Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Украина входит в процесс громадной инфляции

  • 21.03.11, 14:55
 

Украина входит в процесс громадной инфляции. Такое мнение сегодня во время пресс-конференции высказал директор Института трансформации общества Олег Соскин.


"Украина на сегодняшний день фактически самостоятельно уже не может обслуживать свои займы. Долг Украины стремительно рос на протяжении последний годов. В 2007 году – 17,5 млрд долл. Когда Тимошенко и Ющенко ушли, то долг составил 39,68 млрд. Нынешнее Правительство тоже пошло этой дорогой. Украина разместила в феврале 2011 года евробонды на 1,5 млрд долл. Правительство уже не контролирует ситуацию с долгами. Сбербанк также разместил евробонды на 500 млн долл. Но у Правительства нет денег, чтобы обслуживать. 125 млрд - внешний долг. 137,9 млрд грн - внутренних займов. Это катастрофа... НБУ осуществил монетизацию внутреннего долга. Таким образом он создает риски для гривни. Он не имеет права. Учитывая такие тенденции, мы входим в процесс громадной инфляции", - отметил О. Соскин.

По его прогнозам, к концу 2011 года инфляции в Украине достигнет 20%.

Он также напомнил, что дефолт Украине уже прогнозируют международные агентства.

"Что такое дефолт? Это неспособность страной выполнять свои кредитные обязательства, когда заемщик не может выплачивать долги и таким образом не исполняет свои обязательства. По прогнозам американцев Украина занимает 6 место в списке 18 стран, которым грозит дефолт", - говорит О. Соскин.

По его словам, американцы не единственные прогнозируют такой сценарий нашей стране.

Источник: УБР

Платіні вже шкодує, що Україні довірили проводити Євро-2012

  • 21.03.11, 14:16
 

Президент Європейського футбольного Союзу Мішель Платіні визнав, що УЄФА, можливо, зробив помилку, віддавши право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року "фінансово нестабільній" Україні.


"Але що ми можемо зробити? Ми надали їм таке право. Можливо, це було помилкою, але ми надали їм це право", - зауважив Платіні в інтерв'ю інформаційному агентству AFP.

"Це серйозний виклик: Україна - не Німеччина, та ще й в період кризи", - додав шеф УЄФА.

Відповідаючи на питання, чи буде він хвилюватися за організацію Євро-2012 аж до матчу-відкриття турніру, Платіні пожартував: "Ні, хвилюватимуся до фіналу!".

Втім, Платіні висловив впевненість в тому, що незважаючи на чисельні проблеми в підготовці до чемпіонату, він пройде на високому рівні.

"Все буде добре, а люди, які приїдуть туди, чудово проведуть час. І, на відміну від чемпіонату світу в ПАР, там буде тепла та святкова атмосфера", - цитує Платіні 2012ua.net.

В Україні немає мовних проблем



Я живу у Полтаві. В якому б куточку нашого міста ви б не знаходилися, то могли б почути спілкування різними мовами – українською, російською, “суржиком”, англійською, арабською.

Так-так, у Полтаві ви почуєте і англійську, і арабську. В нашому місті проживає багато іноземних студентів.

Ввічливі полтавці не мають мовних проблем. Якщо хтось один розмовляє українською, а хтось російською, то існує два варіанти у такому спілкуванні – або продовжують розмовляти різними мовами, або хтось один переходить на мову свого партнера.

Іноземні студенти вільно розмовляють між собою своїми мовами на вулицях. І, інколи, їхнє спілкування чути дуже далеко. Місцеві полтавці не звертають на це уваги і не обмежують іноземців.

Думаю, що аналогічно люди спілкуються в усіх населених пунктах України.

Тож, я твердо переконаний, що в Україні немає мовної проблеми. Її штучно намагаються створити виключно політики для того, щоб покривати свою бездіяльність. Але ця ідея не сприймається населенням. Тому всі ці “потуги” політиків є зайвими.

Рано чи пізно Україна отримає політиків, які будуть працювати не на розбрат суспільства, а на його об’єднання. На мою думку, саме з того моменту можна очікувати реального покращення життя українців.

З мого майданівського блогу.

Маразм крокує по Україні

  • 21.03.11, 13:12
 

Услід за Одесою та Житомиром червоні прапори вивісять у Севастополі


Депутати Севастопольської міської ради 15 березня одноголосно проголосували за рішення «Про використання копії Прапора 
Перемоги у заходах на знак пам'яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні та звільнення міста-героя Севастополя від фашистських загарбників». Про це Тижню повідомили у прес-службі Компартії.

Торік фракціям КПУ тільки в двох з чотирьох районних рад Севастополя вдалося прийняти це рішення - тоді комуністи зіткнулися із затятим опором «біло-блакитного» більшості. «У цьому році «регіоналам» вистачило розуму підтримати таке важливе для жителів міста рішення», - сказано в повідомленні.

Зокрема, в рішенні міської ради сказано: «Під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги та Дню визволення міста Севастополя, що проводяться в місті-герої Севастополі ... використовуються копії Прапора Перемоги. ... Копії Прапора Перемоги в обов'язковому порядку вивішуються на флагштоках будівель органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, поряд з Державним прапором України та прапором міста-героя Севастополя».

