Я люблю Пушкіна, але не як символ імперії

Мукачево "дерусифікували" від Пушкіна
ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО — ЧЕТВЕР, 7 КВІТНЯ 2022, 14:26

Влада Мукачева на Закарпатті ухвалила рішення демонтувати деякі пам’ятники та пам’ятні знаки з метою дерусифікації через військову агресію РФ проти України.

Джерело: Мукачівська міська рада у Facebook

Дослівно: "В Мукачеві позбуваються російсько-імперського минулого.

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення. Це робиться з метою проведення заходів з дерусифікації у зв’язку з військовою агресією Росії проти України".

 

Деталі: Зокрема овідомляється, що 6 квітня вже було демонтовано погруддя Пушкіну та меморіальну дошку із ЗОШ №1 (перша школа відмовляться від присвоєного імені О.С. Пушкіна).

Наразі управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради займається процедурою відмови від раніше присвоєного імені юридичного особи.

США зможуть ідентифікувати російських катів Бучі

РІЗНЯ В БУЧІ: США ІДЕНТИФІКУЮТЬ ПРИЧЕТНІ ДО ЗВІРСТВ ПІДРОЗДІЛИ АРМІЇ РФ США ідентифікують причетні до звірств підрозділи армії рф 



 ВІЙНА РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ БУЧА БУЧАНСЬКА РІЗАНИНА США зможуть ідентифікувати російські підрозділи, які вчинили звірства у Бучі. Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційного представника країни.  «Виявлення причетних наразі є надзвичайно важливим пріоритетом для розвідувальних структур США», — запевнив чиновник. Під час захоплення Бучі окупанти вбили десятки мирних жителів, тіла жертв лежать на вулицях міста. У братській могилі вже поховали 280 чоловік.  За словами міського голови Бучі Анатолія Федорука, деякі вбиті – підлітки 14 років. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що станом на 5 квітня правоохоронці зафіксували на Київщині вже 1200 воєнних злочинів. Читайте також: Стали відомі особи 5 убитих у дитячому таборі у Бучі чоловіків Візажистка впізнала свою клієнтку на фото загиблої з червоним манікюром з Бучі Супутникові знімки доводять, що вбивства у Бучі відбувались під час російської окупації ЄС готує нові санкції проти росії після фото "Бучанської різанини" © https://kiev.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/a1202552-riznja-v-buchi-ssha-identifikujut-prichetni-do-zvirstv-pidrozdili-armiji-rf

Папа Римський назвав Бучу "містом мучеників"

"Місто мучеників". Папа Римський засудив звірства окупантів у Бучі
В закладки
6 квітня 2022

Папа Римський Франциск засудив звірства російських окупантів в українській Бучі на щотижневій аудієнції у Ватикані.

Про це повідомляє The Guardian.

Також Понтифік під час аудієнції показав блакитно-жовтий прапор, який йому надіслали з Бучі – міста, де ворожі солдати розстрілювали і катували сотні українських мирних жителів.

Папа Римський назвав звільнену від окупантів Бучу "містом мучеників", а страшні вчинки ворогів "різаниною".

Фото: Andreas Solaro/AFP

"Недавні новини з війни в Україні замість полегшення і надії принесли повідомлення про нові звірства, такі як різанина в Бучі. Жорстокість, яка стає все жахливішою, навіть проти мирних жителів, беззахисних жінок і дітей.

Це жертви, чия невинна кров кличе до неба й благає: "Зупиніть цю війну! Хай замовкне зброя! Припиніть сіяти смерть і руйнування". Вчора, саме з Бучі, мені привезли цей прапор. Це з війни, саме з того мученицького міста", – заявив Понтифік.

У залі Ватикану на аудієнції були присутні українські діти, які були змушені тимчасово поїхати з рідної країни після того, як Росія почала війну.

Понтифік роздав їм шоколадні писанки, сказавши:

"Ці діти повинні були втекти, щоб прибути в безпечну країну. Це плід війни. Не забуваймо їх і не забуваймо український народ".

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів. 

