Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Азаров повторює казуси Януковича :)

  • 22.03.11, 10:47
Во время визита в Израиль с украинским премьером Николаем Азаровым произошел конфуз. Азарова постигла неприятность во время возложения венка к мемориалу жертв Холокоста Яд Вашем в Иерусалиме.

По традиции на голову высокого гостя надели кипу. И пока Азаров стоял,
она уверенно на ней держалась. Однако стоило премьеру наклониться к
венку, как кипа упала, пишет Украинская Правда.

Этот эпизод можно увидеть на видео, начиная с 1:05.

Україні доведеться постати перед судом за викраденого палестинця

  • 22.03.11, 10:41
Хто памятає - вчора я розмістив замітку про викрадення жителя Палестини, що одружений на українці спецслужбою Моссад, і ось продовження.

Дружина викраденого палестинця Вероніка Абусісі має намір подати до суду на Україну, оскільки українська влада порушила Конституцію та Декларацію з прав людини.Про це повідомляє Kyiv Post з посиланням на Вероніку."Я збираюся подавати на Україну до Конституційного Суду, а також до Суду з прав людини в Страсбурзі", - повідомила вона."Я збираюся притиснути – грубими словами – батьківщину, яка офіційно не підтвердила викрадення мого чоловіка з території України", - водночас зазначила вона в коментарі "Українській правді".За її словами, Україна порушила 25 статтю Конституції, яка говорить про неможливість висилати за межі держави або передавати іншій державі громадян України.За її словами, Абусісі, мав вже готовий дозвіл на проживання в Україні.Вероніка повідомила, що позиватиметься також проти Палестинської Автономії  та держави Ізраїль у зв'язку з "бездіяльністю Палестинської Автономії, і нахабством Ізраїлю".У коментарі "Українській правді" вона повідомила, що збирається подавати до суду найближчими днями. "Завтра-післязавтра, найближчими днями", - додала вонаЖінка також повідомила, що написала прохання про зустріч із головою СБУ Валерієм Хорошковським і чекає на відповідь, однак не вірить, що це відбудеться скоро."Я вражена. Ізраїль вже сьогодні визнав факт викрадення мого чоловіка, а Україна досі не визнала, що цю людину було викрадено з території України", - сказала вона.Вероніка відкинула будь-які звинувачення її чоловіка у терористичній діяльності."Це голослівні звинувачення, які не мають під собою нічого", - зазначила вона і додала що Ізраїль зацікавлений у знаннях її чоловіка щодо електростанції.Вероніка також висловила упевненість, що метою перенесення засідань суду без пред'явлення звинувачень Абусісі є спроба вибити з нього зізнання."Те, яким чином вони спілкуються з моїм чоловіком, яким чином вони намагаються його довести до певного стану… це робиться, щоб знайти підстави для звинувачень", - зазначила вона.

Українська правда

PS: мені цікаво, як наша держава збирається приймати гостей на Євро-2012, коли туристи, приїхавши в Україну можуть опинитися не на футбольному матчі, а десь у тюрмі Моссад, ЦРУ, чи застінках ФСБ-КГБ.

Вчителі вимагають збільшення зарплат



Донецьк – Українські вчителі вийшли на дводенний протест проти низьких зарплат і загального зменшення фінансування освіти. У понеділок у Донецьку на центральній площі зібрались незадоволені політикою уряду освітяни і студенти. Подібні акції відбуваються в майже усіх обласних центрах. А у вівторок учителі зі всієї України пікетуватимуть Кабінет Міністрів. Які вимоги протестувальників?

Близько 5 тисяч вчителів, викладачів і студентів вийшли в понеділок на акцію протесту під прапорами обласної профспілки працівників освіти. Люди з’їхались у Донецьк зі всієї області і майже повністю заповнили центральну площу Леніна. Вчителі тримали гасла «Бідний вчитель – бідна держава», «Рік освіти – виживемо чи ні?», «Стипендію на прожитковому рівні!» та інші.

Освітяни протестують проти порушення своїх прав. Більшість вчителів із початку року отримує зменшену зарплатню через те, що уряд не виконує умови угоди, підписаної між Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України, згідно з якою перший розряд тарифної сітки мали прирівняти до мінімальної зарплати. Замість цього уряд подав на узгодження новий документ, де перший розряд складає 625 гривень. Це означає, що вчитель-початківець отримує зарплату трохи більше як 900 гривень. А ті, хто працюють 10 і більше років, отримують півтори тисячі гривень.

Освітяни не згодні з цим. «Це вимога вчителів і не тільки – це загальна вимога всіх бюджетників України: виконати статтю 6 Закону України «Про оплату праці» – перший розряд тарифної сітки має дорівнювати мінімальній зарплаті», – говорить голова обласної профспілки працівників освіти Ася Горшкова.

Через нестачу фінансування вчителів відправляють у неоплачувані відпустки. Також немає коштів на відрядження, потрібні для перекваліфікації вчителів, що також впливає на їхню зарплату.

Вчителям не вистачає 2 мільярди гривень

Щоб підтримати протест у Києві, сьогодні з Донецька вирушає група з 80 осіб. Люди налаштовані рішучо.

«Цей протест потрібен для того, щоб трошки уряд на нас звернув увагу. Такий натовп людей стоїть, абсолютно безпорадних. Тому що зарплати дуже маленькі. Тому що аванс стали давати набагато менший, ніж у минулі роки. 500 гривень авансу – ми навіть за квартиру заплатити не можемо», – розповідає вчителька початкових класів донецької школи № 17 Ольга Соколова.

