Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

В центрі Москви активіст вийшов на підтримку України

В центрі Москви активіст вийшов на поодинокий пікет на підтримку України
В центрі Москви активіст вийшов на поодинокий пікет на підтримку України
  • В центрі Москви активіст вийшов на поодинокий пікет на підтримку України - фото 1
  • В центрі Москви активіст вийшов на поодинокий пікет на підтримку України - фото 2
  • В центрі Москви активіст вийшов на поодинокий пікет на підтримку України - фото 3

КИЇВ. 17 березня. УНН. У центрі Москви на Манежній площі російський громадський активіст Костянтин Котов вийшов на поодинокий пікет з плакатом “Крим — це Україна”. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Євгенія Романова, передає УНН.

Пікет пройшов біля пам’ятника Жукову.

У соціальній мережі опублікували фото.

Повідомляється, що до активіста підходили, який тримав плакат на якому Крим зображено у кольорах українського державного прапора, правоохоронці.

Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців

Глава держави: Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Саме вони першими пішли у бій з російським агресором

Глава держави: Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Саме вони першими пішли у бій з російським агресором

У День українського добровольця Президент Петро Порошенко привітав із п'ятою річницею створення батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Глава держави наголосив, що особовий склад батальйону пройшов славний бойовий шлях, захищаючи Українську державу від російського агресора. Він зазначив, що бійці батальйону  в числі перших увійшли до Слов’янська, захопивши штаб сепаратистів та арсенал озброєння, залучалися до бойових операцій в Красному Лимані, Бахмуті, Попасній, Дебальцевому, Станиці Луганській, Вуглегірську, Мар'їнці, Авдіївці та в інших місцях.

Президент зазначив, що 162 бійця підрозділу нагороджено державними нагородами, 23 – посмертно. Серед них – Герой України генерал Кульчицький, який в критичний для долі держави момент, опинившись в епіцентрі подій, взяв на себе тягар відповідальності за формування боєздатних підрозділів новоствореної Національної гвардії України.

«Суворий час вимагав саме таких людей, спроможних поєднати професійну компетентність, бойовий досвід, глибокий патріотизм, відданість присязі, надзвичайну особисту хоробрість»,  - сказав Петро Порошенко. Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

«Добровольці для мене – це батальйон Кульчицького. Добровольці для мене – всі, хто з сотень Самооборони Майдану, не чекаючи якихось закликів, став на захист України. Добровольці для мене – це ті, хто першими пішов у військкомат у 2014-му. Добровольці для мене – це ті, хто попросив перевести їх на лінію фронту з тилових підрозділів. Добровольці – це ті, хто зробив крок, коли командир оголошував, хто стане на захист Донецького аеропорту», - сказав Петро Порошенко. Він додав: «Волонтери, які підтримали добровольців, це абсолютна більшість українців».

Президент підкреслив, що п’ять років тому вважав своїм першочерговим завданням негайне відродження армії. «А тепер, коли українське військо входить до десятка найкращих армій на континенті, його боєздатність зростає щодня. Українці можуть пересвідчитися в цьому під час військових парадів. А ворог кожен день відчуває зростання боєздатності через зміцнення наших позицій на фронті», - зауважив він.

«Тижня не минає без повідомлень про отримання армією нової зброї, створеної на українських оборонних підприємствах. Ми підвищуємо забезпечення, і підвищуємо грошове утримання нашого солдата й офіцера. Ми активно запроваджуємо стандарти НАТО. Надзвичайно корисно обмінюємося досвідом з нашими партнерами. А сьогодні вже й наші партнери вчаться на нашому бойовому досвіді як боронити свою землю від російських загарбників», - сказав Президент.

Він зауважив, що колишні добровольчі підрозділи тепер інтегровані до лав Збройних Сил, і до Національної гвардії, і до інших силових підрозділів. Вони дуже добре підготовлені, вишколені та оснащені.

Президент також повідомив, що зараз відбуває на фронт, щоб відвідати один із таких підрозділів. 

«Держава дбає про захист українського народу. Держава постійно підвищує боєготовність та бойову міць усього силового блоку. Ми ніколи не повторимо помилок минулого, адже саме послаблення армії створило ґрунт для агресії проти України. І ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Бо немає міри глибини нашої вдячності тим, хто одним з перших пішов у бій, і дав всій Україні найцінніше на той момент – час. Перші – завжди найвідважніші. Низький уклін українським добровольцям», - сказав Глава держави.

Президент також вручив державні нагороди військовослужбовцям.

