієнти, ваші працівники, ваші постачальники,можете хотіти зіпсувати всю вашу працю, завдавши шкоди іншим, суспільству чи навколишньому середовищу, за допомогою вашого бізнесу ? І продовжуючи цю тему: після того, що ми скоро дізнаємося про колективну свідомість та її результати, як ви можете хотіти залишатися пасивними, коли одні люди завдають шкоди іншим? Ви знаєте, що в результаті це негативно вплине і на вас.

Якщо ви дозволяєте великій корпорації або уряду вести бізнес методами примусу і заподіяти шкоду, то як ви можете дозволяти цьому відбуватися, поки ви сидите осторонь і чекаєте, коли на вас обрушиться ваша негативна частка наслідків?

Наскільки ви дозволяєте рішенням і свідомості інших людей брати гору над вашими рішеннями і свідомістю, настільки ви розділятимете і їх наслідки. Наскільки ви визначаєтеся зі своїм вибором і приймаєте з приводу всього свої рішення, настільки ви отримуватимете радість від своїх власних наслідків.

Багатство слідує цим правилам, втім, як і все інше. Вислів «мене це не хвилює» не позбавляє вас від підпорядкованості Закону причини та наслідку.

Запитайте людей, які жили під час Другої світової війни. Якби люди з самого початку не говорили: «Це не моя проблема, це мене не хвилює», Гітлер ніколи не вчинив би стільки злочинів і ці люди ніколи не повинні були б страждати, ховаючись від бомбардувань і переживаючи економічний занепад, до якого призвела війна . Щоб існувати, Гітлеру потрібно було, щоб колективна свідомість світу сказала: «Мене це не хвилює, я сама собою». Якщо ви дійсно хочете стати багатими і залишатися здоровими, світ повинен почати вас хвилювати хоча б заради вас самих.

Комерція, яка не ґрунтується на спільній вигоді, призводить до дисбалансу, нестачі стабільності і зрештою – до війни. І незалежно від того, що ви уявляєте – окрему особистість, корпорацію чи націю, якщо ви домагаєтеся суперприбутків за рахунок інших, до вас в результаті якимось чином, одного разу, повернеться вся та шкода, яку ви завдали іншим. Це очевидно через те, що відбувається зараз у світі, і передбачувано за Законом причини та наслідку.

Світ на землі дає найбільший поштовх зростанню добробуту та процвітання, і у ваших власних інтересах і для вашого власного благополуччя – робити все для його підтримки. Один із шляхів досягнення цього – чесно вести свій власний бізнес та виправляти нечесні прийоми торгівлі у всьому світі, де це тільки можливо. Наскільки ви живете у світі та спокої, настільки ви благополучні та процвітаєте. Інакше кажучи, на якому б рівні добробуту ви сьогодні не знаходилися, ви б досягли успіху набагато більше, якби на землі було більше світла. І ця істина вірна навіть для тих, хто виробляє зброю і нею торгує, хоч би як неправдоподібно і смішно це звучало.

Наприклад, всесвітній військово-промисловий комплекс – один із найбільших у світі споживачів національних бюджетів. Кожну секунду та хвилину мільйони доларів у всьому світі витрачаються на військові витрати. Однак необхідність у цьому відпаде, якщо землі буде мир. Військові витрати не повертаються в економіку та не обертаються в ній, як це робить більшість інших витрат. Це здебільшого мертвий капітал. Подивіться на всю дорогу ядерну зброю, яка нині знищується. Ці мільйони доларів, які витрачалися кожну хвилину, могли б бути натомість вкладені в інші, продуктивні області та продовжували б циркулювати в економіці. Навіть якщо ці гроші були витрачені на соціальні гарантії та забезпечення рівних можливостей для бідних і неблагополучних людей у всьому світі, щоб дати їм шанс розпочати свій власний бізнес, замість того, щоб цілий день працювати за шматок хліба, весь світ став би благополучнішим і успішнішим. Він став би набагато більш успішним. Уявіть, якби мільярди людей, які живуть у бідності, стали б виробниками зі зростанням купівельної спроможності. Хіба б ваш бізнес від цього не виграв? І це стало б можливим, якби військові витрати перенаправили на це. А ті, хто зараз отримують прибуток від виробництва та торгівлі зброєю, отримували б прибуток від іншого бізнесу у світі, який у десятки разів більш заможний і успішний, ніж цей.

Світ – це добробут; війна – ні. Якщо ви хочете живий доказ, подивіться на Сполучені Штати. Навіть Сполучені Штати брали участь у війнах на своїй території, допоки не об'єдналися в одну націю і всі розбіжності між штатами не припинилися. Тепер це процвітаюча країна і багато в чому – завдяки внутрішньому світу, співпраці та вільній торгівлі за майже рівного захисту учасників цієї торгівлі з боку закону в межах кордонів США. Європейський Союз також здійснює цю ідею і намагається досягти того самого. По всьому світу багато подібних починань - в Азії, в Латинській Америці, на Близькому Сході, в Африці - по всьому світу, але по-різному і на різних рівнях. Тому у ваших власних справах прагніть миру, підтримуючи чесну торгівлю, навіть коли у вас є можливість бути нечесними. І у подіях, що відбуваються у вашій спільноті, у вашій країні та у світі, намагайтеся побачити те, що ви можете зробити для сприяння чесній торгівлі та підтримці миру. Це для вашого власного добробуту.

Ніщо у вашому світі не є реальним. Ніщо з того, що ви бачите, не є реальним. Це ілюзія, створена для вашої користі, щоб ви могли безпосередньо переживати свої думки та стани буття, очищати їх і робити їх краще (ось чому страждання є показником хибності думок). Ваш світ створюють буття, думки, слова та дії.

Змініть свій розум і ви зміните свій світ. Змініть своє «Я» і ви зміните свій світ.

Ось найкоротший шлях вирішення проблем, включаючи фінансові. Коли б ви не опинилися в сумнівній, або проблематичної ситуації, подивіться на неї і скажіть: "Я - це". І по-справжньому прийміть її, тому що ви самі стали її причиною і будь-яка окремість – це ілюзія. Потім спитайте себе: «Чому я це?» Усі сумніви та страх зникнуть, і рішення почнуть виникати самі собою перед вашою усвідомленістю «я – це». Насправді це стосується будь-якої ситуації, не тільки проблемної.

Ви коли-небудь помічали, що життя працює подібно до величезного дзеркала? Те, що ви робите іншим, ви робите собі. Якщо ви бажаєте бути щасливими, робіть щасливими інших. Якщо ви бажаєте бути вільними, робіть вільними інших. Використовуйте цей принцип у вашому бізнесі – і ви зможете вибирати те, що до вас повертається.

Зв'язки між усім життям та системою причини та наслідку неймовірно складні, результативні, ефективні та трансформуючі. Здається зовсім незначною причина може мати величезні наслідки у майбутньому (чи минулому, чи теперішньому). Фізики пояснюють це дуже просто та красиво. Вони називають це «ефект метелика». Джеймс Глейк у своїй книзі «Хаос» пояснює ефект метелика як «знання про те, що метелик, що пурхає сьогодні в небі Пекіна, може наступного місяця викликати бурю над Нью-Йорком». І це лише простий приклад. Все є причинами, які мають свої наслідки. І все є наслідками, які мають свої причини. Це величезна ланцюгова реакція, не пов'язана часом, простором чи формою. Усвідомлюйте свої думки та їх можливі наслідки. До чого швидше за все приведе ця конкретна думка – до багатства чи бідності? Немає пустих думок, слів, дій чи станів буття.

Не почувайтеся винними. Вибачте себе за минулі помилки і вирішіть наступного разу діяти правильно. Але уникайте почуття провини, оскільки воно – один із найбільших руйнівників вашої зосередженості та впевненості. Не живіть минулим. Вибачте інших. Вибачаючи їх, ви не робите їм ласку; ви робите ласку собі. Інші все ще будуть нести їхню причинно-наслідкову (кармічну) відповідальність за свої дії – незалежно від того, вибачте ви їх чи ні. Але коли ви прощаєте їх, ви звільняєтеся з негативного кармічного кола, а також вивільняєте свою енергію для інших, позитивних справ.

Те, що міститься в наслідку, вже міститься в причині.

Постарайтеся якнайглибше це зрозуміти. І живіть розбірливо.

У Законі причини та наслідку є ще один дуже цікавий момент щодо багатства. Як ви думаєте, звідки у людей береться натхнення, щоб почати той чи інший бізнес чи кар'єру, із пристрастю віддатися чомусь чи захопитися якимось хобі? Так, вони самі його причина, відповідно до їхніх бажань, але є ще дещо. Колективна свідомість цієї планети та Всесвіту також викликає це натхнення. Пам'ятайте, життя завжди втілює образи розуму та гарантовано забезпечує нам виконання будь-якого нашого щирого та впевненого бажання. А поле розуму - це Єдине Ціле (ваш розум і всі інші уми утворюють об'єднане поле розуму). Тому причина появи у вас будь-якої ідеї частково і в тому, що її викликали інші.

Саме так, невидимо для нас, працює система попиту, що викликає пропозицію. Наприклад, якщо мільйон або більше людей несподівано захочуть, щоб у них з'явилася та чи інша модна дрібниця, то відповідна людина з достатнім рівнем бажання і впевненості, щоб зайнятися фешен-бізнесом, надихнеться створити цю модну річ і продавати її широкому загалу. Таким чином, всі бажання буде виконано, а його впевненість винагородиться результатом. Причина, через яку у вас з'являється ідея, у тому, що її викликав у вас ще хтось. Коли ви візуалізуєте щось, що бажаєте мати, хтось інший візуалізує ту ж річ, як щось, що він хоче дати або продати людям.

Тому наступного разу, коли у вас з'явиться натхнення, радійте, знаючи, що існує велика чи маленька група людей, яка наполегливо просить вас це створити і чекає, коли ви здійсните їхнє бажання. Іншими словами, десь у цьому світі люди звертаються до вас із наполегливим проханням про речі, натхнення створити які прийшло до вас. Ви і є відповідь на їхнє прохання. А вони – відповідь на вашу. Кожна – відповідь на чиєсь прохання чи благання, всі ми – дари один одному, чарівники, які творять один для одного чудеса, навіть якщо ми і не можемо прямо усвідомлювати, що це так. Нема про що турбуватися, крім самого занепокоєння. Ви успішні – і були завжди такими.

Простий спосіб зрозуміти, що всі ми є дарами один одному і що ми відповідальні як єдине поле розуму, ще раз взяти Гітлера як приклад. Спочатку ви повинні зрозуміти, що він ніколи не прийшов би до влади без його прийняття світом. Світ створив всі необхідні для його підвищення умови. І в міру того, як Гітлер завойовував владу, світ говорив: «Він – не наша проблема. Поки у нас все гаразд, нас не хвилює те, що він десь там робить із людьми». Ця сепаратистська ідеологія, помножена на наш колективний стан буття, і призвела до виникнення того родючого ґрунту, на якому Гітлер зміг рости і процвітати, саме це і стало причиною появи Гітлера. Він ніколи не зміг би зробити це одна – маленька людина проти цілого світу. Йому потрібна була свідома та несвідома співпраця цього світу.

Ви не можете звинувачувати Гітлера в тому, що через нього світ зазнав багатомільйонних втрат, не звинувачуючи світ у створенні відповідних умов. Гітлер дозволив нам пережити негативний аспект самих нас. Тепер набагато менша ймовірність того, що світ вплутається в чергову світову війну. Ми знаємо, до чого це може спричинити. Ми тепер з меншою ймовірністю нехтуватимемо сподіваннями інших людей, діючи з позицій власної вигоди та відокремленості. Гітлер дозволив нам тією чи іншою мірою подолати ілюзію окремішності. Усі страждання походять від віри в ілюзії. Істина звільняє. Всі люди навколо і все, що вони роблять, це дар, що дозволяє вам дізнатися і заново пізнати себе. Ви є причиною свого світу.

Як тільки ви зрозумієте, як така «погана» людина, як Гітлер, може відбутися і як така людина, як він, завдяки світу приходить до влади, щоб світ міг усвідомити свій стан розуму і переконання, ви зрозумієте один з головних секретів здобуття багатства. Як тільки ви зрозумієте, що Гітлер грав роль дзеркала для цього світу, втілюючи в собі концентровану байдужість, переконань у перевагі та окремості кожного в цьому світі, ви зрозумієте, як ви можете стати концентрованим втіленням багатства цього світу. Інакше кажучи, не бійтеся мріяти про велике, мріяти про неймовірне багатство і вірити, що ви можете його досягти. Світ зробить так, щоб це сталося, і насправді саме світ робить так, що у вас з'являються мрії про великі досягнення. Вас підтримують, підтримують у всьому, які б рішення ви не прийняли і чого б не вирішили досягти.

За всіх інших умов, що залишаються незмінними, людина чи суспільство мають багатство і щастя рівно настільки, наскільки вони розуміють і застосовують Закон причини та наслідку.

Те, що ви дотепер довідалися, тільки хороше введення, первинне знайомство з головним законом Всесвіту. Далі ви отримаєте більш ясне уявлення про цей закон. Тепер, коли ви озброєні знанням законів, які керують Всесвітом, давайте постараємося зрозуміти, що ж насправді являють собою наші обставини та успіх. Чи готові ви відправитися в одну з найпрекрасніших, прощаючих та надихаючих подорожей у вашому житті?


33%, 1 голос

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Україна

А ВИ ДУМАЛИ, ЩО УКРАЇНА ТАК ПРОСТО. УКРАЇНА – ЦЕ СУПЕР. УКРАЇНА – ЦЕ ЕКСКЛЮЗИВ. ПО НІЙ ПРОЙШЛИ ВСІ КАТКИ ІСТОРІЇ. НА НІЙ ВІДПРАЦЬОВАНІ ВСІ ВИДИ ВИПРОБУВАНЬ. ВОНА ЗАГАРТОВАНА НАЙВИЩИМ ГАРТОМ. В УМОВАХ СУЧАСНОГО СВІТУ ЇЙ НЕМАЄ ЦІНИ.

