хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Олег Тягнибок: Без люстрації неможливо зламати хребет корупції



"Гасла нинішньої влади про боротьбу з корупцією є лише гучною піар-акцією та спробою відволікти увагу суспільства від жахливого погіршення соціально-економічних умов життя українців. Нескінченні телевізійні серіали про затримання чергового корупціонера, виклики на допит у прокуратуру – є всього лише димовою завісою, яка приховує запеклу боротьбу між сьогоднішніми та колишніми корупціонерами за можливість грабувати країну. Що примітно, у всіх корупційних схемах задіяні представники колишньої окупаційної системи – комуністи чи їхні нащадки. Тому очевидно, що без люстрації неможливо зламати хребет корупції", – про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час зустрічі з українцями Полтави 24 березня 2011 року.

Також лідер "Свободи" зазначив: "Кожна "нова" влада розпочинає з гучної антикорупційної кампанії, в результаті якої рівень корупції набирає нових обертів, а індекс корумпованості України долає чергові "вершини". Коли корупціонери борються з корупцією – результат передбачуваний та очевидний. Це те саме, що гасити вогонь бензином. У результаті лише зростає рівень поборів, корупційний "податок", яким окупаційна адміністрація, ніби даниною, обкладає кожного українця.

Корупція в Україні схожа на систему, що здатна до самовідновлення та збільшення можливостей опору спробам її подолати. Секрет успіху корупції та корупціонерів криється у системі відносин, закладених ще у брежнєвські часи. Саме тоді компартійна номенклатура апробувала корупційні схеми, які значно розширилися у постколоніальній Україні.

Примітно, що і в нинішньому уряді комуністи зберігають своє, мало не священне право сидіти на корупційних потоках. Для прикладу, митниця яка є чи не найбільшим корупційним джерелом в Україні, в уряді Азарова-Тігіпка-Табачніка віддана на відкуп комуністам. Звідси і ростуть шалені статки, що їх комуністичні бонзи вже навіть не намагаються приховати.

Кричущий приклад реалій так званої боротьби з корупцією – ситуація на Львівській митниці. Після того як депутати-свободівці розкрили контрабандну схему, запроваджену новим комуністичним керівництвом Державної митної служби, та ще й на гарячому затримали контрабандний вантаж на суму понад 10 мільйонів гривень, влада розпочала шалений тиск на свободівців.

Так виглядає, що влада, захищаючи свої корупційні канали, готова вдатися до найрадикальніших методів. Вчора надійшла інформація про те, що з Києва до Львова їде спеціальний підрозділ однієї з силових структур, аби затримати першого заступника голови Львівської обласної ради, свободівця Петра Колодія. Власне, це і є яскравою ілюстрацією того, що за нинішнього режиму реальної боротьби з корупцією чекати годі. Влада нещадно каратиме тих, хто перешкоджатиме їй грабувати країну. Відтак, будь-які позитивні зміни у боротьбі з корупцією без докорінного очищення влади – люстрації – просто не можливі. І нікчемні антикорупційні закони Януковича є тому красномовним підтвердженням. Поки так звані борці з корупцією стрясають повітря – статки їхніх родин і далі ростуть, як гриби після дощу".

Прес-служба ВО "Свобода"
10

Коментарі

124.03.11, 23:00

Корупція безхребетна - вона слизька, гнучка і брудна.

    224.03.11, 23:02Відповідь на 1 від _R

    Корупція безхребетна - вона слизька, гнучка і брудна.так

      анонім

      325.03.11, 07:54

      Якщо Тягибок сподівається прийняти закон про люстрацію післа наступних виборів -- то це велика ілюзія. Люстрація можлива лише як елемент національної революції, яка має не тільки усунути совків різних мастей від влади, а закласти націочентричні основи державності.

        425.03.11, 09:38Відповідь на 3 від анонім

        Точно! І сама тільки люстрація дає тільки тимчасовий ефект. Необхідно змінити структуру управління(влади) - саме це є умовою необхідною, люстрація є умовою достатньою.
        Бо за старої структури влади люди, що заступлять тих хто був "люстрований", незабаром теж почнуть перетворюватись у здирниківкорупціонерівхабарників. Бо --- так спланована совкова система.

          526.03.11, 16:02Відповідь на 3 від анонім

          Якщо Тягибок сподівається прийняти закон про люстрацію післа наступних виборів -- то це велика ілюзія. Люстрація можлива лише як елемент національної революції, яка має не тільки усунути совків різних мастей від влади, а закласти націочентричні основи державності.Логічно!