Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Тимошенко и не снилось

  • 18.05.12, 16:25

Цена машин, купленных на ЛАЗе, ровно в 68 раз превышает тимошенковскую.

Компания «Львовские автобусные заводы» (ЛАЗ) подписала соглашение с Национальным агентством по подготовке и проведению чемпионата Европы по футболу 2012 года о поставке 20 машин скорой помощи за 17 млн евро на потребности ЧЕ-2012.

Об этом говорится в сообщении холдинга.

Поставляемые кареты скорой помощи произведены на входящем в структуру холдинга Днепродзержинском автомобильном заводе (Днепродзержинск).

Справка «Обкома» (http://obkom.net.ua/news/2012-05-18/1602.shtml): Как несложно, подсчитать, каждая машина обошлась в 850 тысяч евро (1 миллион 077 тысяч 969 долларов по сегодняшнему курсу НБУ). Напомним, на Тимошенко уголовное дело завели за закупку «скорых помощей» стоимостью 12 с половиной тысяч евро, причем прокуратура еще и обвиняла правительство в завышении закупочной цены на 20%...

Украинские новости

Український пошукович - ШУКАЛКА

  • 17.05.12, 23:08

Віднедавна появився український пошуковик - Шукалка, з чудовим нехитрим дизайном.

Шукалка - українська пошукова система, також Шукалка це унікальний у своєму роді проект, так як вона є першою в світі соціально орієнтованою пошуковою системою, яка буде передавати 30% свого прибутку у дитячі будинки України.

Шукалка працює заради України та українського народу.

Наша ідея - це створення безпрецедентної пошукової системи, в якій користувачі самі будуть зацікавлені, тому що вона в свою чергу працює на них і на майбутнє нашої країни.

Створюючи Шукалку, ми прагнули об'єднати кращі культурні традиції нашої країни з останніми тенденціями в області новітніх розробок, тим самим створити нове уявлення про Україну та українську Інтернет індустрії.

Шукалка - це не просто пошукова система, це скоріше «національна ідея», прагнення зруйнувати стереотип, що все вітчизняне це «ПОГАНО».

Зараз ми тільки на початку шляху, ще багато що належить зробити, але ми віримо, що разом з вами нам це під силу!

Користуйтесь на здоров*я: http://shukalka.com.ua/

Жена Ахметова готовится стать гражданкой Великобритании?

  • 17.05.12, 09:43
Супруга Рината Ахметова, Лилия Ахметова, не исключено, намерена претендовать на получение британского гражданства.
Такое предположение можно сделать из письма, замеченного собкором LB.ua во вторник в парламенте в руках у нардепа от ПР Юрия Воропаева.
Письмо – распечатка электронного послания Натальи народному депутату Юрию Воропаеву. Тема – «возможность отсутствия в Англии».
Воропаев изучал документ в ходе пленарного заседания Рады.
Как известно, сектор ПР находится непосредственно под ложей прессы, где и работают парламентские журналисты. «Уважаемая Лилия Николаевна! Вы должны провести за пределами Великобритании не более 450 дней за полные пять лет до подачи заявления на получение гражданства (т.е. 450 дней начинают учитываться с сентября 2009 г., если подача документов на получение гражданства будет в сентябре 2014 г.). При этом допускается превышение указанного 450-дневного срока, при наличии уважительных причин и данное превышение рассматривается в индивидуальном порядке», – говорится в письме.
Его автор, Наталья Муктан – депутат Донецкого облсовета, юрист компании «Воропаев и партнеры», которой Юрий Воропаев руководил до своего избрания в Раду в 2006-м. До момента основания собственной компании (в 2003-м), он возглавлял юридический департамент СКМ.
Судя по всему, данное письмо – дубль для руководителя, сделанный подчиненной с учетом важности документа.«По имеющейся у меня информации за период с 1.9.2009г. по 30.8.2010г. Вы отсутствовали в Великобритании 116 дней, за период с 1.9.2010г. по 30.8.2011г. Вы отсутствовали в Великобритании 137 дней, за период с 1.9.2011г. по 14.5.2012 Вы отсутствовали в Великобритании 61 день, а общее количество дней отсутствия в Великобритании с 1.9.2009 по 14.5.2012 составляет 313 дней. Учитывая это, за весь период с 15.5.2012г по… (далее отсутствует фрагмент текста, – ред.) …отсутствовать в
Великобритании не более 137 дней», – сообщается далее.Кроме прочего в письме указывается, что период с сентября 2013-го по сентябрь 2014-го – крайний срок для подачи документов на получение
гражданства.
Процедура получения британского гражданства такова, что прежде соискатель должен получить нечто вроде вида на жительство (разрешение на длительное пребывание в стране с четко определенным количеством дней,
которые возможно проводить за ее пределами). Если на протяжении установленного времени, соискатель не нарушает условий вида на жительство, далее он может претендовать на получение гражданства.
Собственно, об этом идет речь в письме. Исходя из его содержания, логично предположить: адресат уже имеет вид на жительство и теперь размышляет относительно возможности претендовать на гражданство
Великобритании, для чего и консультируется с юристом.Изначально послание адресовано «Лилии Николаевне». Фамилия ее нигде не указывается.Как известно, оба сына Рината Ахметова учатся в Великобритании. Супругу Ахметова зовут Лилия Николаевна.В адвокатской компании «Воропаев и партнеры» от официальных комментариев на данную тему отказались. Сам Юрий Воропаев, в ответ на просьбу
пояснить: продолжает ли он заниматься адвокатской практикой, будучи народным депутатом, или эпизод с письмом обусловлен чем-то иным – ответил отказом.

