Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Актуально

  • 06.08.14, 12:34

Актуальна карта про ситуацію в зоні АТО станом на 12.00 6 серпня pic.twitter.com/6pHV6jyIaU

Прямая ссылка на встроенное изображение

Бомби і судьби (Чепинога)

Рівно 69 років тому, 6 серпня 1945 року в пів-на другу ночі американський бомбардувальник B-29 під кодовим ім’ям “Enola Gey” під командуванням командира 509-го авіцаційного полку полковника Пола Тібеттса, вилетів з американської воєнної бази, розташованої на острові Тініан, з надсекретним завданням…

О 08.15. ранку літак досяг японського міста Хіросіма і з висоти 9-ть кілометрів скинув на землю атомну бомбу під милою назвою “Малюк”… Загинуло 140 тисяч людей…

За день до того молодий інженер Цутому Ямагучі прибув до Хіросіми у відрядження. Під час бомбардування йому вдалося вижити, хоч він і отримав сильні опіки та величезну дозу радіації.

Наступного дня Цутому Ямагучі повернувся додому… Він жив в Нагасакі…

Вважається, що Цутому Ямагучі – єдина людина в світі, яка пережила обидва атомні бомбардування і залишилася живою. Здається, Кемерон збирався знімати про нього фільм.

Серпень 1945 року змінив цивілізацію назавжди. Щойно закінчилась найбільша за всю історію війна, але людство доказало, що воно готове вбивати один одного в значно більших масштабах і далі.

Обізяна, яка злізла з дерева якісь пару сотень тисяч років тому, навчилася розщепляти атом… На свою голову…

А потім ще буде Чорнобиль. Який доведе, що навіть “мирний атом” – не зовсім мирний

Полл Тіббетс, який скинув бомбу на Хіросіму, жодного разу про це не пожаліє. “Чорт забирай, а що я мав робити?” – казатиме він все життя. По смерті його прах розвіють над Ла-Маншем, відповідно до його заповіту. Він проживе 92 роки…
А Цутому Ямагучі проживе 93 роки. Його дочка розказувала, що батько завжди сміявся, коли в нього питали, чому він такий щасливий… Він просто не знав чому…

КУРСКИЕ, б...ть, СОЛОВЬИ

Двоюродная сестра моего харьковского друга Вовы поехала на 2 месяца отдыхать в деревню под Курск. Там она не только переворачивала сено и ела немытые гнилые груши с дерева, но и смотрела телевизор.

Через два месяца она полями и "мелкими перебежками" возвращалась домой с одной-единственной мыслью - быстро, не наткнувшись на засаду Правого сектора и распятых младенцев, продать в Харькове квартиру, и найти приют близ курских коровников, пока еще можно вырваться назад в Россию.

Две недели колбасило и трясло всю родню: ей объясняли, что жизнь на Марсе (зачеркнуто) в Харькове совсем прежняя. А младенцев пока еще ни одного не распяли. В этом месте двоюродная начинала мелко трясти головой и икать ...

В общем за пару недель привели в чувство. Теперь она опять ходит на работу и при встрече с Вовой краснеет и шепчет , глядя в пол:

- Вова, а что это было?...

ЗЫ И учтите, я не придумала ни одной буквы в этой придурошной истории


(с)перто

Бувальщина, колега розказала

В нас у селі в 90-х поселилась сімя з Росіі по сусідству: баба з дідом і їх син і дочка з сім'ями. Нормальні люди, не п'ющі, роботящі. Мої бабуся і дідусь, коли були живі, то дружили з ними домами. А ті так і живуть потихеньку. ТБ їм нема коли дивиться - весь день на городі раком. Вони там шото почули, шо Крим вже не наш, но якось не звернули увагу, їм воно безразлічно, чий там Крим.

Коли поїхав один з них у Крим оддихать і приїжає назад такий весь вз'єрошений.
- Я не думал что там так всьо. Там оні всьо увешалі своімі флагамі і ходять с етімі лєнтамі все. Очень непріятно находіться. На каждом зданіі флаг: ето-мол теперь наше, відішь? І ето тоже наше, - не забудь. І ето тоже наше, і ето.
- Какімі флагамі-то, Льош? - пита його глуха старенька мамаша.
- Какімі? Кацапскімі, вот какімі.

