Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

З нагоди Дня Соборності України 22.01.2018

Виступ Президента на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України  22.01.2018



Концерт до Дня Соборності України в Надвірній 2018. 
22 січня в приміщенні Надвірнянського РБК відбувся концерт до Дня Соборності України. Після офіційної частини 






Українець потрапив у топ-30 IT-підприємців Європи

Українець потрапив у топ-30 IT-підприємців Європи
Корреспондент.net, Вчора, 13:16
2250
Українець потрапив у топ-30 IT-підприємців Європи
Фото: Скриншот
Жданов рассказал о развитии своего бизнеса
Віце-президент компанії Readdle українець Денис Жаданов потрапив у список журналу Forbes 30 Under 30. Його компанія починала свою діяльність без фінансування і в орендованій квартирі.
 
Віце-президент компанії Readdle українець Денис Жаданов потрапив у список журналу Forbes 30 Under 30.
 
У матеріалах відзначається, що Readdle створила потужну екосистему додатків, таких як Spark, Documents, Scanner Pro, Calendars і PDF Expert. Компанія починала свою діяльність без фінансування і в орендованій квартирі.
 
"Додаток Readdle вважається лідером у своїй категорії із більш ніж 75 млн завантажень по всьому світу", - йдеться в повідомленні.
 
Жаданов зазначає, що хоче показати своїм прикладом, як можна досягти успіхів в Україні, незважаючи на труднощі.
 
"При всіх негативних подіях, що відбуваються в Україні (війна, корупція) ми повинні показати молодим людям, що можна побудувати бізнес, вчитися у кращих школах, йти за своєю мрією і будувати демократичне суспільство", - говорить Жаданов.
 https://ua.korrespondent.net/ukraine/3931580-ukrainets-potrapyv-u-top-30-IT-pidpryiemtsiv-yevropy

Україна - джерело шоколаду для Європи і Світу

Пятниця, 19 січня 2018, 16:22 • Ася Красоха
Україна експортувала до Європи шоколаду на 30,2 млн доларів
Україна експортувала до Європи шоколаду на 30,2 млн доларів

КИЇВ. 19 січня. УНН. За січень - листопад 2017 року Україна експортувала шоколаду на 137 млн 783,2 тис. доларів, в тому числі до країн ЄС – на 30 млн 205,3 тис. доларів. Про це свідчать дані Державної служби статистики Україна, передає УНН.

Зокрема, за 11 місяців 2017 року Україна експортувала шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао на 137 млн 783,2 тис. доларів.

До країн СНД – на 67 млн 122 тис. доларів (найбільше до Казахстану – на 20 млн 488,8 тис. доларів, найменше – до Російської Федерації – на 1,9 тис. доларів).

До інших країн українського шоколаду було експортовано на 70 млн 661,2 тис. доларів.

До Європи – на 30 млн 205,3 тис. доларів. Найбільшими імпортерами стали: Польща – на 5 млн 256,5 тис. доларів, Румунія – на 5 млн 166 тис. доларів та Болгарія – на 3 млн 716,9 тис. доларів.

До країн Азії Україна експортувала шоколаду на 27 млн 129,3 тис. доларів, Африки – на 944 тис. доларів, Америки – 7 млн 417,5 тис. доларів, Австралії та Океанії – на 43,8 тис. доларів.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду.

Джерело: УНН

Гарний відпочинок за свій рахунок Порошенка

Порошенко під час таємного відпочинку орендував острів на Мальдівах 

Президент Украины Петр Порошенко. Фото: Global Look Press
Президент Украины Петр Порошенко. Фото: Global Look Press
19.01.2018 10:36 Коментарі

З 1 по 8 січня президент Порошенко відпочивав на Мальдівах, орендувавши собі окремий острів. Журналісти «Схем» провели розслідування і встановили, що таємний відпочинок обійшовся йому в 14 млн грн

Президент України Петро Порошенко з 1 по 8 січня відпочивав на Мальдівахі орендував окремий острів. Відпочинок глави держави був таємним. Про це йдеться в розслідуванні «Mr Petro Incognito. Таємна відпустка президента Порошенка» програми «Схеми» (спільний проект української служби «Радіо Свобода» та каналу «UA: Перший»).