Наступного дня стало відомо, що у місті є братські могили, де поховані майже 300 людей, а на вулицях лежали десятки понівечених тіл мирних мешканців. Деякі з них мали зав'язані рук

Папа Римський засудив російських військових за звірства у Бучі

Папа Римський засудив звірства у Бучі
ТЕКСТ: ЛЮДМИЛА  ТРОЦЕНКО,  6 квітня 2022,136
Папа Римський засудив звірства у Бучі
Папа Римський Франциск показав прапор України, привезений із Бучі
Понтифік закликав зупинити війну та поцілував український прапор перед багатотисячною аудиторією.

 

Папа Римський Франциск засудив звірства у Бучі та підняв український прапор, який був відправлений йому з міста у Київській області, яке постраждало від російської військової агресії. Про це 6 квітня повідомило агентство Reuters.

"Недавні новини з війни в Україні замість полегшення та надії принесли повідомлення про нові звірства, такі як різанина в Бучі", - зазначив понтифік наприкінці щотижневої аудієнції у залі Ватикану.

Він закликав зупинити війну в Україні, засудивши жорстокість щодо мирних жителів, беззахисних жінок та дітей.

Також він уточнив, що потемнілий і забруднений прапор України з написами та символами було доставлено йому з Бучі у вівторок, 5 квітня.

"Це з війни, саме з цього міста-мученика, Бучі", - сказав він, цілуючи прапор перед багатотисячною аудиторією, яка вибухнула оплесками.

Потім Папа попросив групу українських дітей-біженців підійти до нього та вручив кожному шоколадне пасхальне яйце.

 


Караючи когось - не покарай себе!



Знову напівзаходи. Як Росію покарають за Бучу
Ембарго на російські енергоресурси Україна так і не дочекалася
Євросоюз повідомив про п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі, до якого увійшло вугільне ембарго проти агресора та заборона транзакцій із чотирма провідними російськими банками.
 
Після звірств російської армії у Бучі та інших містах Київської області країни Заходу пообіцяли запровадити нові санкції проти Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вимагав, щоб санкції стосувалися повного ембарго на нафту, газ, вугілля з Росії, закриття всіх портів для російських суден та товарів і відключення всіх російських банків від SWIFT.
 
Захід пообіцяв нові санкції, але до вимог не наблизився.
 
Що обмежать
 
Незважаючи на всі заклики, ЄС так і не зміг ні відключити більшу частину російських банків від SWIFT, ані запровадити нафтогазове ембарго проти країни-агресора.
 
П'ятий пакет санкцій проти Росії складається із шести частин.
 
По-перше, ЄС забороняє імпорт російського вугілля, що коштуватиме Росії 4 млрд. євро щорічно. Також блок забороняє транзакції з чотирма найбільшими російськими банками, серед яких буде і ВТБ банк. Разом вони становлять 23% російського ринку.
 
Далі ЄС вводить заборону російським суднам та операторам заходити в порти країн блоку. Але тут є список винятків – агропродукція та харчові товари, гуманітарні та енергетичні вантажі. Країни блоку також забороняють роботу російських та білоруських дорожніх операторів.
 
Четвертим пунктом країни ЄС розширюють заборону експорту до РФ вартістю 10 млрд євро щорічно. До списку потрапили такі елементи, як квантові комп'ютери, високотехнологічні напівпровідники, транспортні складові тощо.
 
П'ятим пунктом Євросоюз відмовляється від імпорту з РФ низки товарів та сировини на кшталт деревини, насіння, морепродуктів та алкоголю. Це коштуватиме агресору ще 5,5 млрд євро.
 
Остання частина санкційного пакета забороняє російським компаніям брати участь у європейських публічних закупівлях та позбавляє російські державні установи фінансової підтримки з боку ЄС.
 
Голова Європейської Комісії наголосила, що блок також запровадить додаткові індивідуальні санкції проти РФ.
 
Хоча ЄС так і не зміг повністю відрізати Росію від основного джерела прибутку, енергоносіїв, блок обговорює додаткові санкції на нафтовий імпорт із РФ, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
 
Реакція України
 
Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав зупинити імпорт енергоносіїв із Росії, щоб не допустити появи "нових Буч" в інших українських містах.
 