                                                              ЛІНА КОСТЕНКО

15%, 2 голоси

0%, 0 голосів

8%, 1 голос

77%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Впевненість: найпотужніша сила та протиотрута від невдач

Впевненість, віра, переконаність – необхідна частина створення достатку і взагалі будь-чого. Саме впевненістю домагаються того, що Всесвіт дає вам ті результати, яких ви прагнете. Без впевненості  жодне становлення таким не є. Ви не можете бути щасливими, якщо ви не впевнені, що ви щасливі. Ви також не можете ставити перед собою цілі, якщо не впевнені, що вони вірні, не впевнені, що зможете їх досягти. Навіть слова та дії без впевненості безсилі.
У всі віки багато вчителів різних релігій навчали вірі, навчали нас бути впевненими. Це не нове. І тепер ви зрозумієте, чому вони завжди нас цьому навчали, а також дізнаєтеся, як створювати і зміцнювати свою віру,— знайдете знання, яке так довго було недоступне більшості.
Але, продовжуючи читати, пам'ятайте, що віра дуже схожа на стан чи буття. Насправді ви не можете говорити про віру, ви не можете зробити віру; ви можете її тільки мати, ви можете тільки бути впевненими. І єдиний спосіб досягти цього – просто вирішити бути впевненими, вірити. Саме так. Дуже просто. І не дозволяти собі якихось інших заперечливих чи суперечливих думок. У міру поступу вперед вам стане легше і зрозуміліше.
Остання складова здобуття віри – розуміння того, як влаштований Всесвіт, що відбувається за лаштунками. Як тільки ви зрозумієте, як працює Всесвіт, ви повірите.
Все можливо рівно настільки, наскільки ви впевнені в цьому.
Всі речі можливі або неможливі рівно настільки, наскільки міцна ваша віра і зрозумілі ваші думки. Але насправді ніщо не є неможливим.
Вірте. Просто будьте певні.
Віру народжують наполегливість та сталість. Ви можете використати наполегливість, щоб збільшити свою віру. А з вірою ви знайдете наполегливість. Будучи наполегливими, навіть коли все виглядає так, що, здавалося б, краще здатись, ви збільшуєте свою віру в результат і тим самим створюєте його. Це свідоме рішення, яке ви приймаєте, оскільки віра уможливлює наполегливість. Все тут міцно пов'язане одне з одним. Наполегливість – невеликий крок віри вперед і завдяки йому ви її зміцнюєте. Наполегливість окупається у буквальному значенні слова. Насправді нічого неможливого не існує.
Позбудьтеся всіх сумнівів і страхів. Ніколи не зраджуйте їх, навіть на мить. Будьте вдумливими, обачними та усвідомлюючи кожну свою думку, просто вирішивши, що так буде. Коли б ви не помітили у собі сумніви та страх, відразу ж зупиніть ці думки; не дозволяйте їм розвинутися. Не заохочуйте їх, але й не чиніть опір їм. Просто спостерігайте їх вдумливо і відсторонено, як не залучений до дії глядач. Зрозумійте, що вони є, звідки приходять, чому приходять і як довго затримуються. Спостерігаючи їх, ви зможете проникнути за їхні межі, зрозуміти їхню причину, їхнє темне походження. Ви проллєте на них світло і цим їх позбудетеся.
Сумніви та страх – єдині вороги ваших планів та видінь.
Впевненість. Навіть якщо все свідчить про інше, будьте певні, вірте, будьте переконані.
Довіра. Впевненість. Вірте до кінця, не вагаючись ні в чому. У світі Бога віра є єдиним, що працює. Саме вірою відбуваються усі дива. Це сила, здатна зрушити гори.
Сумніви, невпевненість, страх і занепокоєння частково кореняться в нашому незнанні того, якими ми хочемо бути і що хочемо мати.
Ті можливості, які у вас є прямо зараз, в цей момент, є величезними і незліченними. Іншими словами, ви просто не можете вичерпати їх. Єдине ваше справжнє обмеження – ваша віра.
За вірою вашою віддасться вам. Насправді, це не Бог винагороджує тих, хто увірував. Насправді відбувається таке: Всесвіт починає переміщати свої будівельні цеглини – квантові частинки – в залежності від інформації, що отримується, і впевненості, з якою ця інформація їй передається. Це так само духовно, як науково.
Страх – це хибна видимість, яка здається нам реальною. Боятися зовсім нема чого, тому що ваше «Я» вже містить у собі все і воно неруйнівне. Ваше «Я» задумане так, щоб ніколи нічого не потребувати, воно вже все має. Ваше «Я» також неруйнівне. Але його прояв тут, на Землі, має багато ілюзій, і одне з ваших завдань у цьому світі – ці ілюзії подолати. Одна з цих ілюзій полягає в тому, що достатку немає. Проте ми знаємо і з позицій науки (завдяки квантовій фізиці), і з позицій духовності (як нам протягом століть говорили вчителі), що достаток – це Все Суще. Якщо ви коли-небудь зловите себе на тому, що чогось боїтеся, знайте, що це ілюзія, і постарайтеся з'ясувати, що вона являє собою. Насправді немає нічого, чого можна було б боятися.
Ваша неспроможність тимчасова. І в ній можна знайти безліч найважливіших уроків та можливостей для позитивних змін. Не бійтеся залишитись ні з чим. Зрозуміло, немає необхідності розорятися, але якщо ви раптом розоритеся, не турбуйтеся. Постарайтеся побачити у цьому уроки та можливості. Боязнь руйнування – тяжке захворювання. Вона позбавляє вас можливості зростання; вона заважає людям робити щось нове; вона змушує їх жити у постійному занепокоєнні. Страх також приваблює те, чого ви боїтеся, і страх бідності створює бідність. І все ж вам нема чого боятися, крім самого страху.
Коли вам дуже хочеться щось утримати, саме час це відпустити.
Вірте. Будьте переконані. Ваше знання має мати якість впевненості. Коли ви берете склянку води і п'єте з неї, ви знаєте без тіні сумніву, що ви її візьмете і вип'єте. Вам на думку  не може спасти, що ви виявитеся нездатними випити воду. Ви робите це впевнено. Це і є той рівень віри, впевненості та переконаності, яким ви повинні мати щодо себе, закони Всесвіту та здатність Джерела завжди ідеально з усім справлятися. Це та впевненість, яку ви повинні мати щодо того, що ви отримуєте ще перш, ніж попросите, у незаперечності того, що ви вже всім володієте. Якщо вам здається, ніби у вас чогось немає, вирішіть прямо зараз, що у вас це є, і так воно і буде. Не кажіть: «Але ж у мене цього немає». Чи не заперечуйте. Згодом це увійде у вас у звичку. А поки цього не сталося, робіть найкраще, на що ви здатні, і ніколи не думайте, ніби ви можете чогось не мати. Слідкуйте за своїм розумом. Ви можете здобути віру за допомогою практики. Але набагато швидше просто вирішити раз і назавжди, що вона є. Як це зробити? Просто вирішити.
Скільки віри, впевненості та переконаності має бути у вас? Ви повинні мати ту віру, яка рівнозначна знанню. Ви просто знаєте, що це так, - так само, як ви знаєте, що сьогодні вранці ви прокинулися, а трохи пізніше випили склянку води. На цьому рівні, на рівні знання, ви настільки чітко уявляєте собі, що щось істинно і неодмінно станеться, що продовжуєте бути впевненими в цьому, навіть якщо ваш фізичний світ свідчить про протилежне.
Ось тріада істин, що дозволяють вам мати все, що ви можете побажати:
Просіть, і вам завжди буде дано.
Шукайте і ви завжди знайдете.
Стукайте, і вам відкриється.
Але існує якийсь каталізатор, який повинен бути присутнім, щоб ці три істини працювали, – віра, бо саме віра робить усі речі можливими. І це не порожні обіцянки. Це не нагорода, яка дається лише вибраним. Так працює весь Всесвіт, без винятків та помилок. Цю тріаду та її каталізатор можна також уявити таким чином: бажайте та намірюйте – і ви завжди отримуватимете те, що хочете.
Прагніть істини і знання, і ви завжди дізнаєтеся про те, що хочете знати. Для вашого зростання немає  кордонів, і будь-який досвід, який ви хочете пережити, завжди чекає на вас. Але ви повинні бути впевнені, що ці три твердження істинні, адже якщо ви в це не вірите чи думаєте, що вони вірні лише частково чи наполовину, саме це ви й отримаєте.
Коли ви перебуваєте у сумнівах, зробіть усе, щоб здобути віру. Якщо ви не впевнені, дійте так, наче ви впевнені, і в результаті ви цю впевненість знайдете. Вчиняйте так з усім, у чому ви не впевнені, і ваше коло впевненості почне розширюватися, включаючи все більше різних сторін життя.
Наполегливість окупається – буквально. Також надає вам сил і зміцнює вашу віру. Наполягайте на своєму. Будьте наполегливими. Але у своїй наполегливості дозволяйте всьому траплятися. Нехай саме життя потурбується про все. Не турбуйтесь. Практикуйте відстороненість.
Відсутність точного уявлення про те, що ви хочете мати, - головна причина зневіри та сумнівів.
Віра – зовнішній еліксир, що дає життя, силу та рушійний імпульс думки! Віра – відправний пункт усіх здобутих багатств! Віра – основа всіх чудес та всіх таємниць, які не можна пояснити жодним науковим законом! Віра – єдина відома протиотрута від невдач!
Наполеон Хілл
Здобути віру ви можете за допомогою думок і слів. Прямо зараз люди, які постійно переймаються тими чи іншими речами, думають і говорять так, що самі кидають себе у сумніви. Щоб створювати віру, повторюйте, повторюйте та ще раз повторюйте позитивні афірмації – щодня, цілий день – і ваша підсвідомість нарешті повірить.
Страх – це хибна видимість, яка здається нам реальною. І це те, чим страх завжди був. Це не ваш природний стан. Стан Джерела і вашого «Я» - безстрашність, тому що немає нічого, що може загрожувати «Я», і немає нічого, чого йому не вистачало. Коли б ви не відчували страху, подивіться йому прямо в очі і знайдіть ці помилкові видимості - дещо ви завжди виявите.
Ніколи не турбуйтесь. Занепокоєння – це страх, хибна видимість, що здається нам реальною, навіяні вам страшні образи. Занепокоєння і страх привносять у ваш розум негативні образи і створюють те, про що ви турбуєтеся, і те, чого ви боїтеся - ілюзії стають для вас реальністю і, якщо ви їх підтримуєте, зрештою втілюються і у фізичній реальності.
Занепокоєння – це недостатність фактів, потрібних вам у тій чи іншій ситуації. Це також відсутність упевненості чи її недостатність. Це неправильно використана та дарма витрачена енергія.
Найкращий спосіб зцілити себе від страху та занепокоєння – подивитися їм в обличчя та ретельно проаналізувати; розкладіть їх на складові і подивіться, де ховається помилкова видимість. Станьте усвідомлюючими і продовжуйте підвищувати свій рівень усвідомленості, удосконалюйте усвідомленість навіть у дрібницях. Це підвищує вашу впевненість, тому що ви відкриваєте істину, а істина та страх – речі несумісні.
Спостерігайте, що працює, а що ні, і живіть істиною, робіть те, що працює. Свідчіть правду; знайте істину; думайте істиною; говоріть істину; живіть істиною. Це прискорює досягнення результатів та позбавляє страху.
Тепер ви знаєте про незаперечні закони Всесвіту. Ви знаєте, що ці закони гарантують точний результат, коли Всесвіту дається вичерпний, ясний і постійний образ та намір, що підтримуються впевненістю та діями. Ви знаєте, що ці закони працюють за нескінченним Вищим Розумом, всю силу якого ви не в змозі собі навіть уявити. І ви знаєте, що ніколи не варто дивитися на фізичні прояви та дозволяти їм визначати ваші думки, бо саме думки створюють фізичну реальність. Знаючи все це, чому в цьому світі ви можете ще турбуватися? Прочитайте ці твердження ще раз, повільно, частинами. Ви зрозумієте, що для занепокоєння немає жодних причин.
• Перш ніж якась проблема виникає, вона вже вирішена.
• Перш ніж ви просите, вам уже дано.
• Все, що тільки може існувати, вже існує, прямо Зараз, включаючи ваші можливі «проблеми» та їх рішення. Все, що ви робите, - це зрушуєте свідомість, щоб переживати різні фрагменти Усього існуючого відповідно до вашого вибору.
• Найважливіші уроки та можливості для вашого розвитку набуваються вами у найгірші для вас часи (оскільки страждання – показник помилковості ваших думок). У такі часи все, що від вас вимагається, вчитись і усвідомлювати, в чому саме ви помилялися. Як тільки ви внесете потрібні виправлення, ви зберете найфантастичніші плоди.
Тож про що турбуватися? Немає жодних причин! Всесвіт ніколи не робить помилок. Безладдя тільки у нас в умах; у Всесвіті ніякого безладдя не існує. Ще раз: якщо Всесвіт керується певними законами, ці закони незаперечні, а ви знаєте ці закони і застосовуєте їх, навіщо про щось турбуватися взагалі? Зрештою, виходячи з цих законів, ви можете передбачити результат цього. Занепокоєння приваблює до вас лише те, про що ви турбуєтеся. Занепокоєння – це само собою здійснене пророцтво.
У що ви повірили, це стає можливим для вас. Ви можете це зробити. Що б ви з вірою захотіли мати, ви отримаєте.  Ви завжди знайдете те, у що щиро повірили, пропорційно до вашої віри. І це правило непорушне.
За всіх інших умов, що залишаються незмінними, людина або суспільство знаходять багатство і щастя рівно настільки, наскільки вони мають позитивну і непохитну впевненість.
Тепер у вас є інструменти творення, і ви знаєте, яка рушійна сила приводить їх у дію. Завжди будьте в стані впевненості та відмовляйтеся бути в будь-яких інших, протилежних впевненості станах або підтримувати протилежні вірі думки.
Тепер настав час перейти до більш масштабних процесів у Всесвіті – до «полів» та законів, у яких і відповідно до яких ви використовуватимете ваші інструменти та впевненість. Перший закон – Закон причини та наслідку – прекрасна обіцянка, яка дозволяє вам бути впевненими у наслідках та визначати причини всього, що відбувається у вашому світі. Ви завжди хотіли знати, чому трапляються ті чи інші події, чому відбуваються ті чи інші речі і як ви можете зробити так, щоб траплялося те, що ви хочете. Перший крок до володіння цим знанням – зрозуміти Закон причини та наслідку, щоб побачити, що насправді є обставинами, умовами та обумовленістю. Спробуймо заглянути під покрив того, що ви бачите навколо себе, того, що ви переживаєте.



