Жахлива автоаварія

Нічого більш страшного, у динаміці, не бачив. Років 20 тому бачив 5-ку БМВ. Врізалася у товсте дерево таким чином, що двигун опинився у багажнику. У авто було 5 людей... А це - просто жах.

Причому якихось грубих порушень я не бачу - просто так сталося, і все... Є думки?

Особисто я не став би намагатися обігнати, якщо б на зустріч щось рухалось. Дочекався би, аби зустрічна смуга була вільною. Але це я, а тут водій джипа нічого не порушує нмд.

Взагалі це відео було показано у якійсь там тематичній передачі. Скільки людей було не сказали. Але їх доля, на жаль, зрозуміла. Тому що за свідченням очевидців від здоровезного джипа не залишилося уламків більших за мікрохвильову піч...

Будьте обережні!

Прикол до міжнародного дня космонавтики.

 Ступивши на Місяць, Нейл Армстронг вимовив дві фрази: - "Це маленький крок однієї людини і великий стрибок людства", і - "Удачі Вам, містер Кінскі"!. Хто такий містер Кінскі , удачі якому побажала перша людина на Місяці? Тільки через багато років Армстронг признався, що десятирічним хлопченям він чув, як лаються за огорожею сусіди: "Швидше сусідське хлопченя бігатиме по місяцю, чим я займуся з тобою сексом!"

roflrofl rofl

І ще, мій улюблений анекдот на космічну тему.

Квітень 61-го. Карпати. Сидить старий вуйко, палить люльку. До нього у захваті біжить маленька онука:

- Діду, діду! Москалі у космос полетіли!

Вуйко незворушно:

- Що, усі?

Гарного всім настрою!

На згадку Маргарет

  • 09.04.13, 01:10

Я дуже не люблю політиків, всіх гамузом. Але є 4 котрих поважаю, і доволі сильно. Це сер Вінстон Черчилль, герцог Мальборо. Це генерал Шарль де Голль. Це Рональд Рейган. І, безумовно, це Маргарет Тетчер, баронеса.

Років з 12 я був починаючим антикомуністом. У 14 був вже майже закінченим. Уважно слухав вечорами, потайки від батьків, Голос Америки та ВВС. У 79-му вперше почув про неї - перша жінка прем'єр-міністр! Цікаво... Потім були якісь суто британські справи - шахтарі, профспілки... Совдепівські ЗМІ поливали Маргарет брудом. Я у тонкощі тих суто британських справ не вникав, але реакція офіційної совдепії казала для мене все. Якщо сварять - правильна людина. А ще запало до пам'яті - її неповторний голос. Знаєте, перед початком перекладу завжди дають трохи послухати оригінал. Так от, від звуку її промов я розумів - це справді "залізна леді", що не могло не викликати поваги.  

А потім був кінець квітня 80-го. Захват Іранської амбасади у Лондоні. Вже не пам'ятаю, яким саме чином висвітлювалися ці події у совдепівськіх ЗМІ, а я слухав ввечері ВВС. Звичайно, мене, як 15 річного юнака захоплювали такі речі. Негідники захопили амбасаду і браві вояки SAS йдуть на штурм аби звільнити безневинних та покарати "поганих хлопців".

Операція "Німрод", за наказом прем'єр-міністра. Кому цікаво - подробиці тут.  Я був у захваті від бездоганно проведеної операції. А ще мене вразило, що прем'єр-міністр не погребувала по завершенні заїхати у казарми SAS і жахнути, хоч і з елітними, але солдатами, віскаря від повноти почуттів bravo Оце була вже, блін, нетипова поведінка, тут вже почало пахнути якоюсь величчю... Коротше, я був вражений. Наповал. І з тих пір дуже уважно дивився на Залізну Леді. Мушу сказати - вона мене жодного разу не розчарувала.

Наступний етап - криза навколо Фолклендських (Мальвінських) островів. Хто не пам'ятає - 2 квітня 1982 року аргентинський десант висадився на островах і після короткого бою змусив капітулювати невеликий гарнізон британських морських піхотинців, що знаходився там. Після цього в Південну Атлантику негайно було відправлено велике британське військово-морське з'єднання з метою повернення островів. Якщо цікаво - Гугл вам у допомогу, а я знов про Маргарет. Залізною рукою вона знов встановила справедливість. Бо сперечатися за острови можна скільки завгодно, але якщо інша сторона рахує, що може задіяти у суперечці військову силу вибачати такого не можна. Ніколи і ні за що. Якщо бажаєш зберегти повагу до своєї країни і самоповагу також. Коротше, після цього Маргарет Тетчер, Залізна Леді, майбутня баронеса, назавжди увійшла в мою пам'ять і навіть серце.

