З Міжнародним днем Поезії, друзі!




З Міжнародним днем Поезії, друзі!
Буде все Україна
***
Хтось поїхав у Польщу - рятує дітей,
Хтось в розбомбленій Бучі ночує в підвалі,
Але сили небесні рятують людей,
Тих, хто тут в Україні, і тих, хто подалі.
Бо до Бога взивають і батько і син,
Й матері, що виношують в лоні дитину:
"Будь заступником, Спасе, для наших родин,
Не дозволь супостатам згубити країну!
Бо тепер, як і завше, тримаючи стрій,
Здобуваєм відвагу у герці кривавім.
Переможем ординців у битві святій,
І за звірства отримає ворог розправу!"
Бог воздасть за сльозу на дитячих очах,
І за страх, і за біль, за вогонь, і руїни.
"Хто прийде із мечем - згине той від меча",
Перемога гряде! Буде все Україна!
***
Наталя Мазур
21.03.2021р.

Японія - далекий надійний друг України

“Шалене роздратування Москви до Токіо”. Посол України прокоментував відносини РФ і Японії
Олена Богданьок
·22 березня, 04:12
“Шалене роздратування Москви до Токіо”. Посол України прокоментував відносини РФ і ЯпоніїУкрінформ

Вихід Росії з переговорного процесу з Японією про укладення мирного договору і скасування безвізових поїздок для японців на південні Курильські острови демонструє “шалене роздратування Москви до Токіо”. Про це в ефірі телемарафону сказав посол України в Японії Сергій Корсунський. Він також розповів про високий рівень підтримки Японією українців.

За словами дипломата, Японія понад 50 років не визнає суверенітет Росії над південними Курилами.

“І весь цей час йшли різного рівня переговори стосовно повернення цих територій під суверенітет Японії. Але, як ви розумієте, ні до чого це не призвело, бо з Росією ні про що і ніколи домовитися неможливо”, — пояснив посол.

Нинішній прем'єр-міністр Японії, за словами Корсунського, зайняв раціональну та чітку позицію.

“Він заявив, що ціллю Японії є все-таки досягнення певного результату на цих переговорах. Але не в тому контексті, як хоче Росія”, — розповів дипломат.

Японський прем’єр з 24 лютого під час війни Росії проти України двічі сказав дуже чітко, що Курили це суверенітет Японії, нагадав Корсунський.

“Більше того, Японія запровадила сім хвиль різного рівня санкцій, безпрецедентних в історії Японії, які стосуються всіх аспектів економічної діяльності, блокування активів та інші”, — додав посол.

Він зазначив, що Японія включена Росією у список недружніх країн.

“Нічого несподіваного для японців немає. Цілком зрозуміло, що Росія віддавати острови не збирається, тому який сенс проводити переговори”, — пояснив дипломат.

Японці підтримуть Україну і вітають рішення відкрити двері для українців, які виїхали з України через війну

Він також розповів, що останні опитування громадської думки показали, що 86% японців повністю підтримують Україну. 91% опитуваних, за словами посла, вітає рішення Японії відкрити двері для українців.

“Вони не хочуть казати біженці, вони кажуть тимчасово переміщені особи. Це певні нюанси у законодавстві. Але Японія готова приймати українців, які сюди захочуть, тут перебути ці важкі часи. Створивши всі умови — житло, робота, медичне страхування”, — сказав посол.

За словами Корсунського, з боку японців Україна має таку хвилю підтримки, яку важко було очікувати, знаючи стриманість Японії і те, що між країнами 10 тисяч кілометрів.

“Буквально день і ніч під посольством в будні та свята стоять японці, які приносять пожертві, квіти, висловлюють свою підтримку. Навіть буває, що моляться, буває, що приходять цілими школами. Це вражає така дуже чутливість до наших подій. Вони відчувають космічну несправедливість до нашої країни”, — розповів Сергій Корсунський.

