Питання про банківську карту

Закінчується термін використання картки, тому в банку попросили перевипустити цифрову картку. Мовляв, це можна зробити самостійно. Причому, написалди, що після перевипуску карти в цифровій версії буде працювати і стара фізична карта. 

Отож, я зробив, як просили. Але виявилось, що фізична карта тепер не працює, оскільки новий номер карти, а стару закрили. Тому виникає два питання: 
1) нафіга брехати? 
2) як тепер замовити ще й фізичну картку (якщо вже сталась така нагода, то хочу з власним дизайном)?

Батьки кажуть, що треба йти в банк. Але відділення не працює по вихідним, а у будні робочий день короткий — а там і раніше були величезні черги. Плюс, виходити зайвий раз на вулицю не хочеться (самі розумієте чому).

От я і думаю, що робити? З ким не радився  — ніхто толком нічого не знає.

Звичайно, можна підключити NFC. Але я з пересторогою ставлюсь до такого.

EL Кравчук: нове аранжування

Знайшов пісню EL Кравчука "Доля" в новому аранжуванні!


Відеоверсія дегустації

Відеоверсія дегустації сухпаю.


Сухпай "Добовий раціон"

Поки ще є чим жувати, треба дегустувати. Тому що з роками зубів не стає більше, а навпаки. Тож в перерві між відвідуваннями стоматологічних клінік вирішив скуштувати ще один військовий сухпай. Тим паче, цього разу на огляді більш серйозніший набір (у першому сухпайку були продукти швидкого приготування, а не сублімати). Причому, основні страви в незвичній упаковці.

 Як завжди, їсти буду натщесерце (шлунок вже бурчить). Для більшої об'єктивності та підвищеної оцінки смаку. А також для перевірки поживності, оскільки цікаво, чи можна наїстись таким набором. А я їм багато.

1. Цей сухпай називається неказисто — "Добовий раціон" (українського виробництва). Звучить дивно: добовий раціон харчування "Добовий раціон". Могли б вигадати щось оригінальне.

Сподобалось, що набір дуже дешевий (279 грн., тоді як інші коштують від 420-500). Хоча харчова цінність 3748 ККал., що відповідає нормі. Важить 1,8 кг. Але у нього є й інша особливість — даний сухпай відрізняється тим, що основні страви в бляшанках. Ну а щодо вражень, то цей сухпай виявився смачним. Однак про все по порядку...
[ Читати більше (+45 фото)... ]

Політикани

Балачки політиканів обурюють. Ось, наприклад, нещодавно Міністр закордонних справ, Кулеба, сказав: "Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо боротися лопатами". Цікаво, він сам буде воювати? І як лопата допоможе? Відбиватись від куль?

Перефразую Подерв'янського:
"- Папа, а шо луччє: лопата, чи автомат?
- Автомат луччє. "

Продовження зубного ремонту

В одному з попередніх дописів нервував через складність прийому. Можливо, даремно перебздів, оскільки все вийшло гарно. Але мені справді було стрьомно. І не лише через "бусікі незламності" з воєнними екскурсіями, а й через невизначеність із зубом.

Так ось, як і планував — пішов чигирями. Добре, що випав сніг — видно, де люди ходять. Спеціально вибрав заплутаний маршрут. І другу половину шляху взагалі проклав наугад (!!!). Навіть по карті не дивився. І не заблукав. А ще... погода класна.

Декілька годин з відкритим ротом некомфортно. А так, здається, навіть розслабився. Лікарка приємна. Зуб доремонтували. Залишилась лише пломба чи коронка. В фразі "Лікувати неможна видалити" поставили кому після першого слова. Хоча, зуб довго не проживе.

ДТЕК, сцуки!

ДТЕК, сцуки! Позавчора зникла електрика і вони не в курсі, що трапилось. Лише потім надіслали повідомлення, що відключення аварійне. Трансформатор поміняли, планові ремонти регулярно роблять — а воно, бл%дь, знову зламалось?! Причому вимкнулось в той момент, коли працював. І хоч часто зберігаюсь, частину роботи довелося робити заново. А вчора знову зникла електрика. Добре, що ненадоавго. Однак і секунди виявилось достатньо, щоб вимкнувся комп. Звісно, під час роботи.

Єдине, що можу похвалити — пощастило додзвонитись. Але... з другої спроби. Скарги через сайт теж працюють не з першого разу. Шо тут скажеш..?

Я готовий платити більше, якщо не буде аварійних вимкнень. Але ж це на межі фантастики. Хотів би я, щоб у Верховній зраді були аварійні відключення, паскуди!

Як йти ремонтувати зуби?

Як йти ремонтувати зуби, якщо по дорозі може бути блокпост? А кажуть, що на Київщині на блокпостах все-таки роздають повістки, хоча спочатку це заперечували.

Звичайно, є один варіант. Але там може бути заміновано. Все сподівання на сніг. Якщо будуть сліди — йти можна. А з іншого боку, і до лісу не можна, але люди туди ходять.

Коротше, не знаю, як бути? Є три варіанти: 1) йти по основній дорозі — і шо буде, те буде (раптом, що, можна кинутись під машини або електричку — нехай потім розбираються); 2) йти в обхід; 3) нікуди не йти (все одно, невідомо, чи можна полікувати зуб).

P.S.: Зуб не болить, але хотілось би владнати питання.

Дегустація соусів "Торчин"

Мені подобаються всілякі соуси і кетчупи. Саме тому про них я вже писав раніше. Наприклад, про кетчуп з жовтих помідорів. Але одна річ — допис про певний соус, а зовсім інша — дегустація величезного асортименту в форматі фотозвіту. І нехай це не фотогенічно (бо знімати особливо нічого), і такі продукти не підпадають під визначення самостійної страви (тому що треба намазувати на бутерброд, гарнір чи м'ясо) — від цього дегустація буде лише незвичнішою. Хоча соуси вже не дивина і їхній асортимент певною мірою усталився. Однак зібрати їх разом стало цікаво. Правда, смакування зайняло аж півтора місяці.

Різноманітність соусів вражає. Особливо, у деяких виробників. Але, нажаль, у такій дегустації є зворотний бік медалі: від гострих і кислих соусів може виникнути печія. Втім, мені це не завадило.

1. Для дегустації вибрав 10 соусів "Торчин": "Бургер", "Паприк", "Бургер чіз", "Шаурма", "Тартар", "Мехікано", "Аджика", "Сацебелі", "Чилі", "Барбекю". Причому це лише соуси, які спробував. Бо насправді різновидів ще більше. Однак для огляду вистачило й такої кількості.

Ще варто зазначити, що незвичності додає не тільки тип продуктів, а й те, що частину соусів (наприклад, "Шаурма", "Тартар", Сацебелі") я вже їв раніше. Крім того, вказую ціни на час купівлі (кінець вересня минулого року). Але, думаю, від цього огляд не стане менш цікавим.
[ Читати більше (+43 фото)... ]

Новорічна

Не збирався сьогодні виходити в етер. Та й обстановка в родині напередодні зустрічі Нового року, як завжди, напружена. Ще й русня намагається зіпсувати свято. Тому вирішив ввімкнути комп, щоб зарядитись позитивними емоціями і в одному з гумористичних шоу почув нову новорічну пісню, яка одразу ж сподобалась. Причому вона хоч на деякий час дарує святковий новорічний настрій. Тож вирішив розшарити сюди. Тим паче, відеокліп чудовий. Та й музику рідко запощую.


P.S.: Схожий на Олежку Винника:)

Гадаю, що святковий настрій протримається лише новорічну ніч, але пофіг. Святково, поки грає пісня. Тому слухаю на повторі.

На перші дні 2024 потрібно влаштувати інформаційний детокс мультиками і відосами про авто.
З Новим роком! bokali elka