0%, 0 голосів

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

25%, 1 голос

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Буття: першопричина, початок

Бути – це стан, це подібно до «бути щасливим». Ви не можете пояснити стан, як ви не можете змусити себе увійти до якогось стану. Можна тільки бути станом. Ви не можете зробити стан щастя; ви можете лише бути щасливим. Створений стан працює так: буття викликає мислення, яке стає причиною мови, яка стає причиною дії, що і становить систему отримання та переживання того, що ви створили вашим буттям та мисленням. Буття є першопричиною. Давайте розберемо крок за кроком.
Буття викликає мислення. Тому, коли ви щасливі, і ваші думки будуть щасливими. Думки ґрунтуються на бутті. Інакше висловлюючись, думки ініціюються буттям. Насправді нічого не відбувається без буття.  Навіть наші обставини походять зі стану буття, а не навпаки, як думає більшість людей. Щасливі обставини не роблять вас щасливими. Причиною щасливих обставин стає буття, стан щастя. Невдалі, нещасливі обставини проявляються у нашому житті лише для того, щоб відобразити наше перебування у стані нещасливості. 
Перший крок до набуття значного багатства – це бути багатим – перебувати в стані багатства. Перебування у стані багатства – це внутрішній стан. Воно немає нічого спільного із зовнішнім світом. Внутрішній стан багатства – це рішення, яке ви приймаєте прямо зараз, і прямо зараз ви цим багатством стаєте. Прямо зараз. І щоб ухвалити це рішення, вам не потрібно абсолютно нічого ззовні. Як тільки ви приймаєте рішення бути багатим, вибираєте бути багатим – ви стаєте багатим. Про це важко говорити, тому що ви можете тільки бути станом – ви не можете зробити стан. Зараз ми спробуємо поговорити про цей стан.
Будьте багатством. Зараз, Тут, в одну мить. Просто будьте. Не намагайтеся здобути багатство. Щоб ви могли це краще зрозуміти, звернімося до щастя. Не намагайтеся здобути щастя, будьте щасливим. Розумієте? Ви можете намагатись робити щось, що зробить вас щасливими; або ви можете в одну мить вирішити бути щасливими. Просто ухваліть рішення. Раніше ви вже це робили. Кожна людина колись у своєму житті говорила: «Знаєте що? Я не дозволю цьому зіпсувати мені настрій. Я спокійний і щасливий і перестану через це турбуватися». Що може бути простішим. Намагатися щось робити, щоб бути чимось, або стати цим миттєво і дозволити цьому стану буття дозволити вам робити все, що властиво цьому стану буття. Зрозуміло, легше бути щасливим, ніж намагатися досягти щастя. Все те саме вірно і для багатства. Будьте багатими. І поки ви – завжди, кожну свою секунду – є Буттям Багатства, все інше додасться само собою, мимоволі. Просто будьте їм.
Все, що тільки може існувати, існує в момент вічності, який ми називаємо тут-сьогодні. Вже існує навіть та можливість вас, яка багата і реально переживає своє багатство на досвіді. Якщо ви не відчуваєте свого багатства прямо зараз, ви просто не здатні його усвідомлювати або не прокинулися до його існування. Коли ви вирішуєте бути прямо тут і зараз у певному стані, ви активуєте найшвидші сили існування. Потім ви негайно переносите вашу свідомість у це інше "я" (в даному випадку - багате "я"). Буття – найшвидший спосіб створювати щось, бо воно викликає миттєві зміни. Фізичні маніфестації моментально випливають - зі швидкістю, яка залежить від відсутності у вас сумнівів, після прийняття вами рішення опинитися в бажаному вами стані буття. Повторю: відповідно до вашої здатності стати станом без сумнівів і коливань, ваша реальність швидко зміниться, щоб це ваше буття відобразити.
Найшвидший спосіб створювати – це просто бути, прямо зараз, що б ви не намірилися створити. Потім – не заперечуйте це своїми думками. Не думайте про це. Просто будьте. Після цього всі ваші думки, слова та дії повинні виходити з нового стану – того, в якому ви вирішили бути. Якщо ви не багаті і хочете стати багатим, просто зараз просто вирішите бути багатим, з цього моменту. Не думайте про це просто зробіть свій вибір. З цієї хвилини всі ваші думки, слова та дії повинні відображати ваш стан багатства. З погляду Найвищої Реальності це не брехня, ви не обманюєте себе. Насправді ви і так все, що тільки може бути, навіть якщо зараз ви можете усвідомлювати тільки невеликі фрагменти Всього. Вирішивши бути чимось ще, ви стаєте причиною зсуву вашого оточення і обставин - зсуву, що дозволяє вам відчувати і переживати свій новий стан.
Не забувайте, що думка виникає з буття. Стан буття – причина виникнення думок. Стан голоду стає причиною думок про голод. Буття є першопричиною. Буття є; думка ж – діяння. Буття просто є. Буття не потребує часу; але щоб щось набуло буття через думку – на це йде час. Тому найшвидший шлях до багатства – бути багатим, зараз, негайно.
Змініть ваше буття на життя багатства.
Цього можна досягти прямо зараз, вирішивши і будучи впевненими в цьому, незважаючи на жодні «докази» протилежного у вашому фізичному світі (який все одно ілюзорний). Вирішіть це з усією вашою ясністю та впевненістю і неухильно підтримуйте цей стан буття. Знайте, що ви багаті, бо у найвищій реальності ви насправді дуже багаті, і це так. І ви дуже швидко почнете переживати це багатство, реально дуже швидко. Мало хто може впоратися з цим завданням, оскільки сумніваються в істинності того, що відбувається; але у нас у всіх є можливість це зробити. Просто заявіть, не сумніваючись і знаючи, що все можна здійснити: «Я Є…» І більше про це не думайте; це лише відкладе результат і призведе до сумнівів. Ось вам приклад. Пам'ятаєте, коли ви востаннє були «на мілині» чи пригніченому стані духу? Ви не думали про цей стан свідомо, не питали себе, чи реально воно, чи справді ви розорені чи засмучені. Ви просто сприймали це як щось безперечне; ви вірили в це, ні краплі не сумніваючись. Ви просто були цим станом і більше нічого. Ви просто були. Тепер спробуйте безперечно прийняти ваше багатство. Будьте багатими, вірте в це і поводьтеся відповідно – не сумніваючись і не ставлячи запитань. Всесвіт кориться.
Послідовність витвору наступна:
• Нефізичне єдине поле свідомості (Бог, Джерело) проявляє себе, ідивідуалізуючись, у нефізичних окремих одиницях (індивідуальні духи чи душі різних істот та об'єктів).
• Ці одиниці набувають індивідуальних фізичних форм – об'єктів, людей та всіх інших видимих нами істот.
Все, що ви бачите у світі фізичного, створено саме в цій послідовності з Джерела та Джерелом Усього Сущого, Богом. У цій послідовності творіння ви - співтворець; ви творите разом з Джерелом, і послідовність та сама.
Якщо повернутись до багатства, тепер ви розумієте, наскільки даремно дивитися на ваші окремі фізичні аспекти (ваш рахунок у банку, вашу матеріальну забезпеченість, ваше тіло і т.д.) і дозволяти тому, що ви бачите, впливати на ваші індивідуалізовані нефізичні аспекти ( ваш розум, ваші думки та стан вашого буття). Це все одно, що дивитися на результати і дозволяти їм впливати на причину. Це рівносильно короткому замиканню у системі. Наприклад, якщо ви озираєтеся на всі боки, бачите, що ви розорені, і дозволяєте цьому диктувати вам, що ви – «зруйнована» істота, ви починаєте думати про все з точки зору свого «зруйнованого» стану – думати «розорені» думки, думки про свою нездатність чогось домогтися, - у цьому випадку ви і залишатиметеся розореними.
Секрет у тому, щоб ніколи не опускати очі, ніколи не дивитись на землю, на фізичне, і не дозволяти йому вказувати вам, казати: «Подивися: ось ти який! Це ти". Ви – не ваші обставини; ви просто їх спричиняєте. Ви – їхня причина. Найправильніше, що ви можете зробити, якщо ви розорені, просто вибрати найграндіозніше бачення себе - бачення багатства - і підтримувати цей стан буття - ці думки багатства - підтримувати НЕУХИЛЬНО і безперервно. Дійте так, ніби ви багаті, як би не виглядав ваш фізичний світ, яким би жалюгідним і убогим він не здавався. Це змусить фізичний світ перевернутися, щоб відповідати вашим думкам та стану буття. Ніколи не забувайте, фізичне слідує за духовним та ментальним. Саме так влаштований Всесвіт.
Один із шляхів створення речей у цьому світі – шлях думок, слів та дій. Але це дуже повільний шлях. Набагато швидше це робити, змінюючи стан. Стан свого Буття. Наприклад, коли ви кажете, що голодні, це стан. Коли ви впевнені, це стан. Ви є це. Вам не потрібно нічого ззовні, щоб бути в тому чи іншому стані. Щоб знайти багатство, набагато ефективніше бути в стані багатства, зробити ваше буття буттям багатства, відчувати себе багатим, думати, говорити та діяти з позицій багатства. Ваш стан – те, як ви почуваєте себе, ваше буття, ваша заява про те, хто «Ви є», – найшвидший спосіб розбагатіти. Єдиний спосіб змінити свій стан - це прийняти рішення змінити свій стан. Дуже просто. І ви можете зробити це прямо зараз. Це все одно що бути нещасним і вирішуватити, що ви втомилися бути нещасним. І тоді ви просто вирішуєте бути щасливим. Подібний досвід має кожен. Тепер ви повинні зробити те ж саме з багатством.
Ви повинні очікувати, що негайно досягнете величезних успіхів! Завжди підтримуйте в собі цей стан знання, що ви живете удосталь. Подібні очікування, знання на цьому рівні, спричиняють тяжіння і усувають будь-яке відштовхування. Це дуже важливо. Чекайте на величезний успіх. Знайте, що ви маєте силу.
Які ви, такий і ваш світ. Все у Всесвіті зводиться до ваших внутрішніх відчуттів. Те, що зовні, має не дуже велике значення, бо все це лише відображення вашого стану свідомості. Має значення те, що всередині, у вас самих, тому що все, що зовні, буде дзеркально відбивати його, буде розфарбоване в кольори вашої свідомості.
Джеймс Аллен
Щоб знайти багатство зовні, станьте багатими всередині, скориставшись інформацією з книг. Щоб стати мільярдером, доведіть свої образи та впевненість до відповідного рівня та дійте з упевненістю – так, щоб ваші дії відображали вашу мету. Весь світ – усередині вас самих. Ніщо й ніхто не сповільнює і не прискорює вашого просування, окрім вас. І ви змінюєте свій світ настільки, наскільки це усвідомлюєте. Багатства набагато легше досягти, ніж вам здається. Це просто. Найважча частина набуття багатства - приручення власного розуму, а це залежить тільки від вас.
Правильно помічено, що успіх – це щось таке, що приваблює особистість, якою ви стаєте.
Що таке буття? Ви не можете думати про буття, ви не можете зробити буття, ви нічого не можете про нього сказати – буття ви можете лише пережити. Буття – це є. Буття без розуму. Воно йому не належить. Насправді розум іноді руйнує буття, руйнує те, якими б ви хотіли бути. Буття – це те, якими ви вирішуєте бути прямо зараз. Не будь-коли, але Зараз. Коли ви починаєте думати про це, ви все псуєте. Якщо ви є, ви є. Будь-яка наступна думка після цього не повинна бути про те, чи є ви чи ні; вона повинна відповідати вашому стану буття, сприяти його переживанню, а не визначенню. Нерідко найкращий вихід у такій ситуації – взагалі не думати. Нехай ваш розум буде нерухомим.
Мислення має свої сфери застосування. Це інструмент, такий же, як ваші руки чи ноги. Ви ж не користуєтесь ногами весь свій час. Ви користуєтеся ними лише тоді, коли це потрібно. Ваш розум дуже потужний інструмент. Він багато робить можливим. І в той же час він настільки потужний, що нерідко бере над вами гору. Ваш розум повинен використовуватися лише тоді, коли на це є потреба. А необхідність у ньому виникає лише у 10% того часу, який він працює. Дослідження показали, що 90% наших думок повторюються. Більшість їх присвячена занепокоєнню про майбутнє чи спогадам про минуле. Зрозуміло, що жодної потреби у цьому немає. Єдиний існуючий момент – це зараз. Спроби уникнути Зараз — причина всієї напруги, невдач і нещасть у цьому світі. Вашим нормальним станом протягом дня має бути відсутність думок. Ви маєте бути спостерігачем, а не мислителем. Ви маєте спостерігати свій розум. Так само, як ви спостерігаєте речі назовні, почніть спостерігати і свої думки. Так ви перестаєте бути підлеглими своєму розуму. Ви перестаєте ототожнювати себе зі своїм розумом і починаєте ототожнюватися зі своїм «Я», всезнаючою сутністю. Ви починаєте жити в теперішньому, замість того, щоб постійно намагатися оживити своє минуле або передбачити уявне майбутнє. Ваша напруженість зникне, і успіх не забариться.
Однак не намагайтеся судити свій розум або висловлювати невдоволення ним, якщо помічаєте, що він бере над вами гору. Це чудовий інструмент, але тільки в тому випадку, якщо ви знаєте, як правильно його використовувати. Користуйтеся ним тільки для того, щоб висловлювати ваші наміри, щоб забезпечувати життя відповідними образами, якими воно може скористатися для створення нових переживань в тепер, і працювати з тими чи іншими речами зараз (не через п'ять хвилин після, але прямо зараз).
Ви почнете помічати, що зараз у вас ніколи не буває проблем – є події, але не проблеми. Проблеми існують лише у вашому розумі, у ваших думках. Події ж – просто речі, які відбуваються і, відбуваючись, одразу змінюються. Насправді наш розум – причина багатьох подій, що відбуваються, і засіб їх існування. Всі ваші проблеми, якщо вони у вас є, - уявні і належать «майбутньому». Якщо ви все ще живі та читаєте це, ви знаєте, що вам завжди вдавалося пережити цей момент,Зараз (яким би важким він не здавався). Якщо ви тут і читаєте ці рядки, це означає, що вам завжди вдавалося подолати Зараз; ви завжди успішно це робили. Навіть смерть, найбільший страх багатьох людей - не проблема. Ті, хто знає, чим насправді є смерть, також знають, що жодної проблеми вона не являє собою – і, отже, її не бояться. В даний час проблем не буває; ви ідеально створені для того, щоб існувати в Зараз. Але в ту секунду, коли ви починаєте турбуватися про майбутнє, ототожнюючи себе з розумом, замість того, щоб його використовувати, у вас починаються проблеми. Пам'ятайте, майбутнього немає. Воно існує лише у вашому розумі. Навіть коли ви думаєте про майбутнє, ви думаєте про нього Зараз. І коли ваше майбутнє настає в реальності, воно приходить Зараз, а не колись. У той час, коли ви дійсно є у своєму майбутньому, знову буде зараз.
Станьте спостерігачем ваших думок. Ви не ваш розум. Ваш розум потужний і чудовий інструмент, але ніколи з ним не ототожнюйтеся. Використовуйте його, щоб думати потрібним вам чином, і відключайте його, коли не використовуєте. Щиро кажучи, більшу частину часу він вам просто не потрібен. Подумайте про це. Ви коли-небудь зовсім несподівано опинялися в загрозливій для вашого життя ситуації? Що відбувалося у цей момент?
Ваш розум, може, і зробив щось, але більшу частину часу він був вимкнений. Ваше «Я», ваше Буття взяло гору і найкраще вивело вас з небезпечної ситуації. У будь-яких дійсно небезпечних обставинах, коли у розуму просто немає часу обдумати всі можливі виходи, ви зазвичай опиняєтеся в Зараз, а присутність у Зараз, насправді, ніколи проблемою не буває. Насправді ви, навпаки, набуваєте дивного спокою.
А тепер гарна новина. Вам не потрібна загрозлива для життя ситуація, щоб набути цього спокою, цієї надрозумності. Ви можете навчитися перебувати в цьому стані весь час, весь час бути присутнім у теперішньому. Це і є справжнє Буття. Буття – це є присутність, усвідомленість, свідомість, Зараз.
Ваші думки, слова та вчинки відображають вашу усвідомленість, вашу свідомість самих себе, ваше буття. Змініть своє буття – і зміните світ. Змінити своє буття можна двома способами. Один із них – просто вирішити, прямо Зараз, яким ви хочете бути, і підтримувати цей ваш намір. Інший спосіб – діяти так, ніби ви вже стали таким, яким би хотіли бути. Дійте, виходячи з вашого нового стану. Говоріть, виходячи зі свого нового стану. Думайте так, наче ви вже цей стан. І рано чи пізно ваше буття почне цьому відповідати.
Слова «Я є» мають силу. Будьте обережні щодо речей, до яких ви ці слова застосовуєте. Те, що ви заявляєте про себе, має властивість повертатися до вас та заявляє на вас свої права.
А. Л. Кітцельман
За всіх інших умов, що залишаються незмінними, людина чи суспільство володітимуть багатством і щастям рівно настільки, наскільки вони правильним чином підтримують у собі позитивні та великі стани буття.
Подумайте про те, що ви щойно прочитали про життя. Тут багато доведеться зрозуміти, але зробити це легко - все дуже просто. Поки ви хочете це зробити, подібно до дитини, яка бажає дізнатися якнайбільше нового про світ і повірити в це, вам буде дуже просто і зрозуміти буття, і його змінити. Наскільки ви готові уподібнитися дитині, спрощувати і робити що-небудь тільки тому, що ви так хочете, ви будете здатні і зрозуміти це, і дозволити їй злитися з вашою істотою.
Не турбуйтеся про те, що означають деякі уривки з того, що ви щойно прочитали. Вони стануть вам зрозумілі, коли ви познайомитеся з іншими концепціями.
Буття - це перший крок, Першопричина. Потім йде мислення, потім говоріння і писання (слів), потім йдуть дії. Говоріть, що ви думаєте. Тут не йдеться про мову, тому що мова і слова – це просто виражені думки. Просто запам'ятайте все, що йшлося тут про мислення, і застосовуйте це до промови. Мовлення та слова важливі, вони мають великий вплив те що, що ви збираєтеся бачити.
Зараз ми займемося дією – ми дізнаємося, як правильно діяти, щоб прийняти дари створюваного нами багатства.