Журналісти з’ясували, що Порошенко і його гості протягом семи днів і шести ночей відпочивали на Мальдівських островах в п’ятизірковому курортному готелі Cheval Blanc. Готельний комплекс складається виключно з приватних вілл посеред Індійського океану. Двоє дітей і вісім дорослих, серед яких був Порошенко, жили на найдорожчій віллі курорту owner’s Villa (Private Island), вона знаходиться на окремому острові. Крім основної вілли з басейном на острові також є гостьова вілла, двоповерхові апартаменти, причал для човнів, зона спа, місце для обіду на свіжому повітрі і приватний пляж.

«Схеми», посилаючись на власні джерела, з’ясували, що оренда окремого острова на курорті Cheval Blanc коштує 46 тис. дол. на добу. Як підрахували журналісти, Порошенко витратив на оренду острова за шість ночей 276 тис. дол.

Крім цього були додаткові витрати на розваги та харчування, вартість яких становила всього 37 550 долл. «Схеми» з’ясували, що під час відпочинку Порошенко витратив на дайвінг, водний спорт і човни протягом семи днів майже 19 тис дол. На сніданки сумарно витратили майже 11 тис. дол. Наприклад, тільки за один день 4 січня за сніданок на віллі було сплачено 4 118 дол. На обіди — 4 682 дол. Вечері на території курорту Cheval Blanc обійшлися в 3 165 дол.

З урахуванням цих витрат, а також перельоту, який обійшовся в 188 тис. дол., Петро Порошенко витратив на тижневу різдвяну відпустку на екзотичних островах не менше 500 тис. дол., що становить за сьогоднішнім курсом понад 14 млн грн.

Инфографика: "Схемы"
Инфографика: "Схемы"
Як встановили журналісти «Схем», Порошенко і його супутники літали на Мальдіви на літаку на Falcon 7X. Це один з найдорожчих літаків, який має технічні можливості летіти з Києва на Мальдівські острови вісім годин без дозаправок.

Falcon з бортовим номером ТЗ-KMR, яким летів президент, здає в оренду турецька авіакомпанія Setair. У ній «Схемам» повідомили, що переліт цим літаком з Києва до столиці Мальдів Мале і назад в Україну з урахуванням перебування на курортних островах протягом 7 днів коштує 154 тис. євро або 119 тис. євро, якщо літак не чекатиме пасажирів протягом їх відпочинку. За допомогою даних публічних онлайн-ресурсів «Схеми» дізналися, що літак чекав пасажирів в аеропорту міста Мале. Тому переліт з простоєм літака обійшовся Порошенко приблизно в 154 тис. євро.

У відповіді на запит журналістів про виїзд Порошенка за кордон в Адміністрації президента заявили, що поїздку він оплатив сам з власних задекларованих коштів.

Нагадаємо, що в листопаді 2017 року Порошенко вніс зміни до своєї декларації: він отримав понад 1 млн грн доходу від вкладів в Міжнародному інвестиційному банку. За даними Нацбанку, глава держави є акціонером цієї фінустанови.

Богдан Гордасевич

Дуже гарна звітність про відпочинок Президента України Петра Порошенка разом зі своєю сім'єю і друзями на Мальдивах під час новорічних свят. Єдине, що не розумію, чого ті "Схеми" так панікують? Самі те підтверджують, що все за власний кошт, то вчому проблема? Поясніть, бо я щось не розумію. Якщо це найголовніша проблема для нас і "Схем" - ми щаслива країна!


Дякую всім тим, хто підтримує Україну

Петро Порошенко: Україна – особливе місце на мапі Європи і саме тут вирішується її майбутнє

16 січня 2018 року - 23:11

Петро Порошенко: Україна – особливе місце на мапі Європи і саме тут вирішується її майбутнє

Президент Петро Порошенко відзначив, що восени минулого року Україна зробила важливі кроки, ухваливши цілу низку стратегічних реформ. Ці реформи роблять нашу державу більш стійкою на внутрішньому фронті і цей шлях слід продовжити і в нинішньому році. Глава держави подякував партнерам, передусім країнам Великої сімки, за підтримку України.