"Щоб не допустити "нових Буч", введіть матір усіх санкцій: припиніть купувати нафту, газ і вугілля у Росії. Припиніть фінансувати путінську військову машину. Російська економіка - і її війна - зупиняться за лічені місяці. Кілька місяців затягування поясів коштують тисячі врятованих життів", - Заявив Дмитро Кулеба.
 
Але серед країн Євросоюзу немає єдності щодо запровадження ембарго на російський газ.
 
Реакція Росії
 
Різниця між очікуваними за підсумками березня нафтогазовими доходами і тими, що фактично надійшли до російського бюджету, становить 302 мільярди рублів, повідомили у Мінфіні РФ. Раніше планувалося, що у березні до федерального бюджету надійдуть 790 мільярдів рублів.
 
У школах Росії вирішили провести урок про санкції. У методиці до такого уроку вчителю пропонується "показати можливості Росії з подолання негативних наслідків санкційного тиску західних країн на економічну сферу життя нашого суспільства, дати уявлення про основні напрямки антисанкційної політики в РФ".
 
Вчитель має уточнити, що стало причиною накладення нинішніх санкцій — “спеціальна військова операція, що проводиться Росією, в Україні, викликана необхідністю захистити населення Донбасу”.
 
Також міністерство підготувало відеоролик про користь імпортозаміщення за умов санкцій. У ньому йдеться, що у 1990-ті роки "впроваджувалась ідея переваги будь-якої імпортної продукції та нездатності російських виробників впроваджувати свої аналоги", але тепер ситуація кардинально змінилася, і частка російських товарів зросла в рази в багатьох сферах.
 
"Вчитель спільно з учнями робить висновок про те, що економічна політика останніми роками була спрямована на підвищення захищеності вітчизняних виробників, забезпечення її стійкості в умовах зовнішніх криз", - йдеться у сценарії уроку.
 
Наприкінці заняття школярам запропоновано заповнити анкету "зворотного зв'язку" і відповісти на такі питання: "Чи справедливі санкції щодо Росії?", "Чи призведуть санкції до зміцнення економіки Росії?", "Хто зазнає великих економічних втрат?" (На останній пропонується три варіанти відповідей: Росія, країни НАТО, всі країни світу).
https://ua.korrespondent.net/ukraine/4465701-znovu-napivzakhody-yak-rosiui-pokarauit-za-buchu


Комент Богдана Гордасевича: У нас в Україні чимало ЗМІ дотовані чи й засновані кимсь з РФ, але для виду вони ніби патріотичні та незалежні ЗМІї, тому просто тихцем вносять провокаційні наративи, як ось "Кореспондент.нет", тому хочу сказати наступне: країни заходу вводять санкції проти РФ так, щоб не вийшло нашкодити собі. І це правильно! Через отой SWIFT виводять капітали з РФ всі іноземні інвестори, тому його тотальне відключення буде проти Заходу на користь РФ, де ті капітали залишаться замороженими і використані ясно ким. А хто вимагає(!) від інших вже все вмомент зробити санкції найкрутіші?! Країна, що не виключила транзит російського газу, щоб отримувати з того дивіденди за отой транзит. І то нормально! Я це до того, що: люди, майте голову на плечах і нею думайте. Коли свого часу йшло блокування вугілля з ОРДЛО як "торгівля на крові", то один атовець на фронті прокоментував усе дуже чітко і просто: Для мене головне, щоб з усього була користь Україні. Треба вугілля, щоб Україна жила - везіть і від чорта лисого. Треба контрабанда запчастин з РФ для нашої техніки ремонту - нехай буде!


Зеленський боїться Путіна чи Порошенка? Чи обох?