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

33%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Час - ілюзія


Нас змусили вважати, що час реальний і що все і все в нашому житті йому повністю підпорядковане. Насправді ж час  – це вами самими створена ілюзія. Як тільки ви розумієте, як вона створюється, ви можете почати перетворювати її за власним бажанням - свідомо і навмисно, а не несвідомо і абияк, як ви, можливо, робили це раніше.
Єдиний час, який існує, - це зараз.
Розмежування між минулим, майбутнім і сьогоденням – лише ілюзія, хоч і дуже стійка.
Альберт Ейнштейн
Багато минає часу чи мало, велика відстань відокремлює нас від чогось чи маленька – залежить від нашого розуму. Нічим не зайнятий розум може сприймати один день як тисячоліття, той, хто дозволяє своїй думці вільно розширюватися, може в маленькій хатині побачити цілий Всесвіт.
Час тече у всіх напрямках, а не тільки вперед, як це сприймаємо ми. Минуле, сьогодення та майбутнє існує одночасно.
Коли ви насолоджуєтесь тим, що робите, час летить дуже швидко. Ви не помічаєте, як минають години, хоча, коли ви дивитеся на стрілки годинника, вони кажуть вам, що вони пройшли, вони так влаштовані, що у них йде один і той же час, щоб переміститися з однієї цифри на циферблаті на іншу. Так влаштований годинник, але не ви. Час - це рух вашої свідомості повз події, які незалежно відбуваються в просторово-часового континуумі. І скоро ви зрозумієте, що це означає.
Полі життя, у якому живемо, не статично; воно постійно змінює свої виміри. Ось чому ми весь час маємо підлаштовувати світовий годинник – щоб це божевільне явище, яке ми називаємо часом, мало для нас сенс. Але це відбувається тільки тому, що ми сприймаємо час як постійну частину цілого, яким воно не є. Це просто помилкове сприйняття руху нашої свідомості від однієї незалежної події в полі до наступної. Поле життя не статично, не рухається з постійною швидкістю і свідомість. Поле може змінюватися для нас не так швидко, і наша свідомість може не так швидко змінювати швидкість свого руху – принаймні якщо ми цього навмисно не прагнемо. І тому ми зазвичай майже не помічаємо відмінностей і не усвідомлюємо, що час є непостійним.
Але якщо ви знаходитесь у космічному кораблі, що летить на величезній швидкості – і ви, можливо, вже знаєте про це з теорії відносності Ейнштейна, ви можете уповільнити час або навіть повернутися в часі назад. Час – це скоріше почуття, які проходять і події, що минають, а швидкість, з якою ви проминете ці події, і є тим фактором, який час калібрує. Змінюється не час, що займається тими чи іншими подіями; змінюється його калібрування (одна хвилина більше не займає одну хвилину).
Час ви будете відчувати, рухаючись і минаючи інші об'єкти, видимі вами. Тепер, уявіть собі, що ви за своєю природою рухаєтеся швидше - скажімо, втричі. На рух у вас йтиме менше часу.
Тепер уявіть, що ви – земна куля! Або об'єкт досить великий, щоб все це поле накрити. Час просто перестане для вас існувати, тому що ви - поле, ви відчуваєте і відчуваєте всі об'єкти, що знаходяться на ньому, всі об'єкти одночасно присутні у вас. Немає руху від одного об'єкта до іншого; всі об'єкти вже Тут і зараз. Всі завжди перебувають для вас в тому самому «часі». Це момент вічності, це момент тут-і-зараз. Все, що тільки може статися у Всесвіті, - все, що тільки може бути в ньому створено, минуле, сьогодення і майбутнє, - все відбувається в один і той же час в одному нескінченному полі. У кожний момент часу ви усвідомлюєте тільки невелику область цього поля. І коли ви проминете об'єкти (або події), переміщаючись з однієї точки цього поля в іншу, ви і відчуваєте час як минуле, сучасне і майбутнє. Саме поле часу не відчуває; воно перебуває у вічному процесі, де все відбувається одночасно, – воно перебуває у вічному Зараз, Тут, Завжди, Будь-яким Можливим Чином. Ви можете думати про поле ціле як про Джерело.
Розширюючи свою свідомість і посилюючи усвідомленість, ви стаєте все більшою і більшою частиною цього поля - тоді час починає стискатися. Тепер ви знаєте чому? Є ще одна дивовижна річ: наша свідомість, наше «Я» (чи душа, чи дух, хоч би яке слово ми використовували) – набагато більше нашого фізичного тіла. Ми звикли думати про душу як про щось маленьке, приховане всередині нашого тіла. Це просто людське мислення – співвідносити речі до того, у що вони укладені.
Насправді душа, будучи набагато сильнішою за тіло, оточує його і тримає разом складові його частинки. А свідомість підтримує існування мозку та нервової системи та оточує їх. І якщо ви дійшли висновку, що душа і свідомість більше тіла і мозку, то чи замислювалися ви коли-небудь, де вони закінчуються?  Цілком можливо, що ваша душа, ваша свідомість у мільярд разів більша, ніж ваше тіло. Вони нескінченні та вічні. Це неймовірно величезне та сильне «Я» - це ви.
 Ясне розуміння того, що являє собою час – як воно працює і як ним управляти, і розуміння свого «Я», того, як воно влаштоване і як воно ставиться до всього фізичного або нефізичного іншого, дуже важливо, якщо ви хочете, щоб у вашому житті швидко з'явилося значне багатство. А це безпосередньо залежить від розширення вашої свідомості, правильного умонастрою, правильних думок та прийняття правильних рішень. Це може пробудити вашу свідомість до сприйняття багатої частини цілого, що постійно поширюється від вашого «Я» на всі боки, подібно до кола на воді, що дедалі збільшуються.
Я є багатством. Я є достаток. Я є радість
Зараз – єдиний момент, який справді існує. І цей момент вічності – тепер – все, що у нас є. Ви можете згадувати про минуле і мріяти про майбутнє, але бути, існувати Ви можете тільки в Тут-і-Зараз. Пообіцяйте собі зробити цей момент, тепер, найкращим моментом вашого життя і нехай ця обіцянка буде непорушною!
Я є багатством. Я є достаток. Я є радість
Не живіть минулим, не живіть майбутнім. Єдине, що у вас є, це зараз. Перебувайте в Зараз.
Як ви скоро зрозумієте, ваш зовнішній світ - відображення світу внутрішнього.
Вам здається, що вам не вистачає часу, щоб зробити все, що ви хочете зробити? Людям, яким не вистачає часу назовні, насправді не вистачає часу всередині. Вони діють, думають і говорять з переконання, що їм не вистачає часу. Перестаньте думати та говорити, що вам не вистачає часу. Не допускайте цього навіть на секунду. У Всесвіті ні в чому немає нестачі – у тому числі й у часі, тому вам його просто не може не вистачати. Все, що нас обмежує, ми створюємо собі самі, і будь-яку нестачу ми відчуваємо тільки тому, що це допустили. Якщо ви переконані, що вам чогось не вистачає, це звужує вашу свідомість, робить її все менше і менше, і це відбувається доти, доки ваша реальність не починає відповідати вашому переконанню.
На даний момент - найбільший з дарів, яким ви тільки можете мати. Він створюється тільки для вас, точно відображаючи усі ваші побажання. Ці побажання ви висловлюєте своїми думками, станом буття, словами і діями, які найбільш правдиво і щиро відображають те, чим ви були раніше. Ми самі посилаємо собі своє сьогодення – цей досконалий, наперед створений момент. Він дозволяє нам переживати, пробувати, переосмислювати та змінювати наші минулі думки, стани буття, дії та слова. Ви повинні бути вдячні за своє сьогодення, тому що у ваших силах його змінити. Воно дозволяє вам переживати ваше "Я", бо все існування тут, до ваших послуг. Боронячись і висловлюючи своє невдоволення справжнім моментом, ви тільки продовжуєте його. Те, чому ви чините опір, те, що ви засуджуєте і клянете, продовжує існувати. Те, чому ви відкриваєтеся, те, що ви зустрічаєте чесно і без упереджень, що намагаєтеся розглянути і зрозуміти, стає для вас необхідним уроком - ключем, що дозволяє вам відчинити двері і перейти на наступний рівень, якого ви прагнете.
Час – всього лише ілюзія, породжена послідовною зміною станів свідомості в нашій подорожі через вічність, вона не існує там, де не існує свідомості, здатної цю ілюзію породити, тоді вона перебуває в «стані сну».
Є. П. Блаватська
Наше майбутнє впливає на сьогодення так само, як впливає на нього наше минуле.
Фрідріх Ніцше
Перший раз, коли ви до чогось приступаєте, це завжди подорож, повна відкриттів. Ви починаєте відзначати невідомі вам раніше деталі та дізнаєтеся багато нового. На цьому етапі у вас ще немає ярликів і спогадів, що дозволяють вам зробити будь-які попередні судження про досвід, що чекає на вас. Це навчання у його найчистішому вигляді. Коли ви робите щось всоте, зазвичай ви підходите до цього вже зовсім інакше. Більшість робить і бачить речі, які часто трапляються в їхньому житті, абсолютно несвідомо. Так як вони робили або бачили що-небудь раніше, вони вважають за краще спиратися на свої спогади і на ярлики, створені в їхньому розумі під час першого подібного переживання. У цьому немає ні навчання, ні відкриття. Спогади про минулий досвід беруть гору.
Але який сенс, яка користь у тому, щоб проживати сьогоднішній день, ґрунтуючись на спогадах про вчорашній день? Ви зовсім упускаєте дар Справжнього! Займаючись бізнесом чи якоюсь іншою роботою, чи вдається вам щодня кидати абсолютно новий погляд на вашу роботу, ваших колег, ваших клієнтів? Чи ви користуєтеся своїм старим, привнесеним із минулого «знанням»?
Все змінюється, тому, якщо ви користуєтеся пам'яттю, це заважає вам помітити зміни, побачити речі такими, якими вони є. Постарайтеся "забути" все про те, на що ви дивитеся, і ви відкриєте для себе абсолютно новий світ. Це набагато прискорить і ваше внутрішнє зростання, і зростання вашого добробуту.
Подумайте, як часто хтось сторонній робить вашому колегі або дружині комплімент, відзначаючи ті їхні якості, яких ви не помічали просто тому, що не дивилися на людей, що оточують вас день у день, як на щось зовсім нове? Пам'ять - дуже корисна штука, але багато людей покладаються на неї занадто часто - так, що це починає їм лише шкодити.
Прямо зараз вирішіть, що розглядатимете кожен свій досвід, кожне своє переживання так, ніби зіткнулися з ним вперше, навмисно забуваючи про те, що у вашому житті подібний досвід уже був. Вирішіть не уявляти зовнішність когось або його поведінку, виходячи зі своїх емоцій і того, що підказує вам ваша пам'ять. Коли ви практикуєте відчуженість, але впевнені у своєму виборі та своїх намірах, ви відкриваєте для себе до того часу прихований від вас цілий світ, світ, який весь час був прямо у вас перед очима.
Виберіть щастя, життя в сьогоденні та нескінченну радість перебування в тут-і-зараз. Дякуйте справжньому за всі ті щасливі переживання, які воно вам дарує, за ту можливість, яку воно вам дає, бачити себе такими, якими ви були раніше, і рости, розширюючи і вдосконалюючи своє «Я».
Візьміть зараз все своє усвідомлення, свідомість, думки та «погляди». Життя з усіма її можливостями руху вперед – тепер, у цьому моменті вічності, який називається тут-і-зараз.
Мріяти про майбутнє чудово, адже наші уявлення про нього – один із інструментів, які це майбутнє створюють. Але сьогодення має анітрохи не меншу цінність. Опинитися в майбутньому ви можете тільки живучи і діючи в сьогоденні. Не проводьте весь день у мріях про те, що трапиться колись, – коли ви кажете собі: «ах, якби тільки…», ви починаєте уникати сьогодення і переноситеся в нереальне завтра, проводячи цілі дні в стані, схожому на сон, і лише частково усвідомлюючи те, що відбувається довкола. Така поведінка тільки уповільнює ваше просування у краще завтра. Так само, як для того, щоб досягти будь-якого прогресу, ви повинні поставити перед собою певну мету, вам слід відкритися переживанням теперішнього моменту і навмисно і з усвідомленістю в ньому діяти. Пам'ятайте, у Всесвіту є тільки теперішній момент, в якому він може посилати вам підказки, людей, події та можливості для вашого зростання та просування. Всесвіт не може використовувати уявне майбутнє, що існує тільки у вашій власній голові. Не женіться за найкращим життям, відправляючи свою свідомість у майбутнє, поверніть його в сьогодення – нехай ваше майбутнє саме ганяється за вами. Тут, зараз.
Механізми часу таємничі. Час – концепція нашого розуму. Без розуму не було б і концепції часу. Позбудьтеся розуму, і ви позбудетеся і часу. Ви проникнете в область Безчасного. Ви вступите у Вічність.                                                                                                               Свамі Шивананда
Перестаньте жити минулим. Перестаньте мріяти про майбутнє. Зосередьтеся на теперішньому.      Будда
Будьте дуже обережні, коли визначаєте собі ті чи інші терміни. Час не існує як абсолютний. Квантова фізика, наша духовність і наше розуміння вічності – все говорить нам про те, що єдиний час, який реально існує, – це зараз, а єдине місце, яке існує, – тут, зараз.
Уявіть, що ви поставили собі за мету – через рік стати мільйонером або мільярдером. А тепер подумайте, чому ви відвели собі на це саме рік? Це досить спірний термін чи дата. Ви просто обрали цю дату навмання. Джерело може зробити вас мільйонером або мільярдером в одну мить. Для джерела для Бога немає нічого неможливого. То навіщо вибирати випадкову дату для того, що може бути виконано в одну мить, чому не вибрати найбільш підходящий час - той час, про який ви і не думали, визначаючи собі термін?
З іншого боку, якщо ви скажете собі «одного прекрасного дня я стану мільйонером або мільярдером» - це теж буде не зовсім добре; насправді, це буде навіть гірше, ніж якби ви обрали собі якусь випадкову дату. Правильний підхід – думати про Зараз. Зараз - єдиний час, коли ви можете чогось досягти. Зрозумійте це, знайте, що єдиний реальний час – це Зараз. «Нині я – мільйонер». Нині. Я є. Я тепер. Ось як ви завжди повинні думати, діяти, говорити і відчувати навколишній світ. Коли люди запитують у вас «коли?», відповідайте «незабаром». «Скоро» набагато краще вписується в парадигму тут-і-зараз, ніж визначення якоїсь конкретної дати. У вашій свідомості це завжди Зараз, це становлення, це те, що було завжди.
Час зовсім не те, що ви собі уявляєте. Коли ви кажете: "Я мільйонер прямо зараз", але ваше фізичне оточення цьому не відповідає, це не означає, що ви самі себе обманюєте. Насправді цей момент, Зараз, охоплює все існування з усіма його можливостями та ймовірностями. Охоплює його разом, включаючи і вас, які здобули багатство. Це твердження є істинним; просто ваші очі вас дурять. Ейнштейн якось сказав, що не важливо, наскільки непорушною здається нам ілюзія часу – ілюзія реальності минулого, сьогодення та майбутнього – все одно вона залишається ілюзією.
Терпляче ставтеся до того, як розвиваються події. Якщо ви починаєте їх підганяти чи форсувати, ви порушуєте їхній хід, тим самим лише сповільнюючи їх. Природне – досконало.
Якщо ви бажаєте якнайшвидшого досягнення результату, правильний спосіб скоротити час – це підвищити свою впевненість у його досягненні.
Підвищіть чіткість і ясність картин, що з'являються у вашій уяві; нехай ваш розум буде спрямований лише на одну мету (не варто постійно передумувати). Зосередьтеся і, найважливіше, підвищіть свою свідомість – нехай вона поширюється не тільки на ваш свідомий розум, але й на підсвідомий, і на все ваше «Я». Більшість людей не усвідомлюють підсвідому частину себе та своє супер-его. Якщо ви вдосконалюєте своє усвідомлення, уяву, віру, переконаність і чистоту наміру, ви можете негайно досягти всього, чого б ви захотіли. Зараз ви тільки починаєте і з «протягом часу» все більше вдосконалюватиметеся – просто будьте розбірливі та наполегливі в тому, що ви робите; будьте більш усвідомлені та впевнені – і все станеться. Але не виявляйте нетерпіння – воно відкидає вас назад, у стан бажання, а це значно віддаляє результат.
