Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Як козаки Google підкорили

  • 07.03.13, 16:07
                                                                         

Найбільший світовий інтенет-пошуковик Google змінив сьогодні свій логотип на честь дня народження українського режисера-мультиплікатора Володимира Дахна. Володимир  Дахно (7 березня 1932, Запоріжжя — 29 липня 2006) — український художник-мультиплікатор, режисер, сценарист, лауреат Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка (1988), Народний артист України (1996). Відомий як автор всенародно улюблених мультфільмів, зокрема серіалу «Як козаки …».

1960 року Дахно дебютує як мультиплікатор із фільмом “Пригода перцю”, а перша серія циклу мультфільмів “Як козаки…”, де Володимир Дахно виступає в ролі режисера і сценариста, вийшла на екрани 1967 року.

Першим мультфільмом із серії став “Як козаки куліш варили”, який вийшов 1967 року. Головними героями стали три козаки: довгань, коротун і силач. Що цікаво, за сценарієм козаки мають імена Грай, Око і Тур, відповідно, але в самому серіалі їхні імена не звучать.

Наступним у серії став мультфільм “Як козаки у футбол грали”, в якому команда українських козаків виграє кубок на турнірі. Він вийшов у 1970 році, за декілька років до здобуття Кубка кубків київським “Динамо”, певним чином передбачивши цей успіх. За спогадами Дахна, відомий “динамівський” воротар Віктор Банніков розповів йому, що перед кожною грою “синьо-білі” всією командою дивилися на удачу “Як козаки у футбол грали”.

Із 1967-го по 1995 роки Володимир Дахно став режисером дев’яти мультфільмів про козаків: “Як козаки куліш варили”, “Як козаки у футбол грали”, “Як козаки наречених визволяли”, “Як козаки сіль купували”, “Як козаки олімпійцями стали”, “Як козаки мушкетерам допомагали”, “Як козаки на весіллі гуляли”, “Як козаки інопланетян зустрічали”, “Як козаки у хокей грали”.

Працював Володимир Дахно не тільки над козаками. Загалом він створив понад 20 мультфільмів, серед яких найвідоміший – екранізація “Енеїди” Івана Котляревського.

Останні півтора десятиліття життя майстра були затьмарені згасанням української анімації: економічна криза встала на шляху творчості. Незважаючи на фінансові проблеми, Володимир Дахно до кінця днів продовжує творити, передає свої знання молодим мультиплікаторам і мріє, що його ідеї втіляться в життя. Студія «Укранімафільм», в стінах якої Володимир Дахно створив своїх знаменитих героїв, відроджує творчість метра анімації і готує до випуску продовження мультсеріалу «Як козаки …». Планується, що улюблені герої Око, Тур і Грай постануть перед глядачами навесні 2014 року. Нові серії мультфільмів збережуть добрий і веселий стиль Дахно, відповідатимуть найвищим стандартам якості сучасної анімації. До складу другого сезону серіалу увійде мультфільм за сценарієм самого Дахно. Колеги, знайомі та сусіди знали його як дуже делікатну, привітну і життєрадісну людину з гарним почуттям гумору.

Джерело: Вікіпедія, ТВі


9 березня Тарасу Шевченку виповниться 199 років!



ДО ВСІХ  СВІДОМИХ УКРАЇНЦІВ
 
Пропонуємо проголосити 9 березня, - день народження генія українського народу Тараса Шевченка, - всеукраїнським святом. Проголошення власного свята буде не тільки проявом реального республіканського суверенітету, але найголовніше - свято стане днем єдності українців всього світу.

Для того, щоб уряд України прийняв постанову відносно встановлення такого свята, потрібно показати наявність підстав, а тому треба взятися за діло і активно провести наразі на громадських засадах святкування 176-ї  річниці з дня народження Тараса Шевченка по всій Україні. Центрами по проведенню свята повинні стати, безперечно, осередки Товариства української мови ім. Тараса Шевченка, що ніякою мірою не обмежує ініціативи різних інших громадських та державних організацій.

Сценарії свята мають складатися на місцях з урахуванням місцевих умов, але думається, що кульмінаційним моментом має стати загальний спів "Заповіту" на, всій території України о певній домовленій годині.

