Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Українці попросили Порошенка заборонити російську мову

Українці попросили Порошенка заборонити російську мову в навчальних закладах
13:11, сьогодні 
Українці звернулися до Порошенка щодо заборони російської мови у школах
Українці звернулися до Порошенка щодо заборони російської мови у школах / Соцмережі

Президента України Петра Порошенка закликали внести зміни до закону про освіту, а саме заборонити обов'язкове вивчення російської мови у навчальних закладах країни.

Відповідна петиція з’явилася реєстрі електронних петицій на офіційному сайті українського очільника.

Петре Олексійовичу, прошу Вас своїм указом заборонити обов'язкове вивчення російської мови у загальноосвітніх школах країни та у всіх інших навчальних закладах. Пропоную російську мову вивчати факультативом за власним бажанням студента(курсанта)", – пояснив свою ініціативу автор документу Степан Власюк.

Зауважимо, що петицію було опубліковано ще 2 лютого, і станом на сьогодні вона зібрала 21 підпис із 25 тисяч необхідних.

Видання Politeka своєю чергою провело опитування щодо заборони російської мови у школи. Так, багато хто підтримав таку ініціативу.

"Повністю підтримую, бо в Росії ніхто не викладає українською". Приїхав, будь добрий, вчи державну, і тримайся тих правил які прописано державою, в себе в хаті хоч гагаузькою". "У школах давно час, у всіх навчальних закладах, ЗМІ. Так вся країна і перейде потихеньку на українську мову!", "Заборонити російську — гарна ідея. Ще її треба суворо заборонити в держустановах та заборонити обслуговувати клієнтів, які не звертаються українською, не привівши з собою перекладача,
– зазначають українці.

Щоправда, є й такі жителі України, які виступають проти такою ініціативи.

"Мову ворога потрібно знати. 80% користувачів соцмереж спілкуються російською та дуже гидко стає на душі, коли читаєш як безграмотно пише молодь слова типу “гарабєц і асєлєдєц”. І взагалі, скільки мов ти знаєш, скільки разів ти – людина", "Російська мова офіційно є однією із шести мов міжнародного спілкування ООН. Нічого поганого немає в тому, що діти нею будуть грамотно писати. Набагато гірше те, що наші діти розмовляють суржиком і вживають багато нецензурних слів. Ось це потрібно виправляти. І взагалі, давайте займемося справою – почнемо працювати, а не мітингувати", "Я проти. Для багатьох областей України – це друга національна мова. Тим більше знання мов ще нікому не завадило", – підкреслюють вони.

Україна відзначить 8 ювілеїв у 2018

Звільнення Криму і хрещення Русі: Україна відзначить 8 ювілеїв у 2018

Україна у 2018 році на державному рівні відзначить 8 пам’ятних дат і ювілеїв.























Сьогодні за відповідну постанову №7274 проголосували 228 народних депутатів 

Зокрема, йдеться про такі дати:

  • 1030 років хрещення Київської Русі (988);
  • 250 років з дня відкриття у Києві музичної школи – першого професійного навчального закладу в місті (1768);
  • 125 років відкриття Трипільської археологічної культури в Україні (1893);
  • 100 років з дня затвердження Тризуба державним гербом Української Народної Республіки (25.02.1918);
  • 100 років з дня визволення Криму від більшовиків (22.04.1918);
  • 100 років від дня проголошення Української Держави (Гетьманату Павла Скоропадського) (29.04.1918);
  • 1 040 років з дня народження Ярослава Мудрого (978-1054), Великого князя Київської Русі;
  • 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні (день пам’яті – 25.11.2018).

УПА вразила радянський режим!

ЦРУ: УПА поранила радянський режим
Олексій Бухало
  • 28 січня 2017

Титульна сторінка рапортаКопирайт изображенияCIA.GOVImage captionТитульна сторінка розсекреченого рапорта

Західні демократії встановили б правильний баланс сил у Європі, якби дослухалися до потреб поневолених націй, розмірковує автор секретного рапорта ЦРУ.

І наголошує, що ОУН не співпрацювала з націонал-соціалістами, а УПА стала однією з найпотужніших армій опору. Активна збройна боротьба в Україні і поширення упівських гасел просторами СРСР "поранили" більшовицький режим.

Найперше аналітичний звіт "Історія, розвиток та організація українського руху опору, що включав ОУН, УПА та УГВР", який американське розвідувальне управління оприлюднило нещодавно, вказує на помилку країн Антанти, що підтримали білих генералів, а не Директорію.

У висновках рапорта - цитата зі щоденника британського консула у Німеччині Едгара Вінсента про те, що саме сильна незалежна Україна, а не велика імперія, здатна покращити безпеку у Чорному морі, контролювати політичну ситуацію та спростити торгівлю.

Через 25 років Друга Світова війна підтвердить далекоглядність дипломата і прорахунки західних політиків.

Українські націоналісти робили ставку на Німеччину, а не на партію націонал-соціалістів

Автор донесення особливо наголошує, що провід (керівництво) Організації українських націоналістів (ОУН) робив велику ставку на Німеччину, але в жодному разі не на партію націонал-соціалістів. Оунівці ніколи не вступали у переговори з нацистами, а документи західних союзників підтверджували: сторони завжди вороже ставилися один до одного.

Такі взаємини американський аналітик пояснював діаметрально протилежними завданнями, що ставили перед собою ті політичні сили. Зокрема, позбавлені расистських та антисемітських поглядів оунівці боролися за політичну самостійність України, у той час як націонал-соціалісти розглядали територію Польщі, України та Білорусі виключно як життєвий простір для німців.

Студенти Львівських вишів - члени ОУН. 1930-ті рокиКопирайт изображенияІГОР МАРЧУКImage captionСтуденти Львівських вишів - члени ОУН. 1930-ті роки

Коли почалася німецько-радянська війна, провід ОУН на чолі зі Степаном Бандерою, згідно зі звітом, не розраховував на Німеччину. 22 червня Адольф Гітлер у своїй промові жодним словом не згадав про права націй, продемонструвавши таким чином справжню природу свого режиму.

ОУН була єдиною політичною партією українців

У радянській Україні довгий час не було політичних партій. Лідери та активні члени колишніх рухів опинилися у таборах Сибіру. Тому від початку німецької окупації активісти приєднувалися до націоналістів, збільшуючи їхню чисельність.

Так, йдеться в рапорті, ОУН стала єдиною нелегальною партією українців. Вона діяла без натяків на тоталітаризм чи будь-яку ідеологічну систему, боролася за звільнення та незалежність України, "за свободу друку, слова, думки, переконань, віри і світогляду. Проти офіційного насадження світоглядних доктрин і догм" - цитує службовець програму ОУН.

За свободу друку, слова, думки, переконань, віри і світогляду. Проти офіційного насадження світоглядних доктринІз програми ОУН

Крім того, він аналізує резолюцію Першого конгресу, у якій, окрім принципів боротьби та захисту від німецької деспотії та більшовицького терору, був спеціальний пункт про адаптацію програми для населення сходу.

Програма ОУН із загальними гаслами сповна задовольняла національні почуття західних українців, але потребувала конкретних уточнень для східних, які вже мали досвід власної держави, а тому їх цікавили політична модель та соціальна структура. Врахувавши ці суспільні запити, оунівці могли б мобілізувати всіх українців для боротьби за незалежність.

Після Другого і Третього конгресів оунівців додали до політичних економічні та соціальні завдання партії.

УПА - одна з найсильніших армій опору в Європі.

Незважаючи на відсутність військових кадрів та досвіду, підтримки з боку західних союзників, яку мали інші народи, в українців виникла "одна з найпотужніших армій опору в Європі, яку навряд чи хтось міг перевершити", робить висновок співробітник ЦРУ.

Визвольний рухКопирайт изображенияІГОР МАРЧУКImage captionПовстанці з Волині - "одна з найпотужніших армій опору в Європі, яку навряд чи хтось міг перевершити"

У порівнянні з резолюціями ОУН, він вважає принципи, викладені у листівці "За що бореться УПА?" новими для визвольного руху. На його думку, це стало результатом поєднання двох світоглядів, один з яких сформувався в умовах тоталітарного режиму СРСР, а інший - на західній Україні.

У боротьбі проти червоного терору і за національну самостійність склалася політична, економічна, соціальна та культурна програма, яка окреслила українські демократичні традиції.

Ідеї УПА знайшли велику підтримку серед працюючого населення та романтичної молоді. Таким чином, армія стала політичною та військовою силою народу.

Упівці "поранили радянську диктатуру"

Автор аналітики звертає увагу на те, що УПА воювали не лише за незалежність України, але й за волю пригноблених народів. Вище командування повстанців формувало окремі автономні підрозділи з представників різних національностей, які лише узгоджували свої тактичні та оперативні дії з УПА.

Постанці з Костопільщини. У центрі "Буйний" з дружиною. 1940-і рокиКопирайт изображенияІГОР МАРЧУКImage captionПостанці з Костопільщини. У центрі "Буйний" з дружиною. 1940-і роки

На території східної Волині підпільники організували конференцію поневолених народів Східної Європи та Азії. Видавали листівки різними мовами та агітували проти більшовицького імперіалізму.