Це далеко не весь позитив, який від неї виходив. Я просто згадую ті епізоди, які найбільше вразили особисто мене. А так, на протязі всієї її політичної кар'єри якось відчувалося, що вона не робить помилок. І що мужності в неї вистачить на 10 чоловіків, а харизми на 110. Її війна з ІРА - окрема тема. Терористи, заключені у в'язниці Лонг-Кеш оголосили голодування на вимогу чогось там - не важливо. Ну і що? Вони терористи, вбивці. Хочуть померти - їх право. І чхати на всіх толерастів і ліберастів у всьому світі. Доречі, голодували вони по-справжньому, бо ірландці ж уперті. Перший помер на 56-й день - дуже добре запам'ятав. Таким чином експериментально довівши термін, який людина здатна протриматись на самій воді. Ну от, помер і помер. На Маргарет це не справило враження, принаймні публічного. Потім ІРА намагалася її вбити - промазали буквально трошечки. І знов - Маргарет як Маргарет, відкриває якусь там конференцію, на обличі - привітна посмішка... Залізна! У хорошому сенсі.

І на кінець останнє Оце відео:

Так, знаю, тут багато. Але тре дивитись десь після 30 хв. Це вона приїхала у гості до Горбі у 87-му. Совдеп ще був у напівсилі і 3-м провідним журналюгам доручили розвінчати, зірвати покрови, показати справжнє обличчя і тепе. Ага, щаз rofl

Хто кого розвінчав можна побачити після 30 хв. Якщо коротко - вона одна так тонко тролила цих чоловіків - це було щось. Я більшого кайфу від розмовного жанру не отримував ніколи у житті і навряд колись отримаю. Виставила цих совдепівських журналюг повними бовдурами lol Вони, розуміючи, що справа йде не туди ледве не в істерику зриваються, а Маргарет незворушна і ще це її протяжне сееееер у кінці - це щось!

На згадку про справжню людину яка викликала в мене відчуття величезної поваги до себе. Може трохи сумбурно, проте від душі.

Спи спокійно Маргарет. Ти зробила в рази більше, ніж від тебе очікували.

Царство небесне rose rose


Поціновувачам автоспорту

У минулий уїкенд, напередодні ГП Австралії, за кермо RB7 на жорстких демонстраційних шинах сів  Дэвид Култхард, колишній бойовий пілот McLaren та Red Bull.

Шотландець брав участь в заїзді з Міком Дуеном на Mercedes AMG SL63, і Кейсі Стоунером на V8 Supercar (гоночний автомобіль популярної у Австралії серії, а Дуен та Стоунер є автралійцямі пілотами Moto GP з першої десятки як мінімум). За правилами заїзду повільнішим машинам давалася фора.

У останній поворот машини увійшли у тому ж порядку, що і стартували, хоча розриви сильно скоротилися. Проте безпосередньо перед фінішем Култхарду вдалося випередити обох суперників і фінішувати першим.

Відео: Red Bull F1 проти V8 Supercar і Mercedes AMG SL63

На закуску

Гран При Малайзії: Точка найсерйознішого гальмування

прес-служба Brembo

 Напередодні Гран При Малайзії інженери компанії Brembo підготували відеоролик з описом точки найсильнішого гальмування автодрому в Сепанзі - ділянки у кінці стартової прямої.

Гонщикам доведеться скинути швидкість на 215 км/год, при потужності гальмування в 2366 кВт перевантаження досягнуть 5.59g, а зусилля на педалі гальма складатиме 150 кг



Створено електронний архів УПА.

  • 20.03.13, 11:39
Прочитав цю новину і одразу ломанувся шукати. Знайшов, чим з вами і ділюся, будь ласка: http://avr.org.ua/

