Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

У Львові відбулася презентація карти ОУН

  • 14.12.10, 20:38


10 грудня 2010 р. у приміщенні Львівської обласної ради відбуласяпрезентація настінної карти «Організація Українських Націоналістів».Видання присвячене 120-й річниці з дня народження Андрія Мельника(народився 12 грудня 1890-го року).Мапа про діяльність ОУН стала 18-м за порядком реалізованим проектомБлагодійного фонду «Україна-Русь». Президент фонду РостиславНовоженець, презентуючи карту, зауважив, що це видання ще раз розвінчуєбрехливий міф недругів України про те, що ОУН, мовляв, діяла виключнона західноукраїнських землях. Навпаки, зібрані матеріали доводятьвсеукраїнський характер організації, яка, зрештою, відзначилася ідалеко поза межами нашої держави.У чому ж полягає сенс такої мапи? За словами Р.Новоженця, насьогодні вже дослідники написали про діяльність ОУН стільки, що окремі книжки сягають обсягу до тисячі сторінок. Звісно, це ’рунтовні і вкрайпотрібні для українськоїісторії роботи. Проте, поруч із ними потрібні видання, які б стисломістили у собі основну інформацію та доносили її до найширшого загалу.Саме таким конспективним джерелом і має стати видана Благодійним фондом«Україна-Русь» мапа ОУН.Загалом мапа містить портрети та коротку інформацію про голівОрганізації УкраїнськихНаціоналістів, починаючи від Євгена Коновальця. Тут є згадки проголовних ідеологів, крайових провідників та головні конференції ОУН.Цікавою для читача має стати хронологія найвідоміших атентатів та ексівУВО та ОУН. Крім того, мапа містить і такі розділи, як створення ОУН,завдання і діяльність, розкол, діяльність в екзині тощо.У центрі видання на карті українських земель позначені штаб-квартириОУН,концтабори та в'язниці, де утримувалися найвидатніші діячі організації,місця їх народження та загибелі, маршрути похідних груп тощо. Єдине,про що справді жалкує Р.Новоженець, так це про те, що формат видання недозволяє умістити всю зібрану інформацію. Але це, зрештою, цілкомоб'єктивна обставина.

 

 

Джерело: Дух волі

Хто винний? Луценко! LOL

ПР объяснила, что в пьянке коммунистов под руководством «регионалов» виноват, конечно, Луценко



lol lol lol lol lol

У Києві згоріла податкова

У Києві догоряє другий поверх будинку міської податкової адміністрації на вулиці Шолуденка.

Про це Обкомові повідомив очевидець події.

У даний момент пожежа, що виникла в будинку, практично погашена. Вулиця забита пожежними автомобілями і "погорільцями" - співробітниками податкової.

На обличчях перехожих - широкі посмішки.

День вшанування ліквідаторів ліквідаторів.

  • 13.12.10, 21:28
Є багато людей в Україні, чиї імена всі добре знають. Здебільшо ці люди нічого доброго не зробили, навіть навпаки, багато злого. Але пики їхні постійно на телеекранах. От і знають їх. А тих, завдяки кому наша земля не стала радіоактивною пустелею, майже ніхто не знає. Я, на жаль, теж не пам'ятаю їх імена. І не хочу гуглити, щоб здаватись , ніби пам'ятаю.
Хочу просто подякувати цим людям. Висловити співчуття і подяку їхнім близьким, тим, які вже ніколи в цьому житті не зустрінуть свого чоловіка, батька, сина.

Спорту-так! Наркоті-ні! Здорова нація-проти деградації!

  • 13.12.10, 19:10
http://sna.in.ua/?p=6171 У Харкові щойно пройшов “Марш за заборону сумішей для паління”. У акції взяло участь близько 300 людей. Під час маршу колона проходила через точку продажу синтетичних наркотиків (т.зв. спайсів), яка була загороджена кордоном міліції. Соціал-націоналістів настільки обурив цей факт, що вони закидали “розсадник смерті” димовими шашками, фаєрами, факелами та невідомими тупими предметами. Навколишні люди із захопленням та схваленням спостерігали за цим яскравим дійством.