Автор донесення розмірковує, що це не могло суттєво вплинути на ситуацію, але водночас нагадувало сніжний ком, що рухаючись міг перетворитися на лавину: "Радянську диктатуру поранили в її Ахіллесову п'яту - невирішені національні проблеми та соціальні протиріччя".

Більшовицький режим створив Радянський союз і тим самим врятував від розпаду Російську імперію, але не зміг у перспективі протистояти національній ідеї. Йому не допомогли ані терор, ані інші методи. Цю тезу підтвердили наслідки Другої Світової війни та сутність СРСР - йдеться у рапорті ЦРУ від 1952 року.

Через сорок років українці підтвердили висновки американського аналітика.


Ні корупції!

У Львівській області викрили на хабарі голову ОТГ6 февраля 2018 

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі голову однієї з об’єднаних територіальних громад Самбірського району Львівщини.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від приватного підприємця 15 тисяч гривень за сприяння у перерахуванні коштів згідно з актами виконаних робіт та гарантію укладення нових договорів на ремонтні роботи.

Оперативники спецслужби затримали посадовця у центрі Самбора після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

https://1news.com.ua/ipol/u-lvivskiy-oblasti-vikrili-na-habari-golovu-otg.html

Петро - це камінь, що став наріжним у фундаменті України



Daniel Tchikin.
26 вересня 2017 р.

Весной 2014 года Украина была приговорена. 
К рабству, к позору, к бесправию, к участи вечного российского протектората.

Это решение приняли крупные игроки в Москве. Этому решению взяли под козырёк их союзники в Киеве. С этим согласилась олигархическо-чиновная мафия в Донецке и Харькове, Луганске и Одессе, Днепропетровске и Львове… Этому не возражали и наши западные партнёры - а зачем возражать, если страна сама почти добровольно идёт на заклание и съедение?

И когда казалось, что крах независимого государства - дело нескольких недель, случилось нечто неожиданное.

Человек, в котором мало кто видел лидера национального масштаба, который редко появлялся на телеэкранах и трибунах, над которым посмеивались недруги и у которого практически не было поклонников - сумел увлечь украинцев и повести их за собой.

Враги остались в дураках: их козырная дама, которую они так долго и вдумчиво лелеяли в рукаве, оказалась бита внезапно выпавшим джокером. Чиновники и толстосумы - вечные оппортунисты, готовые прогнуться под любую достаточно решительную силу, заколебались: победа сторонников «не просто соседства, а тесной дружбы» уже не выглядела предопределённой. Патриоты воспряли духом: армия и нацгвардия, до той поры деморализованные, наконец-то стали давать достойный отпор неприятелю. И западные державы изменили отношение к Украине: из стереотипной failed state, из «белого Сомали» она в короткие сроки стала страной, достойной уважения и поддержки.

Не один, не два и не двадцать два раза иностранные вши и доморощенные гниды пытались сместить украинского лидера и усадить в его кресло послушную марионетку. Для меня шипенье московских упырей и вой наших украинских выродков - одно из главных доказательств, что страна идёт в правильном направлении. Разумеется, идёт не сама по себе: у каждого корабля есть капитан.

Никто не идеален, и любого из нас есть, в чём упрекнуть. А если ты - лидер многомиллионной державы, и каждый твой шаг изучают под электронным микроскопом - количество упрёков возрастает в геометрической прогрессии. Но… Просто попробуйте представить на его месте любого из его критиков. Попробуйте вообразить на его месте кого угодно из полоумных кликуш, захлёбывающихся лаем в адрес главы государства. Попробуйте поставить на его место себя - как думаете, справились бы лучше? Вопрос риторический.

Сегодня отмечает день рождения гражданин Украины по имени Пётр. В переводе с греческого - камень. Камень, об который с оглушительным грохотом разбились имперские амбиции Москвы. Спасибо ему, и с праздником


Як вирішить громада - так і буду діяти

Чесно кажучи хоч я вважаюсь співмодератором співтовариства "Ми любимо тебе, Україно" де чітко вказано параметри його змісту: "Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.
Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику."  
але намагався дотримуватися норм демократії і надавати кожному слово, тому і не реагував на різні критичні випади, однак всьому є колись межа. Питання, врешті, не в мені, а в нашому співтоваристві: або воно відповідає задекларованим принципам, або воно деградує до того рівня, що в ньому нікого не залишиться з тих, хто виконує всі його положення. 

Новоявлений пан Сети та староспечений Мольфар постійно порушують принципи нашого співтовариства і друкують матеріали абсолютно іншого формату, тому я ставлю на голосування наступне.

Хто за видалення з співтовариства "Ми любимо тебе, Україно" Сети і Мольфара, а тоді будемо діяти далі.


50%, 4 голоси

50%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

У декого коротка пам`ять, панове українці.


