Олег Тягнибок: Без люстрації неможливо зламати хребет корупції



"Гасла нинішньої влади про боротьбу з корупцією є лише гучною піар-акцією та спробою відволікти увагу суспільства від жахливого погіршення соціально-економічних умов життя українців. Нескінченні телевізійні серіали про затримання чергового корупціонера, виклики на допит у прокуратуру – є всього лише димовою завісою, яка приховує запеклу боротьбу між сьогоднішніми та колишніми корупціонерами за можливість грабувати країну. Що примітно, у всіх корупційних схемах задіяні представники колишньої окупаційної системи – комуністи чи їхні нащадки. Тому очевидно, що без люстрації неможливо зламати хребет корупції", – про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час зустрічі з українцями Полтави 24 березня 2011 року.

Також лідер "Свободи" зазначив: "Кожна "нова" влада розпочинає з гучної антикорупційної кампанії, в результаті якої рівень корупції набирає нових обертів, а індекс корумпованості України долає чергові "вершини". Коли корупціонери борються з корупцією – результат передбачуваний та очевидний. Це те саме, що гасити вогонь бензином. У результаті лише зростає рівень поборів, корупційний "податок", яким окупаційна адміністрація, ніби даниною, обкладає кожного українця.

Корупція в Україні схожа на систему, що здатна до самовідновлення та збільшення можливостей опору спробам її подолати. Секрет успіху корупції та корупціонерів криється у системі відносин, закладених ще у брежнєвські часи. Саме тоді компартійна номенклатура апробувала корупційні схеми, які значно розширилися у постколоніальній Україні.

Примітно, що і в нинішньому уряді комуністи зберігають своє, мало не священне право сидіти на корупційних потоках. Для прикладу, митниця яка є чи не найбільшим корупційним джерелом в Україні, в уряді Азарова-Тігіпка-Табачніка віддана на відкуп комуністам. Звідси і ростуть шалені статки, що їх комуністичні бонзи вже навіть не намагаються приховати.

Кричущий приклад реалій так званої боротьби з корупцією – ситуація на Львівській митниці. Після того як депутати-свободівці розкрили контрабандну схему, запроваджену новим комуністичним керівництвом Державної митної служби, та ще й на гарячому затримали контрабандний вантаж на суму понад 10 мільйонів гривень, влада розпочала шалений тиск на свободівців.

Так виглядає, що влада, захищаючи свої корупційні канали, готова вдатися до найрадикальніших методів. Вчора надійшла інформація про те, що з Києва до Львова їде спеціальний підрозділ однієї з силових структур, аби затримати першого заступника голови Львівської обласної ради, свободівця Петра Колодія. Власне, це і є яскравою ілюстрацією того, що за нинішнього режиму реальної боротьби з корупцією чекати годі. Влада нещадно каратиме тих, хто перешкоджатиме їй грабувати країну. Відтак, будь-які позитивні зміни у боротьбі з корупцією без докорінного очищення влади – люстрації – просто не можливі. І нікчемні антикорупційні закони Януковича є тому красномовним підтвердженням. Поки так звані борці з корупцією стрясають повітря – статки їхніх родин і далі ростуть, як гриби після дощу".

Прес-служба ВО "Свобода"

Виборець з Єнакієво: Як народ любить Януковича (відео до 16)

В Єнакієво живуть щирі люди Приберіть непоновлітніх від екранів! Наводка - Юрій Біганський http://maidan.org.ua/static/crazynotes/1300916439.html

Ющенка отруїли "найближчі люди"



Справа про отруєння Ющенка має перетворити третього Президента на посміховисько.

Після відкриття справи по Леоніду Кучмі логічно було б очікувати, що відкриють справу і по Віктору Ющенку. Особливо, якщо взяти за основу версію про особистісні мотиви при відкритті справи. Проте, всі наші джерела в правоохоронних органах говорять про те, що таку справу навряд чи відкриють. Більше того, побутує думка, що головний "удар" по третьому Президенту буде нанесено в більш вишуканій формі. Справа про отруєння Ющенка, яка дала можливість генпрокуратурі опитати близько 10 тисяч осіб завершиться великим "соромом" для Віктора Андрійовича. Є висока вірогідність того, що буде викрито, що насправді ніякого отруєння не було. Або Віктора Андрійовича отруювали найближчі люди. І та, й інша версії уже обговорювалися в пресі. Обидві версії мають велику кількість прихильників серед виборців. А, значить, частина суспільства зможе сказати, що насправді у 2004 році їх обдурили для того, щоб Віктор Андрійович переміг Віктора Федоровича. Більше того, такий розвиток подій стане найбільшим ударом по Ющенку, який і досі відчуває себе ображеним місіонером.