"Я є". Теперішній час. Ось як ви повинні записувати свої цілі. Але навіть так їх записувати марно, якщо ви не думаєте про них у реальному часі, «я є». Не забувайте про це, робіть у своїх думках цю відмінність і слідкуйте за тим, щоб завжди думати про свої цілі та наміри в теперішньому часі. Наприклад, «Я – мільйонер» - це наказ Всесвіту негайно запустити процес втілення ваших бажань у фізичній реальності. Це декларація певного стану буття у тут-і-зараз.
Коли ви маєте намір щось отримати або пережити, ви повинні знати, що вже маєте це. 
Все, що вам тепер потрібно зробити, це отримати, стати власниками того, що ви вже маєте. Ви насправді просто починаєте усвідомлювати щось, що завжди у вас існувало. Прямо зараз ви вже дуже багаті. З цього моменту все, що вам потрібно зробити, це стати володарями цього багатства. Прийняти його, або, точніше висловлюючись, прокинутися для його існування. І вже зараз ви можете дякувати за те, чого ви хочете досягти, бо знаєте, що це вже вам дано. Подяка зараз прискорює досягнення вами бажаного, зміцнюючи вашу віру і підтверджуючи стан вашого буття.
Ніщо не приходить і нічого не зникає. Існує тільки триває завжди зараз.                          Абрахам Каулі
Час подібний до потоку відхідних подій з дуже швидкою течією; Щойно щось з'являється перед нашим поглядом, його одразу забирає і на його місці з'являється наступне, яке також негайно виноситься геть.
Марк Аврелій
Коли ви проводите пару годин із прекрасною дівчиною, вам здається, що пройшла всього кілька хвилин. Але якщо ви хоч хвилину посидите на розпеченій плиті, вам здасться, що минуло кілька годин. Це і є відносність.                                                                                                                         Альберт Ейнштейн
Між часом і вічністю є міст; і міст цей – людський Дух. І не подолають цей міст ні день, ні ніч, ні старість, ні смерть, ні смутку.                                                                                                          Упанішади
Час – це дихання. Намагайтеся це зрозуміти.                                                                         Георгій Гурджієв
Дізнайтеся справжню цінність часу; торкніться його, схопіть його, насолоджуйтесь кожною миттю. Відкиньте ледарство, відкиньте лінощі, перестаньте відкладати все на потім, відкиньте сумніви та коливання. Ніколи не відкладайте завтра те, що можете зробити сьогодні.             Філіп, лорд Честерфілд
Ви прокидаєтеся вранці, і ось! Ваш гаманець чарівним чином наповнився двадцятьма чотирма годинами магічної матерії Всесвіту, який ви називаєте своїм життям. Ніхто не може її відібрати. Ніхто не отримує її більше чи менше, ніж ви отримуєте. Витрачайте цю безцінну власність скільки завгодно, вона ніколи не перестане поповнюватися. Більш того, ви не можете розтратити її вперед. Тут просто неможливо залізти у борги. Ви можете витратити лише зараз. Ви не можете витратити своє завтра. Його дотримують для вас.                                                                                                                 Арнольд Беннетт
Вічність – це нескінченне існування кожної миті часу. Якщо ми представимо час як лінію, ця лінія у всіх своїх точках перетинатиметься лініями вічності. Лінія часу буде площиною вічності. У вічності порівняно з часом на один вимір більше.                                                                                Георгій Гурджієв
Яка дурість - боятися думати про те, що одного разу життя буде відібрано у вас, і в той же час зовсім не звертати уваги на те, що вона забирається у вас кожну секунду, маленькими частинками, поступово.
Джон Хау
Сьогодення – лише математична лінія, яка відокремлює ту частину вічної тривалості, яку ми називаємо вічністю, від тієї, яку прийнято називати минулим.                                                               Є. П. Блаватська
Відповідно до відкриттів, зроблених Альбертом Ейнштейном та іншими вченими, часу та простору як самостійних явищ не існує. Час не сам по собі, і простір (що складається з довжини, ширини і висоти) - не сам по собі. Швидше вони є чимось єдиним – називається просторово-часовим континуумом. Постарайтеся це зрозуміти і використати це знання. Не думайте про час як про щось окреме, незалежне від вас явище, якому ви повинні підкорятися. Якщо ви не приділите певний час, щоб зрозуміти час, воно пануватиме над вашим мисленням, над вашими переконаннями, над вашими планами та вашими переживаннями.
Час – не пряма, вздовж якої ви маєте пройти. Уявіть, що це мережа тунелів під містом. Щоб потрапити з дому А в будинок Б, ви можете скористатися будь-яким з безлічі маршрутів – деякі з них довші, деякі коротші. Наприклад, у 1930 році на те, щоб розбагатіти, у вас пішло б тридцять років наполегливої праці. Зараз на досягнення тієї ж мети у вас пішло б два роки або менше. Наша свідомість достатку і наша впевненість зросли, і тому ми можемо скористатися більш коротким маршрутом.
Ще один спосіб уявити просторово-часовий континуум – думати про нього як про аркуш паперу, на якому вже містяться всі можливі у цьому всесвіті події. Все, що тільки може статися, абсолютно все – вже на цьому аркуші. Тепер уявіть собі, що ви олівець, який має око, і цей аркуш паперу обертається навколо цього олівця. Отже, ви – олівець, повністю обгорнутий у аркуш паперу, що несе на собі всі можливі події. Але оскільки око у олівця тільки одне, ви можете бачити тільки ту подію, яка знаходиться на аркуші в тій області, куди дивиться ваше око. Це око може переміщатися вгору, вниз та навколо олівця. Це рухливе око, яке може вирушити у будь-яке місце на поверхні олівця. Чим швидше ви рухаєте своїм оком, тим більше подій ви можете побачити. Тепер уявіть, що ви набули здатності збільшувати розмір цього ока. Чим більше ви його робите, тим більше подій бачите одночасно.
Уявіть, що ви можете збільшити кількість очей на олівці. Якщо у олівця більше очей, він бачить більше «життя» - більше подій в той самий момент замість однієї події за раз. Коли ви збільшуєте кількість і розмір очей, ви знайдете здатність бачити більше в менші проміжки часу. Все зрозуміло? Тоді давайте замінимо у всіх цих реченнях слово "око" на слово "свідомість". Збільшення кількості та розміру очей – це зростання, зростання усвідомлення всього, що існує. Зростання свідомості є сенс нашої еволюції. А що ж тоді таке олівець? Ваше «Я» - ваш дух, ваша душа, як би ми не звикли це називати. Ви є передчасною багатовимірною істотою, створеною за образом і подобою Джерела, або Бога. І в міру вашого розвитку ви вдосконалюєте свою свідомість і починаєте дедалі більше усвідомлювати цю істину.
Тепер уявіть, що ваш найкращий друг - інший олівець, з обгорнутим навколо нього таким самим аркушем паперу. Коли ваші «очі» зустрічаються, ви одночасно переживаєте один і той же фрагмент Усього Сущого. Ви вирішуєте зустрітись, обравши зустріч. Ви можете вибрати зустріч із усім, що тільки побажаєте у цьому просторово-часовому континуумі; немає жодних перешкод, і наша вільна воля, якщо її спрямовує наша непохитна впевненість, діє абсолютно безпомилково. Знання цього – сила. А використання цього знання для набуття багатства і втілення в життя інших ваших бажань – радість.
Ось як можна пояснити таку взаємодію: в реальності і ви, і ваш друг, і всі інші – просто окремі випадки одного і того ж олівця, так що коли ваші «очі» (свідомості) зустрічаються, ви переживаєте відчуття зустрічі, хоча на більш високому рівні ви разом завжди.
Події, що здаються вам такими, що відбуваються одночасно, для іншого спостерігача можуть відбуватися в різний час, залежно від його відносного переміщення. Уявіть, що ви – у великій коробці у вантажівці, що їде з півдня на північ. У центрі коробки – лампочка, яка періодично спалахує та вимикається. Світло досягає північної стінки вашої коробки одночасно зі світлом, що досягає південної стінки коробки. Ви навіть можете виміряти це та переконатися, що так воно і є. Ви виявите, що світло досягає стінок в одну і ту ж мить. Це буде встановлена істина.
Тепер припустимо, що на узбіччі дороги стоїть жінка, а у вашій коробці є скляне вікно. Через це вікно жінка може бачити те, що відбувається у коробці. Так як жінка нерухома, а ви, ваша коробка і лампочка - у русі, її досвід відрізнятиметься від вашого. Їй здасться, що північна стіна висвітлилася трохи пізніше за південну, тому що північна стінка рухається від світла, тоді як південна - до світла (пам'ятайте, вантажівка рухається з півдня на північ, а лампочка знаходиться в самому центрі коробки). Ця жінка може навіть зробити відповідні, що доводять це, вимірювання та виявити, що південна стінка висвітлюється раніше, а північна – пізніше. Це буде встановлена нею істина. Таким чином, дві істини, що суперечать одна одній, можуть співіснувати. Як це може бути?
Для Всесвіту це – лише події. Час – це локальність, яка існує лише для вас, для спостерігача. Насправді – часу немає; є тільки всі можливі події, що відбуваються разом. Саме ваш рух повз ці події змушує вас відчувати час. І саме розширення вашої свідомості дозволяє вам рухатися швидше, минаючи більшу їх кількість. Розширена свідомість дозволяє вам переживати більше подій миттєво. Збільшення свідомості достатку дозволяє вам швидше набувати це багатство, швидше рухатися через більше подій, переживати більше і швидше. В реальності це дозволяє вам усвідомлювати і переживати більше всього існуючого в момент часу, що виглядає так, ніби у вас більше «речей», більше багатства.
Також ви починаєте приймати більше правильних рішень, а збільшення впевненості у здійсненні ваших бажань та досягненні цілей збільшує ймовірність вашого переживання їх у будь-який момент Зараз. Ставлячи перед собою всі великі цілі, збільшуючи образність, з якою ви їх собі уявляєте, постійно і з впевненістю підтримуючи їх, ви «стаєте свідками» більшого багатства. 
Германн Мінковскі, який навчав Ейнштейна математики, вивів ряд рівнянь, що доводять, що все майбутнє і минуле кожної людини зустрічається в одній точці – зараз і в одному місці тут (звідки відбувається спостереження).
Усі події у Всесвіті відбуваються одночасно в цей момент вічності, в Зараз. Ілюзія, через яку нам здається, ніби вони відбуваються у різний час, у поточній послідовності, породжена типом усвідомлення чи свідомості, властивим нашій людській формі. Воно змушує нас миттєво бачити лише вузькі відрізки просторово-часового континууму. Тому ми бачимо один шматок реальності, потім наступний, потім ще й таке інше. Але ми можемо розширити або стиснути ці фрагменти так, що в них буде розміщуватися набагато більше або менше. Людина з розвиненою свідомістю достатку має неймовірно широкий погляд на Все Суще, звідси і його досвід, що набагато перевищує звичайний.
Все, що становить для нас минуле, сьогодення та майбутнє, дається нам одним блоком… Кожен спостерігач у потоці свого часу виявляє, якщо так можна висловитися, нові фрагменти простору-часу, що здаються йому черговими аспектами матеріального світу, хоча насправді вся послідовність подій, складових простір-час, існує тільки залежно від його знання про них.
Луї де Бройль, Нобелівський лауреат
Час існує тільки у вашому розумі. Ваш розум нерідко хоче жити в передчутті майбутнього або в думках про минуле. Це також створює психологічний час. Існує багато видів ілюзорного часу, і психологічний час – один із них. Ви живете у цій формі часу, коли ваш розум передчуває якісь події у «майбутньому» або занурений у якісь спогади про минуле. Ці «передчуття» і «спогади» створюють час так само, як його створює сильний стрес або сильний біль. І цей час необов'язковий. Найефективніше, що ви можете зробити, не згадувати і нічого не чекати; натомість ви повинні спостерігати, переживати досвід та творити – і робити все це прямо Зараз. Спостереження, переживання і творення в Зараз часу не належать – вони тимчасові, а тимчасовість – це справжня природа Всесвіту.
Все, що трапляється, трапляється зараз. І своє минуле ви згадуєте Зараз. І про майбутнє ви мрієте Зараз. І вчитеся ви на своєму минулому досвіді Зараз. Коли ви дійсно були в своєму минулому, це теж було зараз. Якби хтось запитав вас у той момент вашого минулого, що ви робите, він би мав на увазі, що ви робите прямо зараз. Ви робите щось для свого майбутнього Зараз. Ви потрапляєте у своє майбутнє із Зараз. І жити у своєму майбутньому ви будете зараз. Ви завжди Тут-і-Зараз. Ви просто не можете бути десь ще. Буття, ваше «я є» тільки в тепер. І все, що ви можете зробити, ви можете зробити тільки зараз, ні в який інший момент часу. Ану спробуйте! Зробіть щось учора чи завтра прямо зараз. Це неможливо! Тепер ви розумієте, як влаштовано вічність? Уникнути її просто неможливо. А намагатися в умі бігти з Зараз безглуздо і завдає лише біль. Це все одно, що намагатися стати Небуттям у тотальному Бутті. Саме тому Будда, та багато інших Майстрів навчали нас не турбуватися про майбутнє. Вони вчили нас бути нерухомими, бути в теперішньому, бути усвідомленими, насолоджуватися Зараз, жити лише однією миттю і бути усвідомленими.
Зрозуміти, що час – це творіння нашого розуму, який передбачає майбутнє і згадує минуле, дуже легко, якщо ми звернемося до наших переживань уві сні. Коли ви ще не заснули, ви можете виділити собі вісім годин сну; проте, коли ви прокидаєтеся, ці «вісім» годин відчуваються так, ніби минула одна хвилина. Вам здається, що ви заснули мить назад. Ви не можете сказати, що пережили ці вісім годин так само, як ви їх пережили б у неспаному стані. І все ж, як свідчать дослідження, більшу частину ночі люди продовжують бачити сни, хоча запам'ятовують лише деякі з них – якщо запам'ятовують взагалі. Розумієте, це – не-розум, не-пам'ять, втеча в не-майбутнє змушують вас почуватися уві сні так, ніби часу майже не існує. Коли ви поринаєте в сон, ваш розум і ваша душа опиняються в одному місці, з'єднуючись. І місце це – Зараз, завжди.
За всіх інших умов, що залишаються незмінними, людина і суспільство знаходять багатство і щастя рівно настільки, наскільки вони усвідомлюють ілюзорність часу, навчають цього і використовують ілюзорність часу правильним чином.
Час безпосередньо пов'язаний із свідомістю, а свідомість – це те, завдяки чому ми переживаємо досвід нашого життя. Між ними існує чіткий та безпосередній зв'язок. Тепер ви це знаєте, отже, ваше усвідомлення зросло. Це нове знання приведе до зростання вашої свідомості. А зросла свідомість приведе вас до зростання вашого добробуту.
Відразу ви цього, можливо, і не помітите, але, продовжуючи дотримуватися наміру збільшувати свою свідомість і усвідомленість, ви дуже скоро побачите, як це приносить свої плоди. Швидше за все ви не точно знатимете, коли все почне виходити. Насправді все вже вийшло. Ви просто помічатимете, що з часом ви стаєте все більш відкритими, все більш пробудженими до кожної нової миті вашого життя, поки одного разу не оглянетеся і не зрозумієте, наскільки ви насправді змінилися.
Не турбуйтеся, якщо вам здається, що ви не до кінця зрозуміли ілюзорність часу. Завжди є щось більше, що нам ще треба дізнатися, існує безліч різних рівнів знання. Але, піднімаючись на нові рівні і осягаючи все більш високі істини, ви починаєте отримувати від життя все більше задоволення, вона починає перетворюватися на захоплюючий, запаморочливий маршрут. Тому завжди намагайтеся залишатися врівноваженими.
Тепер, коли ми розібралися з чотирма вимірами і знаємо, з чого складається наше переживання досвіду на Землі, ми можемо задуматися про те, хто так усе влаштував. Хто автор? Що стало причиною саме такого нашого досвіду та переживань?
Спочатку ми розглянемо різні стани буття, різні думки, слова, дії та закони, за якими створено наш Всесвіт, а також те, який вплив мають на його будову час і простір.
Потім ми подивимося самого творця. Хто цей творець? Ви самі. Всі істоти у Всесвіті – творці та співтворці. Тож насправді питання стоїть ось як: як створити щасливе та дуже багате життя?

