Медична реформа.

Дехто з друзів вже давно мене питав, у чому сенс медичної реформи, яке чергове "покращення" нас чекає. Ось, натрапив на цю статтю - відображено відносно правдиво.  Звісно, Медведчук - ще той тип, але тут він все каже правильно. 

Стирено тут.

В Україні хочуть розділити медицину для бідних і для багатих.

У МОЗ України повним ходом йде програма оптимізації витрат, розрахована до 2020 року У представленій 4 лютого Мінздравом програмі реформування медицини в Україні - мінімум конкретики і безліч загальних фраз. Про це заявив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук. «Воно то, начебто, зрозуміло - основним завданням вітчизняної охорони здоров'я є аж ніяк не забезпечення рівня медичного обслуговування. Головна проблема - як скоротити витрати на охорону здоров'я, не викликавши при цьому серйозного соціального невдоволення в країні. У підсумку, як і в багатьох інших державних сферах, реформа орієнтована на поділ медичного обслуговування для бідних і для заможних верств населення. Для обслуговування перших буде залишена кастрована система безкоштовної медицини. Другі, як це і відбувається зараз, будуть отримувати медичні послуги в приватних клініках. Ряд лікарень планується закрити, 70% роботи з пацієнтами ставиться в обов'язок поліклінік та сімейних лікарів. Спірне враження від таких нововведень », - прокоментував Віктор Медведчук.По його словами, принцип« краще одна хороша лікарня, ніж чотири поганих »вже діє в лідируючій по впровадженню медреформи Дніпропетровській області. Так, в Кривому Розі з 47 лікувальних установ після реформи залишиться 8, в Нікополі кількість ліжко-місць вже скорочено на 50%, з 22-х пологових будинків у Дніпропетровській області залишилося тільки 10 і т.д. Рішенням МОЗ «Про ліквідацію санітарно-епідеміологічних установ» 60% (!) Від їх числа просто закривається. Втім, це не заважає чиновникам міністерства у своїй презентації говорити про необхідність профілактики захворювань, підкреслює Медведчук. Політик вважає, що економію можна і потрібно розглядати в контексті гострого дефіциту державних коштів. Оскільки економіка, доведена до свого нинішнього стану, просто не тягне досить велику соціальну сферу. «Однак при цьому потрібно враховувати, що послідовне здійснення таких «реформ» призведе не тільки до економії витрат, але також і до. .. «Оптимізації» чисельності населення. Сподіваюся, що не це є стратегічним завданням програм із серії вище описаних. У нашій країні потрібно реально оптимізувати медицину, а не населення », - підкреслив Віктор Медвдечук.

Цікаво було б почути коментарі з міст, на яких експерементували - Дніпропетровщина, у т. ч. Кривий Ріг. Цікаво також почути мешканців Солом'янського району та лівобережжя Києва. В них це все вже працює. У вигляді експеремента, який збираються розповсюдити на весь Київ. Що характерно, лікарі - як пересічні, так і головні, і, навіть голова лівобережної медицини, пан Карабаєв Даніель Таірович, - не зважаючи на свою вірну службу ПР, далеко не у захваті від реформи, про що ним був написаний відповідний звіт.

Ще додам, як це виглядає практично у Києві.  От, скажімо, район міста. У районі 4 поліклініки: центральна, дитяча і дві звичайні. Так от, дві звичайні отримають пониження у статусі - з поліклінік будуть перейменовані у центри первинної медико-санітарної допомоги. Практично це виглядає так - майже всі вузькц специ: кардіолог, гінеколог, уролог, невропатолог, тощо будуть частково скорочені, а частково переведені у центральну поліклініку (ЦРП). На місці залишаться терапевти і сімейні лікарі (яких, доречі, майже немає, бо це окрема спеціалізація)  Коротше, аби потрапити до кардіолога тре буде спершу зайти до сімейника або терапевта і взяти направлення. Звісно, відстоячи чергу. А потім чволати у ЦРП - стояти у черзі до кардіологоа. Яких раніше було мінімум 3 на район у кожній поліклініці, а тепер 1 і черга відповідна. Поки достоїш - можна і інфаркт отримати, а швидка... Ну, вона ж теж реформується і відповідно покращується.  + УЗІ - шмузі якщо у поліклініці було, лабораторія -  відтепер це все буде у ЦРП. Звичайно, витрати на медицину при цьому дещо скоротяться, чого і треба "покращувачам".

Все це може бути задіяно після відповідного рішення київради, якого поки що немає. Наскільки мені відомо - опозиція проти цього, але пан Попов просуває це все дуже вперто... Так що готуйтесь.

Пи. Си. Звичайним шрифтом - стаття, курсив - моє.

Пи. Пи. Си. Ось ще хороша стаття про медреформу. Кому цікаво - будь ласка.