Пропонуємо такий план проведення свята:

Початок о 12-13 годині. Свято починається по первинних осередках з проведення власними силами різних заходів як то: засідань, вистав, концертів, фольклорних дійств тощо.
Частина друга: о 16-17 годині, після невеликої перерви для відпочинку, громади знову збираються по осередках і звідти організовано колонами вирушають до місця проведення загального мітингу. Колони мають нести з собою уквітчані рушниками портрети Тараса Шевченка та інших славних синів і дочок нашого народу, прапори, хоругви, співати по дорозі українські пісні та бути зодягненими у парадні національні строї.
Частина третя: о 17-19 годині проводиться загальний мітинг з приводу свята. Сходяться всі громади і розташовуються у певному порядку. Мітинги повинні проходити біля пам’ятників Тарасу Шевченкові. Там, де їх ще немає, треба встановити на центральній площі на підвищенні портрет Шевченка і проводити свято тут.
Головна частина: рівно о 19 годині всі запалюють свічки і разом співають "Заповіт". І так скрізь по нашій землі! В цю мить вся Україна засяє вогнями мільйонів свічок і відгукнеться дружнім співом, що сповістить про об’єднання в єдину могутню волю братньої любові всього українського народу!
Слава Україні!  Героям Слава!

Подальший спів хай іде за місцевим сценарієм, та вважаємо, що слід би заздалегідь поширити тексти і розучити добре спів таких пісень:
    
"Ще не вмерла Україна"
"Реве та стогне Дніпр широкий"
"Думи мої, думи мої"
"Повіяв вітер степовий"
"Ой, у лузі червона калина похилилася"

Заключна частина: о 20 годині починаються масові народні гуляння.
Єдине, про що хочеться нагадати: свято потрібно провести дуже і дуже організовано, без порушень правопорядку. Будь-які ексцеси завдадуть шкоди тільки нам, українцям. Свято 9-го березня має стати першим всеукраїнським святом, але не останнім.
Друзі, шануймося, бо ми того варті!

Оскільки 10-го березня перестало битись серце нашого Великого Кобзаря то пропонуємо в цей день зробити ще одне покладання квітів і провести, де це можливо, панахиди біля пам’ятників Тарасу Шевченкові за упокій його душі, а також поставити там свічки.
Ініціативні групи міст Донецька та Тернополя.

(Це написано в 1990 році і було розіслано, але і зараз актуально, як на мою думку  - Богдан Гордасевич)


"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І буде Правда на землі"

Тарас Шевченко


100%, 29 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Тепер від імені Тимошенко напишуть чистосердечне признання

  • 07.03.13, 10:49


 

Користуючись випадком, іще раз озвучую свою думку щодо «компромісу Януковича» та «вирішення проблеми Тимошенко», як їх бачить Янукович. А все дуже просто.

Спочатку знищується і закривається захист Тимошенко. Весь. Спочатку Власенко, як найбільш небезпечний, потім Кожемякін і Плахотнюк - саме в такому порядку. Після цього усуваються всі комунікатори з Тимошенко. Когось усунуть, когось (ту ж саму Женю часто просто втупу не пускали) просто не будуть пускати. 

В умовах повної медіа-блокади призначаються державні захисники Тимошенко, які гарантуються новим КПК. Однак всі ми знаємо, що ці «державні захисники» будуть міцно висіти на гачку у новоутворених структур контролю адвокатської діяльності. І ці захисники «під тиском неспростовних доказів» згідно нового КПК йдуть на угоду зі слідством, і в обмін на покращене утримання, скажімо, «умовляють» (насправді просто на колінці пишуть у підсобці і підмахують факсиміле) Тимошенко написати щиросердне зізнання в убивстві Щербаня, Момота, Брагіна та іще 20 донецьких бізнесменів часів «ревучих 90-х». 

Це, на думку автора цього плану, змусить європейців відвернутись від Тимошенко (адже сама зізналась, які питання), і зніме це питання з переліку вимог ЕС. І одночасно дає Януку формальну приключку її не випускати, і тримати десь в ув'язненні як Залізну Маску. Такий стан Тимошенко дає, за планом, необмежений простір для кулуарних домовленостей - адже маючи ножа, приставленого до горла заручниці, можна багато чого виторгувати.

Сподіваюсь, що я помиляюсь, і все не так. Або все так, але хтось має план його перебити. Наприклад, опозиція...

 

 

 

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО

Під будинком на Власенка чекає автозак.

  • 06.03.13, 20:48
Раніше народний депутат заявляв про те, що його можуть заарештувати після того, як позбавлять депутатських повноважень


Біля будинку на бульварі Лесі Українки, де проживає екс-нардеп від "Батьківщини", стоїть автозак. Спецтранспорт міліції помітили на вулиці очевидці, повідомляє агентство"Відеоновини".

Нагадаємо, раніше Сергій Власенко заявляв, що його можуть заарештувати напередодні дня народження (7 березня, – ред.), якщо ВАСУ задовольнить позов спікера ВР Володимира Рибака про позбавлення депутатських повноважень Власенка з причини сумісництва (роботи адвокатом).

