Червона зона / Захворів / Черговий завал роботи

Відзавтра Київська область у червоній карантинній зоні. Лякають обмеженнями. Мабуть, не будемо ходити по магазинам. Закупились. Правда, не знаю, наскільки вистачить.

Тим часом, примудрився захворіти. Декілька днів тому було погано. Подумав, що пневмонія. І горло набрякло, як 10 років тому. Температура підвищувалась. У батька сухий кашель (але мовчить, як партизан). У мене теж. В горлі першить. Може це й ковід, хто зна?

Брат щепився Пфайзером. Каже, що були сильны побічні ефекти. Так що, мабуть, доведеться вибирати китайську "жижу", якщо надумаю вакцинуватись. Поки що у пунктах щеплення — черги.

На роботі черговий завал. Купа всього. Своїми справами займатись ніколи. Й так, минулого місяця був рекорд.
Хоча звичайно, чим більше роботи, тим більше зарплата.

Рекордний заробіток

Навалили завдань по роботі, ніколи перепочити. Проте за 2 дні заробив 2/3 мінімального заробітку. Вперше за день вдалося заробити чотиризначну суму. Місячний дохід теж повинен збільшитись. Хоча б щось приємне у цьому році.
Правда, почуваюсь, як витиснутий лимон. І ніколи переписати архів зі старого компа.

Черговий епідемічний рекорд

Статистика захворюваності на ковід — одна з головних новин. Цікаво, що експерти прогнозували, що кількість хворих не перевищить показники минулорічної осені (17 з чиморсь тисч хворих) і що кількість померлих буде невисока. Але, мабуть, ті експерти не дуже професійні, бо статистика показує інші цифри. Те ж саме стосується піку захворюваності. Одні кажуть, що він буде пройдений через тиждень. Інші кажуть, що пік буде досягнутий у листопаді.

Я вже пів року не роблю прогнози, хоча думав, чи буде подоланий минулорічний рекорд. І ось, подоланий не лише рекорд осені-2021-го, а навіть цьогорічний квітневий пік (21 тис. хворих). Чесно кажучи, це жахливо. Але ріст захворюваності буде тривати. Тож, як вважаєте, які показники покаже нинішня хвиля ковіду?

Мобільні застосунки

Всі агітують встановлювати мобільні застосунки. E-health, Дія, інтернет-магазини, банки, супермаркети, радіостанції, мапи, електронні проїздні квитки. Але чи настільки вони потрібні? Особливо, враховуючи, що вони можуть працювати некоректно, забивати пам'ять смартфону, а ще використовувати доступ до багатьох функцій і даних?

З FM радіо все зрозуміло. У таких застосунків основна функція — слухати радіо. Якщо у смартфоні немає вбудованого тюнера і програми — без нього не обійтись. Але незрозуміло, що робити, якщо слухаєш не одну, а декілька радіостанцій? Встановлювати застосунки під кожну радіостанцію? Незручно. Добре, що у мене улюблених FM-станцій зараз пару штук.

А для чого потрібен застосунок мережі супермаркетів? Щоб подивитись, що купляв? Так для цього є паперові чеки. А для збирання бонусів існують фізичні речі — стікери, картки.

У своєму смартфоні встановив по-мінімуму — лише 5 застосунків, без яких не обійтися. Правда, не втримався — встановив зчитувач QR і штрих кодів. Прикольний додаток, але товари можна нагуглити за назвою, а QR-коди містять інформацію, яка й так вказується на товарах або упаковці. Ну, нехай буде. Тим паче, ним можна створювати власні QR коди.

Ще збирався встановити ліхтарик, однак пригадав, що бачив на одній із контекстних панелей (шторок) піктограму ліхтарика. Таки так, є заводська функція.

Цікаво, а скільки додатків ви встановили на своїх смартфонах. Думаєте про їхню доцільність, чи ні? І на що дивитесь перед встановленням.

Банки-склянки

Продовжуємо розбирати хлам і позбуватись від зайвих речей і "приданого". Дісталися до банок. Все одно консервуємо вже не в тих обсягах, що раніше.

Дізналися, що за кілограм банок дають 50 копійок. Щось дуже дешево. Куди їх ще можна подіти? Не викидати ж просто так?!

Заброшки нашого містечка

Місцеві закинутості вже неодноразово показував у звітах, але фільмував лише руїни очисних споруд. Тому вирішив відзняти збірний огляд більшості місцевих заброшок. Вийшло більш-менш норм. На одному об'єкті навіть полазив.

Ну а так, скоро буде рік вез вилазок.


Грибочки неїстівні

Прогулявся до лісу. Подалі від міста. Але й там чутно то автомобілі, то мотоцикли. Тож вийшла не прогулянка, а нервотріпка.
Пошукав гриби. Їх мало. Та ті, що траплялись — неїстівні.

Зграя сірчано-жовтих опеньок.