Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Дурная башка :)

Ви ще не вірите в кінець світу?? А вони вірять, знають і готовляться до нього..

Тайная база российского правительства обнаружена в горах Южного Урала, неподалеку от горнолыжного центра «Абзаково», куда зачастил президент РФ Владимир Путин.

...президент приезжал контролировать окончание строительства секретного подземного города, расположенного в самой высокой горе южноуральского массива – Ямантау (в переводе с башкирского – «дурная башка», высота 1640 м).

К спрятанному внутри горы Ямантау в районе Белорецка (сегодня – город Межгорье – прим. Ред.) на Южном Урале огромному комплексу подходит железная дорога и автомагистраль.

Работы по строительству подземного города были завершены примерно в 2002 году (как раз во времена частых визитов Путина в Абзаково).

Город в горе рассчитан на одновременное проживание в нем 300 тысяч человек (для примера – в Магнитогорске проживает 400 тысяч человек, в Екатеринбурге – 1,5 млн.).

«В подземном комплексе, которые поделен на так называемые «дома», создана вся необходимая инфраструктура: подведены коммуникации, налажены системы жизнеобеспечения. Созданы все условия, чтобы как минимум полгода люди могли находиться в этом подземном городе, не выходя на поверхность», - рассказывает очевидец. 

кінець цитування. оригінал статті тут http://slavs.org.ua/secret-city 

а що пишуть про про українське Міжгір'я?? тут люди трішки політали над...

На території, яка нині оповита суцільним п’ятиметровим парканом, в княжі часи була північна резиденція княгині Ольги. Існують легенди, що в печерах Межигірського монастиря була схована бібліотека Ярослава Мудрого, в часи козаччини монастир приймав вояків-запорожців, що доживали тут свій вік. За радянщини монастир висадили в повітря й влаштували на його місці державні дачі. Таким чином археологи ніколи не мали можливості дослідити ці історичні землі.

Один чоловік, який брав участь в тому будівництві, розповів «Обозу», що непоказний в стандартному адміністративному стилі будинок, обсаджений традиційними блакитними ялинками, зовсім непростий. Мовляв, над землею височіє лише два з семи його поверхів. Нижні яруси, за словами будівничого, призначалися як бомбосховища на випадок ядерної війни.

Облетівши «Межигір’я», пілот розвернув літак, щоб ще раз пройти біля будинку, де живе Янукович, але вітер знову не дозволив наблизитися. Хатинка Віктора Федоровича вперто ховалася за деревами.

кінець цитування. оригінал статті тут http://rozetka.at.ua/index/0-5

ось ще про Міжгір'я російське http://ru.wikipedia.org/wiki/Межгорье_(Башкортостан)

http://ufosecrecy.narod.ru/Yamantau.html за 2002 рік :)

і для тих, хто дружить з англійською http://www.globalsecurity.org/wmd/world/russia/yamantau.htm

чому народи Росії та народ України в такому жалюгідному становищі??

тому, що ВЛАДА впевнена, що ми все рівно виздихаємо передчасно..

думаю, що я, якщо не дав відповідь, то натякнув на правильну відповідь на питання:

"...кто или что может принудить привилегированные классы к вегетарианскому существованию, добровольному отказу от своих вольностей и привилегий??"

цікава стаття, раджу почитати

Насилие, Власть и Собственность: три табу постсоветских интеллектуалов 

http://hvylya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8686:2010-12-16-12-55-19&catid=4:2009-04-12-12-01-18&Itemid=10

віримо в краще і готуймося до гіршого - тоді буде краще ніж нам уготовано :) 

Віряни перейшли в українське православ'я

 

photo.jpg

На Полтавщині стався безпрецедентний випадок у сучасному українському православ’ї

Прихожани села Мехедівка Лохвицького району наполягли, аби замість священика від УПЦ Московського патріархату в їхньому храмі був представник Київського. Тепер богослужіння у них проходитимуть українською мовою з дотриманням національних традицій православ’я та народних звичаїв.

Рішення про перехід прийняла громада села, хоча людям було нелегко відстояти його. Адже два десятки років поспіль у селі Мехедівка панувала УПЦ МП.