У декого коротка пам`ять, панове українці.



ПЕРШИЙ президент України Л. М. Кравчук.] 
Член КПСС з 1958 року. До 1991 року - Другий секретар ЦК КПУ, відповідальний за ідеологію. Боровся за заборону Народного Руху України. В 1991 році терміново вийшов з партії і за допомогою партноменклатури обрав себе Президентом України.

Кравчук забезпечив пограбування України та її громадян через приватизаційні "ваучери". Ще будучи головою Верховної Ради УРСР Кравчук забезечив перекачування на Москву коштів "Ощадбанку" УРСР в сумі, еквівалентній 114,52 млрд. дол.

Найбільшою аферою часів Кравчука (окрім гігантського масштабу дерибану власності держави через "ваучери) став розпродаж Чорноморського морського пароплавства (одного з найбільших у світі) через фірму "Бласко".

В часи Кравчука економіка України обвалилася в десятки разів, інфляція сягнула 2000%. В парламенті було створено "групу 239" з "червоних директорів", які протягом 5 років сформували в Україні клептократичну кланову корумповану систему влади тих, кого пізніше назвуть "олігархами".

ДРУГИЙ президент України Л. Д. Кучма. 
З 1975 по 1981 секретар партійного комітету КПСС КБ «Південне», 1981 по 1982 — секретар парткому ВО «Південний машинобудівний завод».

У 1992-1993 роках - прем`єр-міністр України. Забезечував дерибан країни через "ваучерну приватизацію". Наслідок його керування економікою в 1994 році - рекордне падение ВВП — 22,9 %. Інфляция 400 %

Завершив будівництво кланової олігархічної держави, в якій убивства політичних опонентів, журналістів і взагалі тих, хто смів вставати проти влади перефарбованих комунстів - стали звичайний явищем.
Так само, як віялові відключення електрики та гіперінфляція кінця 90-х (гривня впала утричі) на 8 році незалежності.

ТРЕТІЙ президент України - В. А. Ющенко, 
член КПСС с 1977 року аж до розпуску партії в 1991 році. Голова Нацбанку та прем`єр-міністр України за часів Кучми.

ЧЕТВЕРТИЙ президент України - В. Ф. Янукович, 
член КПСС с 1980 року, за часів Кучми - голова Донецької облдержадміністрації, представник Донецького фінансово-політичного угрупування (клану).

Подивившся на них усіх: "Партя - наш рулевой". 
Усі "Птенцы гнезда ВПШа..."
Вони всі протягом чверті сторічя будували потворну клептократично-олігархічну державу, в якій Конституція и закони були фіговим листком.

А винен, звичайно, хто? Порошенко.
Це він, гад, не поборов монстра за цілих 3 роки в умовах війни і тотального спротиву "кадрів" від міністерств до сільських рад.

А ще він, гад, не був членом КПСС.
Може в цьому проблема?
Може тому, що він не з числа "комси" та "партейцев", його "мочать" телеканали Кучми-Януковича та інших великих і малих бісів?

У декого коротка пам`ять, панове українці."

Pavlo Bondarenko

Просто інформую як воно є насправді, бо дістали


Дискусія про те, зросли чи зменшилися статки Порошенка під час війни - досить безглузда. 
Тому що оці всі цифри статків по різних роках - результат оцінювання ОДНИХ і ТИХ же підприємств. 
Адже кількість підприємств Порошенка за цей час ніяк не зросла, ніяких великих придбань у нього не було. Дрібні модернізації виробництва, які, можливо, були, на ці багатомільйонні цифри серйозно не впливають. 
Крім того, Порошенко ж не має сина-Стоматолога. 
Тому оці оцінки вартості майна, крім якості підрахунків експертів, коливаються виключно в залежності від стану нестабільності в країні та від попиту, на який так само впливає нестабільність.

Чим більше війни і нестабільності, тим менші статки в Порошенка, і навпаки. 
Це, до речі, дає дуже просту і очевидну відповідь на питання, чи може війна бути вигідна серйозному бізнесові.

©Олександр Палій

Корпорація "Рошен" сплатила 1,592 мільярда до бюджету України



Корпорація "Рошен" за підсумками січня-грудня 2017 року виплатила 1,592 мільярда гривень податків до бюджету України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з інформацією, із зазначеної суми надходження від податку на прибуток становили 432,4 млн гривень, військовий збір - 13,4 млн гривень, ПДВ - 801,6 млн гривень. В якості єдиного соціального внеску (ЄСВ) було сплачено 171,6 млн гривень.

До місцевих бюджетів сплачено 172,9 млн гривень, з яких надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) становили 160,8 млн гривень, а також податок на землю та ін. - 12,1 млн гривень.