На початку урочистої церемонії Глава держави разом з Командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровим поклали квіти до меморіалу пам’яті героїв, що загинули захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

В урочистому заході також взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, народний депутат Дмитро Ярош, а також ветерани добровольчих батальйонів.

Особовий склад та ветерани батальйону пройшли урочистим маршем перед Главою держави та Головою Верховної Ради.

Президент також оглянув музей добровольчих батальйонів, який розповідає історію добробатів від Самооборони Майдану до наших днів та залишив запис в Книзі почесних гостей.

Де порядок наводять - там він неодмінно буде


РНБО України на своєму засіданні розглянула питання реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення



6 березня 2019 року Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні розглянула питання реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення.

За словами Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, в умовах російської збройної агресії всі основні потреби ЗСУ та інших військових формувань забезпечуються українським ОПК. «Вітчизняний ОПК реалізує системні програми з виробництва широкого спектру озброєння та військової техніки, зокрема, потужних ракетних систем», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що пріоритетність виконання ракетної програми «особливо важлива з урахуванням виходу РФ з договору про нерозповсюдження ракет середньої та меншої дальності, що, насамперед, створює додаткову загрозу для безпеки нашої країни».

«Реформування сектору безпеки і оборони, зокрема, такої важливої складової, як оборонно-промисловий комплекс, є одним з наших пріоритетів», - зазначив О. Турчинов.

За його словами, напрями реформування ОПК напрацьовувалися із залученням провідних фахівців з країн-стратегічних партнерів України - членів Північноатлантичного Альянсу, а також незалежних військових експертів із нашої країни. «З урахуванням цих напрацювань РНБО України ухвалила рішення, що передбачає комплекс заходів з реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення, а також пріоритетні кроки стосовно системної боротьби з будь-якими корупційними проявами та відповідальністю керівників незалежно від рангів і займаних посад», - сказав О. Турчинов.

Секретар РНБО України повідомив, що за результатами засідання доручено провести аудит і ревізію діяльності ДК «Укроборонпром» та підприємств-учасників концерну із залученням  іноземних експертів.

Генеральній прокуратурі України, СБУ, НАБУ та ДБР рекомендовано здійснити перевірку і надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель, та про результати поінформувати громадськість.

Кабінету Міністрів України доручено підвищити рівень прозорості та посилити контроль з боку держави за діяльністю Державного концерну «Укроборонпром», і залучити фахівців з країн-членів НАТО до роботи Наглядової ради ДК «Укроборонпром».

Уряду доручено розглянути питання щодо створення центрального органу виконавчої влади для забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та управління об’єктами державної власності у відповідній сфері.

Доручено також ініціювати внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення» у частині підвищення рівня прозорості державних закупівель, зокрема, формування державного оборонного замовлення у формі відкритих даних, за виключенням вузької номенклатури оборонної продукції, що містить ознаки державної таємниці.

«У ході виконання ДОЗ необхідно надавати перевагу продукції, роботам та послугам оборонного призначення вітчизняного походження, та пріоритетності залучення національних виробників-постачальників до виконання державного оборонного замовлення», - наголосив О. Турчинов.

Також на засіданні було розглянуто ряд інших питань, зокрема, щодо збільшення відкритості і прозорості оборонно-промислового комплексу, залучення інвестицій, забезпечення сучасного рівня інноваційності та належної якості науково-дослідних розробок і продукції вітчизняного ОПК.

Міцна сім’я стає ключовим фактором національної безпеки України


Міцна сім’я стає ключовим фактором національної безпеки України




Міцна повноцінна сім’я, що здатна народити, захистити, та, головне, виховати дітей, сьогодні стає одним із найважливіших факторів національної безпеки, від якого залежить виживання та майбутнє України. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на засіданні IV Всеукраїнського Форуму Сім’ї.

За його словами, вже п’ять років РФ веде проти нас жорстоку, виснажливу війну. «За п’ять років війна забрала життя 13 тисяч українців, біля 3-х тисяч з них - військовослужбовці. Це страшні цифри, але не вони визначають небезпечну демографічну кризу в нашій країні. Так, у 2018 році в Україні народилося 335 тисяч немовлят, а пішли з життя - 587 тисяч чоловік. Тобто, за рік українців стало менше на 252 тисячі. І ця чорна тенденція щороку тільки погіршується», - наголосив Секретар РНБО України, додавши, що згідно зі статистикою, в 2018 році народжуваність в Україні впала на 7% у порівнянні з минулим роком, а «кількість перерваних вагітностей тільки в офіційних медичних закладах щороку складає більш як 100 тисяч!».

