хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Наша правда сильніша

Під час нещодавньої зустрічі в Москві українського та російських президентів у числі інших зачіпалася тема "спільних сторінок історії".

Це стало відомо зі слів Путіна під час прес-конференції за підсумками переговорів. Він заявив про можливе "спільне святкування 300-річчя Полтавської битви". Також Путін заявив, що вважає за доцільне обговорити це питання з "шведськими партнерами".

Деякі російські видання при цьому повідомили, що обидва президенти справді досягли домовленості щодо тристороннього "святкування" річниці Полтавської битви, і що нібито масштабна інформаційна кампанія з цього приводу має розпочатися восени нинішнього року, в рамках підготовки до 300-річчя руйнування гетьманської столиці в Батурині.

Отож, Кремль пропонує нам спершу спільно "відсвяткувати" річницю влаштованої московським військом різанини українців у Батурині, а потім, залучивши ще й шведів, так само гуртом відзначити нашу поразку під Полтавою.

Воістину, немає меж московському блюзнірству!

"Шляхта була, все взяла, кров повипивала,
А москалі і світ Божий в путо закували…"

Невже вони таки сподіваються, що ми разом з ними будемо гарцювати на кістках наших предків, "святкуючи" ворожу перемогу, результатом якої стало остаточне закабалення України в московське ярмо?

Невже ми справді справляємо враження народу "без честі, без пуття і без поваги" - якщо нам пропонують таку ганьбу?

Чому дозволяємо чужинцям плювати нам в обличчя, та ще й при цьому мовчки витираємося, а дехто й запопадливо облизується - замість того, щоб відповісти силою на таке нікчемне приниження?..

Якщо Москва хоче відзначати свої криваві перемоги, то нехай влаштовує торжества і гульбища на безкрайніх і нині малолюдних територіях, завойованих нею впродовж п’ятисот років безперервних загарбницьких воєн, і які тепер заселяють жовті брати московитів - китайці.

Ми ніколи не погодимося на спільні з Москвою історичні "святкування" – тому що у поневоленого народу, яким були українці впродовж століть, своя правда історії.

Наша правда кардинально відрізняється від "правди" поневолювача, котрий нас нищив і намагався зробити своїм підневільним рабом, силкувався паралізувати нашу волю, відібрати мову й переписати історію.

Наша правда – це усвідомлення того, що Москва ніколи не була союзником України, а завжди виступала як лютий і підступний ворог, як нещадний агресор, як зажерливий колонізатор, котрий знищив, зморив голодом, перетворив у табірну пилюку мільйони і мільйони наших співвітчизників.

Ми не збираємося жити в ненависті до сусіда, нехай і такого, як Росія, але водночас ми свідомі того, що у нас з цим сусідом – різні правди і різні дороги, і ніколи вони не зійдуться.

У нього – дорога в Азію, звідки він ніколи і не виходив, і потрясіння й метаморфози, які чекають цю останню на планеті імперію у двадцять першому столітті

У нас – європейський шлях, на який скалічена українська нація, після століть рабства, з Божою поміччю нарешті, попри численні перешкоди і різноголосся, починає ступати.

Михайло Сидоржевський.

Джерело: "Українська Правда".
7

Коментарі

Гість: Джейми

126.02.08, 15:42

А вам еще не надоела политика??? Люди, весна на дворе, надо жить, любить, а не погружаться в мрачные глубины национализма!!!

    226.02.08, 15:48Відповідь на 1 від Гість: Джейми

    Якщо ми не будемо думати за політику, то політику будуть творити "політику" без нас. А як же "свобода слова"?

      Гість: Джейми

      326.02.08, 15:49Відповідь на 2 від блогер

      Та я ж не проти)))))) Просто набридло це все, чесно кажучи))))) Але стаття непогана)

        426.02.08, 15:52Відповідь на 3 від Гість: Джейми

        Стаття супер! А якщо набридло, то минай такі теми. Вітаю твою українську мову тут!!!

          Гість: Джейми

          526.02.08, 15:54Відповідь на 4 від блогер

          Дякую за вітання) Українською володію досконало, бо живу у цій державі) Навіть на олімпіадах перемагаю постійно)))))

            Гість: Х--м--а--р--а

            626.02.08, 15:58

            Стаття суперська!

              726.02.08, 16:02


              зомбирование в действии

              /////Наша правда – це усвідомлення того, що Москва ніколи не була союзником України, а завжди виступала як лютий і підступний ворог, як нещадний агресор, як зажерливий колонізатор, котрий знищив, зморив голодом, перетворив у табірну пилюку мільйони і мільйони наших співвітчизників.
              /////
              в корне не согласен) напомни, даже на этом примере Полтавской битвы после каких событий Россия проявляла агрессию в нашу сторону так что не стоит обвинять в своих бедах соседей...

              з.ы это четконацеленная пиар акция к предстоящему(если он вообще будет) референдуму про НАТО?

                826.02.08, 16:19Відповідь на 7 від gen1usualex

                А що росіяни робили під Батурином???

                  926.02.08, 16:20Відповідь на 5 від Гість: Джейми

                  Дякую за вітання) Українською володію досконало, бо живу у цій державі) Навіть на олімпіадах перемагаю постійно)))))Я пишаюся тобою!!!

                    Гість: Джейми

                    1026.02.08, 16:21Відповідь на 9 від Тарас Токар

                    Ще раз дякую)))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна