Тимошенко проти надання російській мові статусу державної

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що не допустить закріплення за російською мовою статусу другої державної мови в Україні. Про це вона повідомила сьогодні, виступаючи на Міжнародному конгресі українців в Львові, передає кореспондент РБК-Україна. Вона підкреслила, що вданий час у 81% шкіл викладання ведеться українською мовою. "Тому сьогодні навіть ті політики, які заявляють про необхідність зробити російську мову другою державною, вимушені учити своїх дітей в українських школах, тому, що це - майбутнє. Зараз українська мова стала "модною", запам'ятаєте це слово. Зараз нею всі прагнуть говорити. І ми не дамо навіть поставити це питання – про другу державну мову в Україні, до тих пір, поки я перебуваю при владі", - сказала вона.

Джерело: РБК-Україна.

Тимошенко хоче стати єдиним кандидатом у Президенти?

Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО сподівається, що демократичні сили, як і в 2004 році, підтримають єдиного кандидата в Президенти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на зборах Світового конгресу українців у Львові.

«Мені хотілося б, щоб і зараз весь національно-патріотичний наш табір, демократичний табір пішов (на президентські вибори) з одним кандидатом. Пішов, встигнувши зняти до початку виборів всю ворожнечу і всі суперечності», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона зазначила, що президентські вибори будуть надзвичайно важкими. “Вони будуть такими, які пережити буде в десятки разів важче, ніж вибори 2004 року”, - сказала прем’єр.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, на минулих виборах було три основні складові, що забезпечили перемогу демократичних сил, яких немає на сьогодні. Перш за все, зазначила вона, був єдиний кандидат, у патріотичному таборі була надія на зміни і перетворення, а також не було економічної кризи.

Разом з тим, Ю.ТИМОШЕНКО дала зрозуміти, що результати минулих президентських виборів можна назвати розчаруванням. “Єдиний кандидат був, у нашому патріотичному таборі не було ніякого розчарування, а була надія на зміни, на перетворення, на те, чим живе сьогодні кожна людина, сподівались. Сьогодні, ви знаєте, як це виглядає, і я ні з кого не знімаю відповідальності, всі несуть свою частку відповідальності за це”, - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

При цьому вона зазначила, що уряду сьогодні дуже важко боротися із кризою в Україні. “Ми працюємо проти кризи – всі працюють проти нас”, - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

УНІАН.

Вас не дістала реклама з "порнозвездой" на I.UA?


73%, 30 голосів

7%, 3 голоси

20%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ющенко про Мазепу, Полтаву і прояви малоросійства



Президент України Віктор ЮЩЕНКО розкритикував мерію Полтави за зволікання з установкою пам`ятника гетьману Івану Мазепі і заявив, що вважає причиною цього «прояв малоросійства».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу на Сорочинському ярмарку в Полтавській області.

В.ЮЩЕНКО закликав найчисленнішу фракцію в Полтавській міській раді – фракцію БЮТ – і мера Полтави Андрія МАТКОВСЬКОГО сприяти установці пам`ятника Гетману у місті.

"Я особисто звернуся в мерію Полтави із цим проханням. Це ваш... обов`язок, щоб на цій землі ухвалити рішення про встановлення пам`ятника Мазепі... Мер Полтави топчеться по українській гідності", – сказав В.ЮЩЕНКО.

Також Президент звернувся до всієї полтавської громади з проханням посприяти встановленню пам`ятника.

Нагадаємо, рішення про встановлення пам`ятника було ухвалене Полтавською міськрадою 22 серпня 2008 року. Планувалося, що пам`ятник Гетьману встановлять у Полтаві на Соборній площі до дня Незалежності. Проте через непорозуміння, що виникли між ОДА і мерією Полтави, пам`ятник планується відкрити у вересні.

УНІАН

Національні стандарти: м'ясо подорожчає в 1,5-2 рази

Новведення очікують на виробників м'ясопереробної галузі. Споживачі на етикетках ковбас у найближчий час побачать нові назви – м'ясовмісна та м'ясорослинна продукція. Як розповіли у державному підприємстві «Полтавастандартметрологія», нині назріла необхідність розробити та впровадити стандарт на м'ясовмісну і м'ясо-рослинну продукцію, адже досьогодні в Україні немає стандарту, який би регулював виробництво ковбас із додаванням рослинних складових.