О. Турчинов наголосив, що до цієї статистики додаються «міграційні цунамі, що «вимивають» з країни величезні інтелектуальні і трудові резерви».«Внаслідок цього у рейтингах країн з найстрімкішим скороченням працездатного населення Україна посіла перше місце, а за показниками старіння - 29 місце в світі», - зазначив він, підкресливши, що скорочення населення стає для нашої країни одним з головних факторів, що загрожує не просто національній безпеці, а й самому існуванню нашої нації.

«Створення умов для повноцінного існування та захисту сім’ї, сімейних цінностей, підтримки і виховання дітей - один з головних пріоритетів відповідальної країни, який у нас, на жаль, перебуває далеко не  на першому місці», - сказав Секретар РНБО України.

На його думку, одним з інструментів захисту сім’ї та сімейних цінностей може стати створення державної інституції, «що опікується цим питанням, забезпечує планування та реалізацію масштабних державних програм щодо сімейної підтримки, створення умов для народження і виховання дітей».

«Розвиток і захист інституту сім’ї повинні стати пріоритетом державної політики та ключовою складовою стратегії національної безпеки України», - сказав О. Турчинов, висловивши переконання, що всі ці завдання необхідно реалізовувати, «зберігаючи визначений для країни стратегічний пріоритет європейської та євроатлантичної інтеграції, допомагаючи іншим країнам ЄС зберегти християнський фундамент, що свого часу став основою їх розвитку і безпеки».


Президент призначив полковника Кривоноса до РНБОУ

Головне - абсолютна нетерпимість до корупції - Президент призначив полковника Кривоноса заступником секретаря РНБОУ

12 березня 2019 року - 14:15

Головне - абсолютна нетерпимість до корупції - Президент призначив полковника Кривоноса заступником секретаря РНБОУ

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підписав Указ про призначення полковника Сергія Кривоноса заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України та вручив йому службове посвідчення.

«Дуже важлива ваша характеристика – це ваша абсолютна нетерпимість до корупції. І це моє президентське доручення - нульова толерантність до корупції, щоб ми рішучими діями захистили армію, захистили оборонний комплекс від будь-яких нападів, або недовіри. Ми маємо зміцнити довіру суспільства  і міжнародних партнерів до оборонного комплексу», - підкреслив Президент під час зустрічі з полковником Сергієм Кривоносом.

«Я сьогодні прийняв рішення підписати Указ про призначення полковника Сергія Григоровича Кривоноса заступником Секретаря Ради Національної безпеки України. Буквально зараз є величезний суспільний запит на це призначення», - сказав Президент та згадав активну участь полковника Кривоноса в створенню Сил спеціальних операцій (ССО).

Президент відзначив високий професіоналізм та морально-людські якості полковника Кривоноса, а також підтримку військового з боку громадськості і добровольців в його діяльності на посаді заступника командувача ССО .

«Це демонстрація нового типу українського військового», - наголосив Президент та визначив напрямки діяльності новопризначеного заступника Секретаря РНБОУ. Глава держави доручив активізувати діяльність з питань переозброєння Збройних Сил України, інших збройних підрозділів, питань військово-технічного співробітництва, поглибити координацію діяльності територіальної оборони та посилити взаємодію в рамках співпраці України з НАТО.

«Я глибоко переконаний, що професійний військовий з бездоганою репутацією, якого підтримала і влада і опозиція, на сьогоднішній день це саме та кандидатура, яка має очолити цей відповідальний напрям роботи. Ви не з чужих слів знаєте ситуацію на фронті і життя солдата, які вимоги є до військової техніки, наших новітніх розробок», - зазначив Петро Порошенко.

Новопризначений заступник Секретаря РНБОУ Сергій Кривонос подякував Президентові за довіру та запевнив в своїй рішучості протидіяти корупції в оборонному секторі.

«Я дякую за можливість продовжити шлях воїна. Завдяки вашій підтримці, підтримці Уряду та наших іноземних партнерів в максимально короткі терміни планую провести комплекс заходів, які зміцнять довіру наших друзів і нашого народу до оборонної промисловості і докладу максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії. Ті підлі щури, які намагалися, або намагаються розкрасти армію, впевнений будуть покарані», - наголосив новопризначений заступник Секретаря РНБОУ.