Що відомо
  • Російська Федерація виходить з переговорів з Японією про укладення мирного договору і скасовує безвізові поїздки для японців на південні Курильські острови. Це відповідь Росії на односторонні обмеження, введені Японією у зв'язку з ситуацією в Україні. Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.
  • Уряд Японії ухвалив рішення заморозити активи російських посадовців та бізнесменів у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України.
  • Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вимагає від індійського колеги Нарендрі Моді чіткої відповіді на вторгнення Росії в Україну, яке "похитнуло основу міжнародного порядку".
  • Японія спростила в’їзд біженцям з України.

Воно далі гне своєї і тим все сказано

Путін вигадав нову "причину" вторгнення в Україну
 16 березня 2022
Путін вигадав нову причину вторгнення в Україну
Російський президент заявляє, що запровадження військ на Донбас було б недостатньо для усунення загроз для РФ.
Президент Росії Володимир Путін у середу, 16 березня, виправдав початок війни проти України тим, що якби російські війська діяли лише на Донбасі, це не призвело б до ліквідації загрози, а там пролягла б нова лінія фронту.
 
"У нас не залишався інший варіант для забезпечення безпеки Росії", - заявив він.
 
Також він знову заявив, що Росія не має на меті окупувати Україну.
 
"Поява російських військ під Києвом чи в інших міст України пов'язана не з намірами окупувати цю країну. У нас немає такої мети. Щодо тактики бойових дій, то вона повністю себе виправдала", - заявив Путін.
 
Президент РФ знову стверджує, що Україна готувалася створювати ядерну зброю. "У найближчому майбутньому пронацистський режим у Києві міг отримати ядерну зброю, метою була б Росія", - заявив він.
 
Також Путін заявив, що українській владі різними каналами було запропоновано вивести війська з Донбасу, але вони не захотіли.
 
Він заявив, що тактика Міноборони РФ щодо війни в Україні "повністю себе виправдала" - робиться все, щоб уникнути втрат серед мирного населення;
 
Крім того, Путін знову заявив, що до війни Україну підштовхує Захід, постачаючи зброю та "найманців".
 
"Не допустимо, щоб Україна служила плацдармом для агресивних дій щодо Росії", - заявив Путін.
 
Як повідомлялося, напередодні Сенат США ухвалив резолюцію, яка засуджує Путіна як військового злочинця. 

Мінародні концерти на підтримку України - Литва


Литва
11 березня Литовський суспільний мовник LRT транслюватиме концерт «Свобода сяє». Кошти, зібрані під час концерту, будуть спрямовані на підтримку України. В концерті візьмуть участь сучасні литовські артисти. Організатори концерту - Вільнюська міська рада.



Міжнародіні концерти на підтримку України - Фінляндія

Фінляндія
12 березня національна телерадіомовна компанія Фінляндії Yle та гуманітарні організації організовують великий благодійний концерт «Допомога для України». У заході в Гельсінкі візьмуть участь провідні фінські
художники, спортсмени та актори.




Міжнардні концерти на підтримку України


Естонія

16 березня о 20:00 в Естонії, у концертному залі Alexela Kontserdimaja Таллінна, відбудеться благодійний концерт «Слава Україні». Зі вступним словом виступить президент Естонії Алан Каріс. Кошти від концерту використають для закупівлі машин швидкої допомоги та мікроавтобусів, оснащених необхідним для виїзду в різні регіони України, де населення потребує допомоги.





Військовие експерт Петро Черник





Є один цікавий факт: юридично війни немає, бо ні РФ не оголосила її, ні Україна. Воєнний стан в країні є, а війни нікому не оголошено ВРУ, отже то є військовий конфлікт, де ми не можемо воювати на території агресора, а жаль. Без знищення тилу перемога над ворогом дуже проблемно, хоча санкції можуть в тому посприяти. Також безглуздо вимагати "закрити небо над Україною" від когось стороннього чи допомогти союзними військами, коли це є локальний конфлікт. Все дуже і дуже не просто.


