Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Чому я проти "Свободи" Тягнибока?

Тому, що Львів - це ще не вся Україна.

Тому, що розповідати про любов до України - це ще означає її любити.

Тому, що вони принижують інші нації, піднімаючи одну.

Тому, що в їхній політичній силі немає відомих економістів і фінансистів.

Тому, що я не знаю, хто фінансує їх. А їхнє фінансування зростає - це видно. Тобто, їх, ймовірно, теж фінансують олігархи.

Тобто, у них немає того, за чим я можу піти поруч з ними.

Книжковий світ - 2008

На ІХ  Київському міжнародному книжковому ярмарку "Книжковий світ – 2008" було відзначено рядом призів та дипломів книги видавництва "Навчальна книга - Богдан" міста Тернополя.

Призом "Нестор Літописець" за перше місце на конкурсі "Книжковий Дивосвіт" у номінації "Краща дитяча книжка" нагороджено книгу Л.Френка Баума "Життя та пригоди Санта-Клауса";

Друге місце у конкурсі "Книжковий Дивосвіт" у номінації Краще літературно-художнє видання"  посів тритомник "роману-хараману" Юрія Іллєнка "Юрка Іллєнка доповідна апостолові Петру";

Відзначена у конкурсі "Книжковий Дивосвіт" у номінації  "Оригінальний видавничий проект" серія поетичних антологій "Дивоовид", упорядкована Іваном Лучуком;

Крім того, Книжковий світ відзначив призом "Нестор Літописець" за перше місце на конкурсі "Книжковий Дивосвіт України" у номінації "Краще навчальне видання"підручник "Геометрія. Поглиблений курс. 7, 8 класи".

Голова полтавської медкомісії засуджена на 5 років

Голова спеціалізованої онкологічної медичної спеціалізованої експертної комісії (МСЕК) Полтавського центру медико-соціальних експертиз засуджена на 5 років позбавлення волі за видачу фіктивних довідок про інвалідність. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, таке рішення ухвалив Апеляційний суд Полтавської області. Він також залишив без змін рішення Октябрьського суду міста Полтави про покарання ще двох членів групи, які за хабарі видавали "липові" довідки людям, що згодом отримували пенсії по інвалідності. 62-річна медсестра та 53-річна полтавчанка засуджені до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Слідство у резонансній справі тривало з 2005 року, коли стало відомо, що в лікарняному закладі видаються довідки про інвалідність з онкозахворювання людям, які навіть не проходили спеціалізованого медичного огляду. Фіктивні довідки дозволяли полтавцям отримувати незаконні пенсії по інвалідності.

Хабарників затримали під час отримання коштів. Свої послуги медики оцінювали в одну-дві тисячі гривень.

Джерело: Укрінформ.

Мудрий виступ Сороса про НАТО і Україну

Вступ України та Грузії до НАТО не гарантує посилення безпеки цих країн, вважає фінансист Джордж Сорос.

"Ідея про те, що вступ до НАТО гарантує Україні й Грузії безпеку, є дурістю", - сказав Сорос, виступаючи на XIII міжнародному форумі Відкритого Товариства, що пройшов у четвер у Талліні, повідомляє РІА "Новости".

За словами фінансиста, неможливо представити, що Захід може розпочати війну, захищаючи територію цих країн.

Сорос повідомив, що нещодавно розмовляв із президентом України Віктором Ющенком, який запитав його, як можна почуватися в безпеці без НАТО.

"Чому ви вважаєте, що зможете отримати безпеку від НАТО?", - відповів фінансист президенту.

Сорос упевнений, що безпека можлива тільки тоді, коли Росія стане частиною міжнародного співтовариства, де поважають закони.

"Ми повинні працювати в ім'я зміцнення верховенства законів і гарантії того, що Росія захоче стати частиною цього процесу. Це єдиний шлях до безпеки", - підкреслив Сорос.

Коментуючи вплив економічної кризи на Росію, він зазначив, що криза торкнеться більшою мірою багатих людей, власників представлених на біржі компаній і меншою мірою тих, чиї доходи формуються з коштів держбюджету.

Водночас Сорос зазначив, що у зв'язку з падінням цін на нафту, російська влада втрачає одне з джерел підйому народного добробуту, що може призвести до спокуси знайти якогось зовнішнього ворога, щоб знову згуртувати народ навколо влади.

Як відомо, Грузія й Україна домагаються приєднання до ПДЧ у НАТО, однак на самміті альянсу навесні цього року в Бухаресті їм було відмовлено в цьому, а розгляд цього питання перенесено на грудень. Одним із головних супротивників приєднання України та Грузії до ПДЧ у НАТО є Росія.

УП

Запитання до блогерів I.UA

Звідки Ви відвідуєте найчастіше сайт www.i.ua?

35%, 23 голоси

2%, 1 голос

57%, 37 голосів

6%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

"Свобода" - найбільш перспективна, якісно нова політична сила

44% експертів відзначили Всеукраїнське об'єднання "Свобода", відповідаючи на питання "Які з проектів найбільше можуть претендувати на роль якісно нової політичної сили?

5 листопада 2008 року в УНІАН відбулася прес-конференція "Перспективи якісного оновлення українського політикуму: міф чи можливість?", організована Центром соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір".

На прес-конференції були оприлюднені результати експертного опитування щодо можливості появи в новому парламенті нових політичних сил.

Учасник прес-конференції Голова Правління Комітету виборців України Ігор Попов у  своєму виступі заявив наступне: "Політична криза осені 2008 року була викликана лідерами політичних сил, що представлені в діючому парламенті. Це призвело до розчарування значної частини виборців у парламентських партіях. До 40% громадян України на сьогодні не бажають голосувати за політичні сили, представлені у Верховній Раді. Дана ситуація  дає шанс прискорити оновлення політичних еліт. Є велика ймовірність, що в новому парламенті будуть представлені альтернативні політичні програми та їх носії - ті політичні сили, які наразі є позапарламентськими".

Також він зазначив, що на питання "Які з проектів найбільше можуть претендувати на роль якісно нової політичної сили?", експерти дали таку відповідь: 44% опитаних експертів вважає, що це "Свобода" Тягнибока, 40% - Арсеній Яценюк та його гіпотетичний проект, 33,3% - Анатолій Гриценко та його гіпотетичний проект, 15,6% - Блок Чернівецького. 13,3% вважають новою силою Віталія Кличка та його гіпотетичний проект (партія) тощо

Жоден з експертів не вважає партію "Єдиний Центр" (Ігор Кріль) та Союз лівих сил (Василь Волга) якісно новими політичними проектами, йдеться в прес-релізі "Соціовиміру".

Опитування було проведено Центром "Соціовимір" з 30 жовтня по 4 листопаду 2008 року. У цілому було опитано 45 експертів - політологів, журналістів, політтехнологів і політоглядачів.

Прес-служба ВО "Свобода"

ВО „Свобода” відзначила Жовтневу революцію поруч з комуністами

Представники „Свободи” сьогодні розбили намети зі своєю символікою навколо пам’ятника Леніну, куди комуністи зійшлися святкувати 91-шу річницю Жовтневої революції. Люди поважного віку з червоними прапорами та транспарантами в руках пройшли урочистим маршем по вулиці Жовтнева від пам’ятника Слави до пам’ятника Леніну. Під звуки духового оркестру згадали й комуністичні пісні. На фрази чоловіка з рупором „Да здраствуєт КПУ”, „Да здраствуєт 91-я годовщина Октябрськой рєволюциі”, „Да здравствуєт вєлікій Ленин”, учасники маршу відгукувалися дружним „Ура, ура, ура!”. Загалом, Полтавою марширувало близько тисячі комуністів та їх прихильників.

Майже всі – пенсіонери, але було й кілька дітей, яких нарядили у шапки-будьоновки. Діти марширували у другому ряду. У першому – активісти Союзу радянських офіцерів. Біля пам’ятника „Великому Леніну” провели мітинг, на якому з урочистим словом та поздоровленнями виступили активісти КПУ.

До речі, цього дня о 9 годині ранку, ВО „Свобода” біля Свято-Успенського собору провела панахиду пам'яті жертв комуністичного режиму. Сюди прийшло близько 60 осіб.

Майдан.

Запрошуємо до обговорення нагальних тем

Вчора  учасник нашого товариства Хмара запропонував для обговорення  тему, що стосується мовного суржика. Вона зачепила серця й думки багатьох (235 і більше коментарів за добу, це не абищо!!!!)....

Тому на  україномовному форумі  Тараса Токара впроваджено тему "Суржик".

Запрошуємо всіх охочих приєднатися до обговорення цієї  та багатьох інших цікавих тем.

http://tarastokar.uaforums.net/

 

Заходьте на форум, приєднуйтесь до обговорень, запрошуйте своїх друзів!!!