хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

9 березня Тарасу Шевченку виповниться 199 років!



ДО ВСІХ  СВІДОМИХ УКРАЇНЦІВ
 
Пропонуємо проголосити 9 березня, - день народження генія українського народу Тараса Шевченка, - всеукраїнським святом. Проголошення власного свята буде не тільки проявом реального республіканського суверенітету, але найголовніше - свято стане днем єдності українців всього світу.

Для того, щоб уряд України прийняв постанову відносно встановлення такого свята, потрібно показати наявність підстав, а тому треба взятися за діло і активно провести наразі на громадських засадах святкування 176-ї  річниці з дня народження Тараса Шевченка по всій Україні. Центрами по проведенню свята повинні стати, безперечно, осередки Товариства української мови ім. Тараса Шевченка, що ніякою мірою не обмежує ініціативи різних інших громадських та державних організацій.

Сценарії свята мають складатися на місцях з урахуванням місцевих умов, але думається, що кульмінаційним моментом має стати загальний спів "Заповіту" на, всій території України о певній домовленій годині.

Пропонуємо такий план проведення свята:

Початок о 12-13 годині. Свято починається по первинних осередках з проведення власними силами різних заходів як то: засідань, вистав, концертів, фольклорних дійств тощо.
Частина друга: о 16-17 годині, після невеликої перерви для відпочинку, громади знову збираються по осередках і звідти організовано колонами вирушають до місця проведення загального мітингу. Колони мають нести з собою уквітчані рушниками портрети Тараса Шевченка та інших славних синів і дочок нашого народу, прапори, хоругви, співати по дорозі українські пісні та бути зодягненими у парадні національні строї.
Частина третя: о 17-19 годині проводиться загальний мітинг з приводу свята. Сходяться всі громади і розташовуються у певному порядку. Мітинги повинні проходити біля пам’ятників Тарасу Шевченкові. Там, де їх ще немає, треба встановити на центральній площі на підвищенні портрет Шевченка і проводити свято тут.
Головна частина: рівно о 19 годині всі запалюють свічки і разом співають "Заповіт". І так скрізь по нашій землі! В цю мить вся Україна засяє вогнями мільйонів свічок і відгукнеться дружнім співом, що сповістить про об’єднання в єдину могутню волю братньої любові всього українського народу!
Слава Україні!  Героям Слава!

Подальший спів хай іде за місцевим сценарієм, та вважаємо, що слід би заздалегідь поширити тексти і розучити добре спів таких пісень:
    
"Ще не вмерла Україна"
"Реве та стогне Дніпр широкий"
"Думи мої, думи мої"
"Повіяв вітер степовий"
"Ой, у лузі червона калина похилилася"

Заключна частина: о 20 годині починаються масові народні гуляння.
Єдине, про що хочеться нагадати: свято потрібно провести дуже і дуже організовано, без порушень правопорядку. Будь-які ексцеси завдадуть шкоди тільки нам, українцям. Свято 9-го березня має стати першим всеукраїнським святом, але не останнім.
Друзі, шануймося, бо ми того варті!

Оскільки 10-го березня перестало битись серце нашого Великого Кобзаря то пропонуємо в цей день зробити ще одне покладання квітів і провести, де це можливо, панахиди біля пам’ятників Тарасу Шевченкові за упокій його душі, а також поставити там свічки.
Ініціативні групи міст Донецька та Тернополя.

(Це написано в 1990 році і було розіслано, але і зараз актуально, як на мою думку  - Богдан Гордасевич)


"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І буде Правда на землі"

Тарас Шевченко


100%, 29 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
26

Коментарі

17.03.13, 12:51

кожен день чомусь пригадую інші слова: "неначе люди подуріли..."

    27.03.13, 12:54

    Може ця iнформацiя вас зацiкавить?
    Украiнський Центр Культурних Дослiджень проводить конкурс чтицiв iменi Тараса Шевченка з 13 по 17 травня 2013 р., подробицi тут:
    http://culturalstudies.in.ua/ogolohenie-8.php#og8

      37.03.13, 13:18Відповідь на 2 від vesna_

      Дякую. Комусь буде в користь обов'язково!

        47.03.13, 13:23Відповідь на 1 від Sunny Side

        кожен день чомусь пригадую інші слова: "неначе люди подуріли..."Погоджуюсь. Я масу часу витрачаю просто не те, щоб роз'яснювати елементарні речі. Це і дурнуваті свята, і ностальгія по СРСР, і комуністичні побрехеньки тощо.
        Найгірше ті "подурілі" при владі, де не розбереш, чи то вони справді ідіоти, чи тільки до людей таку личину придурків вдягають, бо інших людей за дурних вважають?

          57.03.13, 13:26

            67.03.13, 13:30Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Людей псують гроші.
            Отже будемо надіятись, що криза піде на користь.

              77.03.13, 13:37Відповідь на 6 від Sunny Side

              Ото ж і воно: "Біда вимучить - біда й виучить"

                87.03.13, 14:08

                  97.03.13, 14:33

                  На другий рік юбілей

                    107.03.13, 17:19

                    ДЛя українців Маріуполя - це найголовніше свято.
                    МИ завжди виходимо до памятника

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна