Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Французькі депутати: не пущать Ахметова і Новінського в ЭС

  • 05.03.13, 20:38
Ахметов и Новинский
Двадцять французьких депутатів підписали петицію, в якій міститься вимога звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та застосування санкцій до людей з оточення президента Віктора Януковича.

Автори і підписанти петиції закликають керівництво Євросоюзу ще раз "звернути увагу на порушення основоположних прав колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка залишається жертвою незаконного ув'язнення"

Крім того, в петиції написаної через кілька днів після саміту Україна - ЄС міститься вимога не підписувати договір про асоціацію між Україною і Євросоюзом поки не буде вирішено питання про звільнення Юлії Тимошенко.

Ще одним пунктом петиції є вимога заборонити "українським громадянам Рінату Ахметову і Вадиму Новицькому, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади причетних до справи Тимошенко" в'їзд у країни Євросоюзу і розширити цю заборону на всю шенгенську зону.

Крім того, підписанти закликають європейську владу використовувати їх банківську систему щодо даної категорії громадян "згідно з духом "Закону Магнітського", прийнятого Конгессом США в грудні минулого року.

В посольстві Франції в Україні ZN.UA не змогли прокоментувати цей документ посилаючись на те, що дипломатична місія має право коментувати лише позицію міністерва закордонних справ країни і не може коментувати або давати роз'яснення дій депутатів французького парламенту. 

Повний текст петиції (переклад з французької):

Петиція до: Європейського Союзу

Від: Депутатів Французької Республіки

Щодо: Звільнення Юлії Тимошенко

"Я подумала, що настали останні хвилини мого життя. У стані нестерпного болю та страху, я почала плакати та кликати на допомогу, але жодної допомоги не надійшло"

Юлія Тимошенко, 24 квітня 2012 року

Мі, підписанти цієї петиції,

Хочемо привернути увагу Європейського Союзу до порушень основоположних прав колишнього Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка лишається жертвою незаконного ув'язнення, що стало наслідком вибіркового застосування судочинства та використання судової процедури в політичних цілях з боку української влади.

Рішуче засуджуємо все більш нелюдські умови її утримання, які включають протизаконне поводження, що набуває нестерпного характеру з психологічної та фізичної точки зору для Юлії Тимошенко з моменту її ув'язнення 11 жовтня 2011 року, та висловлюємо у цьому зв'язку наше серйозне занепокоєння з приводу драматичного погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко, яка позбавлена українською владою доступу до необхідного лікування.

Підтримуємо заяву проти України, з якою Юлія Тимошенко звернулась 10 серпня 2011 року до Європейського Суду з Прав Людини (ЄСПЛ) на підставі порушення українською владою статей 3 (заборона катувань), 5 (право на свободу та безпеку), 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя) та 18 (обмеження у застосуванні обмежень на права) Європейської Конвенції з прав людини та вітаємо рішення ЄСПЛ від 14 грудня 2011 року про надання цій справі пріоритетного статусу, а також рішення від 15 березня 2012, прав. 39, яке містить вимогу до української влади забезпечити для Юлії Тимошенко доступ до адекватного медичного обслуговування.

Шкодуємо, що численні політичні зусилля, докладені з боку Європейського Союзу, зокрема, в рамках виконання резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні (2012/2889 (RSP)) та спостережної місії Європейського парламенту в Україні з метою досягнення конкретних зрушень з боку українського уряду в сфері судової реформи та вирішення питання політично мотивованих судових переслідувань, зокрема, у випадку Юлії Тимошенко, досі не принесли очікуваних вагомих результатів, і наголошуємо в зв'язку з цим, що укладення угоди про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом і Україною вимагає від останньої приєднання до спільних демократичних цінностей, таких як забезпечення верховенства права, дотримання прав людини, незалежності судової влади та свободи засобів масової інформації. Внаслідок чого просимо Європейський Союз відреагувати на серйозність ситуації з Юлією Тимошенко, яка демонструє неприпустимий випадок порушення основоположних прав в Європі, невідкладно вживши проти відповідних українських органів влади та осіб, які несуть в Україні відповідальність за незаконне утримання в неволі Юлії Тимошенко, наступні санкції:

і. Призупинити переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Європейським Союзом і Україною до моменту, поки остання не вирішить проблему вибіркового правосуддя , зокрема, у випадку Юлії Тимошенко.