Дмитро "Калинчук" Вовнянко:
ОПОЗИЦІЇ ЗАТКНУЛИ РОТА

Вітаю всіх з гучним актом примирення і єднання в ім'я перемоги. Вкотре команда президента "боневтік" продемонструвала, що означає єдність і злагода в їхньому розумінні.
Зранку сьогоднішнього дня державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення виключив з ефіру мовлення телеканалів "Прямий", "5-й" та "Еспрессо". Талеканалам, які з першого дня війни закликали громадян до захисту своєї держави і завжди демонрстрували свою патріотичну спрямованість, просто користуючись війною, закрили рота. Бо якщо хтось незрозумів, на патріотизм тепер монополія. Патріотизм буває: або такий який промовляє ротом Мосейчук, або ніякий.
За дивним збігом обставин Концерном РРТ нині керує такий собі Кирило Данілов, у минулому керівник кампанії "Приват ТВ Дніпро" олігарха Ігоря Коломойського.
А у той самий час "Квартал-95" на гастроляв в Польщі почав фонтанувати гидотними жартами про Петра Порошенка. Єднання у всій красі - ви ж розумієте?
"Прямий" припинив мовлення в ефірі як жест доброї волі, після підписання президентом указу про єдиний інформаційний простір на час війни. "Прямий" готовий був долучитися до спільного телемарафону, але опозиційним телеканалам не були виділені часові слоти. "5-й" і "Еспрессо" продовжили роботу в ефірі, позіяк транслювали контент іноземних телекомпаній, згідно укладених контрактів. Наразі вони мають всі підстави виставити державі рахунок за завданий матеріальний збиток - і обов'язкоко подадуть. Та хіба державу воно хвилює?
В той час, коли Офіс президента (вчора) і Зеленський (сьогодні) на всю душу щиру піаряться на тлі Бучі, знищеної через те, що хтось за місяць до війни закликав думати про травневі шашлики а не будувати РОПи та артилерійські позиції на напрямках ударів ворога, в країні остаточно встановлено цензуру.
Простіше. Опозиції заткнули рота. Команда Зеленського зробила те, що до неї робив тільки Янукович під час обох Майданів - вирубила з ефіру "5-й канал". А це поганий знак для влади - перевірено.
І так. Звісно, обурюватися через це не на часі! Війна в країні! Я лише нагадаю, що коли в Росії закривали канали НТВ та ОРТ, теж казали, що протестувати не на часі, бо треба Росію витягувати з кризи. З цього починався путінізм. Я знаю, чимало осіб, які прибігали до мене в коменти з криками "як ви можете критикувати владу - треба замирюватися", зараз палець о палець не вдарять, аби встати на захист опозиційних каналів. Навпаки, вони задоволено потиратимуть руки. Ще б пак: "Канали бариги вирубили!"
Вітаю цих дивовижних осіб. Вони вже готові путіністи. Путіну їх навіть перемагати не треба - путінізм вони побудувати готові прямо зараз і з натхненням. Різниця між ними - лише в кольорі прапора. А це тимчасове, коли сутність єдина.
Що нам робити? Відповідаю чесно, я не знаю що робити. Я не буду закликати до непокори і протестів у той час, коли країна у війні і насуваються дуже важкі випробування. Не буду - і край. Можете засуджувати.
Я скажу так. Народ, який не зміг зламати Путін, не зломає і збіговисько комиків. Зламалка поламається. Війна закінчиться. І ми ще поговоримо в повний голос. Вони можуть виключити наші телеканали - вони не заткнуть рота всім нам. Не вдалося Януковичу, не вдалося ваті - їм не вдасться й поготів. Нам рота затикати - як небо фарбувати.
А наразі - всіх з цензурою. Вітаю в новій реальності.


