Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Сьогодні 115-ть Степану Бандері




Політологічна спадщина Степана Бандери
    Степан Бандера наголошував, що в кожному ідеологічному чи політичному русі найголовнішу  ролю відіграють два основні його складники: ідея і люди. Провідні ідеї і світоглядові засади в ідеологічному русі  та керівні політичні постанови в політичному русі  - творять «душу», істоту, внутрішній зміст руху.
    Тому основна частина боротьби Степана Бандери – це боротьба за душу людини. У цьому уся його ідеалістичність і одночасно уся його революційність. І саме а цьому найбільша його сила і саме у цьому він безсмертний.
    Ідеологічна і політична спадщина Степана Бандери – в його статтях, які Степан Ленкавський і Данило Чайківський зібрали в одну книжку «Перспективи Української Революції» і видали її у 1978 року у Мюнхені. В Україні цю книжку вперше видано  заходами Стрийського УІСу  і видруковано Дрогобицькою фірмою «Відродження» у 1999 році. Українці, в своїй більшости, на жаль, з цими працями не знайомі і вони ще й досі не пропагуються через шкільні програми і у Вишах. А ця спадщина додає силу і наснагу до боротьби.
    Нещодавно видавництво «Новий формат» вдруге випустило нову книжку «Перспективи Української Революції»
    На основі праць Степана Бандери можна виділити чотири основні опори, довкола яких крутиться його світоглядова вертикаль. Це – Бог, Душа, Духовність і Ідея. Ці опори давали йому сили, це те, що хотіли розстріляти колись і не можуть розстріляти і досі.
    Концепт Бога, або опора Бога.
    Степан Бандера був не ритуальним Християнином, він Християнство мав у серці. В час війни, чи страху, в якому перебувають люди думки Степана Бандери є найкращим ліком. «Найцінніші» ліки для виснаженої душі – це віра. Саме вона найбільше скріплює сили душі через правдиву і глибоку віру в Бога, Спасителя. Кожна людина й цілий народ мають змогу черпати з вічно живого джерела стільки сили, скільки їхня душа спроможна вмістити.
   Щоби зрозуміти силу віри,яка дає силу боротися і вистояти Степан Бандера називає два базові крила цієї віри: Правда і Любов. Християнство – це пізнайте правду і вона зробить Вас вільними. 
    Степан Бандера каже, коли люди осягнуть, що таке Правда і Любов, то вони наблизяться до Бога. Правда і Любов – це єдина дорога, яка веде нас до Бога.
    Комуністична система запроторила правду до тюрем, концтаборів і загнала її у підпілля, а на їх місце поставила фальш і брехню, але не зуміла вирвати з людської душі розуміння, що таке правда. Брехня – це мова сатани. Правда – це мова Бога. Наше призначення – любити правду і ненавидіти зло. 
    На думу Степана Бандери світогляд українця є Християнський.
    Концепт душі.  Що робить нас живими? Процитуємо Сковороду, тому що Сковорода за своїм світоглядом також ідеаліст. Думка Сковороди накладається на Бандерівське трактування душі..
    «Душа – це те, що робить траву - травою, ліс -  лісом. Людину – людиною. Без душі –трава – сіно, ліс – дрова , а людна – труп. Бо не тіло, а душа є людиною.
    Все видиме залежить від невидимого.
    Душа від Бандери: « Через те, що українці попри розстріли, репресії, вбивства,  голодомори зберегли свою душу москві не вдалося українців знищити.
    Польський міністр закордонних справ Бека сказав: « Коли до нас прийде німець -  він забере у нас свободу, коли прийде москаль – він забере душу». Бандера розмірковує: «Чи москаль забрав душу, чи ні? Московити програли тому що вони натрапили на такі первні в душі людини, які не можна ні змінити, ні знищити, а яких походження, сила і вплив сягають далі ніж межа життя і смерти. Між московським большевизмом і українським націоналізмом іде найважливіший змаг за душу українського народу.
    Душа потребує підживлення. Звідки брати підживлення – це віра. Це заглиблення у свій власний внутрішній світ, який дає найбільшу силу через любов до себе, через ненависть до ворогів, через відкидання байдужости.
    Концепція духовости - це культура, це моральний світ людини, це світ цінностей, що протилежний матеріальним цінностям. Не можна побудувати матеріально потужної України, якщо не захистити духовних цінностей Якщо більшовики справді могли  прищепити українському народові відношення до російського народу, як до «старшого брата», теорію про спільне коріння, про споріднену духовність, віру в доброзичливість, щирість російського народу супроти України, захоплення російською культурою, переконання у її вищість, то це б прикувало Україну до росії певніше і тривкіше, ніж найсильніший політичний зв'язок, сильніший від усякого терору.
    Концепт національної ідеї - це ідея самостійности, державної незалежности кожної нації і ці позитивні корінні ідеї є динамітом протибольшевицької революції.
    Національна ідея має два крила: це – самодостатність і самобутність.
    Наші прапорні гасла:
    «Свобода народам! Свобода людині!
    « За Самостійну Соборну Українську державу»
    «За повне знищення большевизму, комунізму і усякого московського імперіалізму».
    «За розвал ссср, за самостійні національні держави на його місці».
                                                      Підготував М.Гайдамака
1

Коментарі