Собаки брешуть, а караван собі йде

Важливо захистити армію від політиканів, які паплюжать результати роботи всього оборонно-промислового комплексу – Президент

11 березня 2019 року - 13:41

Важливо захистити армію від політиканів, які паплюжать результати роботи всього оборонно-промислового комплексу – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив на небезпеці спроб вдарити по українській армії з тилу. «Жоден причетний до розкрадання армії не буде мати індульгенції, не сховається за строком давності, бо зараз кров’ю заплатили українські воїни за це злочинне розкрадання», - заявив Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

«Силу нашої нової української армії нікому, жодному ворогу не здолати. Але, на жаль, зараз не припиняються спроби вдарити по нашій армії, по нашій обороні з тилу», - зазначив Президент.

«Напередодні виборів на армію і суспільство спрямований щільний обстріл з усіх гармат інформаційної війни. Снаряди для цього обстрілу охоче подають ті кандидати в Президенти, які нищили українську армію, розпродавали, які її роздягали, які знищили обороноздатність під час перебування на високих посадах», - сказав Президент.

Глава держави висловив сподівання, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради України належно оцінить факти розкрадання та підриву обороноздатності, назве прізвища причетних до цього. «І ніяка «димова завіса» брехні не зможе її приховати. На фронті, особливо ті, хто був у 2104-2016 роках дуже добре знають як було воювати без танків, без броні, без бронежилетів, розгрузок, снайперської зброї, без тепловізорів, без систем радіо-електронної боротьби, без дронів, і без багато чого, що мало бути і що було знищено цими горе-політиканами», - додав він.

Президент звернувся до присутніх: «Поки армія тримає фронт, нам з вами – захистити армію з тилу, прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи всього оборонно-промислового комплексу».

«А ще, аж ніяк не менш важливо захистити армію від ділків та їхніх партнерів на державних посадах, які розкрадають кошти військового бюджету. Ще раз наголошую – ані прізвища, ані посади, ані знайомства, ніщо не прикриє тих, хто незаконно збагачується коштом армії», - підсумував Глава держави.

Шевченківські дні Найважливіші культурні події тижня

Шевченківські дні Найважливіші культурні події тижня
4-10 березня запам’ятається насамперед вшануванням пам’яті Тараса Шевченка.

 

4 березня у Луцьку у Волинському краєзнавчому музеї відкривається виставка живопису «Тарасова доля» заслуженого художника України Леоніда Литвина, приурочена до 205-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.
 Леонід Литвин – відомий український художник, який працює в галузі станкового та монументального живопису. На творчому рахунку митця близько півсотні всеукраїнських та обласних виставок, а також понад 20 персональних.

 Художник працює в жанрах пейзажу, натюрморту, портрету, тематичної картини. У його роботах постають давня та новітня історія України, її яскраві особистості, фольклор і народні традиції українців («Давня Русь», 1972; «Не здамося», 1975; «Свято Івана Купала», 1976; «Вертеп у Луцьку», 1996; «Бандуристка Леся», 2012; «Свято», 2012; «За Україну», 2014; «В зоні АТО», 2014; «Пам’яті героїв Нового Загорова», 2018). Провідною для митця є козацька тема («Запорожці», 1973; «Предки», 1985; «Козацька пісня», 2004; «Битва під Берестечком», 2004; «Гетьмана малює», 2008; «Гайдамаки», 2011).

 Особливе місце в творчості художника займає Шевченківська тема. Впродовж 2014–2016 років Литвином створено серію «Тарасова доля» із 10 картин («Портрет великого кобзаря Шевченка», 2014; «Мені 13 минало», 2015; «Шевченко в Літньому саду», 2015; «Шевченко і Брюлов», 2016; «Шевченко малює Почаївську Лавру», 2015; «Шевченко на Волині», 2016; «Шевченко малює», 2014; «Шевченко на засланні», 2014; «Шевченко на Аралі», 2015; «Шевченко в морській експедиції», 2015).

 Тематична виставка «Тарасова доля» представляє 22 роботи художника – серію Шевченкіани (твори до біографії Великого Кобзаря, ілюстрації до його поетичних творів та пейзажі з натури, пов’язані з Шевченківськими місцями) та художній цикл історичних картин Литвина. Виставку доповнюють друковані джерела про художника – каталоги, буклети, журнали і т.ін.

 

5 березня о 17:30 та 19:30 у Львові у національному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької пройде концерт, присвячений 70-річчю українського композитора, виконавця та поета Володимира Івасюка.