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

67%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Як змінити Всесвіт

Не знаючи, як влаштована фізична матерія і яку роль граєте в цьому ви, примушує вас сприймати ваше життя як випадковість, що ви всього лише жертва обставин.
Важливо усвідомити, як ваші переконання та думки створюють матерію, як ви пожинаєте те, що сієте, і як «перш ніж встигнете попросити, дано вам буде». Саме так наука зрештою починає приходити у відповідність із духовністю та здоровим глуздом, доповнює та пояснює їх! Все можливо, якщо тільки ви в це повірите,  ваша віра  і правильне мислення змінює Всесвіт і породжує те, чого ви прагнете?
Це бачення та розуміння, це знання дозволить вам бути абсолютно впевненими, відкинути сумніви і творити свою реальність вже свідомо, ефективно, витончено – і у багатьох сенсах ставати сильнішими.
Ми зі всим сущим є Однією Істотою, що підтримує ілюзію розділеності. Дух і матерія пов'язані між собою, розум і матерія взаємодіють, відбувається творення разом із Богом.
У вашому розпорядженні знаходиться велика сила, наш Всесвіт чудово влаштований і в ньому легко створювати все, що ви для себе виберете.
Але спочатку потрібно вивчити будівельні блоки Всесвіту. Наприклад, ваше тіло складається із клітин. Ці клітини у свою чергу складаються з молекул, що складаються з атомів, які складаються із субатомних частинок на кшталт електронів. Все, що оточує нас, складається з «великих скупчень» субатомних частинок.
Ваше тіло, дерева, думки, автомобілі, планети, світло і все інше є «скупченнями» енергії. Все це – великі групи тих самих субатомних частинок. Єдина різниця між усіма цими речами – те, як ці частинки з'єднані один з одним у будівельні блоки, які набагато перевищують ці частинки за своїми розмірами. Знання того, як це працює, - ключ до знання того, як змінити і створити самих себе, як перестворити навколишній світ.
Субатомні частинки не є частинками у тому сенсі, в якому частинками є, наприклад, піщинки на пляжі. У той час як атомарні та інші, більші частинки є об'єктами, або предметами, субатомні частинки об'єктами як такими не є. Це «імовірність існування» і в той же час – «багатомірність існування». Вони одночасно схожі і на хвилі, і частинки.Субатомні частинки – це енергетичні «пакети», іноді звані квантами. Все в цьому Всесвіті складається з енергії, і ці енергетичні  «пакети» виявляють найдивовижніші властивості! Ними можна керувати! Причина, через яку вони складаються, наприклад, у розкішні яхти, – це наші власні та колективні думки. До цього часу ви, мабуть, будували свій світ хаотично та несвідомо. Тепер же у вас з'явилося розуміння, тепер ви здатні робити це навмисно, свідомо і у визначеному вами напрямі.
Подорож квантовим полем
Ваше тіло зроблено тканин та органів, які виготовлені з клітин, які зроблено з молекула ті з атомів. Атоми складаються з субатомних частинок, які не зроблені з енергії, вони і є енергія. Ви є одним великим «шматком енергії». Те саме являє собою і все інше. Дух і свідомість створюють з цієї ж енергії , що і матеріальні форми.
Акт спостереження об'єкта є причиною того, що цей об'єкт знаходиться там, де він є. Все залежить від того, коли та як ми його спостерігаємо. Енергія – це субатомні частинки, які становлять атоми, які у результаті і утворюють матерію. Ця енергія існує у вигляді хвиль, що поширюються у часі та просторі. І лише в процесі спостереження ці хвилі перетворюються на локалізовані у просторово-часовому континуумі події – частки, які перебувають у певний час у певному місці.
Як тільки спостереження припиняється, частинки знову перетворюються на хвилі. Отже, ваше спостереження – ваше спрямоване на що-небудь увагу і ваш намір – у прямому розумінні слова створює речі як просторово-часові події. 
Навчившись зосереджувати та підтримувати свою увагу та намір, керувати своїми думками, будете створювати саме ту реальність, у якій ви хочете існувати.
 Усі «тверді» предмети – насправді лише швидкі спалахи енергії тому місці, де цей «предмет» перебуває. Насправді ні про один об'єкт не можна сказати, що він просто стоїть там, де стоїть.
Це схоже на образи, які створює на екрані кінопроектор, як послідовність двадцяти чотирьох кадрів. Дуже швидкі спалахи створюють ілюзію «щільності», «твердості» і «безперервності».
От чим насправді є наш світ, так він улаштований, це його справжня природа. Повністю міняйте уявлення про нього, змінюйте своє сприйняття, змінюйте творчі процеси, що протікають у вашому світі. Субатомні частинки, ці енергетичні «пакети», чи кванти, – не частинки у конкретній точці просторово-часового континууму, подібно до столу чи стільця. Вони – ймовірності, які можуть існувати у різних точках часу та простору. Тільки акт нашого спостереження перетворює їх на «фізичні» частки у певній точці просторово-часового континууму, і як тільки наша увага відволікається, вони знову перетворюються на ймовірність. 
Коли ви повертаєтеся додому і хочете сісти на стілець, що стоїть у певному місці у вашій вітальні, і починаєте шукати його там, де він стояв, він чарівним чином миттєво з'являється в тому самому місці!
Найдивовижніше те, що вся матерія на 100% складається з немислимого числа цих субатомних частинок. Отже, вся матерія поводиться так само, як поводилося б велике скупчення субатомних частинок. Те, що «стілець знаходиться там, де він знаходиться», - результат нашого спостереження його присутності в цьому місці і прийнятого нами рішення, що він саме там.  Тому вчені кажуть, що, якщо абсолютно всі у Всесвіті перестануть дивитися на Місяць і думати про нього, фізичний місяць просто перестане існувати – його існування перетвориться на ймовірність. Акт спостереження перетворює ймовірність у визначеність і усуває решту ймовірностей існування цього ж об'єкта де-небудь ще у Всесвіті. Саме наша утримувана на Місяці увага і створює ілюзію щільності та тривалості існування фізичного Місяця.
Квантові "частки" можуть ухвалювати рішення. Вони миттєво дізнаються, які рішення були ухвалені іншими частинками, як би далеко у Всесвіті ті не були! Ця долаючий час і простір синхронізація відбувається миттєво – частиці «спілкуються», і це спілкування не займає часу і зовсім не залежить від простору, що їх розділяє. Насправді частки можуть також, не долаючи ні простору, ні часу, миттєво переміщатися. Причому квантові «частки» не є частинками у тому сенсі, в якому ми зазвичай ці частки уявляємо. Це не «речі» і не «предмети», які перебувають у певному «місці» у певний «час», - вони поширені по всьому просторово-часовому континууму.
Розум, свідомість, які ці частинки мають - розум Джерела, розум Бога - свідомість всього сущого, що складається в тому числі з вашої власної «індивідуальної» свідомості, а також з «індивідуальних свідомостей» решти Всесвіту, що залежать від предмета вивчення, можливостей і сили волі.
Все, що ви бачите, складається з цих дивовижних частинок, якими ви можете керувати, ви самі – причина всього, що існує навколо, і ніщо з того, що ви спостерігаєте, без вашого спостереження не існує.
Все, що від вас вимагається, це вибрати те, що ви хочете спостерігати. Вибрати впевнено і безперечно – і це змусить енергетичні поля з часом матеріалізуватися саме в це, причому швидкість цієї матеріалізації залежить лише від ясності вашого наміру, вашої впевненості та концентрації. 
Скупчення квантів або частинок найкраще визначити як ймовірність існування. Наприклад, існує квантове скупчення, яке ми назвемо містер Х. Поки ви не захочете з ним поговорити, містер Х як людина не існує. Він існуватиме лише як потенційна людина. Містер Х одночасно перебуватиме в будь-якій точці світу з різною ймовірністю фізичної появи і в Києві, і в Нью-Йорку, і в Кабулі, і в Токіо, і в Сіднеї, і в Кейптауні, і в будь-якій іншій точці нашої планети. Але ви кликаєте його на ім'я, і він з'являється в тому місці, де ви його покликали. У цей момент ймовірність його появи десь ще дорівнює нулю. Але як тільки ви припинили спілкуватися з ним і розлучилися, він знову зникає. Він перестає бути локалізованим у певній точці простору та поширюється як хвиля. Знову з'являється ймовірність його появи у будь-якій точці цього світу. 
Кванти багатовимірні. Коли містер Х є ймовірністю, він перебуває в багатьох вимірах одночасно. Коли ми кличемо його і він локалізується в часі та просторі – він стає одним із об'єктів нашого чотиривимірного світу.  Наш Всесвіт багатовимірний, хоча наші почуття здатні працювати лише з чотирма з цих вимірів – з довжиною, шириною, висотою та часом. І все-таки душа людини багатовимірна. Прислухайтеся до душі, прислухайтеся до своїх почуттів.
Матеріальний світ зроблено з ідей та енергії. Вся фізична матерія складається зі скупчень енергії, що не залежать ні від часу, ні від простору. Ці енергетичні поля не мають чітких меж. Всесвіт –  позачасове та нічим не обмежене продовження вашого тіла. Не має меж і наша свідомість. Усі уми «пов'язані» в Єдиний Розум. Ви набагато більший та сильніший, ніж ви думаєте. Так що не розмінюйтеся на дрібниці.
Ви маєте все, що вам потрібно. Бо сказано: Перш ніж попросите, вже дано вам буде (Див. Мат. 6:8). На квантовому рівні – базовому рівні всього сущого – нам відкривається нескінченна розумність Всесвіту,  відкривається наша вроджена здатність керувати цим полем - саме так ми і знаходимо "весь світ". І ми начинаємо осягати цю істину у всій її повноті - і з погляду науки, і у своїй душі.
Ви вже маєте багатство, яке перевищує всі ваші навіть найсміливіші мрії. У вас уже є все. Можливо, прямо зараз ви цього і не відчуваєте, але у вас справді є все. Мати – і відчувати чи переживати – різні речі. Це легко пояснити на такому прикладі: ви здатні літати літаком, ковзати на серфі хвилями або пірнати з аквалангом – але ви можете ніколи не скористатися цими своїми можливостями, тобто ніколи не пережити цього на досвіді. Вам абсолютно нічого не потрібно робити, щоб цими можливостями володіти; вони вже у вас є. Про це вже подбали до вас. Все, що вам потрібно, пережити їх на досвіді.