іі. Застосувати до українських громадян, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади, що причетні до справи Юлії Тимошенко, зокрема, Ріната Ахметова та Вадима Новінського, заборону на в'їзд на європейську територію, а також використання її банківської системи, відповідно до духу "Закону Магнітського", ухваленого Конгресом США в грудні 2012 року, та доданого до нього "списком".

ііі. Виступити з вимогою про виконання рішення ЄСПЛ від 15 березня 2012 року, прав. 39, аби дозволити негайний доступ Юлії Тимошенко до необхідного лікування.

П'ятниця 1 березня, 10.00 - Підписанти петиції щодо звільнення Юлії Тимошенко

Зустрічайте National Geographic українською

  • 05.03.13, 18:18
                                                                              

25 березня у продаж надійде перший (квітневий) номер україномовного часопису “National Geographic Україна”. Як повідомляється на офіційній сторінці видання у Facebook: “редакційну передплату можна буде оформити з 25 березня (для цього треба буде купити перший номер), а електронні версії журналу (айпад тощо) – поки що в далекій перспективі.

Сайт у видання буде, але це справа неблизького майбутнього. На створення сайту потрібна окрема ліцензія NGS, окрема команда – тобто значні додаткові інвестиції (які будуть виправдані тільки за умови істотного зростання ринку інтернет-реклами в Україні). Поки що видавництво планує розвивати паперову версію журналу”. Журнал можна буде придбати “у кіосках, на розкладках преси, у супермаркетах (тобто там, де продають глянцеві журнали)”. Оформити передплату на “NatGeo Україна” через відділення “Укрпошти” читачі зможуть, починаючи із другого півріччя (липня місяця) 2013 року. Вартість одного примірника часопису в роздрібній мережі — 25 гривень.


Один коментар...

  • 05.03.13, 09:46
Пропоную коментар одного киянина, захожого в ВР... Коментар з іншого форуму, що розглядає події в УКраїні...

Господа, ну что вы, право слово... Янукович и Путин представляют интересы капитала на несколько десятков (если не сотен) миллиардов долларов. Каждый серьезный проект, будь то атомная энергетика, газовый транзит или раздел портового хозяйства требуют согласования на высшем уровне на определенном этапе. Вся эта политическая шелуха, ТэСы и прочий словесный хлам - только фоновый шум для ящика, не более того. Помимо уже имеющихся интересов, готовится, как я понимаю, грандиозная взаимная лесопилка, которую наши обозвали "оздоровление экономики" и под которую планируется привлекать (и половинить) десятки ярдов инвестиций. Уверяю - немалая доля этих ярдов скорее всего придется на российский капитал. Тут есть, что обсудить.

А стнарод в это время успешно поделен на атеистов/православных, националистов/манкуртов и прочие сорта примерно одной консистенции, что является отличным подспорьем для того, чтобы серьезные люди делали небольшой гешефт. Дай бог здоровья тем прекрасным и многочисленным членам общества, которые так охотно покупаются на делающие их безвольными потребителями пропаганды провокации 

Васали імперії.

  • 05.03.13, 08:50
Луганськ і Донецьк відзначили 400-річчя Дому Романових 
    У Луганську та Донецьку пройшли урочистості, присвячені 400-річчю Дому Романових.

У Луганську заходи організувала група «Русское Православное собрание», до якої входять ряд громадських організацій - Рух Володимира Мономаха «Русь», Народний Собор, літературно-історичний клуб «Русич», Союз Російського Народу, Луганський округ донських козаків та інші.

Після Божественної літургії в храмі Гурія Самона і Авіва, з благословення архієпископа Луганського і Алчевського Митрофана була проведена Хресна хода на честь Святих Царствених Страстотерпців, в якій брали участь близько 1500 людей.

