Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

ВАРТА

22 червня. Політика пам'яті

Крутішої армії, ніж радянська в світі ніколи не було. Лише в ній бували випадки, коли розстрілювали вже призваних до армії солдат, виключно через то що для них зброї не вистачило, або тому, що вони були українцями. Хворим і слабим краще то не чути. Злочини НКВС у 1941 році.

http://www.youtube.com/user/vosvoboda


25%, 1 голос

75%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вінстон Черчилль вважав: …

«Показово, що коли почалася німецько-радянська війна, В. Черчилль, перебуваючи на нараді командного складу британських військ у Єгипті, заявив таке: «Я буду пильно стежити за політичними діями Гітлера в Україні. Якщо фюрер проголосить Україну незалежною, то західні союзники програють війну, якщо ні — Велика Британія переможе».  І це не були просто слова. Якби німці пішли на такий крок, вони б отримали в особі частини українського народу союзника. Зрештою, цей крок міг би стати початком ланцюгової реакції активізації національних рухів на теренах СРСР, що могло б стати серйозною загрозою для існування цієї держави. До речі, не треба мати ілюзій, ніби народи СРСР любили радянську владу. Реальні факти свідчать про інше. Зрештою, і росіяни не були в захваті від більшовизму

Однак гітлерівці трактували народи СРСР як унтерменшів, котрим відводилася роль рабів. А українські землі розглядалися ними як об’єкт німецької колонізації, де корінне населення підлягало винищенню. Тому проголошення бандерівським крилом ОУН 30 червня 1941 р. Української держави викликало репресії щодо оунівців з боку німецької окупаційної влади. За таких умовах українські націоналісти стали на шлях збройного опору, через що й виникла Українська Повстанська Армія.»

Повний текст>>>

На них напали гроші!

  • 21.06.11, 13:58
Виталий Червоненко, «Главком»

Пафосный пиар, самолюбование и китч украинских евреев-миллиардеров временами зашкаливает. Представители этой национальности добились максимально возможного успеха: так уж сложилось, что они составляют значительную часть списка сотни самых богатых граждан страны. И тем обиднее, что эти люди очень мало делают для сохранения богатейшей еврейской культуры в Украине, ценнейшие памятники которой, к нашему всеобщему позору, не в состоянии защитить государство. 
Тот же Игорь Валериевич Коломойский, один из самых богатых людей страны, в 2010 был избран руководителем Европейского еврейского совета, недавно озвучил инициативу создания еврейского Европарламента. Человек вкладывает огромные суммы в футбольный и баскетбольный клубы «Днепр», хоккейный - «Будивельник», строит огромные стадионы и так далее и тому подобное.
Вот и Вадим Зиновьевич Рабинович, не самый бедный человек Украины, президент Всеукраинского еврейского конгресса, также немалые деньги выбрасывает на «международную» еврейскую деятельность, спонсирует футбольный клуб «Арсенал» и другие не менее «важные» для общества проекты. 
Александр Борисович Фельдман – еще один из огромного списка самых богатых людей страны. По Верховной Раде он ходит только в ермолке, вице-президент Совета еврейских парламентариев Мира, глава правления Международного центра толерантности, член Международного совета лидеров Центра Симона Визенталя, президент Украинского еврейского комитета.
Киевские бизнесмены вообще не знают, куда подевать свои вываливающиеся из карманов деньги, снимая безумные видеоклипы в подарок видному деятелю еврейской общины, собственнику «Dream Town» и многих других активов Александру Меламуду в честь его 50-летия.
Казалось бы, на этом фоне чьи, а еврейские памятники истории и культуры должны в Украине пребывать в идеальном состоянии. Тем более, что традиции иудейской культуры на нашей земле сильны как нигде в мире, а памятники архитектуры – одни из самых древних в Европе. Но, как показывает практика, миллиардерам, которые на каждом шагу пытаются подчеркнуть свою национальную принадлежность и заботу о своей же культуре, на нее, на самом деле, глубоко наплевать. По крайней мере, подальше, в провинции, особой заботой известных меценатов и не пахнет. 
Самый яркий пример – Большая Синагога в Остроге Ривненской области. 
Выдающийся памятник иудейской сакральной архитектуры XV века, одна из самых известных синагог на Волыни сейчас пребывает в плачевном состоянии. Крыша практически обвалилась - на ней вырос целый лес, внутренние перекрытия давно развалены, хотя в интерьере здания еще просматриваются остатки былой пышности и красоты. Но проходящий мимо турист вряд ли отличит синагогу от ветхого сарая. Поначалу и мы подумали, что это разваливающийся коровник, возле которого пасется скотина. И только табличка «Памятник архитектуры XV-XVIII столетия» может натолкнуть туриста на мысль, что ты стоишь возле святого места, которому уже более пяти веков. 
Конечно, можно кивать на власти, это их обязанность оберегать столь значительные культурные памятники всеукраинского масштаба. Но все прекрасно знают наши реалии – чиновникам глубоко наплевать на исторические ценности. К примеру, по соседству с разрушающейся синагогой тихонько умирают остатки Острожской крепости, и никому до этого нет дела.
Но почему же люди, которые ворочают миллиардами, на каждом шагу рассказывая о любви к своей родной культуре, не могут выделить крупицу из своих громадных капиталов для реставрации столь сакральных для иудеев памятников? Или какая-то синагога в Остроге была для евреев важна 5 веков назад, а сейчас самое главное – блеснуть гламуром в Киеве, Днепропетровске или Харькове.