Днями богослужіння на честь цього своєрідного свята провели єпископ Полтавський і Кремечуцький УПЦ Київського Патріархату владика Федір разом з благочинним Лохвицького району о. Георгієм Лобачевським (до речі, депутатом Лохвицької райради) та іншими священиками церкви.

logo.png

Відеорепортаж про акцію солідарності у Харкові

  • 18.12.10, 23:25
http://sna.in.ua/?p=6267 Незважаючи на заборону із боку антиукраїнської влади, 17 грудня відбувся півтисячний марш солідарності із протестами в Росії, де тисячі людей, переважно молодь, вийшла на вулиці щоб стати на захист свого народу, близьких, друзів.  Вочевидь антислов’янські  режими в РФ та Українській Державі так виражають солідарність.Півтисячна колона небайдужих пройшлася вулицями Харкова. Коли патріоти проходили повз консульство РФ скандувалися гасла із вимогами припинити тиск на біле населення. Закінчилася акція біля оперного театру,  де було заявлено, що зараз у Москві та інших містах РФ відбувається з одного боку окупація кавказо-азіатами, а з іншого боку спротив цьому зі сторони місцевого білого населення. Ми солідарні із етнічним європейським населенням в цій боротьбі!

На акції були присутні більшість місцевих телеканалів та величезна кількість міліції.

Також невідомими  патріотами були атаковані місця торгівлі, що належали і де торгували особи кавказької національності. Вкінці акції також були зібрані кошти на допомогу в’язням сумління.

Відео:

http://www.youtube.com/watch?v=u_qfQWJYHB0&feature=player_embedded

Прихильником якої з провідних політичних сил в Україні є ви?

Опитування: Прихильником якої з провідних політичних сил в Україні є ви?

10%, 11 голосів

1%, 1 голос

4%, 4 голоси

12%, 13 голосів

40%, 42 голоси

0%, 0 голосів

6%, 6 голосів

27%, 28 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

РПЦ можуть дозволити брати участь у політичній діяльності

  • 18.12.10, 14:42
Священнослужителі РПЦ зможуть отримати можливість брати участь у політичній діяльності у разі "крайньою церковної необхідності".

Про це заявив в ефірі радіостанції Ехо Москви голова Синодального відділу із взаємин Російської православної церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.
Таким чином він прокоментував інформацію про розробку РПЦ проекту документа, згідно з яким священнослужителі Руської православної церкви зможуть отримати право висувати свої кандидатури на виборах у будь-які органи влади.
Проект був схвалений 16 грудня в першому читанні президією Міжсоборної присутності РПЦ. Протоієрей підкреслив, що навіть, якщо у випадку позитивних відгуків, проект буде прийнятий в існуючому вигляді "це не означає, що будь-який священик за своїм бажанням зможе балотуватися в Державну Думу".
За словами представника РПЦ, "мова йде про виняткові випадки", в кожному з яких необхідно благословення церковного Синоду.
Раніше, 3 лютого, повідомлялося, що Російська православна церква виділить близько 400 священнослужителів для служіння в російських військах на штатній основі. Про це оголосив патріарх Московський і всія Русі Кирило.
У свою чергу, у вересні патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що військовослужбовці особливо потребують духовної підтримки, і військові заявили, що священики РПЦ повинні з'явитися в армії і на флоті в найближчим часом.
На його думку, інститут військового духовенства, до відтворення якого влітку 2009-го закликав президент Медведєв, розвивається недостатньо енергійно. Патріарх розраховує, що дуже скоро у всіх частинах і на флоті "пліч-о-пліч з тими, хто віддає свій борг батьківщині, з'являться священики".

За матеріалами:  РИА Новости, Радиостанция Эхо Москвы

Жители Крыма боятся голода

  • 17.12.10, 15:30
Большая часть населения полуострова запуганна тем, что не сможет купить еды. Таковы исследования социологов.
У
более 60% жителей есть страх перед резким увеличением цен на продукты
социального значения, ростом уровня безработицы и невыплатой зарплат и
пенсий. Это характерно для всех регионов государства, говорят
специалисты. В то же время, только 3% украинцев излучают чрезвычайный
оптимизм. Они считают, что им вообще ничего не угрожает.
"Потеря
национального единства, угроза внешняя, угроза со стороны. Они
присутствуют, но они в общем итоге уходят куда-то далеко назад. Где-то
менее трети населения отмечают эти социальные страхи", комментирует для
UBR.UA Николай Чурилов, директор центра социальных и маркетинговых исследований.