Хресна хода зєднала сучасний центр міста і старий центр ще імперського Луганська, тим самим ознаменувавши духовний звязок поколінь луганчан. Закінчилася хода подячним молебнем у Свято-Казанського храму.

Потім в обласному Палаці культури відбувся святковий концерт, присвячений ювілею Дому Романових.

У Донецьку теж пройшла Хресна хода і літургія у Свято-Благовіщенському храмі.

Останній російський імператор з роду Романових Микола II разом з дружиною і дітьми прославлений у лику святих Російською православною церквою як страстотерпець. Раніше він був прославлений Руською зарубіжною церквою як мученик.

Микола II і члени його сім'ї були розстріляні більшовиками в 1918 році.

Луганськ

Донецьк

У КУН зріє сценарій насильницького повалення Януковича

  • 04.03.13, 23:37

У КУН зріє сценарій насильницького повалення Януковича

Насильно усунути від влади обраних Президента і народних депутатів, відібрати власність у олігархів, провести люстрацію, розстріляти "кілька покидків", а потім провести демократичні вибори. Такий сценарій передбачуваної революції намалював в інтерв'ю "Газеті по-українськи" громадський активіст, член Конгресу українських націоналістів (КУН) Микола Коханівський, передає Главком.

На думку активіста, якщо не відбудеться революції, то в України немає майбутнього. "Близько 30 моїх знайомих публічно заявляють, що готові вбивати за Україну покидьків і вмирати самі. Я готовий до тортур, репресій. Якщо вийде або-або, то хто нас помилує? Ніхто. Відповідно, і ми не повинні нікого милувати", – заявив Кохановський .

За його словами, він так бачить хід революції: "Якщо вийде 100 тисяч людей на вулиці, то не треба вигадувати нічого. Із них точно тисяч п'ять – полізуть. Коли немає зброї, а є маси, треба захоплювати там, де широко. Спочатку – Верховну Раду. Складніше з Кабміном і Адміністрацією президента, там вузький провулок, можуть заблокувати. Після утворюється революційний Провід – керівна ланка. Це 20-30 осіб, які приймають рішення і управляють революційним народом. Організовується Національна гвардія – з тих, хто штурмував. Закликають туди поступати, бо революція потребує захисту. Потім створюється Революційний трибунал".

Кохановський проводить аналогію з подіями в Румунії. У 1989 році в цій європейській країні відбулося народне повстання, в результаті якого був повалений комуністичний режим Ніколає Чаушеску. Тиран був схоплений повстанцями, засуджений спеціальним військовим трибуналом і засуджений до страти, причому, не дивлячись на те, що обвинуваченим було надано 10 днів для подачі апеляції, в той же день він був розстріляний разом з дружиною Оленою.

"Як було в Румунії? Місяць ловили тих, хто працював в Службі безпеки, ставили до стінки. Думаю, ми такого не (будемо) робити, але декількох покидьків та злочинців повинні покарати. Або люструвати, щоб назавжди не мали права балотуватися і бути обраними. Поки революційна ситуація, не повинно бути адвокатів, міжнародного співтовариства. Який Європейський чи Печерський суд засудить Ахметова? А Революційний трибунал не запитає. Діяти буде один закон – громадської правди і помсти", – зазначив Кохановський.
Член КУН також вважає, що після революції необхідно провести демократичні вибори, обрати президента.

"Революція нічого не варто, якщо не здатна відібрати майно в олігархів. Наші – це колишня номенклатура, кримінал чи ставленики Москви, тут заробляють гроші для російської "гебні". Цілі галузі виробництва повинні повернутися в державу. Деякі олігархи мають бути покарані. Деякі виїдуть або покаються перед українською нацією. Для деяких буде краще за реальні гроші купити те, що вкрали", – підкреслив Кохановський.