Проте, слід зазначити, що ця справа, так само, як і справа Кучми, не мають нічого спільного із електоральними настроями українців. Політтехнологи нової влади, судячи з усього, не розуміють, що гасла "Кучму — геть" чи "Ющенко — брехун", неактуальні сьогодні. Виглядає так, що політичні радники пропонують показати дієвість влади з наведення порядку через посадку/судове очорнення тих чи інших особистостей. І на цьому фоні вважається, що народ буде менше говорити про ціни в магазинах, податковий тиск і подорожчання пального. Простіше кажучи, пропонується розширити коло тих, "хто довів країну до такого стану". Тепер це будуть не лише Тимошенко і компанія, а також інші відомі діячі з минулого та сьогодення.

До чого призведе така політтехнологія? Перш за все до збільшення страху в суспільстві. Можливо на початковому етапі трохи зросте довіра до вертикалі влади. Але в середньостроковій перспективі прірва між життям владної еліти і всіх інших тільки збільшиться. Адже кримінальна справа проти Кучми не йде паралельно із наведенням елементарного порядку в органах влади. Більше того, системного підходу до вирішення соціальних питань сьогодні немає і, судячи з усього, не буде. Тобто з точки зору обивателя посадка навіть такого політика як Кучма — це всього лише красива картинка з телевізора, яка сприймається не як шлях до утворення правової держави, а як  внутрішньовидові ігри можновладців. Чи буде хтось виступати проти цього? Ні. Але й симпатій це не принесе.

Другим, не менш важливим наслідком стане те, чого найбільше боялися всі: розпочнеться розкручування маховика репресій. Політтехнологія "вороги влади мають сидіти в тюрмі" не передбачає зупинки на одному чи двох персонажах. Правоохоронці мають весь час доводити свою необхідність, тому вони повинні розкривати заговори, знаходити ворогів і т.д. Зрештою, це всі знають, всі розуміють, але в суспільстві побутує думка, що нас це не торкнеться. Чому? Тому, що ми дуже любимо копирсатися у власній історії, але вона нас нічому не учить.

І останнє. Про перший рік правління Януковича говорилося і писалося багато. І все ж непоміченим пройшов той факт, що Віктор Федорович  не хоче навіть думати про те, що він прийшов до керма країни всього на кілька років. І саме це є головною причиною вибору політтехнологій. Саме політтехнологій, бо ідеології тут нема і над нею ніхто не працює.

http://compromat.ua/ru/16/59666/index.html

Висловіть свою думку по кримінальній справі проти Кучми



Візьміть участь в опитуванні на сайті "Україна - Ukraine" (http://ukrainianpeople.blogspot.com/) та висловіть свої думки щодо порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи проти колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Для участі в опитуванні та обговоренні теми реєстрація на сайті не є обов'язковою.

Від губернатора Дніпропетровщини вимагають говорити українською



Від голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула вимагають говорити українською мовою під час офіційних заходів.

З такою вимогою виступили представники опозиційних політичних партій – "Нашої України", "Свободи", організації "Просвіта" та інших.

Як тільки глава ОДА почав урочисту промову російською мовою на відкритті Єдиного освітнього центру в Дніпропетровську, представники опозиційних сил розкрили транспаранти з написами "Геть Табачника", "Русіфікації стоп", "Дніпро - серце України" і, перебиваючи голову області, закричали "Ганьба".

"Хоча б на урочистих заходах може губернатор Вілкул говорити державною мовою, тим більше - на відкритті освітнього центру? Він зобов'язаний виконувати закон про мову і Конституції України", - сказав голова Дніпропетровської міської організації партії "Наша Україна" Олександр Соколик.

На відкриття "Єдиного освітянського центру" мав приїхати міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

За словами представників опозиційних сил, гасла призначалися Табачнику, оскільки вони не розділяють його дії в сфері освіти і вимагають його відставки.

Єдиний освітній центр буде займатися дистанційним навчанням педагогів, організацією курсів для дітей з особливими потребами і проводити онлайн-консультації.

Як повідомлялося, у минулому році меру Миколаєва Володимиру Чайці заборонили виступати російською мовою без перекладу на українську.

ТСН.

Кучму викликали в Генпрокуратуру

Колишнього президента Леоніда Кучму викликають до Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба фонду "Україна".

Кучма має прибути до начальника відділу криміналістики ГПУ Грищенка В.А. в середу на 10.00.

Екс-президента викликають для проведення слідчих дій по кримінальній справі № 60-1241.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін підтвердив порушення кримінальної справи щодо Кучми за статтею "перевищення влади" і віддання незаконного розпорядження керівництву МВС, що призвело до вбивства Гонгадзе.