«Дякую всім тим, хто підтримує Україну у її боротьбі за мир, добробут, процвітання та європейське майбутнє», - сказав Президент.

«Минулого року, особливо восени, Україна зробила дуже важливі кроки, ухваливши цілу низку стратегічних реформ. Вони роблять нас більш стійкими на внутрішньому фронті, і це той шлях, яким слід надалі йти і в нинішньому році», - сказав Президент під час виступу на зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Петро Порошенко подякував міжнародним партнерам, передусім країнам Великої сімки, за надзвичайно потужну підтримку України.

За його словами, Україна вдячна Японії за формулу Ісе-Шімі та за фантастичний рік Японії в Україні. Глава держави також подякував Канаді, чиє головування у Великій сімці тільки-но розпочалося, за дуже насичений порядок денний сприяння реформам в Україні. «Розраховуємо, що ця підтримка матеріалізується, зокрема в чіткий Європейський план для України», - додав він.

Президент зазначив, що прекрасним прикладом підтримки та співпраці з Україною є Стратегічний оборонний бюлетень з НАТО, завдяки якому ми зміцнюємо наш оборонний потенціал на засадах взаємосумісності з Альянсом. Він зауважив, що в цьому році цю роботу буде продовжено, зокрема у світлі брюсельського саміту НАТО.

Крім того, він подякував численним гуманітарним організаціям та міжнародним донорам за неоціненну підтримку у справі мінімізації негативних наслідків російської агресії, передусім, допомогу внутрішньо переміщеним особам та відновлення звільнених українських територій.

«Маємо пам’ятати, що Україна – це особливе місце на мапі Європи. Саме тут вирішується майбутнє Європи», - наголосив Петро Порошенко.

За його словами, на відміну від подій 100-річної давними, сьогодні у нас є все, щоб відстояти свою землю. «Ми підтримуємо і захищаємо міжнародне право як нашу основоположну цінність. Ми побудували міцну демократичну та об’єднану націю із зростаючою економікою і потужною та патріотичною армією. І ми маємо непохитну єдність та солідарність з усіма вами проти агресії», - зазначив Президент.

«Дякую тим, хто прийняв Україну в своє серце», - звернувся Глава держави до глав дипломатичних представництв іноземних держав, додавши, що посли є партнерами, союзниками і друзями України.

Тренування із безпілотником




Тренування із безпілотником / Народний проект
 
Літає, літає наш безпілотник! Морпіхи Вадима Сухаревського вибралися з ним у поле: хоча ми вже й навчили для них пілота-аеророзвідника, але ж запорука успіху – постійні практичні тренування.

От і тренуються хлопці у безкрайніх південних полях. Скоро ж бойові зіткнення з ворогом! Ось трохи фото, а трохи згодом ми покажемо вам відео – і роботи самого безпілотника, і те, що вдається ним роздивитись. Ми завжди готові показувати вам те, чого не покаже ніхто інший.

Читайте також: Волонтери досягають поставлених цілей: підсумки 2017 року

Тепер же нагадаємо, про що мова йде взагалі. В рамках окремого благодійного проекту "Сім коптерів PC-1", спрямованого на допомогу українській Армії, Волонтерський центр People’s Project замовляє виготовлення унікальних безпілотних літальних апаратів.



Ці коптери розробило та виготовляє українське підприємство "Ukrspecsystems": розробку та вдосконалення конструкції цього БПЛА ведуть з перших днів війни. Нині саме ця модель коптера задовольняє усі вимоги навіть найвибагливіших військових, більше того – сьогодні розробками "Ukrspecsystems" активно цікавляться великі компанії по всьому світі.

Лише нещодавно ми передали військовим ще два коптери. Перший пішов Морській піхоті, яка мала знову скоро виходити з ППД на передову. Літали ним усе літо, навчили пілота – от саме він зараз вчить вправлятися й інших хлопців.

Другий же коптер нещодавно віддали таємничому та грізному спецпідрозділу, який ширяє по обидва боки фронту, мусить постійно бачити ворога і прораховувати його дії на три кроки вперед. Коптер допомагає цьому спецпідрозділу прокладати безпечні маршрути через лінію фронту, повз ворожі засідки та "секрети", що чигають на наших розвідників.