20-ть днів війни: велика військова агресія РФ на Україну

Вже 20-й день війни України з Російською Федерацією, яка дотепер не визнає ні нападу як такого, ні що це є війна, а твердить про якусь "військову операцію", тобто вкотре бреше і використовує лінгвістичну казуїстику для цього. З нашого боку влада так само з проголошення війни проти РФ ще офіційно не визначилась, але водночас робить дивовижні заяви та ставить вимоги до інших країн світу типу "Закрити небо над Україною" провокуючи тим самим на глобалізацію воєнного протистояння, або прикриваючи бажання капітуляції під різними варіантами замирення, бо ніхто не помагає, а нам самим не вистояти. Не будемо наївними і розуміємо, що коли в сусіда палає хата, то кожен найперше дбає, щоб вогонь не перекинувся на його дім і саме з такого розрахунку допомагає сусіду в боротьбі з вогнем, а  не інакше: горить в сусіда - гори і моє. Такого не буде однозначно. Ніхто сам нариватися на війну не буде і не хоче, а ось помагати втриматись Україні буде і поможе, якщо схоче і в тому велика інтелектуальна робота української влади та дипломатичного корпусу: щоб хотіли Україні помагати чим більше країн Світу. А для РФ - максимальна блокада! 
Безперечно, що 20- день - то є великим дивовижним подвигом нашої Української Армії!  Вона вистояла та зупинила цю ворожу навалу і не дала захопити нашу столицю Київ, незламні міста-фортеці: Харків, Маріуполь, Миколаїв і ще багато чого в Україні, а тепер героїчно стримує і контратакує ворожі сили. З нашого боку за основу спротиву є героїзм та фаховість військових проти величезної військової потуги з боку РФ, де перевага в рази і рази більша від наших ЗСУ. Наголошую, що вся ця військова сила готувалася воювати і перемагати увесь блок НАТО, а спіткнулася об Україну абсолютно одну і без союзників по зброї. Жодна країна Світу з нами поряд не воює! Друзів багато є - союзників у боротьбі жодного. Мусимо самотужки розбити оце військо окупаційне і розіб'ємо! Тут немає фальшивого патріотизму, а як сказав один військовий експерт: війна - це в першу чергу математика, отже в кого більша армія - в того і більші витрати на неї. Кожен день війни обходиться РФ у 1% усіх їх загальних ресурсів (багатства країни). За 20-ть днів війни РФ збідніла вже на 1/5 вцілому і без надій якось поповнити усі ці втрати. Світова блокада країни агресора набула надзвичайних масштабів, яких ще не було ніколи. Причому як влучно було зауважено: дуже важко вводити санкції, але значно важче їх знімати. Простіше кажучи: руйнувати - не будувати! (ломать - не строить). Відновити роботу кожної складової виробництва дуже і дуже важкий і тривалий процес в часі суто логістично, тоді як закриття і припинення відбувається одномоментно.
З того всього визначаємо головне: час працює на Україну! Звичайно, якщо всі ми працюємо на перемогу України, а не вичікуємо на перемогу, як ману небесну. Бог допомагає тим, хто вірить і робить згідно віри вчинки до порятунку на землі, щоб мати також його і на Небі. Дія кожного порятує нас всіх разом!
20-й день війни вже є перемогою України, бо він є! Ворог марив захопити нас за 8 днів, але український народ розвіяв його марення дрючком по голові. Як і нам самим не потрібно впадати у марення, що будуть якість там репарації від РФ, чи споконвічне - "Захід нам поможе". Повоєнну знищену наніц Німеччину відбудували німці, повоєнну знищенну Японію відбудували японці, повоєнну Південну Корею відбудували корейці і повоєнну Україну відбудують українці! 
Все буде Україна! 
Слава Україні Героям слава!

Богдан Гордасевич
Львів
15 березня 2022 р.






Обране найкраще збірка


СЛОВО

Що йому заманулося?
Із колекцій приватних
слово втекло на вулиці
і пішло старцювати.

Справжнє було, не липа,
хоч засиджене мухами.
І просило не хліба —
щоби його послухали.

Села й міста обходило,
скрізь стояло під вікнами.
Хліба дали б — не шкода, а
слухать, звиняйте, ніколи.

З матюками і жуйками
досі десь ділить мову.
Як йому там бомжується —
між Луганськом і Львовом?

© Лана Перлулайнен

22:22 22.02.2022