 

Івасюк – один з основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Найбільш відомими композиціями автора є «Червона рута» та «Водограй», які свого часу виконував ансамбль «Смерічка».

 18 травня 1979 його було знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство — підлягала сумніву громадськості як 1979, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КГБ за наказом вищого керівництва СРСР.

 Володимир Івасюк говорив: «Кожним твором починай новий етап, якісно вищий у своїй роботі. Виражай себе врешті-решт на повну силу, адже людські серця завоюєш тільки оригінальним твором із вагомим змістом і яскравою формою».

 У концерті візьмуть участь хор, струнний оркестр та рок-бенд Державної заслуженої академічної хорової капели «Трембіта».

 Солісти: Оксана Муха, Ірина Доля, Олег Лановий, Вікторія Ященко, Ольга Верхоляк.

Диригент — Микола Кулик. Оброка та аранжування творів Романа Мельника та Миколи Кулика.

 

 

9 березня у Львові у Львівській національній філармонії пройде концерт «ШЕВЧЕНКО REVOLUTION», покликаний відкрити у постаті культового українського поета нашого сучасника. На концерті звучатимуть вірші Шевченка у класичних та сучасних аранжуваннях.
 У заході візьмуть участь Хорова капела «Дударик», академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії , "Rock Orchestra" та солісти Львівської опери: Тетяна Вахновська, Тарас Різняк, Софія Соловій, Назар Омельчук та інші.

 Автор ідеї та аранжувань – Дмитро Кацал.

 Дата початку «ШЕВЧЕНКО REVOLUTION - 16:00 та 18:30 год.

 

9 березня у Національній філармонії у Києві відбудеться концерт «Світе тихий, краю милий, моя Україно…», присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса  Шевченка.

 Музичні твори на вірші Тараса Шевченка виконає Національна заслужена капела бандуристів України імені Майбороди (художній керівник і головний диригент – Юрій Курач).

 Історія цього колективу пов’язана із виникненням «Кобзарського хору», заснованого в Києві 1918 року відомим бандуристом Василем Ємцем за фінансової підтримки Гетьмана Павла Скоропадського. Це був перший мистецький професійний колектив в Україні, з якого й бере початок новітня традиція у бандурному мистецтві гуртовий професійний спів зрячих артистів у супроводі бандур.

 У 2018 році Національна заслужена капела бандуристів України імені Майбороди відсвяткувала свій сторічний ювілей.

Названо переможців національного конкурсу від України

Названо переможців національного конкурсу від України на Sony World Photography Awards 2017
Перше місце посіла робота фотографа Зані Аркадіної Постійний порядок.

Журі міжнародної премії Sony World Photography Awards 2017 оголосили результати Національного конкурсу від України у середу, 29 березня. Про це повідомляється на сайті премії.

Зазначається, що перше місце посіла робота фотографа Зані Аркадіної Постійний порядок.

Фіналістами Національного конкурсу від України також стали: Юлія Шашина з роботою Почуття дуалізму та Богдан Ємець з роботою Викладач скульптури в майстерні.

Зані Аркадіна народилася в Україні, зараз живе і працює у Франкфурті-на-Майні (Німеччина). Займається малюнком і скульптурою, однак високо цінує фотографію і любить поєднувати різні напрямки творчості

Постійний порядок – це демонстрація різноманітності форм природи і людини як її частини, сучасна версія традиційного натюрморту, в якій одночасно показана перемога над ефемерністю і краса буття.

Sony World Photography Awards 2017 – найбільший конкурс фотографії в світі. Національний конкурс – це глобальна номінація, в якій можуть взяти участь усі фотографи, які надіслали свої роботи на Sony World Photography Awards 2017, незалежно від того, на який конкурс вони відправили заявку. Його мета – відзначити найкращих фотографів у кожній з 65 країн.

Роботи переможців будуть показані разом з фотографіями, які увійшли в шорт-лист на виставці Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017, яка буде проходити в Лондоні з 21 квітня до 7 травня, також їх опублікують у щорічній книзі переможців.

Раніше всесвітня організація Sony World Photography Awards назвала найкращі фотографії2016 року, які були зроблені приватними фотографами з усієї планети.

Кривонос зняв свою кандидатуру на користь Порошенка



Заступник командира Сил спеціальних операцій Кривонос зняв свою кандидатуру з виборів президента на користь Порошенка
Зміна верховного головнокомандувача ЗСУ, яким є Петро Порошенко, неприйнятна в умовах війни, уважає полковник Сергій Кривонос, якого було висунуто кандидатом на посаду президента партією "Воїни АТО".

Кривонос із 2014 року брав участь в антитерористичній операції 

Заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос зняв свою кандидатуру на майбутніх виборах на користь чинного президента України Петра Порошенка. Про це 6 березня він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Поки йде війна  і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога, Російської Федерації, є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже непросте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост президента України. Я роблю це на користь громадян та майбутнього України! Уважаю, сьогодні, у тих умовах, у яких знаходиться держава, недоцільною зміну верховного головнокомандувача Збройних сил України", – написав Кривонос.

Він закликав не трактувати зняття його кандидатури як "проплачену маніпуляцію".

"Головним мотивом мого походу на пост президента як діючого військового... було те, що я не згоден із тією системою та ситуацією, що сьогодні утворилася в секторі безпеки та оборони України. Я вважав за необхідне говорити про те, що усілякими способами намагалися приховати "паркетні генерали", адже впевнений, що лише правда та єдність дозволить нашій державі перемогти", – зазначив він.


31 січня політична партія "Воїни АТО" висунула полковника Кривоноса кандидатом у президенти.

Кривонос набув популярності у 2014 році, коли командував обороною краматорського аеропорту. У 2016 році його призначено першим заступником командувача ССО.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. 
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/zastupnik-komandira-sil-spetsialnih-operatsij-krivonis-znjav-svoju-kandidaturu-z-viboriv-prezidenta-na-korist-poroshenka-789385.html

Шевченко з нами є і буде



VIII

Садок вишневий коло хати,
Хрущі над вишнями гудуть.
Плугатарі з плугами йдуть,
Співають, ідучи, дівчата,
А матері вечерять ждуть.

Сем’я вечеря коло хати,
Вечірня зіронька встає.
Дочка вечерять подає,
А мати хоче научати,
Так соловейко не дає. /18/
Поклала мати коло хати
Маленьких діточок своїх,
Сама заснула коло їх.
Затихло все, тілько дівчата
Та соловейко не затих.


IX

Рано-вранці новобранці
Виходили за село,
А за ними, молодими,

І дівча одно пішло.
Подибала стара мати
Доню в полі доганяти...
І догнала, привела;
Нарікала, говорила.
Поки в землю положила,
А сама в старці пішла.

Минули літа, а село
Не перемінилось.
Тілько пустка на край села
Набік похилилась.
Коло пустки на милиці
Москаль шкандибає.
На садочок позирає,
В пустку заглядає.
Марне, брате, не вигляне
Чорнобрива з хати.
Не покличе стара мати
Вечеряти в хату.
А колись... Давно колись-то!
Рушники вже ткались,
І хустина мережалась,
Шовком вишивалась.
Думав жити, любитися
Та Бога хвалити!
А довелось... Ні до кого
В світі прихилитись.
Сидить собі коло пустки,
Надворі смеркає.
А в вікно, неначе баба,
Сова виглядає.


X

В неволі тяжко, хоча й волі,
Сказать по правді, не було.
Та все-таки якось жилось.
Хоть на чужому, та на полі...
Тепер же злої тії долі,
Як Бога, ждати довелось.
І жду її, і виглядаю,
Дурний свій розум проклинаю,
Що дався дурням одурить,
В калюжі волю утопить.
Холоне серце, як згадаю,
Що не в Украйні поховають,
Що не в Украйні буду жить,
Людей і Господа любить.


XI

КОСАР

Понад полем іде,
Не покоси кладе,
Не покоси кладе — гори.
Стогне земля, стогне море,
Стогне та гуде!

Косаря уночі
Зострічають сичі.
Тне косар, не спочиває
Й ні на кого не вважає,
Хоч і не проси.

Не благай, не проси,
Не клепає коси.
Чи то пригород, чи город,
Мов бритвою, старий голить.
Усе, що даси.

Мужика, й шинкаря,
Й сироту-кобзаря.
Приспівує старий, косить,

Кладе горами покоси,
Не мина й царя.
І мене не мине,
На чужині зотне,
За решоткою задавить,
Хреста ніхто не поставить.
І не пом’яне.



XII

Чи ми ще зійдемося знову?
Чи вже навіки розійшлись?
І слово правди і любові
В степи і дебрі рознесли!
Нехай і так. Не наша мати,
А довелося поважати.
То воля Господа. Годіть!
Смирітеся, молітесь Богу
І згадуйте один другого.
Свою Україну любіть,
Любіть її... Во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.