Обережно! Ненормативна лексика! Виключно для чоловіків!

  • 14.02.13, 01:37

РнР тут лінк виклав  http://demotivation.me/ Зайшов, посміявся і натрапив на ЦЕ:

Смішно, прикольно і тепе. Але коменти під цим демотиватором rofl Я вам так скажу - він їх таки дістав не по дитячому. Наведу тільки один мовою оригіналу:

 Путин-на хуй - кобыле легче.

 Назвался Путиным — пошел нa хуй!

 Путин с возу — пошёл на хуй!

 И волки сыты, и Путин — на хуй!

 Хотел как Путин, а пошёл на хуй.

 Чья бы корова мычала, а Путин шёл бы на хуй.

 Чем бы Путин ни тешился, а шёл бы на хуй.

 Готовь сани летом, а Путина — на хуй.

 Путин — не воробей. Не вылeтит, а пойдёт на хуй.

 Если гора не идет к Мaгoмeтy, Путин идёт на хуй.

 Рыба ищет, где глубже, а Путин идёт на хуй.

 На безрыбье и Путин идёт на хуй.

 Сколько Путина не корми, а всё идёт на хуй.

 По одежке встречают, а Путина на хуй шлют.

 Из всех искусств для нас важнейшим является послать Путина на хуй.

 Работа — не Путин, на хуй не пошлешь.

 Двое дерутся, а Путин идёт на хуй.

 Путин везде грязь найдет и пойдёт на хуй.

 Береги честь смолоду, а Путина посылай на хуй.

 Кто с Путиным к нам придет, тот с ним на хуй и пойдет.

 Дорогу осилит идущий на хуй Путин.

 Не говори «гоп», пока Путина на хуй не послал.

 Не всё то Путин, что на хуй идёт.

 Солдат спит — а Путин на хуй идёт.

Перепрошую, але жінок попередив, аби не лізли, то тепер нехай не жаліються. А я дуже сміявся. Народна любов у всіх проявах. Хто бажає ще - вперед по лінку, там є і чимало і навіть більш пристойно lol

Поціновувачам Ф 1. У Хересі.

Вчора, 06.02.13., на автодромі у Хересі (Іспанія) відбулося перше серйозне знайомство Льюіса Хемілтона з його новим болідом Mersedes W 04. Що вийшло - дивіться самі.


Причина - раптове зникнення тиску у задніх гальмах...

Спрайт (блискавка)

  • 31.01.13, 15:56

Спрайт (по-українські це називається «примара») - рідкісний вид грозових розрядів. Це якась подібність блискавки, яка б'є в мезосфері і термосфері.

Спрайти важко помітні, але вони з'являються в сильну грозу на висоті приблизно від 50 до 130 кілометрів (висота утворення «звичайних» блискавок - не більше 16 кілометрів) і досягають в довжину до 60 км і до 100 км у діаметрі. Спрайт з'являються через десяті частки секунди після удару дуже сильною блискавки і тривають менше 100 мілісекунд. Найчастіше спрайт поширюються одночасно вгору і вниз, але при цьому поширення вниз помітно більше і швидше.Вперше це явище було зафіксоване в 1989 році випадково.


Жіноча логіка.

Всім добрим людям для гарного настрою (переважно чоловікам)







Голос країни. Діти.

Знаєте, з початку цей конкурс не дивився. Дорослих - так, але діти... Але випадково  побачив 2 випуски тому і прикипів. Так, діти у нас чудові, а голоси просто фантастичні! Одразу в мене з'явилася фаворитка - Соломія Лук'янець. Вона пройшла у суперфінал з 3-х претендентів, але... Дивіться самі. Оце моя улюблена Соломія, найвдаліший виступ нмд:

А ось переможець (не знайшов менший ролик, дивитись з 1:30)

 

Напевно, співвітчизники проголосували за дуже милу маленьку дівчинку, пусика... Але ж конкурс називався ГОЛОС країни, а не миле дівчисько, чи там пусик... Розчарований, ні, навіть розлючений неймовірно! angry  angry  angry

Друзі, а ви згодні, що Голосом мала стати Соломія?



58%, 7 голосів

25%, 3 голоси

17%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ну скільки ж і чого ж ще треба?

  • 12.12.12, 01:44

Не витримав. Давно не "копіпастю, але це просто..... Коротше, дивіться.

Азаров ліквідував науковий центр по розробці бойових роботів.