На початку 18 століття Московію вважали азіатською державою

Історик Євгеній Наконечний у своїй книзі "Вкрадене ім'я" досліджував історію перейменування Московії на Росію.
"У 17 столітті усі в Європі знали, що Русь - це край над річками Саном, Бугом, Дністром і Дніпром. Зате дику азіатську державу називали Московією, або на німецькому Moskowitien. Після спроби перейменування в Росію і розділення її на "Велику, Білу і Малу" Русь самі московські царі і дворяни довго плуталися в назві. Назва "Московська держава" фігурує в договорі з Данією від 1701 року. У договорі з Реччю Посполитою від 8 червня 1703 звично вживаються терміни "Монарх Московський", "Війна Московська".
На початку 1703 року почала виходити перша московська газета "Відомості про військових і інших речах, гідного знання і пам'яті, що сталися в Московській державі і в інших навколишніх країнах" або як її скорочено називали "Відомості московські". Тільки у 1725 році видання перейменували в "Відомості Російські".
Історик говорить, що цар Петро носився з ідеєю перенесення столиці в Київ. Фаворит царя Олександр Меньшиков вислав до посла в Копенгагені таку директиву: "Во всех курантах печатают государство наше Московским, а не Российским, и того ради извольте у себя сие престеречь, чтоб печатали Российским, о чем и к прочим ко всем дворе писано".
"Просто Москву тоді ніхто не знав і вважав її азіатською країною. А до азіатів тоді було відношення негативне. А Русь знали давно. Ось чому, повернувшись з Європи, московський цар перейменував своє царство в Російське, а солдати уперше дізналися, що вони великороси. Допомогло Москві ще і те, що українська Русь(а Україну знали на заході тільки як Русь) була вже під Москвою. Великоросы - це єдиний у світі народ, який до початку 18 ст. не мав своєї назви, а називався московським людом", - говорить історик.
"Буковинський поет Юрій Федькович так писав про це: "Зведено бій під Полтавою(1709), Москалі здобули Русь, їх цар Петро присвоїв собі ім 'я побідженого народу, бере титул царя Русі, - цитує Євгеній Наконечний.

 Юрій СТРИГУН

Джерело

В принципі нам про то відомо, але посилання на чергове наукове дослідження з цього приводу не завадить

Найкрасивіше кошеня на думку BBC


Попри те, що у світі живе величезна кількість милих і забавних кошенят, на думку популярного телеканалу BBC WORLD, кошеня Дейзи заслуговує звання наймиліший і привабливіший.

Після того, як австралієць Бен Тород виклав у своєму блозі зворушливі фотографії свого домашнього вихованця, Дейзи стала справжньою Інтернет-сенсацією, навіть не усвідомлюючи цього, а продовжуючи пустувати і розважатися.

Попри те, що Дейзи настільки крихітна, що поміщається в долоні, але її точно не можна назвати звичайною особою, її допитливість з лишком компенсує маленькі розміри цієї пухнастої грудочки.

35-річний перекладач почав фотографувати свого 11-місячного смугастого котика у власному будинку, в якому він живе зі своєю 32-річною дружиною Мікі ще минулого року.

Дружина, спочатку, дуже сильно здивувалася численним позитивним відгукам з приводу фотографій їх домашньої тварини, як виявилося, у маленької кішечки з'явилася величезна кількість захоплених прихильників з усіх куточків нашої планети.

Стирено тут





















Сьогодні всесвітній день кішки!

Друзі, поздоровляю усіх котофілів та їх чотирилапих друзів з всесвітнім днем кішки!




Сьогодні свято в кошенят, сьогодні будуть танці....

Поціновувачам автоперегонів

Автоспорт небезпечний - про це в черговий раз нагадала серйозна аварія, затьмарив кінцівку суботньої гонки американського чемпіонату NASCAR Nationwide Series.В пригоду було залучено безліч машин та постраждало більше трьох десятків глядачів. Вони були поранені уламками від Chevrolet Camaro Кайла Ларсона, що злетіла в повітря в результаті зіткнення з іншими машинами незадовго до фінішу гонки в Дайтоні. Машина 20-річного дебютанта сезону врізалася в огорожу траси: енергія удару була настільки велика, що корпус Camaro фактично був розірваний надвоє, і частина фрагментів, у тому числі двигун і одне з коліс, пролетіли крізь пошкоджене огородження в глядацьку зону.


Як мінімум 15 людей були доставлені в найближчі шпиталі з травмами різного ступеня тяжкості, а іншим постраждалим допомога була надана на місці, - повідомляє сайт американського телеканалу ESPN. «Скрізь навколо нас летіли уламки, - розповів один з очевидців. - Було таке відчуття, що ти знаходишся в зоні військових дій ... » Однак, незважаючи на настільки важкі наслідки аварії, жоден з гонщиків, на щастя, не отримав серйозних травм. У загальній складності в пригоді брало участь 12 машин.Перемога в гонці з настільки драматичним фіналом дісталася Тоні Стюарту, однак церемонія нагородження в цій ситуації була скасована. Віце-президент NASCAR Стів О'Доннелл заявив, що керівництво серії вживе детальне розслідування інциденту, щоб з'ясувати, чи потрібне посилити заходи безпеки.Вже оголошено, що суботня аварія не спричинить скасування головної події уїк-енду - 500-мильної гонки Sprint Cup, вищого дивізіону NASCAR. Адміністрація американського автодрому форсованими темпами веде ремонтні роботи з відновлення огорожі.


Маша И Медведи - Земля

Навіть не знаю, що сказати у своє виправдання. Звичайно, це boyan, навіть boyan boyan boyan  А ще - я не є палким прихильником подібного стилю. Але! Ця пісня як всавила 100500 років тому так і не попускає lol. Може і вам сподобається.