У нашому житті ми просто змінюємо свідомість, щоб пережити ті аспекти в собі, які в нас завжди були. У цьому всесвіті в нас самих вже є все, чого ми тільки можемо бажати, навіть ті речі, про існування яких ми навіть не підозрюємо. Квантове поле може породити безліч форм і переживань. Воно насправді вже зробило це. Від вас не потрібно точно передбачати, як все трапиться, – все, що від вас вимагається, — бажання, намір і знання того, що це можливо. І тоді все влаштується, все станеться.
Дві частинки, розділені часом і простором, можуть бути пов'язані один з одним «невидимим зв'язком» і діяти абсолютно синхронно. Вчені також виявили, що світ, у якому ми живемо, схоже, влаштований так, що знає сам себе. І це, ймовірно, досягається тим, що Єдине «ділиться» на дві частини – на спостерігача і те, що спостерігається. У частині, призначеній спостерігати, підтримується ілюзія, що вона відокремлена від частини, яку спостерігають. Насправді все є Єдине Ціле.
Весь Всесвіт народжений таким поділом на те, що діє і спостерігає – на тих, хто діє, і тих, хто спостерігає. Ви самі творите своє багатство, а ми, оточуючі, спостерігаємо його. Його створюють ваша віра в нього, ваша впевненість у ньому, ваша увага. Насправді воно вже існує як хвиля і як ймовірність, але саме ви перетворюєте цю ймовірність на визначеність, в локалізовану в часі і просторі подію.
Воно вже існує як подія, але ваше сприйняття часу робить цю подію «віддаленою», відокремлює її від вас. Як тільки ви зрозумієте, що є часом і як воно працює, у вас з'явиться можливість перетворювати бажані вами речі на переживання, причому робити це швидко і в потрібному вам обсязі.
Частка потенційно може перебувати в точках А, B, C і D. Насправді квантова частка локалізується в усіх чотирьох цих точках, але в різних світах, існуючих паралельно з нашим! Щоб це було можливо, Всесвіт «ділиться» на чотири паралельні світи, кожен з яких не знає про існування трьох інших. Це «множинність світів».
Це можливо – немає нічого неможливого для Бога, або Джерела. Багато релігій стверджують: усе, що ми можемо попросити, вже дано нам. Також було сказано, що все, що тільки може існувати, вже існує. Концепція «множинності світів» показує, що насправді трапляється і те, й інше, але в різних створених нашим власним вибором світах.
У Всесвіті – дуальність, що складається з хвиль-частинок. Це означає, що все, включаючи ваше тіло і вашу машину, одночасно і частки, і хвилі. Немає жодної різниці між вами та світлом, єдина відмінність у тому, що у вас і світла різна довжина хвилі. У всьому іншому ви точно подібні. І не забувайте – це кажуть нам вчені-фізики. Кілька тисяч років тому духовні вчителі говорили нам те саме – ми походмо від світла. Ми є світло. Насправді наше тіло, якщо розглянути його під мікроскопом, на 99% є нічим не заповненим «простором». Решта, його щільна частина - це скупчення в точності того ж "речовини", з якого складається світло, з тих субатомних частинок. Але насправді навіть «порожній простір» сповнений енергії.
Ваш розум із вашого духу збирає ваше тіло «разом» як «щільне» ціле. І те саме ваша свідомість робить з усім іншим, що ви бачите навколо. Вся матерія утворена за допомогою інформації, якою володіє ваш розум, уми оточуючих вас людей, розум Всесвіту.
З рівняння Ейнштейна E=mc2 випливає, що енергія, що міститься в будь-якій матерії, дорівнює масі цієї матерії, помноженої на швидкість світла в квадраті (а це неймовірно велике число!). З цього рівняння ми можемо вивести наступне:
• Навіть у найдрібнішій частинці матерії міститься величезна кількість енергії (саме на цьому заснована дія атомної бомби).
• Ви і все, що ви бачите, – всього лише енергія, скупчення якої організовані відповідно до наявної у вашій свідомості інформації.
Субатомний світ не статичний. Це дивовижний танець безперервного творення та руйнування, в якому частки руйнуються і – саме цим руйнуванням – створюють нові. Тривалість існування більшості субатомних частинок дуже крихітна (мільярдні частки секунди). Всесвіт нескінченно створюється заново. Приблизно кожну трильйонну частку секунди він повністю зникає і відроджується, цього разу трохи інший. Коли частка створюється, вона відразу ж може переміщатися зі швидкістю світла!
Частки можуть подорожувати в часі – як у минуле, так і в майбутнє. І це те, з чого ви створені та що можете контролювати!
Весь «простір» наповнений енергією – тією самою енергією, з якої ми і все інше у цьому світі. Просто ваші п'ять почуттів – зір, слух, смак, дотик і нюх – не визначають всієї різноманітності існуючих у Всесвіті форм. Іншими словами, ми можемо визначати лише ті форми, які здатні розрізняти ці наші п'ять почуттів (якщо ви не розвинули в себе якісь інші почуття). Але це не означає, що у Всесвіті існує тільки те, що здатна сприймати людина. Ви лише частинка у величезному океані енергії і ніщо насправді не відокремлює вас ні від чого іншого. Відчутна вами «окремість» лише ілюзія, викликана обмеженістю ваших п'яти почуттів. 
Ми – одне неймовірно велике органічне ціле, частини якого постійно змінюються. Кожна частина може бачити інші частини, кожна частина має свій рівень свідомості та усвідомленості. І все ж таки ціле діє в точності як ціле, а частини діють як частина цього цілого, володіючи при цьому і своїми індивідуальними властивостями, і властивостями цілого.
Всі окремі частини Всесвіту безпосередньо і близько пов'язані. І  точно знають, що роблять інші частинки, причому в ту саму мить, коли це відбувається.  Вони знають, не вдаючись до спілкування. Вони діють одночасно — так, начебто були з'єднані один з одним деякими позачасовими та позапросторовими зв'язками, з'єднані так, що на них не впливає їхня відокремленість ні в просторі, ні в часі.
Поведінка субатомних частинок залежить від чогось такого, що відбувається з іншими субатомними частинками, що знаходяться десь ще. Всі субатомні події є наслідками інших субатомних подій і є причинами наступних субатомних подій. Це змушує нас зовсім у новому світлі подивитись на Закон причини та слідства, на карму, на біблійну істину про те, що людина пожинає те, що сіє! 
Є багато станів буття, можна бути щасливим, легковажним, багатим і таке інше. Це  першопричина всього, бо це є декларація духу, декларація «Я». 
Ми є єдиним цілим. Це виглядає як єдиний величезний океан енергетичного «супу» - океан, що перебуває в постійному русі, і в кожний момент він має різну концентрацію і різну сутність.  Всесвіт виглядає на квантовому рівні як єдине величезне взаємопов'язане поле енергії, що має різні властивості, що локалізуються в різних його областях. З рештою в нашому Всесвіті нас об'єднує одна загальна енергія, хоча ми і відрізняємося один від одного власними унікальними характеристиками. Це найскладніша матриця, найскладніша всесвітня мережа.
Двоє людей в тузі та смутку. Їхній енергетичний рівень дуже низький. Один із них розповідає щось смішне, інший сміється. Людина, яка розповіла смішне, змушує іншого сміятися, викликаючи в нього тим самим приплив енергії. Це змушує сміятися і людину, яка розповіла смішний жарт, тому що у всій атмосфері з'явилося щось нове – нова енергія, нова радість, доступна всім, хто там є.
Хтось А став причиною змін у якомусь Б, і це повернулося до А, викликавши зміни і в ньому самому. Чи помічали ви коли-небудь, як добре ви почуваєтеся після того, як розповіли великій аудиторії якийсь жарт і всі засміялися? Ви помітили, що, розповідаючи жарт великій аудиторії, ви отримуєте більший позитивний ефект, ніж якби розповіли цей жарт тільки якійсь одній людині? І всі ці люди запам'ятають ваш жарт і розповідатимуть його своїм друзям, а ті – своїм. Так вона поширюватиметься все далі і далі.
Всесвіт влаштований набагато складніше. Зміни в одній області величезного енергетичного поля породжують хвилі, що викликають зміни в інших, довколишніх областях, і ці хвилі поширюються нескінченно!  Ваша посмішка змінює будову всього Всесвіту!  Однак будову Всесвіту змінює не тільки ваша радість, а й ваш гнів.
Все, що ви робите, будь-яка ваша думка, подібно до кіл, що розходяться від кинутого у воду каменя, змінює  Всесвіт, якою б невеликою ця зміна не була.
Так як ви - частинка Всесвіту, ці кола, ці хвилі повертаються до вас і наділяють вас тієї ж якості енергією. Ви стаєте причиною змін в енергетичному полі довкола вас і у вас самих, ваша енергія розходиться колами, торкаючись усього довкола. І це все, звичайно ж, відповідає вам тим самим. Від нього йдуть хвилі у відповідь, що направляють вашу енергію назад до вас, тільки багаторазово посилену! Ці хвилі поширюються нескінченно, зіштовхуючись з іншими скупченнями енергії і викликаючи у них зміни. Енергетичні скупчення, посилають вам свої власні хвилі. І ці повернуті хвилі проникають у вас, змінюють вас, і ви посилаєте свої хвилі у відповідь, і цей дивовижний танець продовжується і продовжується. Одне посилює інше та навпаки. І це відбувається як на енергетичному, так і духовному рівнях. І в тому, і в іншому випадку поліпшення однієї частини системи призводить до поліпшення всієї системи в цілому, а поліпшення всієї системи призводить до поліпшення її частин. Протилежне також істинно.
Людина і суспільство мають багатство і щастя рівно настільки, наскільки вони розуміють, з чого створені вони самі та їх Всесвіт, і навчаються цими творчими процесами управляти.
 Насправді світ – дуже рухливе, постійно змінюване середовище, що використовує для своєї освіти індивідуальні та колективні думки людей та стану буття – буття і окремих людей, і сімей, і суспільства, і країн, і планет, і Сонячної системи, і всього Всесвіту. 