Що ж це за коптер, яким не нахваляться і військові підрозділи, і розвідники, і навіть еліта еліт, спецзагін, який ми навіть не можемо публічно назвати? Справа у тім, що коптер цей вигідно вирізняють поміж інших відмінні технічні показники. Він вкрай автономний, передає сигнали захищеними каналами зв’язку, чудово тримається у повітрі попри всі каверзи погоди, сам коптер вкрай легкий та зручний – з плеча до старту він збирається за дві хвилини.



"Картинка" з коптера РС-1: це позиція терористів, яку розкрили саме завдяки безпілотнику. У цих кущах приховано бронетехніку ворога.

Та найголовніше – на коптер можна повісити "голову" з оптикою високої роздільної здатності та тепловізором, яка показує приховані позиції, лежки та секрети ворога навіть здалеку і уночі. При тому самі розвідники залишаються непоміченими – от саме за це його так і цінують ті, хто вже має, і постійно замовляють ті, кому ще поки що не пощастило.

Варто відзначити, що в рамках проекту ці коптери компанія "Укрспецсистемз" виготовляє за собівартістю матеріалів, а за деякими позиціями – навіть у власний збиток.

Більше того, з часом ми поступово забрали із фронту усі передані БПЛА, а інженери компанії докорінно їх модернізували. Дійшло до того, що квадро- колись коптери перетворилися на октокоптери! Власне і назва проекту вже застаріла: з урахуванням модернізації, та і самих переданих БПЛА, їхня кількість вже давно перевалила за просто сім.

Ми вкотре повторимось: війна не закінчилась, нашим військовим постійно потрібна техніка для активної роботи та власної безпеки.

Ми закликаємо вас долучатися до участі у проекті: з кожною гривнею пожертв ми наближаємося до того, аби замовити та зібрати ще один коптер, навчити ще одного пілота, забезпечити "очима" ще один підрозділ і, зрештою, вберегти ще кілька життів простих хороших хлопців, які і зараз мерзнуть там, у окопах, захищаючи нас від ворожої навали. Не залишайтеся осторонь, перемога потребує зусиль кожного з нас.

Читайте також: Генерал США на прикладі України пояснив, чому Росія є небезпечною для Європи

https://24tv.ua/morpihi_pokazali_yak_trenuyutsya_z_igrashkoyu_vid_peoples_project_n914155

В Україні в 2018 р. почнеться атестація ВНЗ

17.01.2018
В Україні в 2018 р. почнеться атестація наукової діяльності ВНЗ з метою її подальшого фінансування
В Україні в 2018 р. почнеться атестація наукової діяльності ВНЗ з метою її подальшого фінансування

В Україні 2018 року розпочнеться атестація наукової діяльності вищих навчальних закладів для подальшого фінансування університетської науки за результатами такої атестації.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, відповідне рішення було ухвалено у вівторок під час першого засідання Національної ради на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що базове фінансування на науку для вищих навчальних закладів буде не "безконтрольною роздачею коштів, а інструментом підтримки найкращих наукових напрямків, які будуть обиратися за чіткими, прозорими критеріями".

"Сьогодні університетська наука в Україні отримує близько 10% з коштів, передбачених державним бюджетом на науку. Це в рік близько EUR15 млн - по суті, фінансування на науку одного середнього університету в Європі. Але навіть в таких складних обставинах наша університетська наука вже заробляє гроші. На 1 гривню, вкладену з бюджету, вони зараз заробляють 75 копійок", - цитує Л.Гриневич прес-служба міністерства.

За її словами, виші можуть більше заробляти, але для цього потрібне обладнання.

Базове фінансування ВНЗ буде даватися на 5 років під розвиток певного наукового напрямку.

"Зрозуміло, що базове фінансування повинні отримати найкращі та найбільш ефективні. Для визначення цих найкращих ми плануємо використовувати механізм державної атестації", - сказала Л.Гриневич.

Оцінюватися будуть окремі наукові напрямки в університетах - їх передбачено 7.