За його словами, Кучма підозрюється у перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста.

Українська правда

Вчителі вимагають збільшення зарплат



Донецьк – Українські вчителі вийшли на дводенний протест проти низьких зарплат і загального зменшення фінансування освіти. У понеділок у Донецьку на центральній площі зібрались незадоволені політикою уряду освітяни і студенти. Подібні акції відбуваються в майже усіх обласних центрах. А у вівторок учителі зі всієї України пікетуватимуть Кабінет Міністрів. Які вимоги протестувальників?

Близько 5 тисяч вчителів, викладачів і студентів вийшли в понеділок на акцію протесту під прапорами обласної профспілки працівників освіти. Люди з’їхались у Донецьк зі всієї області і майже повністю заповнили центральну площу Леніна. Вчителі тримали гасла «Бідний вчитель – бідна держава», «Рік освіти – виживемо чи ні?», «Стипендію на прожитковому рівні!» та інші.

Освітяни протестують проти порушення своїх прав. Більшість вчителів із початку року отримує зменшену зарплатню через те, що уряд не виконує умови угоди, підписаної між Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України, згідно з якою перший розряд тарифної сітки мали прирівняти до мінімальної зарплати. Замість цього уряд подав на узгодження новий документ, де перший розряд складає 625 гривень. Це означає, що вчитель-початківець отримує зарплату трохи більше як 900 гривень. А ті, хто працюють 10 і більше років, отримують півтори тисячі гривень.

Освітяни не згодні з цим. «Це вимога вчителів і не тільки – це загальна вимога всіх бюджетників України: виконати статтю 6 Закону України «Про оплату праці» – перший розряд тарифної сітки має дорівнювати мінімальній зарплаті», – говорить голова обласної профспілки працівників освіти Ася Горшкова.

Через нестачу фінансування вчителів відправляють у неоплачувані відпустки. Також немає коштів на відрядження, потрібні для перекваліфікації вчителів, що також впливає на їхню зарплату.

Вчителям не вистачає 2 мільярди гривень

Щоб підтримати протест у Києві, сьогодні з Донецька вирушає група з 80 осіб. Люди налаштовані рішучо.

«Цей протест потрібен для того, щоб трошки уряд на нас звернув увагу. Такий натовп людей стоїть, абсолютно безпорадних. Тому що зарплати дуже маленькі. Тому що аванс стали давати набагато менший, ніж у минулі роки. 500 гривень авансу – ми навіть за квартиру заплатити не можемо», – розповідає вчителька початкових класів донецької школи № 17 Ольга Соколова.

Учителі пропонують урядові знайти в бюджеті додаткове фінансування, яке з’явилось завдяки зростанню економіки. Щоб виконати вимогу освітян і підтягти рівень зарплати вчителя до середньої, у всеукраїнському масштабі потрібно 2 мільярди гривень, повідомила Ася Горшкова.

Радіо Свобода.

Проти Кучми все-таки порушили справу?



Проти колишнього президента Леоніда Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердили двоє, не пов’язаних між собою, джерел з вищих ешелонів влади.

Очікується, що про це буде публічно повідомлено у вівторок на прес-конференції першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Ранiше в понедiлок деякi iнтернет-видання з посиланням на джерела, наближенi до Генпрокуратури, повiдомили, що це вiдомство порушило кримiнальну справу проти екс-президента.

У Генпрокуратурі не підтвердили і не спростували цю інформацію.

Українська правда

Чи сподобався вам вчорашній бій Кличка і Соліса?



Українець захистив пояс вже у першому раунді. Віталій на заключних секундах першого раунду провів потужний удар у голову кубинцю і той впав. Нокаут.

У першому раунді Соліс викидав дуже швидкі удари, що могло налякати Віталія. Віталій навіть тричі пропустив справа.

Коли Соліс впав у нокдаун всі сподівалися, що той швидко встане. Але кубинець схопився за ногу. Згодом він підвівся, суддя відрахував до дев'яти і зрозумів, що молодий боксер вже не продовжить бій.

Мабуть, це найдивніша перемога Віталія Кличка за останні два роки. Навіть поляк Альберт Сосновські куди довше протримався на рингу. Але це і пояснює те, що із Віталієм не можна вести відкритий бій. Результат очевидний...

Нагадаємо, поєдинок був між чемпіоном світу у суперважкій вазі за версією WBC (Віталій Кличко) та та кубинським претендентом на пояс Одланьєром Солісом.

http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?klichko_peremig_solisa_za_3_hvilini&objectId=77954

Чи сподобався вам вчорашній бій Кличка і Соліса?

32%, 9 голосів

61%, 17 голосів

7%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.