 

Терміново! захистіть українську мову

  • 15.05.12, 05:18

Завтра, 15 травня, о 13.30 біля Верховної Ради низка громадських організацій проведе попереджувальний флеш-моб проти спроб Партії регіонів внести до порядку денного Верховної Ради законопроект “Про засади державної мовної політики”, розроблений одіозним українофобським народним депутатом України Вадимом Колєсніченком.

Громадськість вимагатиме не вносити до порядку денного законопроект, який де-факто знищить українську мову на половині території України. Якщо ж його все ж таки внесуть – по всій Україні у відповідь буде розгорнута кампанія по знищенню рейтингу Партії регіонів.

Більш детально: 

http://maidan.org.ua/2012/05/suspilstvo-maje-hotuvatysya-do-orhanizatsiji-rishuchoji-vidsichi-planam-partiji-rehioniv/

http://www.facebook.com/events/420802331273873/

а у нас кіно буде, й електрика не закінчилась!)))

  • 10.05.12, 09:00
Я живу в невеличкому затишному містечку. Люблю його за тишу і спокій, але іноді світський штиль змушує шукати розваг "на стороні". А тут така радість - мистецька подія сама їде до мене)
ділюсь анонсом і запрошенням (чом би й ні). ночліг шукати не треба )))

ну і далі трішечки власне суті від організаторів:

"12+1 годин українського кіно" - унікальний мистецький захід, що проводитиметься 19-20 травня в Національному університеті "Острозька академія". 

Під час майже 13 годин (з переривами:) ) будуть крутитися найкращі сучасні повнометражні та короткометражні фільми українського виробництва. На відвідувачів чекає зустріч із режисером, президентом фестивалю "Відкрита ніч" Михайлом Іллєнком, де можна буде поспілкуватися про процес створення 1-го прокатного фільму, про реалії та перспективи розвитку українського кінематографу.

Серед гостей проекту - продюсер фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Володимир Філіппов, актор Дмитро Лінартовий (виконавець головної ролі Івана Додоки ), актор Олексій Колесник (виконавець ролі вождя індіанців) та інші.

Що таке 12+1? Схема «неповних тринадцяти» (тобто 12+1) символізує шанс прискорення планетарної еволюції та «друге дихання», при якому Земля переходить на нову еволюційну спіраль. Для вітчизняного кіно - як шанс на прискорене відродження, відтворення самобутності, історії, культури, реалій сьогодення через призму сприйняття українським кінотворцем.