Міносвіти вже розробило проект порядку державної атестації вищих навчальних закладів щодо здійснення ними наукової (науково-технічної) діяльності, який також був схвалений на засіданні Нацради.

За підсумками оцінки науковий напрям університету зарахують до однієї з трьох груп: А - яким базове фінансування є пріоритетним; Б - які будуть отримувати базове фінансування за наявності коштів; В - які мають значення насамперед для навчальної роботи університету, а тому на базове фінансування претендувати поки що не можуть.

Усі ці групи завжди зможуть претендувати і на конкурсне фінансування

Є і така Україна! І це звичайні громадяни!

Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла!

Коли вам говорять про якесь село, ви уявляєте маленькі дерев'яні будиночки, сараї з худобою і великі городи? Однак є одне село, яке повністю суперечить цим стереотипам! 

Це невелике село Нижня Апша в Закарпатській області, недалеко від українсько-румунського кордону.

#1 Це село вважається найбагатшим на території України.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 1
#2 Архітектура будівель настільки вражає, що здається, ніби це європейське містечко. Але ніяк не село.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 2

#3 І чим далі до центру села, тим будинки красивіші і багатші.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 3
#4 У Нижній Апші немає одноповерхових будівель. Жодної.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 4
#5 Жителі будують свої «замки» за принципом: хоч на одну цеглину, але мій будинок буде вище сусідського.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 5
#6 Найменший будиночок в селі має 10-15 кімнат. Менше ніхто не будує, тому що сусіди засміють.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 6
#7 У таких будинках обов'язково є кілька спалень і віталень, а також сауни та лазні, басейни і оранжереї.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 7
#8 Ці будинки стали будувати ще в 1980-х роках, коли українські румуни почали їздити на заробітки за кордон.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 8
#9 Нинішні власники цих замків як і раніше працюють за кордоном.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 9
#10 Більшу частину зароблених грошей вони вкладають в будівництво розкішних осель.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 10
#11 Деякі здають свої «замки» туристам або наймають сторожів, щоб ті доглядали за територією.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 11
#12 Примітно і те, що навіть звичайні магазини, аптеки та інші заклади виглядають так само помпезно, як і житлові будинки.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 12
#13 Деякі будинки виглядають дуже розкішно, а інші — скромніше, але зате перевершують сусідів, наприклад, кованими воротами.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 13

#14 Українські румуни, поміж іншого, заробляють будівництвом і люблять цю справу.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 14
#15 Кожен будинок має свою родзинку. І у всьому селі ви не знайдете схожих дворів.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 15
#16 Нерідко можна побачити, що якісь «вілли» все ще будуються.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 16
#17 А вже побудовані «замки» гордо височіють на вулицях села.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 17
#18 Видно, що в кожен такий будиночок вкладена велика сума грошей, тому що для них беруться тільки якісні матеріали.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 18
#19 Невідомо, скільки ще таких будинків тут побудують.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 19
#20 Але точно відомо одне: тепер це найбагатше село України.Ось 20 фото найбагатшого села України. Скажу чесно: щелепа відвисла! - 20
#21 Ось як виглядає найбагатше село України очима туриста:


Проколи з учнівських творів

Приколи з учнівських творів

Пропонуємо перечитати перли наших дорогих учнів!

Іван Котляревський «Наталка Полтавка»

1. Коли возний побачив Наталку, то серце у нього тронулось.
2. З переляку серце вискочило на волю.
3. Наталка виходе за першого міцного жениха.
4. Наталка думала, що жених другий раз не прив'яжуться.
5. Твір «Наталка Полтавка» врізав мене у саме серце.
6. Коли не потрібно, то Наталка з Полтави проявляє рішучість.
7. Терпелиха благословляє дітей Наталки і Петра.
8. Наталка хвилювала всіх, хто її розкривав.
9. Горе прибило стару Терпелиху.
10. Вірність у коханні вихваляється перед Наталкою.

via

Іван Котляревський «Енеїда»

1. Про «Енеїду» : твір весь віршований із запорізьким акцентом.
2. Котляревський переплітає в «Енеїді» український народ з троянським.
3. Коли читаєш, то співаєш, коли не ротом, тоді головою.
4. Котляревський перетягнув античних героїв у українське вбрання.
5. Еней був алкоголіком, а коли треба, то перетворювався у справжнього героя.
6. Котляревський переплутав українських героїв з античними.
7. Енеїда не любила Енея.