Депутатам Луцької міськради заборонили розмовляти російською

  • 17.12.10, 15:22
Луцька міська рада розглянула проект нового регламенту, який передбачає
запровадження правил етики для депутатів, зокрема депутатам заборонили
розмовляти російською на засіданнях.
Згідно з цими правилами, народний обранець не повинен вживати лайливі слова, ображати когось під час виступу або закликати до насильницьких дій. Також у регламенті зазначено, що засідання ведуться виключно українською мовою, інформують «Волинські новини».Проект регламенту стверджує, що депутат під час засідання не має права «здійснювати та приймати дзвінки» по мобільному телефону.Присутні на сесії також не повинні переривати виступаючого оплесками, вигуками чи вставанням.Остаточно норми регламенту депутати повинні затвердити на продовженні сесії 17 грудня.Нагадаємо, що  в Одесі навпаки заборонили депутатам спілкуватися українською мовою. Мер Одеси окупант-українофоб Олексій Костусєв запропонував спілкуватися російською на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради. Депутати-зрадники одноголосно ухвалили рішення.До того ж мер-падлюка зажадав, щоб документи міському голові подавали також виключно російською.

55% українців походять від трипільців

Стаття про дослідника Трипілля http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1024

та декілька посилань:

http://www.lrc.org.ua/projects/etnogenez-ua7.html

http://zori.dokladno.info/

http://www.trypillya.kiev.ua/

http://uk.wikipedia.org/wiki/Трипільська_культура

http://bohdan.com.ua/2008/08/29/trypillya_ukrainian_vector_ai_eps/comment-page-1/

"Зараз Михайло Відейко - кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту археології НАНУ та НаУКМА. Він один із тих, хто знає найбільше таємниць Трипілля.

В українській землі й досі лежать мільйони нерозкопаних пам'яток. Радянська наука засекретила всі дослідження Трипільської культури, які відбувалися до 1937 року, крім того, вчені-дослідники були розстріляні. Радянська влада, як і царська влада в 19 столітті, не могла допустити, щоб український народ мав у своїх історичних здобутках таку красномовну сторінку, як Трипільська культура. До Жовтневої революції на території України було зібрано понад 300 приватних колекцій Трипільської культури, які потім були "законсервовані" та десь сховані. 
Кожен кілограм цукру, який ми з'їдаємо – нищить залишки Трипільської культури 
- Перше, про що хочу поговорити – не так про історію, як про сьогодення, адже сьогодні унікальні пам’ятки Трипільської культури просто цинічно знищуються людьми. Я знаю, що ви особисто рятували ці залишки з-під ковшів екскаваторів.

Це робиться кожного дня. Всім відомо, що є таке гарне місце біля Києва, як Конче-Заспа. Там є чудова дамба, де роблять постійні намиви, а потім засипають чорноземом і роблять чудові клумби. А звідки береться той чорнозем – нікого не обходить. Виявляється, він береться з-під Обухова у тих місцях, де колись Вікентій Хвойко розкопував трипільські поселення. Принаймні, я знаю одне поселення, з якого на площі кілька гектарів знятий чорнозем і вивезений із усім, що в ньому є. А це – безцінні артефакти! Все це вивезено на клумби по всій Київській області. І ніхто цього не може зупинити. Я вже мовчу про те, скільки безцінних та унікальних пам'яток затоплено нашими рукотворними морями. Це ціла "Атлантида" на Дніпрі та Дністрі. На Дністрі навіть копати не треба. Виходиш на берег – і все лежить розмите. Це – наша трагедія. Кожен кілограм цукру, який ми з'їдаємо – нищить залишки Трипільської культури. А що таке цукор – це буряк, а буряк – це глибока оранка на землях Черкащини та Чернігівщини............................."

Кінець цитати.

Від себе скажу:

Купуймо мед і поважаймо працю Пасічників ;)

Коти-футболісти :)

Неофіційними талісманами України до фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року можуть стати два коти-футболісти на ім'я Кіт і Кот, яких намалював український художник Кость Лавро.

Конкурс на неофіційний талісман розпочався 5 листопада і триватиме до 31 грудня 2010 року. Талісманом має стати тварина, яка живе на території Україні. Переможець, а також автори десяти кращих робіт отримають цінні подарунки.

Кінець цитати. http://ua.for-ua.com/sport/2010/11/11/195652.html

Від себе скажу: як завжди не повідомляється ні хто організував конкурс, ні адресу, на яку подавати роботи :) Напевне, вже завчасно вирішили і про неофіційний талісман :)