17%, 1 голос

83%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Скільки часу на це потрібно???

  • 18.06.11, 23:11
Вандализм в Болгарии: воинов-освободителей превратили в супергероев. Фото
MIGnews.com.uа
Вандализм в Болгарии: воинов-освободителей превратили в супергероев. Фото

В центре болгарской столицы в пятницу, 17 июня, вечером осквернен памятник Советской армии. Один из барельефов величественного монумента разрисован граффити, в результате скульптуры воинов-освободителей превратились в американских киногероев - Супермена, Санта-Клауса, клоуна Рональда - символа McDonald`s и других персонажей.

Сотрудники столичной администрации сообщили, что по факту происшествия начато расследование. Полиция уже располагает фотографией "художника", максимальным наказанием для которого может стать штраф в размере до 2,5 тыс евро. Кроме того, его заставят восстановить первоначальный вид барельефа, сообщает Newsru.com.

Памятник Советской армии уже неоднократно подвергался нападениям вандалов. В канун Дня Победы представители болгарских общественных организаций, школьники и российские дипломаты полностью очистили монумент от оскорбительных надписей и нацистской символики, однако сейчас его снова предстоит восстанавливать.

Не кажіть, що в мене параноя!

  • 18.06.11, 22:56
“Якщо у мене параноя, то це ще не значить, що за мною ніхто не стежить“ (класик)

Я у багатьох своїх публікаціях і коментарях, буває, прошу друзів і опонентів частіше брати до рук твори Т.Г. Шевченка, вчитуватися, замислюватися, дотримуватися заповідей і прислухатися до мудрих його порад!
Невже життя нас так і не навчило, НЕ шукати ДРУЗІВ там, де їх бути не може! Не обирати собі у ГЕТЬМАНИ (бо вони такого слова не знають) “ісконно - канонічних ….“ або “кошерних….“ товॳщєй.
Вони звикли до слова “ВОЖДЬ“….. бо то є їхня справжня суть. Звикли і звикли, але до чого ж тут МИ, навіщо нам нав’язувати своє бачення.
Те, що делегація очолювана депутатом Держдуми Росії , Затуліним, на 22 червня вже готує валізи до Львова, це інформація відома і другий місяць бурно обговорюється у всіх ЗМІ.
Але ніхто не очікував, що “братам росіянам“ у Львові “пристойну“ компанію складуть євреї…
Так ОТ…
Громадська організації – Комітет “Євреї проти антисемітизму“,“Євреї проти Гурвіца“, інші громадські організації та партії мають намір провести 22 червня у Львові на пагорбі Слави антифашистський мітинг.
Відповідну заявку, яку має у своєму розпорядженні ZAXID.NET , ці громадські організації надіслали Львівській міській раді. Захід на пагорбі Слави у Львові «Євреї проти антисемітизму» та “Євреї проти Гурвіца“ хочуть розпочати 22 червня о 4.00, завершити планують о 24.00. Окрім цього, організатори зазначають, що під час заходу буде використовуватись звукопідсилювальна апаратура.
Захід проводитиметься «проти політики фашизму, антисемітизму і голокосту в пам’ять жертв радянського народу і всього людства, в пам'ять євреїв, загиблих в єврейському гетто, концтаборах від рук нелюдів – українських націоналістів, шухевичів, бандерівців, і інших фашистських покидьків».
Організатори прогнозують, що в заході візьмуть участь 150 осіб.
“Користуючись підпунктом 3 пункту «б» частини і статті 38 закону України «Про місцеве самоврядування» прошу повідомити ЛМУ УМВСУ у Львівській області для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників мітингу“, – йдеться в документі.
Звернення підписав голова Комітету “Євреї проти антисемітизму“ Р.І.Центер. (Фотокопія додається)

