Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

анонс сікільов-тв))

  • 09.08.14, 01:47
Смотрите в программе "Вести недели с Дмитрием Киселевым": Куриное мясо приводит к слепоте. Эпидемия куриной слепоты прокатилась по центральным областям России. Томаты-убийцы. В испанских помидорах нашли лезвия с вирусом лихорадки эбола. 712 россиян умерли из-за слипшихся от моцареллы желудков. Жиды крошат заговоренную мацу в апельсиновый сок. Укры экспортируют сало больных спидом свиней. Крапива это вкусно, полезно и дешево. АПД. Страдания от крапивы - духовны.

Українці довели світу, що готові воювати за свою країну

Путін не сподівався, що українці будуть жертовно боротись за свою країну, – британський аналітик Джеймс Шерр




Оголошення Росії про нові військові навчання зібраних біля українського кордону сил викликало побоювання, що Москва може перейти від підтримки сепаратистів на Донбасі до повномасштабного вторгнення в Україну.

Один з авторитетних західних оглядачів, які пильно стежать за подіями є Джеймс Шерр, науковий співробітник лондонського «Королівського інституту з міжнародних справ» («Чатам Гаус»), в одній зі своїх статей стверджує, що «спротив України став для Кремля несподіванкою», – повідомляє Радіо Свобода.

Шерр вважає, що це вже є практично війна і вона почалася тоді, коли перші «зелені чоловічки» з’явилися в Криму в лютому.

Офіційно оголошено, що бойові дії відбувається в межах антитерористичної операції. Зараз є низка чітких політичних причин, як зовнішніх так і внутрішніх, чому український уряд і Рада не оголошували надзвичайний стан і не оголошували війну. Саме тому бойові дії зараз називаються АТО.

«Звичайно, що є ще одна причина: тактика, яку застосовують бойовики не дуже відрізняється від тактики організації «Хамас»», – говорить Шерр. – Йдеться про використання цивільних для захисту зброї, а не використання зброї для захисту цивільних. Це дуже важлива обставина людської трагедії, що розгортається зараз у Донецьку й Луганську».

В свою чергу аналітик говорить, що Україні навряд би допомогло визнання міжнародною спільнотою «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями. Бо було би важко чітко визначити конкретні утворення, які би можна було називати терористичними організаціями. І для прикладу наводить «ДНР», де мають справу «із заколотом, який об'єднує бандоформування, групи, окремих осіб із елементами російського спецназу й спецслужб.

Усе це постійно змінюється, і важко сказати, де його початок, а де кінець. Хоча ми, звичайно, можемо бачити ключових лідерів і командувачів, але це не має значення.

Насправді необхідно якомога швидше покласти цьому конфлікту край так, щоб заколот був однозначно подоланий, щоб суверенітет України був відновлений на усій українській території у межах міжнародно визнаних кордонів», – підкреслює він.

«В НАТО зараз зрозуміли, на мою думку, що Росія втілює модель конфлікту, який має на меті зруйнувати країну ще до того, як хтось зрозуміє, що сталося. Перші вирішальні кроки в усій цій операції були зроблені ще за кілька місяців до того, як Янукович утік зі свого кабінету. Українські структури безпеки і особливо регіональні структури у східних областях були зруйновані з середини. НАТО починає розуміти цей тип загрози. Відбуваються серйозні дискусії про те, що означає 5-й параграф (договору НАТО), які можуть бути ознаки загрози, наприклад, в межах російських анклавів і у випадках подій такого типу. Це одне», – підкреслює він

Й продовжуючи наголошує, що «інформаційний аспект також життєво важливий, бо на Заході зараз чимало навіть тих, хто засуджує Росію за її дії, усе ж сприймають російські пояснення української ситуації. Що Україна, то, мовляв, «штучне утворення», що вона «нежиттєздатна країна». Але на тлі цього найважливішим інформаційним аспектом стало те, що Україна у квітні почала воювати. Це чітко показало, що українці готові боротися за свою країну і навіть жертвувати своїм життя».

