Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Галина Гордасевич: 9-та річниця пам’яті

11 березня – день смерті видатної української письменниці Галини Гордасевич, 9-та річниця,
 а 31 березня буде ювілейна дата: 75 років від часу народження письменниці.
Прошу вшанувати всіх, хто як зможе і захоче.
Син письменниці Богдан Гордасевич

Твори письменниці можна прочитати з Інтернету за наступною адресою:
http://maysterni.com/user.php?id=609&t=0
http://www.ukrcenter.com/library/display.asp?avt=%C3%EE%F0%E4%E0%F1%E5%E2%E8%F7&an=%C3%E0%EB%E8%ED%E0


Заповіт

Коли помру, - колись таки помру, -
Хоч вірю, що це станеться нескоро, -
То дайте спокій сивому Дніпру,
Де кручі і високі осокори.
На Личаківський також не несіть:
Там надто пишно і, до того, тісно.
Ні-ні, не хочу! Навіть не просіть!
Сказала так - хай оуде нині й присно.
На цвинтарі малому схороніть,
Де хрестики і написи наївні.
Нікому йти туди не бороніть,
Нехай то будуть кози або півні.
Вони зчиняти бійки мастнйи,
І я малою трохи їх боялась.

Ага, ще напис напишіть такий:
«Жила. Любила. Плакала. Сміялась.»

Что это, скажите, пожалуйста, за ответ на тот вызов?

Виктор Янукович считает необходимым внести изменения в Конституцию Украины с целью усовершенствования системы функционирования власти в государстве

Об этом глава государства заявил вчера вечером в интервью телеканалу «Интер».

По его словам, «сегодня всем уже поднадоела – и в Украине, и в Европе, и в мире – эта нестабильность, которая есть в Украине».

«И никто сегодня не понимаетчто это за Конституция в Украине, которая что-то отрицает, если в парламенте есть большинство, готовое работать, и принимать законы. Что это, скажите, пожалуйста, за ответ на тот вызов, который стоит сейчас перед Украиной?» - цитирует Януковича УНИАН.

Президент также выразил уверенность, если кто-то в связи с необходимостью изменений «не может успокоиться, то мы всех успокаиваем – очень скоро».

«И мы будем создавать такие условия, чтобы люди имели возможность в этой стране спокойно жить. Безусловно, необходимо исправить недостатки в законодательстве», - подытожил Янукович.

http://www.focus.ua/politics/104691

Вопрос, который поставил в тупик - Что это, скажите, пожалуйста, за ответ на тот вызов, который стоит сейчас перед Украиной?

Высказываение, которое жестоко пахнет валерьянкой - если кто-то в связи с необходимостью изменений «не может успокоиться, то мы всех успокаиваем – очень скоро"

"Декларація поваги"

  • 10.03.10, 19:19
www.vsirivni.com.ua
«Декларація
поваги» — це можливість для кожного особисто підтримати рівні права та
можливості жінок і чоловіків, а також захист прав дитини в Україні.
Кожен підпис робить нас на крок ближче до забезпечення прав людини.

[ Читати далі ]

Увага!!! Акція

12 МАРТА 2010 г., пятница, с 12-00 до 14-00 у здания Харьковского
горсовета, площадь Конституции 7, Харьковская областная общественная
организация «Лига помощи животным» проводит пикет «Нет террору против
животных в Харькове!»

Цель пикета: остановить реализацию решения №2 городской комиссии по
чрезвычайным ситуациям (КЧС) путем публичного разъяснения при помощи
агитационно-пропагандистских материалов нецивилизованности и
негуманности данного решения.

Уважаемые граждане! Дорогие харьковчане!
Городской КЧС 26. 02. 2010 г. было принято решение №2, связанное с
проблемой большого количества бездомных животных в нашем городе. Меры,
предусмотренные вышеуказанным решением, предполагают массово уничтожать
бездомных животных и возложить за это моральную ответственность на
жителей города.

[ Читать дальше ]

Заява активіста ВГО Альянс «Майдан» Тараса Токаря

щодо захоплення фінансової документації державної установи працівниками прокуратури, УБЕЗу та «Беркуту» у Полтаві

4 березня 2010 року, близько 11.00 години, до приміщення Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі увірвалися працівники прокуратури Октябрського району м. Полтави, Управління по боротьбі з економічною злочинністю та спецпідрозділу «Беркут».

Нашвидкуруч зачитавши постанову про обшук, вони виставили за межі приміщень усіх працівників цієї держустанови, а це – два чоловіка та шість жінок.

На протязі обшуку, який тривав майже два робочі дні працівники правоохоронних структур вилучили близько 600 кредитних справ та системний блок головного бухгалтера Фонду. При цьому у кримінальній справі, яка була порушена ще 23 червня 2009 року по факту (нібито) нецільового використання бюджетних коштів зазначається спірними всього 8 (вісім) кредитних справ. Обвинувачення конкретним особам й досі не висунуто, що є порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу з боку працівників прокуратури. Спір по цій справі розглядається у Харківському апеляційному суді. Наступне засідання суду має відбутися 30 березня цього року.