P.S. Друзі! Не кажіть, що в мене параноя! Але час від часу мені здається, що російсько-єврейський НАСТУП затискає Україну в окупаційне КІЛЬЦЕ, блокує свідомість людей і має далекоглядні плани, щодо цієї території.
Для мене ж, це не є “територія“! Для мене --- Україна понад усе. І я не маю наміру ЗДАВАТИСЯ БЕЗ БОЮ!



Пам'ятка націоналістам

Причини цього лежать насамперед в певних дефектах її ;державно-політичного устрою. Як відомо, приймаючи нарід за суверена держави, демократія свій устрій побудувала на засадах виборного представництва, себто парламентаризму. Коли парламентарна система давала певні користі раніше, то тепер позначається вона цілою низкою органічних хиб. Зростаюча боротьба політичних - класових і господарських інтересів привела до створення чисельних партій, груп і фракцій. Використовуючи політичну свободу демократії і часто з'являючись відображенням егоїстичних інтересів різних, іноді виразно антисоціальних, груп, всі вони намагаються впливати через парламенти на державне керування, часом дуже мало оглядаючись на загальні національні інтереси.                                                           
В стремлінню здобути виборчі голоси, партійні чинники послуговуються різного роду груповими блокуваннями, закулісними інтригами, неморальними компромісами, підкупом і корупцією, як також і штучними засобами впливання на суспільну опінію в бажаному для них напрямі. Ці методи профанують і викривлюють значіння самого виборчого принципу, і перетворюють проголошену демократією за "святе святих" свободу слова й думки в спекулятивний середник збаламучення, засліплення, обдурення і провокування народніх мас з одною метою: "вибити" з них побільше голосів за кандидата даної партії...Сучасний парламентаризм витворює свого роду "спеціалістів" від політики, цілком відірваних від народного ґрунту. Партійні комітети стають "торгівельними бюрами", де можна купити-продати суспільний інтерес по в подобі. Це давно вже привело до скупчення в проводі партій різних неморальних суспільних покидьків, а самій політичній діяльності надало в народній опінії характеру несумлінного і своєкорисного гешефтмахерства. В наслідок - найкращі, здібні, творчі елементи суспільства з відразою відвертаються від політики
Ці всі обставини унеможливлюють для демократії творення авторитетної влади, спричинюються до постійних урядових криз і виключають конструктивну, розраховану на довший час, державну політику. Водночас приводять вони до своєманітного парадоксу демократії, коли формальне народоправство, замість служити інтересам народу, отже, більшості,- обертається в середник його використання в руках меншости. Вся ця профанація народоправства відбувається при лицемірному голошенню "високих" ідей, ще більш понижуючих в суспільній опінії їх авторитет і вартість.
При таких умовах демократія не могла протиставитися розкладаючим її силам. Її політична слабість і світоглядова розгубленість особливо виразно позначилася після світової війни, коли на підставі нею-ж толерованих законів, до участи в державному керуванню прийшли такі політичні течії,- мета яких полягає в зруйновані і держави, і самої демократії. Тут ми маємо до діла вже з виразною "артеріосклєрозою" демократії, з цілковитим занепадом її само охоронного інстинкту, і з безнадійно-маняцьким доведенням її засад "політичної свободи" до повного абсурду!

З книги Миколи Сціборського "Націократія"


Микола Сціборський (*28 березня 1897, Житомир — †30 серпня 1941), діяч УНР 1917—20, полковник. Діяч ОУН, публіцист і теоретик українського націоналізму, за фахом — інженер-економіст...

Сціборський — ідеолог українського організованого націоналізму, зокрема так званого солідаризму і корпоративного державного устрою, теоретик офіційних видань ОУН, автор численних статей у націоналістичних журналах «Державна Нація», «Розбудова Нації», «Сурма», тижневику «Укр. Слово» (Париж) і в різних альманахах; співавтор проекту конституції української держави.

                  

До чого я власне. Останнім часом якась плутанина в націоналістичному таборі. Хочу нагадати, друзі, що націоналізм не дорівнює демократії, а в багатьох аспектах є прямо протилежною ідеологією. Просто дехто сповідує ліберально-демократичні ідеології і це ваш вибір, на котрий маєте право. Просто до націоналізму це не має ніякого відношення.

Кс визнав неконституційним закон про червоний прапор

  • 17.06.11, 11:04

Використання прапора перемоги під час офіційних заходів разом з державним прапором України суперечить Конституції. Відповідне рішення Конституційного Суду було оприлюднене у п’ятницю, повідомляє УНІАН.Як зазначається у рішенні КС, положеннями Конституції визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких відноситься Державний прапор, Герб, Гімн. У своєму рішенні КС посилається на те, що прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту. Також Конституційний Суд звертає увагу, що під час ухвалення парламентом змін до закону про червоний прапор 21 квітня була порушена процедура. У рішенні зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення КС рішення, яке обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене. Разом з тим КС у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України. Як відомо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор перемоги. Згiдно iз законом, зовнiшній вигляд копій прапора Перемоги має вiдповiдати вигляду штурмового прапора ордена Кутузова другого ступеня 150-ї Iдрицької стрiлецької дивiзiї. Водночас до 9 травня Янукович так і не підписав цей документ. Однак під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні прапор Перемоги несли попереду державного, синьо-жовтого прапора. Янукович підписав закон про червоний прапор 20 травня.


6%, 2 голоси

3%, 1 голос

77%, 24 голоси

0%, 0 голосів

13%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Львів розмалювали Януковичем з контрольним у голову.

Львів розмалювали Януковичем з "контрольним у голову"

У Львові невідомі розмалювали стіни в центральній частині міста зображенням чоловіка, схожого на президента Віктора Януковича, з простреленою головою.

Зображення зроблені неподалік від приміщення Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області, повідомляють"Українські новини".
Жителі міста відразу звернули увагу на малюнки, деякі з них фотографують їх на мобільний телефон.
Поруч із зображенням знаходиться напис opir.info.
Згаданий сайт є рупором організації автономних націоналістів.

Згоріла сільрада...

  • 14.06.11, 13:48

«    -     А що палите, діду?     - «Ватру», синку

- А як «Ватра» подорожчає що будете палити? - «Приму» - А як і «Прима» подорожчає що будете палити? - Тоді вже сільраду.»

Порушено кримінальну справу за фактом підпалу сільради у селі Триліси Київської області.

Як повідомив УНІАН помічник начальника Фастівського міськвідділу ГУМВС України в Київській області, під час проведення оперативно-пошукових заходів було встановлено, що причиною пожежі у сільраді став підпал, у результаті якого впали дві стінні перегородки. Вогонь пошкодив кабінет голови сільради і частково знищив майно та ряд документації. Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Ведеться слідство.

Таврійська область України. Чергова провокація?

  • 13.06.11, 19:46
У Партії регіонів заговорили про ліквідацію автономії Криму.

Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що ліквідація автономії Криму не викличе соціальної напруги та протестів з боку населення півострова.

"Населенню Криму байдуже, ніякого соціального напруження не буде однозначно", - сказав він.

У той же час, за словами парламентаря про ліквідацію автономії мова не йде - положення про автономію АРК закріплено в Конституції України, тому воно не може бути змінено.

Нагадаємо, 11 червня глава Кримської організації УНП Олег Фомушкін запропонував скасувати автономний статус Криму і перетворити нинішньою автономну республіку в Таврійську область України.

Раніше МЗС Росії заявляло, що питання реанімування статусу Криму - це питання крові.

УНН

46%, 13 голосів

0%, 0 голосів

32%, 9 голосів

21%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.