Також під час проекту буде зорганізована інформаційно-фандрайзингова кампанія на підтримку українського кіно"


У Запоріжжі за здачу червоних прапорів дають путівки на море

  • 10.05.12, 08:53

В Запоріжжі напередодні 9 травня оголошено про закупівлю червоних прапорів — по 30 гривень за штуку, а тому, хто принесе більше (але не менше десяти) дають путівку на двох на Азовське море. Про це виданню «Тиждень» розповів керівник Запорізької молодіжної громадської організації «Небо» Ігор Артюшенко. За його словами, акція спеціально приурочена до 9 травня і рішення Запорізької міськради від 2009 року про вивішування на державних установах цього дня червоних прапорів. Активісти не закликають зривати червоні прапори з будівель. «Ми їх просто купуємо, а звідки їх узяти, нас не цікавить», — сказав Артюшенко. Проте, за його словами активіста, до обіду 8 травня, всупереч традиції, в Запоріжжі не спостерігалося масового вивішування червоних прапорів. Восени минулого року організація «Небо» була одним з ініціаторів маршу на честь 67-річчя УПА, який вилився в бійку із стріляниною, коли маніфестантів атакували прихильники лівих і проросійських партій, а також Партії регіонів. Втім, обійшлося без серйозних травм.

Джерело:Політклуб

дякую тим, хто розуміє

  • 09.05.12, 20:23
Ще один вихідний минає. Може і добре, а то якось дивно отримувати вітання з цим святом, яке насправді повинне бути днем роздумів і скорботи. 

Та і хай нарешті минає цей психоз з георгієвськими стрічками, що стали атрибутом дня. Розтиражовані, вони зрештою не втратили свої справжньої суті, однак ліпити бездумно їх скрізь теж якось неправильно. І роздувати навколо черговий бум - хто буде вішати, хто не буде, ніби нагальніших проблем немає, наприклад, у достойному забезпеченні старості тих же ветеранів.
  
А ще Табачник, який водить екскурсії з курсом по суті радянської історії для діток столичних ліцеїв (?!), які радо на камеру діляться враженнями від лекції і майже втирають сльозу, хоча не можуть не знати про ті сторінки історії, про які так спокійно замовчує "екскурсовод". І "бойові 100 грам", які зазвичай пю'ть чиновники і політики, які жодного відношення до війни не мають. Якось це занадто цинічно і бутафорсько. 

Хоча мене особливо вразило те, що цього року якось дійсно багато людей свідомо ставляться до того, що відзначають, вшановуючи насамперед пам'ять загиблих та висловлюючи вдячність живим. І це правильно!  

Вітаю з перемогою львівських студентів

Рівно три роки тому невеличка група львівських студентів, які не належали до будь-яких організацій чи партій, бо не користувались жодним подібним брендом для прикриття, провели 9 травня свою акцію пам’яті та вшанували всіх жертв великої трагедії, якою була Друга світова війна, тим, що дочіпляли до вивішених державних синьо-жовтих прапорів чорні стрічечки жалоби.
Ось цей матеріал: http://blog.i.ua/community/662/463838/
Тоді, як бачимо, міліція спрацювала ось таким чином: хлопців було заарештовано і складено адмінпротоколи. На жаль, залишились невідомими як прізвища цих студентів, так і наслідки для них від цієї акції, але з перемогою їх вчинку і чину сьогодні я можу всіх їх привітати: значна частина вивішених цього року 9 травня у Львові державних прапорів з причини свята Дня перемоги мали на собі чорну стрічечку жалоби. Ясно, що це було зроблено свідомо і цілеспрямовано не без участі місцевої влади. Однак було чимало прапорів і без чорних стрічок, що досить точно передає духовну боротьбу нової української державної свідомості з старою рабською пострадянською. Якщо хтось хоче зрозуміти це протистояння Людини Волі з рабською натурою, тому раджу прочитати драму "Оргія" Лесі Українки. Ах, як хтось ностальгічно згадує, яким затишним і ситним було його рабство в часи СРСР, ще й молоді подібні спокусливі байки оповідає...
Та дякувати Богу, сучасна молодь  не дурна і робить правильний вибір, як ось ці студенти почали першими справу і перемогли! Молодці! Вітаю з перемогою і бажаю ще багато подібних перемог, які роблять не для власного звеличення, а як справжні патріоти честі - безіменно для держави і суспільства.
Слава Україні! Львівським студентам - слава!

Богдан Гордасевич
9 травня 2012 р.

95%, 42 голоси

5%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вояки Радянської армії і УПА: від Перемоги до примирення

Подивіться документи Гестапо, хто в Німеччині бореться проти Гітлера: там немає комуністичного антигітлерівського підпілля, але чітко простежується розгалужене ОУНівське підпілля.

Комунізм це політика брехні й знущання над полеглими воїнами в другій світовій війні, яких скоти як скот гнали на смерть, але й з їх смерті зробили собі свято перемоги над загиблими. Поки 9 травня свято, доти триває приниження комуністами загиблих й знущання з живих. Нормальні люди шанують і пам'ятають цю страшну трагедію, для них це день скорботи, а для кпрс звичайно це велікая пабєда над рештками глузду здорових людей, що війна що голодомори й геноцид мали на меті велікую пабєду кпрс над простими людьми, от і вся правда.

9 травня, що для Вас означає ? 


5%, 2 голоси

3%, 1 голос

92%, 34 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мир, але смерть! - або що святкують в Україні 9-го травня.

епіграф
"Все, чого не знаємо
Ми не пригадаємо"
Жорж Дикий

Не дуже маю охоту писати на цю тему святкування Дня перемоги 9 травня, бо вже багато раз роз’яснював, що тут святкувати нічого, особливо україніцям.
Просто набридло дивитись на цьогорічну передвиборчу компанію з тиражування всіляких побрехеньок. Але найбільше мене злять заяви типу "Ви не уявляєте, щоб сталось, якби ми не перемогли фашизм!" А чому не уявляємо? Більш ніж певен, що гітлерівнці б нищили українців так само, як це робили "радянські визволителі" в усі повоєнні роки. Тому я не розумію, як можна радіти перемозі одного зла на іншим, бо це не моя видумка, а світова спільнота визнала злочинними тоталітарні як гітлерівський нацизм, так і сталінський комунізм. Власне тому всі в світі 8 та 9 травня вшановують як День пам’яті та примирення, чого і нам бажаю.
А взагалі я не розумію, чому ніхто не говорить в такі дні про жахіття штучного голоду в Україні 1946 -1947 років? Що це було? Результати перемоги? Кого над ким?
Голод тоді був у 18 з 20 областей України та в Бесарабії, а не було його тільки в Західній Україні де підпілля ОУН та УПА не дозволило створити колгоспи і через них пограбувати селян Галичини. І тоді саме галичани врятували від голодної смерті не одне життя втікачів з центральних та східних областей України.
Вдови і діти українців, що полягли на війні здобуваючи перемогу, пухли і масово вимирали від голоду в мирні (!) повоєнні роки після отої "Великої перемоги" - якою ж треба бути падлюкою, щоб це забути? І ще святкувати, як велику радість...
Чимало істориків спростовують відомий наказ Жукова про виселення всіх українців з України як фальшивку, що, можливо, так і є. Проте голод в Україні 1946-1947 років був! І він має значну доказову базу, як є і документи про те, що Москва та Ленінград забезпечувались продовольством саме з голодаючої України, як тоді ж відправлялись з українських портів кораблі з зерном до країн повоєнної Європи, щоб підтримати там про-сталінські уряди.
Чому про це мовчок? Бо нащо такі теми піднімати... Значно зручніше тиражувати безкінечні фільми про непереможних радянських розвідників та вояків в часи війни, які вже перевершили за своєю абсурдністю навіть пропагандивні фільми часів Сталіна. Достовірність цих фільмів фактично нульова, про що кожен ветеран може підтвердити. А чи не єдиний дійсно правдивий фільм "Они сражались за Родину" чомусь забувають показувати в десяте-соте... Безкінечними горами-курганами трупів власних солдат коштувала нам та перемога 9 травня 1945 року - є причина з того радіти?
І вже зовсім гротескно виглядає самопиха всіх ветеранів ВВ на фоні зруйнованої держави і суцільного зубожіння людей в противагу надбагатіям-олігархам. Оце також ваша славна перемога? Оце ви її святкуєте?
А що вже казати про антиетичне і зловороже економічне ставлення Росії до свого колишнього союзника у війні - України. І це нашим ветеранам ВВ в радість? Уряду? Президенту? Німеччині газ в двічі дешевше Росія продає, ще й самі трубопроводи туди тягнуть, переможці довбані, щоб своїми природніми ресурсами забезпечувати технологічне процвітання німців. Це святкуєте?
Огидно про таке писати, але ж терпіти брехню та інтелектуальну убогість також нема сил. Нас вже за повних ідіотів тримають, а якщо не вірите, то провірте все, що я навів вище і переконаєтесь, що все те є правда.

Богдан Гордасевич

55%, 32 голоси

12%, 7 голосів

33%, 19 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.