За таке - судити треба


Получил в подарок от бойца Батальон Луганск легендарную аптечку в полном составе. В том числе пинцет и ращесочку для бровей. Настоящая аптечка вооруженных сил гейропы.
Поставляет такие аптечки ТОВ "Київське фармацевтичне товариство". Юр. адрес: 03148 Київ, вул. В.Верховинця, 10.
Нашел сайт http://aptechki.in.ua/
По ЄДРПОУ на сертфикатах на сайте http://irc.gov.ua/ находим инфу. Учредители РОМАНЮТІН АНДРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, РОМАНЮТІНА ЛЮДМИЛА ВАСИЛІВНА.
http://www.ua-region.com.ua/19246991 Он же руководитель. Она же бухгалтер. 16 человек в подчинении. Производят аптечки для зоны #АТО не покладая рук днем и ночью. Труженики тыла в интересах своего кармана.

UPD: Аптечка оказалась даже не для МЧС. http://aptechki.in.ua/p33718216-aptechka-individualnaya-mini.html

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=705016862904904&set=a.265771020162826.64762.100001897904940&type=1&fref=nf

Про Лукойл і візитку Яроша

Іногда, кроме мірових інформагенств, полєзно подивитися, про шо пише преса східноєвропейських країн. Сьогодні центральні економічні ізданія в Чехії, Словаччині і Угорщині обсуждають одну главну тему - продаж Лукойлом сєті своїх автозаправок в цих державах.

В нас ця новость тоже проскочила, потому она вже не дуже новость. Інтєресно другоє - мадярська Vilggazdasg (Міровая економіка), а разом з нею чеські і словацькі істочніки разом обговорюють зміну баланса сил в заправочном бізнесі, після виходу з ринка Лукойла. Там іде своя гризня. Но ніхто не понімає причин, чого руські раптом рішили слінять.

Обращають на себе вніманіє плутані і протіворечіві об'яснєнія офіціальними представітєлями причин такого спешного продажу, бо Лукойл стараєцця ізбавиться від актівов до конца 2014 года. Собственник компанії Вагіт Алєкперов даже прогнав яку-то пургу про то, шо продаж сєті в цих странах связана з блокуванням поставок комплектующих через територію України. А блокуються поставки.... вніманіє - барабанная дробь... Правим сєктором!

Ну дід всяке міг ожидать від Алєкперова, но такого маразма точно не ждав. Нєужелі етот респектабельний бізнесмен тоже вірить в магічеську силу візітки Яроша?

В то же врем'я всякі восточноєвропейські аналітики начинають умнічати, шо Алєкперов просто ізбавляється от заправок із-за санкцій.

Може й так, каже дід, но сам собі думає, шо Алєкперов просто понімає - не збирається Хуйло оплачувать до конца года 50 млрд. долл., які суд присудив вернуть бувшим власникам ЮКОСА. А раз так - значить, як раньше і казав дєдушка, руські активи будуть конфісковуватися. От хитрий Алєкперов і рішив од гріха подальше збагрить заправки подєшовке. А це не фіг собачий - 138 заправок.

Саме інтєресне, шо не один Алєкперов такий умний. В Хуйлостанє многіє подумують как спасать свої актіви за рубежом, а дурной пример, как ізвесно, заразітєлєн. Наблюдаєм.
АПД Не можу писати в коментарях, тому скажу тут - одразу дуже дякую всім, хто прокоментував. На зауваження, що заправки продаються компаніям-прокладкам, прошу самим подивитися структуру активів угорської MOL GROUP, а головне - згадати епічні битви угорців із Сургутнєфтєгазом, і чим ці битви закінчилися, щоб зрозуміти, що відбувається.

Крім того, адвокати у колишніх власників ЮКОСа рібята ушлі і їм не зря великі гроші платять.


https://www.facebook.com/svyryd.opanasovych/posts/355266811288344

"Отказано во въезде в Украину".

  • 04.08.14, 21:04

Крымчане жалуются, что украинские пограничники "намеренно портят российские паспорта жителей Крыма"- ставят в документ штамп "Отказано во въезде в Украину".

По данным ФМС России, документ с такой печатью считается недействительным, поскольку подобная отметка не предусмотрена "Положением о паспорте гражданина Российской Федерации", в документе должны быть только предусмотренные законом сведения, - пояснила помруководителя управления ФМС по Крыму Яна Смолова. – Если там есть какие-то другие метки, о которых ничего не прописано в тексте положения, то документ считается испорченным и подлежит замене.
В пресс-службе ведомства советуют тем, кто получил подобный штамп, обращайтесь в ФМС за заменой паспорта.
Что до действий украинских пограничников, им безразлично, какой документ предоставляет путешествующий- гражданский или заграничный. Если турист нарушил законы Украины, ему ставится штамп запрета пересечения украинской границы.
Похоже, украинские пограничники по-своему нашли "управу" на "российское гражданство" крымчан )))
отсюда This entry was originally posted at http://don-katalan.dreamwidth.org/1008717.html