Леся Українка «Лісова пісня»

1. Лукаш за професією був музикант.
2. Коли Лукаш грав на сопілці, то він виливав на людей навколишній світ.
3. Леся Українка Косач — поетеса.
4. Лукаш любив свою улюблену героїню цього твору — Мавку.
5. Мавка любить красу, але чомусь її руйнує.
6. Мавка — це істота, але одягнена в людину.
7. Леся Українка змальовує ліс як сукупність особистостей.
8. Я думаю, що у нас немає людей, яким би не подобалися твори Лесі українки , а якщо вони є, то з ними треба боротися.
9. Пліч-о-пліч із чоловіками в боротьбі за волю із словом в руках стояли жінки.

via

«Слово о полку Ігоревім…»

1. З великою любов'ю автор змалював образ Ігоря.
2. Ярославна дуже плакала і тоді Ігоря відпустили з полону.
3. Коли Ярославна плакала, то сльози у неї були чисті.
4. Коли Ігор побачив Золотий Сон , то він задумався, але не надовго.
5. Ярославна надихувала письменників, щоб вони про неї писали.
6. Природа радо зустріла Ігоря.
7. Ігор любив не тільки Ярославну, а й свою руську землю.
8. Ігор без вагань би віддав своє життя, якщо б від нього це залежало.
9. Ігор бився мужньо, поки не осліп.
10. Ігор любив своє військо і казав: «Я буду битися з вами і помру з вами».

Іван Нечуй-Левицький «Микола Джеря»

1. Миколу і товаришів заарештували, але через час відмінили кріпацтво і їх відпустили на волю.
2. Микола утік з Вербівки, щоб побродити, втратити свого товариша і, щоб через 20 років повернутися старим дідусем.
3. Я була дуже вражена, коли повернувся Микола, а в його хаті ще хтось жив.
4. Повість «Микола Гоголь», де автор створив образ Миколи Джері.
5. Іван Нечуй-Левицький приніс мені чудовий твір «Микола Джеря».
6. У кінці ХІХ століття почали видавати на руки твори з «Миколою Джерею».
7. М. Бунтарський дає настрої селянам.
8. Микола з осавулою захищає кріпаків.
9. Мені в душу упав твір «Микола Джеря».
10. У нашому селі Миколу і його сім'ю запам'ятали надовго.

https://clicow.com.ua/enej-buv-alkogolikom-prikoli-z-uchnivskih-tvoriv

Запрацювала Рада резервістів ВСУ

У Генштабі Збройних сил запрацювала Рада резервістів
240 ПЕРЕГЛЯДІ
Неділя, 14 січня 2018, 14:20

Для понад 140 тисяч військових, які служать в оперативному резерві, запрацювала Рада резервістів.

Про це повідомили на сайті Кабміну.

"Зараз ведеться робота щодо переходу від обов’язкової служби у резерві до добровільної із підписанням контракту на службу у військовому резерві. З метою спільного опрацювання шляхів такого переходу, пошуку вагомих стимулів для укладання контрактів на службу у військовому резерві при Генеральному штабі ЗС України створили Раду резервістів Збройних Сил України", - зазначено у повідомленні.

У повідомленні стверджують, що з допомогою Ради резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва. Також новий орган має допомагати в опрацюванні законодавчих ініціатив та просувати ідею служби у резерві.

"Члени Ради резервістів виконуватимуть представницькі функції Ради на місцях, тобто кожен в своїй області. Вони співпрацюватимуть з військовими комісаріатами, з бригадами та самими резервістами. Таким чином, я думаю, ми покращимо умови проходження служби у військовому резерві, якість підготовки на зборах резервістів, вирішимо кадрові проблемні питання", - вважає заступник голови Ради резервістів молодший лейтенант Мирослав Гай.

Передбачається, що Рада резервістів буде збиратися щоквартально.

Українська правда