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

25%, 1 голос

50%, 2 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Гроші

Перший крок до здобуття багатства – зрозуміти, чим є гроші, а точніше – що вони являють собою. Гроші – лише ілюзія,  всесвітній символ багатства
Самі собою гроші не реальні. Гроші – лише законний засіб звернення, форма обміну. Ми користуємося ними, щоб обмінюватись речами, які мають реальну вартість. Гроші – лише числа, написані на папері або занесені до комп'ютерних сховищ інформації та приписані тим чи іншим фізичним чи юридичним особам, наприклад компаніям чи інвестиційним фондам.
Гроші – це здійснення вартості. Це матеріальне уявлення вартості, яка може зростати чи зменшуватись в залежності від нашого відношення, залежно від нас самих. Не залежно від оточуючих нас «речей».
Саме ми, спостерігачі, визначаємо цінність і вартість речей, і ця ціна і вартість існують виключно для нас самих – тільки люди визначають цінність речей навколишнього матеріального світу. Як такі, матеріальні речі ніякої «грошової» вартості не мають – її надає їм сама людина. Тому гроші – зовнішнє фізичне вираження певної частини нашого внутрішнього ставлення до вартості. Саме тому будинок або пакет акцій, що оцінюються в 1 млн доларів, завтра можуть впасти в ціні до 500 тисяч, якщо в розумах людей, що мають відношення до цих активів, з'являться якісь побоювання. Страх частково знищує внутрішнє уявлення про вартість І крім того, матеріальні паперові гроші навіть не уособлюють усі гроші як такі. З багатьох причин вони просто не можуть це робити. За деякими оцінками (які змінюються залежно від країни) лише 4% всіх грошей, що знаходяться в банках, існують у своїй матеріальній формі. Уявіть, скільки бавовни, паперу, волокон і металу має зробити світ, щоб у фізичній формі зробити всі гроші, що зберігаються на різних банківських рахунках. Уявіть, скільки місця знадобилося б, щоб усі ці паперові та металеві гроші зберігати.
Якби ви склали в стопку монети всього на один мільйон американських доларів, вона важила б одну тонну і була б 120 метрів заввишки. Причому в даний час гроші вже не існують і як золотий запас, і причина все та ж - ще в 70-і роки минулого століття світ виявився не в змозі підтримувати золотий стандарт, та й необхідність у ньому відпала.
І єдина причина, через яку ця система не руйнується, - наша загальна віра в неї.
Востаннє, коли віра в цю систему значно ослабла, був якраз перед Великою депресією, коли безліч людей кинулися в банки, щоб зняти свої гроші, і виявили, що більшу їхню частину отримати просто неможливо. Звичайно, не це призвело до Великої депресії, але це значно прискорило всі події.
Вчіться дивитись на цінність – як у самих собі, так і в інших – і на те, як ця цінність тече і змінюється від людини до людини. Наша внутрішня цінність є те, що створює гроші. Гроші – лише тінь нашої внутрішньої цінності. Розвивайте цю внутрішню цінність у собі та в інших, і ваша зовнішня цінність зросте пропорційно – автоматично та зі стовідсотковою надійністю.
Гроші представляють якийсь аспект внутрішньої цінності людини, але не уявляють всієї її внутрішньої цінності. І це не стосується того, скільки в людини грошей. Гроші становлять лише один бік внутрішньої цінності людини, що відноситься до його добробуту. Тому ви не можете сказати, що багата людина цінніша, ніж бідна. Що стосується грошей і володіння ними, багата людина має велику внутрішню цінність у плані матеріального багатства., навмисно використовує більшу частину своєї внутрішньої цінності.
Та частина внутрішньої цінності, яка представлена у зовнішньому світі грошима, називається свідомістю достатку. Вона доступна всім і може бути розвинена у будь-кого. Як і все інше, що так необхідно для нашого виживання. 
Щоб посилити свою свідомість достатку, вам не знадобиться нічого ззовні, навіть грошей. 
Свідомість достатку – це просто розширення усвідомленості та свідомості достатку свого «Я». Саме тому все, що вам потрібно для набуття та збільшення багатства, вже знаходиться у вас самих. Ви вже багаті, але ви самі вирішили цим багатством не користуватися, ви самі вирішили це багатство не переживати на досвіді. Всередині вас укладено таке багатство, що ви навряд чи зможете використовувати його протягом усього свого життя. Ви не повинні турбуватися, що будь-коли вичерпаєте його, що вашому багатству є межа або що йому щось може перешкодити. Так само вам не варто турбуватися про те, щоб перетворити ваше внутрішнє багатство на банкноти;  це відбувається абсолютно автоматично. Все, що вам потрібно, - це розширювати свою свідомість достатку і практикувати його, діяти виходячи з цієї вашої свідомості, бути ним - тоді обставини і можливості для гідного перетворення вашого внутрішнього багатства на готівку з'являться самі, автоматично і незалежно від вас.
І як тільки Ви знайдете свідомість достатку, матеріального успіху та матеріального багатства вам уникнути буде вже практично неможливо. Так, ви прочитали попередню пропозицію абсолютно правильно. Як тільки у вас з'являється свідомість достатку, вам буде коштувати величезних зусиль не бути успішними і багатими. Успіх і багатство будуть переслідувати вас незалежно від вашої волі, куди б ви не попрямували. Вам навіть не доведеться їх шукати; вони самі вас знайдуть.
Ви знайдете свободу жити настільки повно і переживати такі моменти, про які раніше навіть не мріяли, ви проникнете в воістину чарівні виміри життя і самих себе. 

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

20%, 1 голос

20%, 1 голос

0%, 0 голосів

20%, 1 голос

40%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Молитва

Всесильний Боже! Почуй молитви дітей твоїх, споглянь в час тяжких випробувань на державу нашу — Україну. Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Боже, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

0%, 0 голосів

50%, 2 голоси

0%, 0 голосів

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Набуття особистої сили

Чому одні люди, захворівши якимось навіть незначним захворюванням, не можуть вилікуватися і вмирають? А деякі хворі з так званими «невиліковними» хворобами знаходять в собі сили і одужують? Чому одні люди швидко і легко реалізують свої наміри, а у інших на втілення бажань йдуть роки? 
Відомо, що людина сама створює собі всі хвороби і проблеми. Ми навіть знаємо, де шукати причини своїх недуг і як працювати над собою. Але на вчинення будь-якої роботи (в тому числі і по зміні свого характеру) потрібна Сила. Одного бажання мало. Причому мова йде не про фізичну силу, з якою ми звикли мати справу, а про Особисту Силу людини, його життєву енергію. Наші пращури називали її Матінкою Живою, Богинею Живою або просто Живою. Жива - це енергія Життя, здатність людини жити в цьому світі. У неї є ще кілька назв в різних традиціях: Жи, Прана, Ци, Кі, Чи. Вона приходить в наше тіло з диханням і не тільки, і спонукає наше тіло до життя. Вона проявляється в тілі будь-якого живої істоти, завдяки їй ми живемо, і вона залишає наше тіло після смерті. Якщо в людині багато Живи, то вона дуже добре виглядає. У нього чиста і пружна шкіра. Вона енергійна і може зробити багато справ.
Кожен продукт наповнений в тій чи іншій мірі життєвою енергією. Якщо в продукті багато Живи, то нам хочеться його з'їсти. Якщо смак продукту або його запах нам подобається, то характер цього продукту нам підходить.
Будь-який продукт через певний проміжок часу розкладається. Жива покидає його, переходячи в інші форми життя (наприклад, грибки, бактерії). Звичайно, шляхом сушки, заморожування або консервування можна уповільнити цей процес. Але в кінцевому підсумку він неминучий, так як всьому є свій час і місце.
Вчора я садив дерева і чагарники на своїй ділянці. Посадив яблуні і груші, сливу і багато інших рослин. Через кілька років вони порадують мене і всю мою сім'ю смачними і соковитими плодами. Ці плоди дадуть мені свою Живу. Крім того, у кожної рослини є свій характер, і це визначає їх різний смак.
Якщо плід відірвати від дерева, то він поступово втрачає свою Живу. Так як втрачає зв'язок з рослиною, яка живила його енергією. Так і людина, відірвана від свого Роду, яка забула предків, мову і традиції, поступово втрачає здатність до життя. Саме Родове Древо наділяє людину необхідною енергією для свого зростання і розвитку.
Рід дає людині стільки енергії, скільки потрібно для виконання свого призначення, своєї місії в житті. Це енергія Божественної Любові. Вона зосереджена в серці людини і витрачається в процесі життя. Це НЗ людини. Його недоторканний запас Любові. Звідси стає зрозуміло, чому деякі люди швидкоплинно йдуть з життя. З одного боку, їх запас життєвої енергії невеликий, що пов'язано з силою благочестя, накопиченої родом і їх минулими втіленнями, а з іншого боку, вони здійснюють дії, несумісні з життям. Їх серце, душа переповнюються агресією до самих себе, до людей і до світу. І навпаки, людина, що не допускає руйнівні почуття і емоції в свою душу, що зберігає у своєму серці Любов до Бога, до людей, до всього, що є в цьому світі, завжди буде здоровою і повною сил.
З цього приводу в Слов'яно-Арійських Ведах є чудові слова волхва Велимудра: «Не пускайте гнів неправедний в благодатне серце ваше, бо гнів погубить будь-яку доброту і зіпсує чисте серце ваше».
Є ще один різновид життєвої енергії. Вона сконцентрована в насінні рослини, тварини і людини. І дає початок нового життя. Ця енергія може поповнюватися. Чим дбайливіше ми ставимося до цієї енергії, тим повільніше витрачається недоторканний запас, тим більше у нас життєвих сил.
Є такі фактори в нашому житті, які прискорюють витрату життєвої енергії, а є такі, які зберігають її, заповнюють або навіть збільшують. Тому до витрачання своєї життєвої сили потрібно ставитися дуже серйозно.
Щоб здійснити перехід від старої моделі свідомості до нової, необхідна енергія. Проте у деяких людей не вистачає особистої сили для змін свого характеру, своїх думок. А у деяких навіть немає сил для того, щоб слухати і чути, не кажучи вже про серйозні зміни в житті. Скепсис і недовіру, і навіть крайнє неприйняття насправді викликані дефіцитом Живи.
Для нашого життя дуже важливо, як ми живемо, для чого ми живемо. В яких ми відносинах з людьми, з Природою, з Космосом. Неминуче навколишній світ робить на нас свій вплив, а ми на нього. У Всесвіті безліч різних енергій і дуже важливо, як ми з ними співпрацюємо.Немає поганих або хороших енергій. Є просто різні енергії і у кожної з них свої характеристики. Також немає поганих або хороших людей. Є люди різні. І у кожного свій характер. Потрібно навчитися правильно взаємодіяти як з людьми, так і з силами Природи. Як говорили наші предки - жити по Праві, тобто по Правді. Тоді ми перестанемо втрачати енергію даремно. Життя наше налагодиться, і ми станемо здорові і повні сил.
Сила залежить від знання, яким ти володієш. Володієш - значить використовуєш у своєму житті. Тобто це знання повинно бути практичним.
Особиста сила  приходить коли людина веде дисципліноване життя і відмовляється від почуття власної важливості, від гордині. Тільки тоді вона може володіти силою Життя в повній мірі. Сила Життя управляє нами, але і ми можемо впливати на неї своїми думками і намірами. І якщо людина нерозбірлива в бажаннях, веде безцільне життя, відчуває себе нещасною жертвою обставин, то тоді вона просто стає баластом в цьому світі. Звертатися з життєвою енергією потрібно дуже обережно, дбайливо і акуратно, так як вона може нашкодити, а може і зробити чудовий подарунок.
Жива не може належати нікому. Коли ми говоримо про особисту силу, то говоримо про особливу здатність людини зберігати і накопичувати її, перерозподіляти і направляти на ті чи інші справи.
А накопичувати свою особисту силу потрібно поступово, крок за кроком. І допомагає зробити це взяття на себе відповідальності за свій світ, за своє життя. Тільки почуття відповідальності може зробити людину сильною. У якийсь момент людина зможе відчути, що вже володіє достатньою кількістю Живи, і тоді направити її на те, що потрібно. На досягнення своїх цілей. Але навіть досягнення цілей, якщо дієш відповідально і цілеспрямовано, з повним усвідомленням, теж дає силу.
Коли ми хочемо бути здоровими, або досягати в житті інших цілей, ми повинні володіти певною кількістю особистої сили. По суті, наша особиста сила і допомагає нам досягти того, чого ми хочемо, тобто виконує наші бажання. Якщо у нас багато особистої сили, то наші бажання реалізуються без проблем, легко і без зволікання. Але якщо ми вели недолуге життя, розкидалися енергією направо і наліво, то в потрібний момент ми стаємо безсильними.
Якщо людині особистої сили для зцілення не вистачає, вона хоче запозичити її у вас. Вона чекає, коли ви дасте свої гарантії, тобто візьмете на себе відповідальність за  її зцілення.
Якщо ми накопичуємо особисту силу, то наше тіло стає здатним на неймовірні дії. А якщо розсіюємо її даремно, то швидко стаємо схожими на стару-руїну. Люди відновлюють видалені органи, відрізані пальці, ростять третю зміну зубів. Все це стає можливим саме при наявності особистої сили.
Для того щоб мати силу потрібно вести бездоганне життя, наповнене силою. Наші дії повинні бути усвідомленими і в той же час відчуженими і наповненими вірою. Але відчуженість не від життя, а від того способу життя, який ми вели до сих пір і який привів нас до страждань.
Першого травня, ще опівночі починається весняне свято — Живін день. Жива (іноді її називають Ярилиця) - дочка Лади, богиня весни та життя у всіх її проявах, подателька життєвої сили роду, богиня весняних вируючих вод, перших зелених пагонів, покровителька юних дівчат та молодих дружин. Жива сходить до людей як життєдайне світло Роду.
Вона є у всьому, що живе, але не тільки в тому, що дихає. Пташиний символ Живи-Живиці - зозуля. Зозуля кукує людині роки життя, тобто вимірює його час життя в Яві.

29%, 2 голоси

14%, 1 голос

0%, 0 голосів

14%, 1 голос

0%, 0 голосів

29%, 2 голоси

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Свято Єднання


У цьому світі діє закон свободи волі Своїми думками, почуттями та намірами ми творимо ту реальність, у якій живемо. Будь-яке моє бажання, а також бажання іншої людини – це закон для цього світу. Воно обов'язково має матеріалізуватися. Якщо не в цьому житті, то в наступному. І всі живі істоти підкоряються цьому закону.

Отже, так звана об'єктивна реальність не існує сама по собі, а складається із суб'єктивних реальностей. Тобто загальна картина Світу складається з картин Світу кожної людини. Які будуть у нас образи – у такому світі ми й житимемо.

Кожна людина через свої думки та образи впливає на об'єктивну реальність. І чим більша внутрішня сила людини, тим сильніший цей вплив.

У Ведах наводиться багато прикладів того, як одна свята чи благочестива людина здатна змінити життя цілої країни і навіть вплинути на рух планет.

Виходить, що й один у полі воїн. Якщо я, наприклад, почну змінювати свої переконання, свої думки, бажання, це неминуче призведе до трансформації об'єктивної реальності. А якщо таких людей будуть не сотні та не тисячі, а мільйони, то сприятливі зміни в навколишньому світі відбудуться набагато швидше. Але щоб сталося перетворення реальності, кожен з нас має стати воїном Духа і воїном Світла.

К.Ціолковський нащадок Северина Наливайка говорив: “В Золотий вік увійдуть люди, котрі навчаться обєднуватися. І обєднання має також свій закон: дві аури підсилюють одна одну в 7 разів, якщо люди — однодумці, хвиля однакова, в одну ціль направлена. 3 людини — в 7 в квадраті, тобто в 49 разів. Якщо 4 людини - вони підсилюють одна одну в 7 в кубі — в 343 рази! Тому чим більше людей, тим цінніша кожна наступна, вона примножує силу в багато разів. Колектив — велика сила”.

Тож беремо кожен на себе відповідальність за свій індивідуальний світ і за спільний світ, де ми всі живемо, єднаймося, вдосконалюємося самі і змінюємо світ.

Взимку 2022 року без пояснень Росія стягнула війська військову техніку до українського кордону, після чого світові ЗМІ заявили про можливість військового вторгнення РФ в нашу країну. Серед можливих дат початку війни британське видавництво The Sun назвало16 лютого.

В. Зеленський закликав українців не панікувати і оголосив цю дату Днем єднання України.

День єднання - зовсім молоде свято, яке має згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ.


0%, 0 голосів

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

67%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.