Голова організції “Патріот України” Андрій Білецький зазначив, що це була попереджувальна акція. В разі якщо влада не вживатиме необхідних заходів по закриттю точок з продажу “спайсів” та повній забороні сумішей для паління – патріоти вдадуться до більш радикальних дій.

На акцій було присутнє телебачення та представники інформаційних агенств.

Детальний фото звіт на сайті.

так держать, украинцы!:)

  • 13.12.10, 12:32

40 000 граждан Украины ежегодно умирают от злоупотребления алкоголем

20 литров чистого спирта в среднем употребляет один человек за год

40% детей Украины, в возрасте от 14 до 18 лет регулярно употребляют алкоголь

Каждый десятый украинец, который употребляет алкоголь, становится алкоголиком

“Солідарність проти корупції”: правозахисники чи провокатори?

Днями активістка полтавської профспілки “Солідарність проти корупції” Тетяна Нонка намагалася на сайті “Майдан” розмістити “новину” наступного змісту: “Набридло читати матеріали пр захисту найбільш корумпованої державної установи – Фонду підтримки…, яку очолює батько координатора “Майдану” Т.Токаря. Суд поставить всі крапки. Невинних не засудять.Не втручайтеь, не тисніть на слідство.” (це весь текст).

Не буду нагадувати читачам подробиці кримінальної справи проти службових осіб установи, яку, дійсно, очолює мій батько. Про це детально можна прочитати на сайті “Майдан” та ряді інших інтернет-видань. Справа, дійсно, дійде до суду. Зараз вона знаходиться на розгляді у Вищому адміністративному суді України і, можливо, піде до Європейського. Зараз не про це.

У процес намагаються втрутитися представники профспілки, які називають себе “правозахисниками”. Повернуся до висловів, які писала пані Нонка. По-перше, хто визначив рівень корумпованості Фонду? По-друге, “правозахисниця” стверджує, що “невинних не засудять”. Мене дивує і обурює те, що нашу установу переслідують вже понад півтора роки органи прокуратури, а цю ж саму прокуратуру вищезгадана профспілка по декілька разів на рік пікетує з вимогами відставки ВСІХ КЕРІВНИКІВ прокуратури. Не через корумпованість прокуратури? По-третє, пані Нонка розповідає про “корумпованість” фонду, хоча жодного аркушу кримінальної справи не тримала у руках.

І це ще не все. В Інтернеті з’явилися критичні коментарі, зроблені, нібито, від мого імені на адресу працівників прокуратури та інших владних органів. На моє тверде переконання, це робота рук представників тієї ж самої “Солідарності проти корупції”. Мені здається, що їхні керівники попалися знову на гачок правоохоронних органів. І ті тримають їх у руках. Адже, ще не забулася та порушена кримінальна справа проти лідера профспілки “Солідарність проти корупції” Валентина Волошина, якого працівники міліції звинувачували у торгівлі жінками за кордон.

Хто наймав цих “правозахисників”: прокуратура чи установа, яку очолює мій батько? Твердо можу сказати, що не установа. Тож, напрошується висновок на кого працює “Солідарність проти корупції” і ким вона є насправді.

З мого майданівського блогу.

Розрита могила

Світе тихий, краю милий,
Моя Україно,
За що тебе сплюндровано,
За що, мамо, гинеш?
Чи ти рано до схід сонця
Богу не молилась,
Чи ти діточок непевних
Звичаю не вчила?
«Молилася, турбувалась,
День і ніч не спала,
Малих діток доглядала,
Звичаю навчала.
Виростали мої квіти,
Мої добрі діти,
Панувала і я колись
На широкім світі,
Панувала… Ой Богдане!
Нерозумний сину!
Подивись тепер на матір,
На свою Вкраїну,
Що, колишучи, співала
Про свою недолю,
Що, співаючи, ридала,
Виглядала волю.
Ой Богдане, Богданочку,
Якби була знала,
У колисці б задушила,
Під серцем приспала.
Степи мої запродані
Жидові, німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
Нехай риє, розкопує,
Не своє шукає,
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки,
Матір катувати».


Начетверо розкопана,
Розрита могила.
Чого вони там шукали?
Що там схоронили
Старі батьки? Ех, якби-то,
Якби-то найшли те, що там схоронили,
Не плакали б діти, мати не журилась.