Оперативне зведення з фронту на 41-й день війни з РФ

Оперативна інформація станом на 18.00 05.04.2022 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 18.00 05.04.2022 щодо російського вторгнення
Триває сорок перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Продовжуються заходи з перегрупування військ російської федерації. Противник не відмовився від мети операції щодо встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей. Намагається покращити положення підрозділів у Таврійському та Південнобузькому операційних районах.
Російські війська, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують застосовувати авіацію та артилерію для завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та промисловості. Так, внаслідок обстрілу міста Рубіжне Луганської області, окупантами пошкоджено цистерну з азотною кислотою.
В західному військовому окрузі російської федерації, з метою комплектування підрозділів, які зазнали втрат на території України, проводяться заходи прихованої мобілізації. Крім того, командування збройних сил російської федерації намагається поповнити втрати особового складу за рахунок залучення представників військових навчальних закладів. У Читинському суворовському військовому училищі міністерства внутрішніх справ росії проведено письмове опитування викладацького складу щодо готовності взяти участь у “спеціальній операції” за межами російської федерації. Значна частина викладачів відмовилися від можливого залучення до “виконання завдань” та готові до звільнення з військової служби.
На Сіверському напрямку триває вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки збройних сил російської федерації з території республіки білорусь. Водночас, виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь в напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, що залучені до посилення охорони державного кордону білорусі.
На Слобожанському напрямку триває блокада противником окремого району Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнськоналаштованих жителів та незаконне їх затримання.
У місті Ізюм російські окупанти займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою здійснюють обстріли населеного пункту та створюють вигляд “документування”.
На Донецькому напрямку противник, за підтримки авіації та артилерії, продовжує штурм міста Маріуполя.
На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.
В місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я примушують підписувати так звані “контракти” з міністерством охорони здоров’я російської федерації.
Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ.
Разом переможемо! Слава Україні!

Дещо з Ютюба для фактажу часу і простору



Tanya Amina
1 день тому (змінено)
Нина, cпасибо за такую активную гражданскую позицию. Bсем сердцем поддерживаю, вот таким должен быть сейчас  настоящий украинский блогер!  
Слава Україні!  Героям Слава!  Попереду — наша перемога

Universe
6 годин тому
Донбасс тоже очень жалко и тоже сердце кровью обливается!! Прошу, не сравнивайте два горя чьё болнее!! Это всё горе Одно Украинского народа!! Русские очень усердно работали чтобы вас всех перессорить и у них это получилось, к сожалению! Русские всем мозги промыли даже своим москвичам и т д!! Вам всем нужно объединиться! И Донбасс и Луганск и Крым вернете!! Весь мир за вас!!! Только не сорьтесь! Украина единая!!

Галина Wibe
1 день тому
Женщины-украинки, вы ошибаетесь. РОССИЯ ЭТО ВАШЕ СПАСЕНИЕ ОТ ФАШИЗМА. ПОЙМИТЕ ЭТО !!!

Света Глазкова
17 годин тому
Умные женщины, матери, а главного не понимаете. Что запад наш общий враг. Ему не нужны ни русские, ни украинцы, не будущее наше, наших детей и внуков. Отписываюсь.