Учителі пропонують урядові знайти в бюджеті додаткове фінансування, яке з’явилось завдяки зростанню економіки. Щоб виконати вимогу освітян і підтягти рівень зарплати вчителя до середньої, у всеукраїнському масштабі потрібно 2 мільярди гривень, повідомила Ася Горшкова.

Радіо Свобода.

Улыбаемся и машем

 

Жизнь прекрасна, хоть и начинается на букву "ж". Губернатор Анатолий Близнюк призвал журналистов больше улыбаться и вызывать улыбки у читателей. Мол, оптимизм продлевает жизнь и вообще – на позитиве жить веселее. «Жизнь продляется из-за того, что вы оптимист, что вы улыбаетесь. Так давайте побольше людям такой информации, чтобы они улыбались», - заявил он на пресс-конференции. Представляю новость – вчера в подворотне хулиганы избили оптимиста до полужизни. 

Но мы к этому пожеланию отнеслись с пониманием, тем более, поводов улыбаться в нашем богоспасаемом регионе ежедневно – выше головы. В детстве вы думаете, что в жизни возможно всё, а повзрослев - что всякое. Вот вчера днем в милицию поступило сообщение, что неизвестный заминировал здание областного Хозяйственного суда.
[ Читати далі ]

На заводі ім.Фрунзе розпочалась акція протесту



 21 березня в Сумах працівники ВАТ «Сумське науково-виробниче об`єднання імені Фрунзе» розпочали безстрокову акцію протесту проти скорочення робочих місць на підприємстві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Сумах заявили представники оргкомітету протестних акцій.

«За офіційною інформацією Сумського міського центру зайнятості, на заводі ім. Фрунзе планується скорочення працівників у кількості 1258 осіб. Вивільнення робітників уже почалися, але це лише перший етап», - повідомив член оргкомітету, голова вільної профспілки ВАТ «СНВО ім. Фрунзе» Олександр ТКАЧЕНКО.

Він розповів, що нині на підприємстві працює близько 13,5 тис. осіб проти 22 тис., що працювали всього кілька років тому.

«Отже, сьогоднішні вивільнення робітників складають близько 10% від загального числа, а згідно з колективним договором, протягом року скорочення не можуть перевищувати 4% від загального числа працюючих», - наголосив О.ТКАЧЕНКО.

[ Читати далі ]


В Києві вбили суддю Шевченківського райсуду

 

Сьогодні ввечері в Києві в під'їзді свого будинку на вул. Голосіївська був убитий суддя Шевченківського районного суду Сергій Зубков.
Як повідомила прес-офіцер Голосіївського райвідділу Юлія Мусташ, про подію повідомили мешканці будинку, які знайшли тіло, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"До нас виклик надійшов о 18:15. Зараз на місці події працюють співробітники нашого райуправління", - сказала вона.

У свою чергу начальник прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві Володимир Поліщук повідомив, що потерпілому було нанесено "кілька ножових і одне вогнепальне поранення".

http://tyzhden.ua

Тут ось трохи нарив по свіжих слідах:   Дети! С вещами – на выход! Или почему судья Сергей Зубков не любит частную собственность и детей?



Ось іще, видно не однозначною людиною був цей суддя, тому так і вийшло: Суддя відібрав у киян право на мирні протести

Проти Кучми все-таки порушили справу?



Проти колишнього президента Леоніда Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердили двоє, не пов’язаних між собою, джерел з вищих ешелонів влади.

Очікується, що про це буде публічно повідомлено у вівторок на прес-конференції першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Ранiше в понедiлок деякi iнтернет-видання з посиланням на джерела, наближенi до Генпрокуратури, повiдомили, що це вiдомство порушило кримiнальну справу проти екс-президента.

У Генпрокуратурі не підтвердили і не спростували цю інформацію.

Українська правда

McDonalds может лишиться одного из конкурентов в Украине



 Хозяйственный суд Киева принял решение о банкротстве компании "Пузата Хата", владеющей сетью ресторанов быстрого питания. Как следует из решения суда, датированного 9 марта, начал процесс ликвидации компании, ликвидатором назначен арбитражный управляющий Сергей Яшин. Претензии кредиторов принимаются в течение месяца с дня публикации объявления.

С иском о банкротстве компании в суд обращался Укрсоцбанк, который в свое время выдал "Пузатой Хате" кредит.

Первый ресторан сети "Пузата хата" был открыт в октябре 2003г. в Киеве на улице Бассейная,1/2-а. Всего сеть насчитывает 39 ресторанов в Киеве, Донецке, Днепропетровске, Одессе, Харькове, Львове, Полтаве, Ривном, Ивано-Франковске, Запорожье, Кривом Роге, Виннице, Черновцах и Николаеве.

profinews.com.ua

Проти харків’ян вже готують справу за перекриття дороги

 

Проти працівників держпідприємства "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка", які перекрили вулицю на знак протесту проти невиплати зарплат, може бути порушена кримінальна справа.


Про це повідомив начальник Харківського управління Міністерства внутрішніх справ Микола Фоменко, передає "Сегодня".

"Перекриття дороги - це правопорушення і адміністративне, і кримінальне. Зберемо матеріали, якщо є склад злочину, будемо порушувати справу", - заявив він.

Як відомо, у понеділок зранку у
 Харкові працівники державного підприємства перекрили вулицю поблизу прохідної на знак протесту проти невиплати зарплат.

Українська правда