Друге, говорить він: «президентські вибори чітко показали, що навіть в умовах війни Україна змогла зріло організувати президентські вибори, які привели до влади політично поміркованого президента, а ультраправі партії здобули навіть менше підтримки, ніж на виборах у більшості країн Євросоюзу. Ці факти самі по собі більше ніж будь-що інше спростовують російські твердження, що українська влада – це, буцім, «екстремісти і фашисти». Отже ці політичні й військові чинники дуже важливі, й до них треба привертати увагу. Важливо розповісти світові, що Україна перебрала на себе ініціативу у бойових операціях і зберігає цю ініціативу. Це допомагає Україні подати світові своє пояснення подій – пояснення, яке є правдивим».

На питання, чи вартує створити український відповідник російського міжнародного телеканалу Russia Today, Шерр відповів, що «Україні такого робити не варто. Єдиною і найкращою протидією дезінформації є правдива інформація. Проблема в тому, що Україна у порівнянні з Росією має дуже мало людей, які розуміють західний інформаційний простір, які би розуміли, як поводитися в подібних дискусіях і розуміли аудиторію, з якою вони мають справу. Бракує професійності. Росіяни у цьому плані мають перевагу, але той факт, що вони розчленовують і перекручують інформацію, повідомляючи напівправду і навіть вкидають відверту брехню, це не перевага, і українцям ніколи не варто навіть пробувати робити таке саме».

«Українцям варто дотримуватися принципів «Бі-Бі-Сі» під час Другої світової війни, які полягали в тому, щоб повідомляти, про перемоги і поразки точніше, ніж це робить супротивник, – продовжує він. – У такий спосіб можна завоювати повагу й довіру. Повагу і довіру не заробляють, приховуючи погані новини і повідомляючи лише позитивні. Аудиторію треба переконати, що саме від вас вони отримають правдиву і повну інформацію».

І якщо це робитиметься з допомогою телеканалу – все залежало б від того, що би робив такий канал, хто і як би ним керував.

«Я вважаю, що зараз у порівнянні зі, скажімо, станом у лютому ціла українська державна машина стала набагато більш компетентною і працює набагато вміліше, ніж шість місяців тому. Війна це потужний каталізатор змін, як негативних так і позитивних. Зробити у цій справі належить ще багато. Ніщо зі згаданого не змінює факту, що нові військові навчання Росії оголошені на цей тиждень можуть призвести до авіанальотів на Україну. Це не змінить того, що збільшене постачання озброєнь бойовикам розтягне війну. Військова ситуація в регіоні має засадниче значення, але лише бойовими діями у війнах не перемагають. Особливо, коли йдеться про демократичні держави, і коли потерпає цивільне населення» – підкреслює він.

Своє відношення до того чи може Росія вдатися до повномасштабної і відкритої війни з Україною висловив переконано: «Є лише одна людина, яка знає відповідь на це запитання. Ім’я цієї людини Володимир Путін. Ні я, ні ви не читаємо думок Путіна, але я би сказав, що досі президент Путін, хоча йшов на ризиковані кроки, але прораховував загрози».

Шерр вважає що досі Путін був розсудливим, хоча часто помилявся. Й тепер, коли США та ЄС почали впровадження санкцій третього рівня, намагаючись тримати в резерві можливість подальших повномасштабних санкцій проти російської економіки.

Політик переконаний, що вони це роблять для того, щоб стримати Росію від початку відкритої повномасштабної війни з Україною й не думає, що Путін злегковажить цією загрозою.

«Він вже перебуває під значним внутрішнім тиском і, можливо, на нього тиснуть наближені кола, але про це ми можемо лише здогадуватися. Відповідь визначатиме він. Наше завдання полягає у тому, щоб створити такі умови, в яких він буде змушений бачити, що Росія втратить більше, ніж здобуде, якщо піде на таку серйозну ескалацію.

Я припускаю, що він піде і вже йде до самої межі війни, збільшуючи постачання й підтримку бойовиків включно з експериментуванням із авіаційними операціями проти України, щоб побачити реакцію. Йдеться про обстріли українських позицій з російської території, тощо. На кожному кроці він спостерігатиме за реакцією України і, особливо, за реакцією Заходу», – завершує Шерр.


47%, 7 голосів

33%, 5 голосів

20%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

колаборант = помічник окупантів

  • 08.08.14, 15:53
Озброювати Росію ніхто не забороняв, - Богуслаєв
Наталія Світанок 08 серпня 2014, 15:36
 274
Озброювати Росію ніхто не забороняв, - Богуслаєв

Президент "Мотор Січі", народний депутат від Партії регіонів В'ячеслав Богуслаєв заявляє, що офіційних постанов про заборону продавати вертолітні двигуни до Росії йому не надходили.
Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому", передає Преса України.
"Ніхто нікому не забороняв, немає ніякої офіційної постанови. Поки що це одні емоції тих, хто хоче остаточно розвалити країну. Ні Президент, дай Бог йому здоров'я, ні прем'єр-міністр нічого не забороняли. Звичайно, розмова йде, і це відбивається навіть не на працівників підприємства, а на чиновниках", - підкреслив В'ячеслав Богуслаєв.
За його словами, ці чутки тільки заважають, як його підприємству, так і всій економіці України.
"Треба відновлювати економіку - у нас, на жаль, ВВП кожен місяць падає на 4,5%, тому що ряд заводів ВПК дійсно не виробляють продукцію. І це жахливо, коли ми залишаємо людей без надії на роботу", - додав нардеп.

Іще одного колаборанта упіймано

  • 08.08.14, 15:43
Батальйон Айдар спіймав чергового мера - сепаратиста (ВІДЕО) 
Саша Юрчук 08 серпня 2014, 13:17
 1180
Батальйон Айдар спіймав чергового мера - сепаратиста (ВІДЕО) 

Добровольчий батальйон «Айдар», який продовжує звільнення Луганська та зачистку територій сходу України від терористів, затримав чергового високопоставленого помічника сепаратистів - мера міста Олександрівськ Вадима Резника. 

Про цю новину повідомляє «Преса України». 

Градоначальник населеного пункту Артемівського району Вадим Олександрович спробував втекти з Луганська під виглядом мирного жителя, але був затриманий і заарештований 8 серпня, в 12:00 на блок-посту біля міста Щастя бійцями «Айдара». 

Нагадаємо, що подібна доля чекала на керівника ще одного міста на Луганщині - 7 серпня був затриманий при спробі втечі пан Кравченко, мер обласного центру. При обшуку в автомобілі, на якому той намагався втекти, виявлено $200 тис.

Інфа для тих, хто ще не втік в рашку

Россия отказалась принимать украинцев из Донбасса в Москве. Теперь – Магадан и Тюмень

Федеральная миграционная служба Росси больше не будет предоставлять статус временного убежища гражданам Украины в Москве.

Кроме столицы квоты на прием беженцев закрыли Московская область, Санкт-Петербург, Ростовская область, Чечня и Крым.

Беженцев принимают у себя как граничащие с Украиной регионы (к примеру, Ростовская область) и регионы Центральной России, так и Дальний Восток.

С 1 августа в Камчатском крае введен режим чрезвычайной ситуации — для того чтобы задействовать материальные ресурсы из краевого резерва для обустройства в регионе беженцев с юго-востока Украины.

На Камчатке готовятся разместить около 800 беженцев. Они также едут на Чукотку, в Якутию, Магаданскую и Тюменскую области.

По словам источника в ФМС, в основном обращения на получение временного убежища подавали граждане Украины, которые приехали в РФ до начала боевых действий.

"В столичных отделениях ФМС граждан Украины записывают, чтобы только отдать документы на получение временного убежища, на май 2015 года",— заявила "Ъ" руководитель комитета "Гражданское содействие" Светлана Ганнушкина.

В первую очередь ФМС ищет возможность переселить беженцев в регионы Центрального федерального округа — граждан Украины, в частности, приняли власти Калужской области.

"Но есть люди, которые едут на отдаленные территории",— сказала Светлана Плешакова. Впрочем, в столичной ФМС подчеркивают, что за консультациями по поводу оформления убежища или временного пребывания в Москве обращалось куда больше граждан Украины, чем в итоге подали обращение.

Как правило, говорит Светлана Плешакова, у граждан Украины, которые обращаются в ФМС, уже есть на руках либо разрешение на работу в Москве, либо патент, дающий право работать у физических лиц.


http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/08/8/7034282/

СМЕРТЬ москальським окупантам та колаборантам

  • 08.08.14, 09:00
Командир батальйону «Айдар» підтвердив інформацію про затримання мера Луганська
Суспільство — Оксана Руда, сьогодні , 08:37 17630

Командир добровольчого батальйону «Айдар» підтвердив інформацію про затримання мера Луганська Сергія Кравченка, інформує Ліга.net.

Як повідомляв ZAXID.NET, 7 серпня бійці «Айдару» затримали за сепаратизм в місті Щастя переодягненого у біженця мера Луганська, який намагався перетнути держкордон з Росією.

холуї москальські завивають, а як ще завиватимуть...

  • 08.08.14, 07:10
У Партії регіонів обурені викраденням мера Луганська

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Партія регіонів засудила терор влади, що здійснюється у відношенні представників місцевого самоврядування східних областей. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу партії.

У партії обурені випадками, які мали місце 6 та 7 серпня, коли представники батальйону "Айдар" та "Правого сектору" затримали секретаря Донецької міської ради Сергія Богачова та мера Луганська Сергія Кравченка. Чиновників звинуватили у співпраці з сепаратистами.  С.Бочкова відпустили, а мера Луганська відвезли в невідомому напрямку.

"Подібні кричущі факти беззаконня щодо представників місцевого самоврядування східних областей свідчать про те, що владою здійснюється неприкритий терор опозиційних політиків і членів Партії регіонів, залякуються чиновники і депутати. Вважаємо, що вина за ситуацію, що склалася і за ці конкретні випадки повністю лежить на українській владі, яка просто не може навести лад  і забезпечити законність у звільнених від сепаратистів населених пунктах Луганської та Донецької областей. Презумпція невинності, закріплена в Конституції України, і норми Кримінального процесуального кодексу стали порожнім звуком в нашій країні. Груба сила і свавілля стали нормою повсякденного життя", - йдеться у заяві партії.

Партія регіонів звернулася до міжнародного співтовариства, міжнародних правозахисних організацій, засобів масової інформації, щоб незалежні експерти дали правову оцінку "операціям" проведеним бойовиками.

"Ми наполягаємо на звільненні з полону С.Кравченка, покарання винних в його викраденні і викраденні Сергія Богачева, вимагаємо відновлення законність та правопорядок. Також ми сподіваємося, що нинішня влада відмовиться від подібних методів роботи з представниками місцевого самоврядування, а дані факти отримають оцінку з боку правоохоронців, і винні в свавіллі понесуть покарання. Інакше властям буде вкрай складно повернути довіру простих громадян в населених пунктах, звільнених від ополченців самопроголошених республік, і домогтися стійкого миру в регіоні", - йдеться у тексті заяви.

Шана батькам за такого сина!!!

Пока в АП занимаются шоу, к нам пришел мальчуган. Он принял решение передать все свои сбережения на помощь нашим парням!!!
И это не постанова для ТВ, не показуха. Это зов души и результат правильного воспитания парня!
Мы с Богданом сразу посчитали, что его сбережений хватит на полтора бронежилета. Вот, прямо сейчас, я вкладываю в один из броников "дарственную" от Богдана!!!

Дякую тобі, хлопче!!! Шана батькам за такого сина!!!



https://www.facebook.com/george.tuka/posts/613960658718341