Як пояснили працівники прокуратури, ці дії відбуваються в рамках порушеної кримінальної справи проти посадових осіб Фонду прокуратурою Октябрського району м. Полтави на підстави акту перевірки Контрольно-ревізійного управління у Полтавській області.

Слідство по цій кримінальній справі прокуратурою Полтавської області передавалося з однієї в іншу прокуратуру – з прокуратури Октябрського району до прокуратури Київського району м. Полтави. Протягом проведення слідства прокуратурою Київського району також не було висунуто жодних звинувачень конкретним посадовим особам Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Кримінальну справу було повернуто до прокуратури Октябрського району м. Полтави. І, як зазначили працівники прокуратури, які проводили обшук у Фонді, прокурор і слідчий Київського району м. Полтави звільнені з посад прокурором Полтавської області за невиконання доручення заступника прокурора області по вищезгаданій кримінальній справі.

Є зрозумілим той факт, що працівники обласного КРУ і прокуратури не можуть довести своєї правоти. І тому намагаються тиском зірвати судовий процес у Харкові.

Враховуючи вищевикладене, я приходжу до висновку, що прокурор Полтавської області Віктор Войцишен та ряд інших чиновників виконують замовлення сторонніх осіб, наближених до одного з колишніх кандидатів у Президенти України, який використовував обласний підрозділ ГоловКРУ та інших силових структур задля своєї перемоги на теренах Полтавщини, що підтверджують результати виборів у нашій області – перше місце.

Звертаюся до Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора України Олександра Медведька та народних депутатів України з проханням припинити незаконні дії силових структур по відношенню до одного з кращих фондів України.

Архів новин на цю тему:
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267695497.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267698962.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267707303.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267728135.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267774949.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267781028.html

Короткі новини з місця події публікуються тут: http://twitter.com/tarastokar

"Майдан".

Тарас Шевченко – пророк України

Громадська організація "Разом" закликає всіх свідомих українців вшанувати 9 березня 196-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка покладанням квітів до його пам’ятника, або просто коло портретів нашого національного Пророка. Вшануйте кожен, як велить того своя душевна потреба, а 10 березня запаліть ввечері свічу пам’яті на вшанування 149-ї річниці смерті Тараса Шевченка.
При всій значній кількості різноманітних друкованих матеріалів про видатного українця Тараса Григоровича Шевченка, його особистість і до цього часу полишається непізнаною в усій своїй повноті. Загадка феномену Шевченка залишається нерозгаданою! [ далі ]


88%, 29 голосів

12%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

9 березня - день народження Т.Шевченка


Сьогодні, 9 березня, прогресивна спільнота святкує День народження Тараса Шевченка.
Т.Г. Шевченко не тільки геніальний поет й маляр України, він глашатай українського народу.
Ідеї Тараса Шевченка ще й сьогодні живуть і зворушуют
ь серця багатьох людей.

Хочу поділитися із загалом приємною звісткою, що у Тернопільському видавництві «Навчальна книга – Богдан» саме цими днями вийшов друком «Кобзар»



Дизайнер палітурки Світлана Бялас

Новий «Кобзар» містить всі поетичні твори видатного поета й доповнені коментарі до творів.

З Днем народження кумира?

  • 09.03.10, 09:29

Так вже повелося, що націям потрібен провідник, виразник національної ідеї, втілення її культурних цінностей. Українці таким собі обрали Шевченка. Його "Кобзар" став не просто книгою, а символом непоборності українства, антологією боротьби за Незалежність. А з приходом цієї самої Незалежності саме з Тараса Григоровича так гарно писалась ікона: біографія з необхідними акцентами, місця поклоніння, тиждень вшанування, майже рік вивчення його творів у школах.  

Хоча ікона - це вже презумпція непогрішності, знак святості. А чи був Шевченко святим? Він був людиною. Про це не варто забувати.

Я глибоко поважаю геній Шевченка і визнаю його непересічну роль у творінні українського духовного стержня, але не приймаю ідолопоклонництва, схематизації його життєвого і творчого шляху, прочитання творів лише у "потрібному" контексті, піднесення над сонмом інших видатних українців.

А як Ви вважаєте? Потрібно ідеологізувати постать Кобзара?

     

 

ВЕСНА ! Весна ! весна ! ПОЗДРАВЛЯЮ !

  • 08.03.10, 16:54

Мыли шановни. Дорогие и прекрасные. Поздравляем ВАС с прекрасной порой. С ВЕСНОЙ ВАС. ЛЮБВИ. Счастья. Благополучия. ИСПОЛНЕНИЯ САМЫХ СОКРОВЕННЫХ ЖЕЛАНИЙ.

Пам’ятай

ПАМ’ЯТАЙ

Коли Україна за право життя З катами боролась, жила і вмирала, І ждала, хотіла лише співчуття, Європа мовчала. Коли Україна криваві жнива Зібравши для ката, сама умирала І з голоду навіть згубила слова, Європа мовчала. Коли Україна життя прокляла І ціла могилою стала, Як сльози котились і в демона зла, Європа мовчала.

Олександр Олесь, 22.08.1931 рік

Сумно, але  правда, і здається...мало що змінилося...нажаль