Уряд України вирішив ліквідувати науковий центр бойового застосування Сухопутних військ, діючий при Одеській військовій академії.Про це повідомляє Думская.net. Даний центр, як наголошується, спеціалізується на таких галузях, як бронетехніка, безпілотники та бойові роботи.Ліквідація, за інформацією видання, передбачена постановою уряду Про оптимізацію мережі державних наукових установ від 28 листопада. Відповідно до документа, у сухопутних військ України залишиться тільки один НДІ - при Львівській академії імені Сагайдачного.Реорганізація, як стверджується, проводиться заради економії бюджетних коштів.Видання скептично оцінює вибір уряду, відзначаючи, що одеський науковий центр має більший досвід роботи, ніж львівський, і що він "значно сильніше в науковому плані".Науковий центр бойового застосування сухопутних військ був створений в 1992 році рішенням уряду України. Чисельність центру, як повідомляється на сайті Одеської військової академії, становить 55 осіб. Колективом за час роботи було впроваджено 27 дослідницьких моделей, отримано 68 патентів, виконано більше 850 оперативних завдань. Діяльність центру, як зазначається, "високо оцінювалася керівництвом міністерства оборони".За інформацією Думській, співробітники центру, зокрема, запатентували декілька моделей модульних бойових роботів - апаратів з замінних деталей, що дозволяють виконувати різні завдання (вести стрільбу, шукати міни, проводити розвідку місцевості). У центрі також був розроблений варіант модульного робота з "вертикальним гвинтовим підйомником". Серед інших розробок наукового центру видання називає моделі електродвигунів на танках і технологію, "яка дозволяє отримувати якісне відеозображення з безпілотника в умовах активного радіоелектронного протидії з боку супротивника".

Звідси

Цим діянням (звісно, що не тільки цим, але це вже дуже яскраво) уряд явно продемонстрував, що є ворогом національних інтересів, та й взагалі, народу України. Нмд лише тільки одне це діяння вже є достатнім поводом для кримінального переслідування.

С. Слепаков для настрою у п'ятницю

  • 07.12.12, 13:19

"Сука - сосед" Хто не бачив - раджу.


Для поціновувачів Ф-1.

  • 05.12.12, 13:22

Класне відео яскравих моментів минулого сезону

Чекати нового сезону ще 12 тижнів unsmile  unsmile  unsmile


Про "піндосів".

  • 03.12.12, 14:52

Навіяно цією заміткою.

Хочу звернути Вашу увагу, а в першу чергу тих людей, котрі люблять при всякому випадку кричати про "піндосів", "піндостан", що американці "туууупыыеееее" і т. ін. Так от, на днях подивився у новинах сюжет. Про те, про що сам знаю давно. Людина - колишній офіцер і наш співвітчизник з Полтави прийшов до дому до літньої колишньої кубинки (щось таке 80 чи більше). Прийшов надати дрібну побутову послугу - встановити додаткову ручку по над ванною,  аби бабусі було зручно вставати. А ще до бабусі доглядальниця щодня приходить. Причому - як на мене - бабуся не виглядає такою вже й немічною. І от головне, заради чого це пишу. Все це - і побутова допомога, і доглядальниця - абсолютно безкоштовно. Але і це не головне. Головне ось що - гроші на ці програми частково дає держава, а частково то ДОБРОВІЛЬНІ ПОЖЕРТВИ ГРОМАДЯН. Там і ще багато чого для старих роблять - і вивозять їх компаніями на пікнік - щонеділі! І теде і тепе. Я вже не кажу про таке. Батьків кращій друг з дитинства 5 років тому емігрував до США. Людина все життя проробила на "Киевприборе". Досягла немалих посад, неодноразова бувала на "Байконурі" на запусках та випробуваннях. А  "Киевприбор", якщо хтось не в курсі, працював на ракетно-космічну програму СРСР. Тобто людина все життя працювала конкретно проти штатів. І що? Будь ласка - пенсія, всі ці безкоштовні послуги та навіть ніхто жодного питання не задав. Навіть коли здавав іспит на громадянство (мова там, базові принципи існування, закони в тепе). Я вже не кажу, що за 5 років цей батьків друг 3 (три) рази сюди приїжджав, запросто. А я - не на пенсії, працюю! - за цей самий термін у штати не вибрався, хоча маю бажання і візову і т. ін. можливість, але не маю достатньої суми, яку можу собі дозволити викинути просто на туризм.

І ще - чули про армію спасіння? Десятки тисяч молодих американців, за власні кошти, та знов таки пожертви їдуть бо зна куди - типу Центрально Африканської республіки - аби допомагати. Скажіть відверто - багато хто б з наших співгромадян погодився БЕЗКОШТОВНО займатись подібним? А багато хто своїх дідей відпустив би? А такі поїздки не такі вже й безневинні. У тому сенсі, що є реальний ризик задати шкоди здоров'ю і навіть життю. Отакот. А ви кажете "піндоси". Ці "піндоси" морально стоять набагато вище, ніж у середньому ми всі. Так що насправді це ми піндоси, а вони - люди.