БАБУШКА 2.0
17 годин тому
Для более яркого понимания ситуации представьте следующее: на Россию напало некое мощное государство, на которое мы давно поглядывали с опаской. Например, Китай. Или Америка. 
Напало основательно и всерьез. С нескольких сторон, с суши и с моря в страну вошли войска. Разбомблены и окружены Петербург и Краснодар. Несколько раз бомбили Екатеринбург. И со дня на день готовится штурм осаждённой Москвы. 
Ваша дача в Подмосковье рядом с аэропортом  сгорела от случайного попадания снаряда, а у вас дома ютится семья друга из города Жуковский, где прямо сейчас идут бои. Весь этот пиздец развернулся на глазах буквально за неделю. 
Вы в ахуе смотрите видео из оккупированных Владивостока и Мурманска. Там полно военных и техники с неизвестными иероглифами, написанными белой краской. Почему напали? Зачем? В 21-м веке? На соседей? Что, блять?! 
И тут незванные гости начинают говорить. И у них довольно таки своеобразная, но стройная картина мира. Согласно их пониманию они пришли ВАС СПАСТИ. 
ОТ КОГО?! - вопрошаете вы. И они отвечают: по нашим данным власть на территории вашей страны захвачена...чеченцами. 
Да-да. Военнизированными чеченскими формированиями. 
Они влияют на центральную власть, диктуют милитаристскую повестку, денно и нощно маршируют на площадях с оружием у себя в республиканской столице, постят много грозных роликов, как тренируются у себя на базах, в столице Москве тоже ведут себя как главные, убивают известных политиков, похищают судей, творят что хотят, все вооружены, в общем, страна захвачена и агрессивная повестка оных захватчиков представляет угрозу уже и для соседей. 
Поэтому было принято решение Россию дечеченизировать и демилитаризировать извне. И ради этого для начала разбомбили Питер и Краснодар, примерились по Ёбургу, но последний бастион злых чеченцев - Москва, пока не сдаётся, но и его со временем возьмут и вот тогда все мы тут заживём как надо. 
ЧТО БЛЯТЦ ЗА ХУЕТА?! - спрашиваете вы.
Во-первых, отвечаете Вы, у нас никто никого не захватывал и ни от кого нас освобождать не надо. Во-вторых, некоторые внутренние проблемы с чеченцами у нас и правда есть, но их масштабы несоизмеримо малы по сравнению с вашим вторжением. В-третьих: где Чечня и где разбомбленный вами Питер? 
"Нет", твердят вам. "Чеченцы всё захватили и мы пришли освободить вас. Их начальник, Кадыров, вы вообще читали его Инстаграм, он там такое говорит! И всегда с пистолетом! С золотым! Мы там в Китае (ну или в Америке) на это всё посмотрели и решили: ну точно! Пора вас, русских, спасать!"
- Да не надо нас спасать, отвечаете вы. Не так страшен чёрт, как его малюют, это наши мелкие внутренние тёрки. Да и опять же: чем вам не угодили разбомбленные Краснодарские роддом и драмтеатр? Кадыров тот ещё артист, но в том драмтеатре он в тот день точно не выступал, а в роддоме он и подавно рожать не мог, не мужское это дело, знаете ли, а горцы к этому моменту очень щепетильные. 
Нет, вы не понимаете, говорят вам. Роддома там уже давно никакого не было, там готовили химическое оружие. То есть, там тренировались чеченские борцы и хранили склад своих носков.
А по театру вообще выстрелили свои, то есть - ваши, то есть - чеченцы, чтобы нас в этом обвинить, вы им не верьте, верьте нам, мы армия мира и добра, вы что, сами не видите? Лучше бы вам в это по-хорошему поверить, а то ещё какой-нибудь спальный райончик разбомбим от греха, мало ли где чеченцы там у вас засели. От которых мы вас освобождаем. Ради вашего блага. И вообще: где цветы и овации? Мы принесли вам свободу!

Богдан Гордасевич
1 секунду тому
 @БАБУШКА 2.0  В тому і справа, що в РФ всі руйнування в Маріуполі вже приписують "Азову", як і події в Бучі - то справа нациків тощо. Щось логічно і на фактах пояснювати рефам зайве: вони не хочуть чути правди, бо їх так влаштовує. Путин вбивця!
Хочеться всіма силами звільнити Маріуполь, але де набрати сил для того? Весь схід України у вогні боїв дуже важких, бо сила у ворога незліченна. Путин вбивця!

Підсумки 40-ка днів війни України з Російською Федерацією такі

Втрати ворога військ РФ на 40-й день війни

Загальні втрати росіян станом на 4 квітня:

  • особового складу – близько 18 300 осіб
  • танків 647 одиниць
  • бойових броньованих машин 1844
  • артилерійських систем – 330 од
  • реактивних систем залпового вогню – 107
  • засоби протиповітряної оборони – 54
  • літаків – 147
  • гелікоптерів – 134
  • автомобільної техніки – 1273
  • кораблі/катери – 7
  • цистерн з паливо-мастильними матеріалами – 76
  • безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня – 92
  • спеціальна техніка – 25
  • пускові установки оперативно-тактичних ракетних комплексів/ТРК – 4
  • а ще є живі радіоактивні солдати, які вийшли з Чорнобиля і навряд чи кудись зайдуть вдома, щоб не опромінити, а самі будуть здихати у жахливих муках
  • ще є кілька десятків тисяч поранених, які вже є відпрацьований матеріал для ЗС РФ і будуть доздихувати хто де без уваги держави і ближніх, бо кому каліка треба
  • ще з кожним днем в РФ набирає масовості безробіття та знецінення грошей і як зарплати для працюючих, і всіх заощаджень для усіх
  • виїхати з РФ стає важко, але ще можливо, тоді як приїхати можна хіба що Африку та подібні країни, але не в Америку чи Європу
  •