Нагадаємо, що КУН вважається найстарішою українською націоналістичною партією. На вибори йшов у блоці з «Нашою Україною». Вважається, що найбільший вплив на його політику має екс-президент Віктор Ющенко. Немало кунівців й надалі працює в органах державної влади. Заяви Кохановського можна розцінювати, як певну провокацію, скеровану на розкол в опозиційному русі. Крім цього, такі заклики можуть дати владі підстави для проведення репресій, оскільки насильницьке повалення влади в Україні заборонене Конституцією.

Колесниченко, кто ты такой? Страна, накажи хама

  • 04.03.13, 21:11

kolesnichenko aeroport
 
После появления в интернете видео о том, как Вадик–сними трусы нахамил сотруднице аэропорта за то, что она исполняла должностные инструкции, подумалось: вот сейчас власть рассмотрит облико-морале этого индивида, заставит его извиниться перед девушкой и авиакомпанией, а сама авиакомпания заявит о том, что отказывается обслуживать Вадика, как существо без признаков интеллекта (ну, кто орангутанга в аэропорт пустит лететь самостоятельно?).


Да вот только кроме гневных высказываний граждан да нескольких опусов о правомерности действий того, кто назвала себя нардепом, никаких действий со стороны власти и тем более авиакомпании не последовало.

Власть своим молчанием дала понять, что всякие вадики, сашики и витики только потому, что у них на пять копеек больше денег в кармане, считают, что имеют право оскорблять других, а еще (имея связи, о, как круто!) угрожать человеку потерей работы. Колесниченко своим поведением еще раз подтвердил, что чувствует себя безнаказанным и может позволить себе вседозволенность.

Что ж, так как сотрудница аэропорта не посмела ответить Вадику – сними трусы так, как он заслуживает, думается, это следует сделать нам, гражданам.

Во-первых. Вадик, а кто ты такой? Что ты за нечто, ни на что не способное, кроме как открывать рот да портить воздух? Кто ты такой, чтобы позволять себе нарушать правила тогда, когда другие должны их придерживаться? Кто ты такой, чтобы угрожать человеку потерей работы?

Если ты думаешь, что мандат позволил в твоем теле вырасти рогам или хвосту, так вроде нет. Просто ты - нечисть по сути, даже если у тебя нет этих отличительных черт. А в остальном физиология такая же, как у других. А если так, то почему ты позволяешь себе быть уверенным, что мандат депутата Украины – это возможность называться всесильным? Может, посоревнуешься с Богом?

Во-вторых. Кто давал право народному депутату Украины нарушать правила и законы, существующие для всех? Мандат? Так Конституция Украины говорит, что все граждане равны в правах. Не знал? Почитай, милок, на досуге Конституцию Украины, удивишься…

В-третьих. Почему власть и представители парламента не прокомментировали неподобающее поведение индивида, решившего, что он может делать все, что захочет?

И в-четвертых. Александра Шевченко однажды заехала Вадику сними трусы по физии, но он так и не понял, что таких желающих много и что многие из них чихали на его угрозы, а потому при возможности еще и плюнут в украинофоба, совершенно не беспокоясь о потере работы (тебя, Вадик, это удивит, поверь).

Что же до реакции общества, то журналисты просто обязаны перестать общаться с этим хамом, а обыкновенные граждане должны банить все его посты в интернете и при встрече называть хама – хамом.

Общество обязано отреагировать на хамство, поскольку те, кто получил власть, всерьез уверены, что их обслуживают рабы. Так почему рабам цепями не дать по физии тем, кто возомнил себя хозяевами?

Лина ТЫХА, «К и з»






"...козак не без долі, а світ не без добрих людей..."

  • 04.03.13, 20:19
Хулігани з формації С14
"...Мути добро та тікай!.."
(гасло вуличних націоналістів)


Це Кобра. Його добре знають в донорських центрах Києва, бо він залишив там вже шість
 літрів своєї крові.
Щомісяця Кобра проводить 
організовану здачу крові серед своїх друзів-однодумців,
завдяки ньому донорами стали близько п'ятидесяти чоловік. Його телефон лікарі передають
матерям тих дітей, що потребують переливання терміново. Кобра не п'є і не палить, тому його
кров завжди чиста. Якщо ж не підійде група чи резус, Кобра знайде того, чия підійде.


