хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців

Глава держави: Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Саме вони першими пішли у бій з російським агресором

Глава держави: Ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Саме вони першими пішли у бій з російським агресором

У День українського добровольця Президент Петро Порошенко привітав із п'ятою річницею створення батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Глава держави наголосив, що особовий склад батальйону пройшов славний бойовий шлях, захищаючи Українську державу від російського агресора. Він зазначив, що бійці батальйону  в числі перших увійшли до Слов’янська, захопивши штаб сепаратистів та арсенал озброєння, залучалися до бойових операцій в Красному Лимані, Бахмуті, Попасній, Дебальцевому, Станиці Луганській, Вуглегірську, Мар'їнці, Авдіївці та в інших місцях.

Президент зазначив, що 162 бійця підрозділу нагороджено державними нагородами, 23 – посмертно. Серед них – Герой України генерал Кульчицький, який в критичний для долі держави момент, опинившись в епіцентрі подій, взяв на себе тягар відповідальності за формування боєздатних підрозділів новоствореної Національної гвардії України.

«Суворий час вимагав саме таких людей, спроможних поєднати професійну компетентність, бойовий досвід, глибокий патріотизм, відданість присязі, надзвичайну особисту хоробрість»,  - сказав Петро Порошенко. Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

«Добровольці для мене – це батальйон Кульчицького. Добровольці для мене – всі, хто з сотень Самооборони Майдану, не чекаючи якихось закликів, став на захист України. Добровольці для мене – це ті, хто першими пішов у військкомат у 2014-му. Добровольці для мене – це ті, хто попросив перевести їх на лінію фронту з тилових підрозділів. Добровольці – це ті, хто зробив крок, коли командир оголошував, хто стане на захист Донецького аеропорту», - сказав Петро Порошенко. Він додав: «Волонтери, які підтримали добровольців, це абсолютна більшість українців».

Президент підкреслив, що п’ять років тому вважав своїм першочерговим завданням негайне відродження армії. «А тепер, коли українське військо входить до десятка найкращих армій на континенті, його боєздатність зростає щодня. Українці можуть пересвідчитися в цьому під час військових парадів. А ворог кожен день відчуває зростання боєздатності через зміцнення наших позицій на фронті», - зауважив він.

«Тижня не минає без повідомлень про отримання армією нової зброї, створеної на українських оборонних підприємствах. Ми підвищуємо забезпечення, і підвищуємо грошове утримання нашого солдата й офіцера. Ми активно запроваджуємо стандарти НАТО. Надзвичайно корисно обмінюємося досвідом з нашими партнерами. А сьогодні вже й наші партнери вчаться на нашому бойовому досвіді як боронити свою землю від російських загарбників», - сказав Президент.

Він зауважив, що колишні добровольчі підрозділи тепер інтегровані до лав Збройних Сил, і до Національної гвардії, і до інших силових підрозділів. Вони дуже добре підготовлені, вишколені та оснащені.

Президент також повідомив, що зараз відбуває на фронт, щоб відвідати один із таких підрозділів. 

«Держава дбає про захист українського народу. Держава постійно підвищує боєготовність та бойову міць усього силового блоку. Ми ніколи не повторимо помилок минулого, адже саме послаблення армії створило ґрунт для агресії проти України. І ми ніколи не забудемо подвигу добровольців. Бо немає міри глибини нашої вдячності тим, хто одним з перших пішов у бій, і дав всій Україні найцінніше на той момент – час. Перші – завжди найвідважніші. Низький уклін українським добровольцям», - сказав Глава держави.

Президент також вручив державні нагороди військовослужбовцям.

На початку урочистої церемонії Глава держави разом з Командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровим поклали квіти до меморіалу пам’яті героїв, що загинули захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

В урочистому заході також взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, народний депутат Дмитро Ярош, а також ветерани добровольчих батальйонів.

Особовий склад та ветерани батальйону пройшли урочистим маршем перед Главою держави та Головою Верховної Ради.

Президент також оглянув музей добровольчих батальйонів, який розповідає історію добробатів від Самооборони Майдану до наших днів та залишив запис в Книзі почесних гостей.

2

Коментарі

117.03.19, 20:11

А шоколадна мразь обкрадає тих захисників України, яких шоколадні генерали не встигли знищити під Іловайськом і Дебальцево

    217.03.19, 21:44Відповідь на 1 від Мольфар

    А всіляки Смішки сиділи і тихенько в дві дирки дули замість вийти тоді ще на бій з корупцією, про яку точно знали, бо ж ще ті шакали.

      317.03.19, 21:49Відповідь на 1 від Мольфар

      А шоколадна мразь обкрадає тих захисників України, яких шоколадні генерали не встигли знищити під Іловайськом і Дебальцево
      Ти краще розкажи де і коли в 2014-му твій Смішко на передовій побував у тому ж Іловайську чи Дебальцево чи ще де. Ніде! Та він Путін ла-ла-ла!

        418.03.19, 13:23

        Президент зобов`язаний ініціювати розслідування бездіяльності Генштабу, та зрадництва деяких генералів по вині яких Добробати і Армійці попали в "котли" і понесли неоправдані втрати!Україна сьогодні жива завдяки ДОБРОБАТАМ ! Негайно переглянути всі "кримінальні справи " по відношенню до засуджених бійців Добровольчих.

          520.03.19, 15:28Відповідь на 2 від Богдан Бо

          Так і вийшов у бій проти твого шоколадного виродка та тебе, його козачка!!!