Нагадаємо, рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області вирішили також депутати Житомирської обласної рада. Ще раніше аналогічне рішення ухвалили депутати Одеської міської ради.

Тиждень

Дитячий журнал, в якому принижують галичан



 У рекомендованому Міносвіти до передплати для всіх українських навчальних закладів І-ІІІ ступеня дитячому журналі «Щедрику-Ведрику» галичани подаються як селяни, які мислять за принципом «на хлопський розум».

Окрім того, в журналі наголошується, що не буває «галичан великих політиків».

«Існування галичанина зав’язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – «на хлопський розум». У п’ятницю обласні центри на третину порожніють, люди роз’їжджаються по області, для того, щоб в понеділок наповнитися жителями сіл і містечок, «затарених» бульбою, буряком, яйцями, молоком і всім, що допомагає виживати в західноукраїнському не індустріальному місті», - йдеться у статті про Галичину у випуску за грудень 2010 року, який надала ZAXID.NET ГО "Самопоміч".

[ Читати далі ]

Знову ті самі граблі



 "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!" - під таким гаслом у понеділок вирушає на Київ зі Львова та Луганська "автомайдан".


Знову ті самі граблі... Б"ємо чолом перед добрим царьом просимо наругать бояр і т.д. і т.і. Можна подумать, що якщо знімуть кровосіся, то щось зміниться. І податковій відмінять і зарплати зразу дадуть і вообщє жить станєт лучшє жить станєт вєсєлєй. Невже не зрозуміло, що все робиться по вказівці з Банкової??? Люди де Ваш розум... Знову ми бєз палітікі і прєзідент священная корова.... Не дай Україну олігархам... І як будете не давати якщо президент працює на олігархів, а трогати ви його боїтесь??? Майдан злили своїм ми бєз палітікі...

«Гуманитарная помощь» Допы: гречки нету ни в Киеве ни в Харькове

  • 21.03.11, 10:50
Харьковские чиновники решили отправить в Киев 400 тонн крупы. Однако на прилавках местных магазинов гречки не сыскать – от крупы не осталось даже ценников. Продавцы говорят: товар быстро расходится, а новую партию гречки закупить не удается. Переработчики временно не продают крупу.

Сегодня местные власти отчитываются: гречки в регионе достаточно. Если верить цифрам, в Харьковской области есть около пяти тысяч тонн гречневой крупы – этого хватит еще почти на год.Однако в большинстве харьковских супермаркетов найти хотя бы килограмм заветной крупы так и не удалось. В магазинах от гречки не осталось даже ценников. Владельцы магазинов рассказывают: некоторые переработчики все же торгуют гречкой, но с ними продавцы предпочитают не сотрудничать. Говорят: гречку проще убрать с прилавков, чем нарушать рекомендации правительства.Александр Туников, владелец магазина: «Поставщики нам поставляют ее по ценам, которые уже выше тех, по которым мы можем продавать, имеем право согласно определенным указам. Поэтому, мы даже без наценки своей уже будем нарушать законодательство».Экономисты считают, что ситуация с гречкой показательна. И дело не столько в самом продукте, сколько в экономической политике государства в целом – власти наседают на бизнес, но тем самым не помогают, а только усугубляют ситуацию. Мол, рыночные отношения по команде сверху не построишь.

МГ Объектив

Відбери в олігархів Україну!

"Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!" - під таким гаслом у понеділок вирушає на Київ зі Львова та Луганська "автомайдан".

Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади, передає "Радіо свобода".

Організатором автомобільного майдану виступає "Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України". Учасники автопробігу - підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники.

Зранку вони проведуть мітинг у Львові і рушать у дорогу. Паралельно з Луганська також виїжджає колона машин. "Автомайдани" відбудуться у Луцьку, Дніпропетровську, Кривому Розі, Вінниці та інших містах.

25 березня!!!  в п"ятницю!!! учасники протесту зі Львова та Луганська зустрінуться у столиці, де до них приєднаються київські протестувальники, і на Софійській площі вони проведуть мітинг.


"Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України" об'єднала близько 100 організацій підприємців. Автопробіг підтримують також Конфедерація вільних профспілок, молодіжний рух "Відсіч", Асоціація правозахисників України, Всеукраїнська спілка ветеранів, Спілка офіцерів України, Асоціація українських банків.

Повністю читати статтю:
http://www.epravda.com.ua/news/2011/03/21/278053/

«Моссад» беспардонно орудует в Украине? продовження

  • 21.03.11, 10:40

Израиль признался в похищении человека на территории Украины

Израильские власти признали, что палестинский инженер Дираз Абу-Сиси находится в руках их спецслужб, сообщает газета Haaretz.

Об этом сообщает Газета. RU Абу-Сиси является техническим директором основной электростанции сектора Газа, женат на гражданке Украины. Напомним, он исчез в ночь на 19 февраля. Супруга рассказала, что в ту ночь он ехал в поезде Харьков – Киев, но до места назначения не добрался. Со слов проводника стало известно, что ночью в вагон вошли двое неизвестных в гражданской одежде и вывели иностранца из поезда (см. подробнее «Моссад» беспардонно орудует в Украине?).

"ОБКОМ"