Це Люта Пташка та Івіч. Івіч починав благодійницьку діяльність як волонтер в притулках для 
бездомних тварин, зараз допомагає дітям-сиротам, разом з друзями організовує дитячі 
табори, гуманітарну допомогу, благодійні концерти та фестиваль.

Пташка - майстер бойових мистецтв. Він тренує та виховує підлітків.


Це Менсон, він працює з Міністерством у справах молоді та спорту, тобто виконує 
роботу, що мала б робитися цією гілкою влади.
Менсон організовує Кубок Молодого Футболу, -
чемпіонат з футболу серед школярів.
Кілька років Менсон обходив школи Києва, роздавав візитівки, друкував та клеїв об'яви,
запрошував школярів формувати команди, орендував стадіони, купував призи, разом з
друзями проводив турніри. 
Зараз у них в активі сім столичних чемпіонатів і два виїздних - в Яготині та Львові. 
В найближчих планах - зробити всеукраїнський турнір серед школярів.

Звичайно ж, всі ці справи хлопці роблять не наодинці, їм допомагають друзі-однодумці
Вони так само намагаються не світити обличчями та іменами. В широких загалах прийнято 
вважати, ніби в житті цієї молоді забагато ненависті. Просто широкі загали погано знають 
свою молодь.

ДМИТРО РІЗНИЧЕНКО

Предать и плакать

  • 04.03.13, 12:51

Глядя на то, как стращает оппозицию всеми библейскими карами и с наслаждением расхваливает издевательства над своими бывшими соратниками нардеп Владимир Олийнык, сложно удержаться от желания вспомнить, каким образом одна из самых древних и знаковых «тушек» Рады дослужилась до фактически главного после Ефремова парламентского спикера Партии регионов.


Достойно оценить уровень честности, принципиальности и последовательности г-на Олийныка украинские избиратели смогли еще 14 лет назад – сразу же, как только персонаж вышел на общенациональный уровень. Точнее сказать, как только его на этот уровень зачем-то вывели не слишком разборчивые конкуренты-соратники по президентским выборам. В антикучмисткую «Каневскую четверку», созданную 24 августа 1999 года, кроме трех политических тяжеловесов – экс-премьер-министра Евгения Марчука, главы мощной Соцпартии, экс-спикера Рады Александра Мороза и действующего председателя ВР Александра Ткаченко для массовки затесался Олийнык, городской голова Черкасс и президент забавного мэрского профсоюза под названием «Ассоциация городов Украины». В «четверке», предсказуемо разругавшейся на почве поиска лидера, мэр широких взглядов запомнился тем, что успел поддержать кандидатуры сразу троих конкурентов: сначала заявил о том, что снимает кандидатуру в пользу Мороза, затем снял в пользу Марчука, а во втором туре выборов поддержал Петра Симоненко. Впрочем, на фоне куда более масштабного предательства Марчука, из надежды демократической оппозиции превратившегося в главу СНБОУ при Кучме, проделки какого-то мелкого Олийныка мало кого взволновали – ну, может, искал человек свое место в оппозиции, не режиму же продался!

О непрактичности данного выбора Владимиру Николаевичу вскоре напомнил сам режим. Не прошло и года, как против Олийныка было открыто 9 уголовных дел, а его заместитель Владимир Космина даже посидел в Лукьяновском СИЗО по обвинению в рэкете (автору приходилось пообщаться с Олийныком в 2001 году; увидев на редакционном удостоверении фамилию «Космина», улыбчивый мэр славного города вдруг побледнел и после полуминутной паузы еле выдавил из себя: «Це… справжнє прізвище?»). Впрочем, согнав пригревшегося под крылышком БЮТ оппозиционера с мэрского кресла, режим успокоился и больше Владимира Николаевича не трогал, видимо, решив будущей «тушке» шкурку не портить.

[ Читати далі ]

Охорона неба Межигір'я

  • 03.03.13, 22:48
Кореспондент 5 каналу Андрій Ковальов дослідив на місцевості, як розгорнута протиповітряна оборона в районі "Межигір'я".



Антикризовим програмам влади і опозиції місце на звалищі історії

  • 03.03.13, 22:39

Відомий економіст Володимир Дубровський вважає, що урядовий план розвитку економіки розробляли люди, виховані планово-розподільною системою, а опозиційний - популісти.

Владимир Дубровский
Володимир Дубровський

Представлені урядом і опозицією плани розвитку економіки здебільшого складаються з ідей, які довели свою неспроможність ще в 90-ті роки минулого століття. Про це в своїй статті для ZN.UA пише старший економіст CASE Україна Володимир Дубровський.

"В українському політикумі нині витають примари 90-х... Уряд і "об'єднана" опозиція як змовилися обтрусити пил з одіозних ідей, здавалося б, давно викинутих на звалище історії після того, що вони тоді зробили з країною", - стверджує він.

"З одного боку, урядова програма імпортозаміщення, протекціонізм, державна підтримка галузей, державні гарантії, державний банк реконструкції й розвитку" і т.д. Природно, мова йде, в першу чергу, про "старі" галузі - саме вони, всупереч усякій економічній логіці, отримують підтримку завжди і всюди (не тільки в Україні!), коли мова заходить про галузеву політику. Тому, як давно доведено, ефективність такої політики сумнівна (і обставлена багатьма, причому дуже рідко здійсненними, умовами) навіть у країнах на етапі індустріалізації, і вона завжди приносила тільки шкоду в країнах з розвинутою промисловістю... Таке враження, що програму писали "червоні директори", - підкреслив економіст.

За словами експерта, уряд, як і личить людям, вихованим планово-розподільною системою, виходить з "ресурсів", а під стимулами розуміє ті ж ресурси, які даються як заохочення певних дій, які чиновники з якихось своїх міркувань вважають доброчинними для економіки.

"Хоча якщо брати реальну історію, то хоч би стільки "стимулювали" у такий от спосіб, наприклад, нашу металургію, хоч би скільки давали "ресурсів" "бідним, нещасним підприємствам", хоч би скільки боролися за енергоефективність, жодного особливого поліпшення не спостерігалося — хіба що офшорні капітали зростали на очах. А варто було подорожчати газу, як власники, жодного слова не кажучи, повернули з офшорів кілька мільярдів і всерйоз зайнялися технологічним оновленням", - зазначив Володимир Дубровський.

У той же час економіст стверджує, що серед розроблених опозицією 42 законопроектів, які складають так званий "план порятунку країни", більшість носять популістський характер.

"Ось і товста пачка законопроектів напоготові... Але варто поглянути всередину... і потрапляємо знову в ті ж 90-ті, принаймні щодо економіки. Тільки тепер вже з іншого, популістського, боку", - пише експерт.

За його словами, там немає згадок ні про рівні правила гри, ні про заборону патерналізму щодо підприємств.

"Зате популізм більшості цих законопроектів змушує згадати весь той самий старий недобрий час, коли "хотілки" не тільки підприємств, а й населення закладалися в закони без будь-якого врахування реальних можливостей. Пенсії — підняти, підвищення пенсійного віку — скасувати, зарплати — індексувати, тарифи на ЖКГ — заморозити, штрафні санкції за несплату — скасувати, ставки ЄСВ — знизити… За рахунок чого — незрозуміло, виходить, і шансів "провести через зал" теж немає", - заявив Володимир Дубровський.

"На загальному тлі вирізняється хіба що законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо запобігання корупційним правопорушенням та нецільовому використанню державних коштів під час здійснення державних закупівель). Хоча там теж є спірні моменти, і, на жаль, запропонованих заходів недостатньо, щоб зробити закупівлі повністю прозорими. Потрібні, вочевидь, більш радикальні, навіть десь екзотичні: відповідно до ситуації", - додав він.