Мова йде про нові стандарти, що регламентують вміст у ковбасах м'ясної сировини вищого, першого та другого сорту, обмежують використання субпродуктів, а також застосування харчових добавок. Така необхідність, переконують фахівці, виникла через зміну вимог до вмісту м'ясної сировини і, відповідно, гаманця споживача. Ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м'ясної сировини, першого - з вмістом м'яса не менше 85%, другого - не менше 75%.

Катерина Рожновська, заступник начальника відділу стандартизації та наукової інформації ДП «Полтавастандартметрологія», розповіла, що відповідно до розрахунків, застосування національних стандарів може призвести до подорожчання продукції у 1,5-2 рази.

Крім того, не всі підприємства будуть взмозі дотримуватися вимог стнадартів, що, у свою чергу, призведе до скорочення підприємств м'ясопереробної галузі.

Виходом з такої ситуації, переконують фахівці, буде виробництво м'ясовмісної та м'ясорослинної продукції. Підприємства матимуть змогу відмовитися від застосування дорогої імпортної сировини. Споживачі матимуть змогу обирати між дорогою ковбасою вищого гатунку та більш доступною - м'ясо-рослинною продукцією.

Єдиний нюанс, - розповіла Катерина Рожновська, - вимоги до цих видів продукції, їх якості і безпечності. З метою недопущення фальсифікації мають бути розроблені і національні стандарти, і наявний суворий контроль - обов'язкове вказування складу продукту і належність до певної групи виробів на етикетці, аби не дезорієнтувати споживача.

За матеріалом телеканалу "Місто" (Полтава).

Цього тижня Ющенко повинен розпустити ВРУ

З метою недопущення фальсифікації майбутніх виборів Президента України цього тижня чинний глава держави Віктор ЮЩЕНКО повинен розпустити Верховну Раду.

Про це заявив експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Олександр ПАЛІЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він, зокрема, прокоментував можливі наслідки подолання фракціями Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів вето В.ЮЩЕНКА на закон стосовно виборів Президента України.

“Фактично, деякі політичні сили оголошують про свій намір сфальсифікувати президентські вибори і демонтувати демократію в державі”, - сказав політолог.

Експерт висловив упевненість, що за умови подолання Верховною Радою вето на закон стосовно виборів Президента, В.ЮЩЕНКО звернеться із поданням щодо визначення його законності до Конституційного Суду.

“Також буде досить жорстка критика цього закону з боку міжнародних інституцій”, - заявив О.ПАЛІЙ, зауваживши, що легітимність президентських виборів буде підставлена під сумнів діями самих депутатів.

На його думку, оптимальним виходом із внутрішньополітичної кризи і недопущення фальсифікації виборів глави держави є розпуск парламенту.

“Думаю, що оптимальним є те, щоб за цей тиждень Президент розпустив парламент”, - сказав О.ПАЛІЙ.

Для цього, вважає експерт, у Президента ще зберігаються можливості, принаймні, до кінця серпня.

“Президент, відповідно до Конституції, має право розпустити парламент за півроку до закінчення своїх повноважень. Я упевнений, що через півроку від сьогоднішнього дня В.ЮЩЕНКО все ще буде Президентом. Оскільки, буде, безумовно, два тури виборів”, - пояснив експерт.

На переконання політолога, якби Президент зараз розпустив парламент, то суспільство зустріло б це рішення “з великими оплесками”.

http://www.unian.net/ukr/news/news-331676.html

Задля зручності Путіна в Красноярському краю труїтимуть комарів

До кінця місяця главу російського уряду чекають на одному з родовищ в Туруханському районі. Через велику кількість комарів людям там навіть у найжаркішу погоду доводиться вдягати брезентові брюки і куртку. Але для зручності Володимира Путіна вирішено провести масштабну хімобробку за допомогою авіації. Про це пише сьогодні "Московский комсомолец". Це рішення узгоджене з “Роспотребнадзором”. Фахівці запевняють, що підготовлені препарати впливають тільки на комарів, і абсолютно нешкідливі для людей.

УНІАН.