Сьогодні, 6 березня, Вищий адмінсуд України задовольнив позов спікера ВР Володимира Рибака, позбавивши Сергія Власенка депутатських повноважень.

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що не знає, чи буде тепер Власенко захищати інтереси Юлії Тимошенко в суді, чи буде переховуватися. За словами Яценюка, він обговорить із Власенком подальші дії сьогодні ввечері, після чого відбудеться засідання опозиції.

екс-прокурор Криму призначений головою Львівської ОДА :(

  • 06.03.13, 20:34

За даними журналістів, президент звільнив з посади голови Львівської ОДА Михайла Костюка і призначив на його місце Віктора Шемчука.

Виктор Шемчук
Віктор Шемчук 


За даними видання, найближчим часом на сайті президента України з'явиться відповідний указ.

За попередньою інформацією, колективу Львівської ОДА буде представлено новий голова - ним стане екс-прокурор АР Крим Віктор Шемчук.

Шемчук народився 4 листопада 1970 в Тернополі. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. З 1993 по 1998 рік працював на різних посадах у прокуратурі Тернополя.
З 2005 року обіймав посаду заступника генерального прокурора України (Святослава Піскуна, а потім Олександра Медведька) - прокурора АР Крим.

Народний депутат України 6-го скликання з листопада 2007 від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", № 33 у списку. З червня 2010 року - член депутатської групи Давида Жванії "Право вибору".

За матеріалами: zik.ua

ВАСУ лишил Власенко депутатского мандата

  • 06.03.13, 17:19
Высший административный суд удовлетворил представление спикера ВР Владимира Рыбка о лишении депутатского мандата Сергея Власенко за совмещение депутатской и адвокатской деятельности.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Суд постановил, что Власенко нарушил закон Украины, и,несмотря на доказательства стороны защиты, совмещал адвокатскую и депутатскую деятельность.

У Львові збільшать виплати ветеранам УПА в два рази

  • 06.03.13, 15:19


UPA-Zaslugy1.png

З другого півріччя цього року Львів пропонує збільшити суму доплати до пенсії, яку щомісяця отримують ветерани УПА, з 500 грн. до 1 тис грн.

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішньому віче з нагоди вшанування пам’ятні генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича.

«Ми у Львові гордимось нашими вояками УПА. Не визнають їх у Верховній Раді. Віримо, що сьогоднішня велика кількість депутатів з Галичини для цього зробить все можливе. Що ми сьогодні можемо зробити для наших вояків УПА? Їх з кожним роком стає все менше. Нам треба чути їхні слова, які вони передають нашим дітям. Цей прямий зв’язок важливий», – сказав він.

«Ми спромоглись у Львові свого часу прийняти рішення і щомісяця ми робимо доплату до пенсій воякам УПА по 500 грн. Чи це є достатньо? Думаю, що ні. Я сьогодні маю ініціативу, щоб з другого півріччя цього року ми збільшили цю виплату для вояків УПА до суми 1 тис грн. Вони цього заслуговують. Це важко, але ми такі кошти знайдемо. Я сьогодні виступаю з ініціативою звернутись до голів міських, обласних рад тих територій, де є славна пам’ять УПА, щоб вони підтримали нашу ініціативу. Ми не маємо часу чекати. Ми тут, на місці, ми - українська влада, і повинні зробити все, що в наших силах, щоб нам не було соромно. На нас сьогодні дивиться вся Україна. Ми повинні показувати приклад», – додав Садовий.

на всю Россию-Янукович сидел за попытку изнасилования

  • 06.03.13, 15:10

Об этом в день визита Януковича в Москву рассказал автор «Легенд Невского проспекта» Михаил Веллер в эфире самого популярного радио РФ.

Приводим фрагмент интервью писателя радио Эхо Москвы:

Михаил Веллер

Михаил Веллер

«Глядя на честное лицо Януковича, совершенно понимаешь этого человека, понимаешь его жизнь, будучи знакомым с какими-то фактами из его биографии. Ни в одной нормальной стране президент, который сдирал шапки с пенсионеров и сидел за попытку изнасилования, не имеет ни одного шанса пройти не то, что в президенты, а во что бы то угодно, какие-нибудь губернские секретари по подсчету дохлых мух».

Помер Уго Чавес :(

Таке трапляється з президентами і не тільки

http://inpress.ua/ru/politics/7088-ugo-chaves-skonchalsya-posle-dlitelnoy-bolezni

і не потрібно ніякого насильства.

Документы для Страшного Суда. 60 лет без сталина....и суда

  • 05.03.13, 22:03
Документы для Страшного Суда
Страшный Суд для русских - массовые расстрелы инвалидов Второй мировой войны.
Свои стреляли своих - стандарт для русской нации генетических уродов.