Про європейську минувшину

Вважається, що люди сучасного анатомічного типу прийшли в Європу 45 тис. років тому. Останні знахідки археологів у печері Мандрен (Франція) внесли зміни у систему датування доісторичних періодів.
         До розчарування шукачів особливої "арійської раси", ось такий вигляд мали організми наших далеких предків.


Людина розумна зі стоянки, одноіменної з сучасним Джебель-Ірхуд, Марокко, 160 тис. років тому

Такими їх зробив палкий клімат їхньої попередньої батьківщини. З якогось моменту тамтешні світочі думки зрозуміли, що хоч в Африці і багато сонця, та місця під сонцем все ж більше в Європі. Досі у своїх піснях вони не радять своїм дітям йти туди гуляти. Не дарма ж ще в Африці вони стали "гомо сап'єнс".


Людина розумна з околиці міста Пшедмость, Чехія, 24-27 тис. років тому

Змінилася не одна сотня поколінь, поки в організмах "панаєхавших" розумників  припинив вироблятися меланін у тих скаженних африканських кількостях. Завдяки чому за кучерявістю і кольором волосся, шкіри, пластикою облич вони стали наближатися до "корінних" мешканців Європи неандертальців. Це, у свою чергу, були ось такі файні хлопці-дівчата.


Чому корінні в лапках? Бо корінні вони були тільки щодо недавно прибулих. Але і їх самих теж винесло якоюсь ранішою хвилею з тої ж таки Африки, і багато сот тисяч років вони жили собі в Європі, не знаючи лиха.   



Вважалося, що з приходом "зайд" "корінні" були піддані витісненню, винищенню і у досить короткому часі (до 3 тис. років) щезли з арени дослідів матері-природи. Це пояснювалося культурними, технологічними, соціальними і комунікативними перевагами представників Homo sapiens.
          Проте розкопки у печері Мандрен виявили в одному й тому ж археологічно-культурному шарі зуби, що належали як неандертальцям, так і людині сучасного типу. У цьому ж шарі знайшли і чимало однотипних кам'яних знарядь праці, не характерних для неандертальської школи. Методами радіовуглецевого датування був встановлений вік цього шару - 56,8-51,7 тис. років. До цього найдавнішими слідами сучасної людини вважалися рештки, виявлені у Болгарії та Італії, яким щонайбільше 45 тис. років. Отже, хронологічна межа появи в Європі предків сучасної людини відсунута на 7-12 тис. років углиб історії. Але і такої ж тривалості слід тепер вважати період тісного співіснування у досить компактному ареалі двох згаданих популяцій людей, коли вони по черзі заселяли одні і ті самі печери. Причини і раптовість зникнення неандертальців, можливо, і не скасовуються, але тепер воно (зникнення) розглядається складнішим за характером і ширше розмазане у часі. Що служить зайвим поясненням наявності неандертальського матеріалу у генотипі сучасної людини. Якщо раніше значний генний обмін приписували популяціям лише у Південній Азії, то тепер погодилися, що і в Західній Європі для цього було цілком достатньо часу.
          

Нашорошуємо логічний ню(х). Чим пахне?

Новий штам коронавірусу з Південної Африки загрожує черговим сплеском захворюваності у світі. Вчені припускають, що він потенційно небезпечніший за "Дельту" і може поширюватися зі стрімкою швидкістю. Країни вже почали закривати кордони, а ВООЗ збирається на екстрену нараду.

Що відомо про нову мутацію коронавірусу - нижче в матеріалі РБК-Україна.

Де і коли виявлено новий варіант COVID-19

Перші повідомлення про зараження новою мутацією коронавірусу з'явилися 23 листопада. Випадки захворювання підтвердилися у провінції Гаутенг ПАР у 77 пацієнтів.

Також вірус зафіксовано у 4 осіб у Ботсвані. Один інфікований прилетів із Південної Африки до Гонконгу, де і було встановлено діагноз.

За оцінками епідеміологічного центру ПАР, близько 90% нових випадків захворювання у південноафриканському регіоні Гаутенг спричинені новим варіантом.

Але також вірус міг поширитися і в 8 інших провінціях ПАР.

Першого інфікованого було виявлено в Ізраїлі 25 листопада. Захворілий прибув до країни з республіки Малаві.

На даний момент варіант коронавірусу позначений як B.1.1.529, але ймовірно, що надалі ВООЗ надасть мутації грецьку назву Nu.

Стрибок в еволюції: штам із ПАР випередив "Дельту" за кількістю мутацій

Тільки за 3 доби досліджень у новому варіанті SARS-CoV-2 виявлено у 2 рази більше мутацій, ніж у "Дельті".

Так, у Центрі реагування на епідемії ПАР повідомляють, що цей штам сильно еволюціонував. У ньому було виявлено найбільшу кількість мутацій і понад 30 із них - у шиповому білку, який відкриває "двері" клітин людини для проникнення вірусу.

У 5 разів більше мутацій виявлено у рецепторно-зв'язувальній частині вірусу, яка забезпечує перший контакт із клітинами тіла. Для масштабного зараження "Дельті" вистачило 2 подібні мутації.

Але дослідники вважають, що велика кількість змін у структурі вірусу не може бути однозначно поганим показником. Важливо, яким саме чином мутації діятимуть.

Чим небезпечний "південноафриканський" штам

Вчені поки що не дають висновків про ступінь небезпеки штаму з ПАР. Часу вивчення нового варіанта COVID-19 ще недостатньо, проте причини для занепокоєння існують.

Деякі з виявлених мутацій полегшують швидке поширення вірусу, що може призвести до стрімкого зростання числа інфікованих.

Вірусологи з Британії припускають, що мутації забезпечують вірусу високу трансмісивність та стійкість до вакцин. Згідно з їхньою заявою, комбінація змін у білку у нового варіанта "жахлива", і він може бути "гірше, ніж що-небудь ще".

Що відомо про ефективність вакцин від штаму з ПАР

Велику кількість з мутацій виявлено у шиповидному білку вірусу, який є мішенню "ураження" для багатьох вакцин, зокрема Pfizer, Moderna.

Серед мутацій є й ті, що ускладнюють розпізнавання вірусу антитілами організму людини, що може знизити ефективність вакцини.

Вчені також мають побоювання, що новий варіант радикально відрізняється від уханьського з Китаю. Це означає, що вакцини, розроблені з використанням вихідного штаму, можуть бути менш дієвими.

При цьому варто відзначити, що всі проведені дослідження нового варіанта вірусу проходили у Південній Африці, де відсоток повністю вакцинованого населення не перевищує 50 %. Тому передчасно робити висновки про ступінь небезпеки для імунного захисту щеплених людей.

ВООЗ скликає термінове засідання

У п'ятницю, 26 листопада, ВООЗ збирається на надзвичайне засідання для обговорення варіанта B.1.1.529 Sars-Cov-2.

Зважаючи на інформацію про потенційну небезпеку нового штаму, у Всесвітній організації охорони здоров'я вирішать, чи варто вважати штам із ПАР "викликаючим занепокоєння" (як раніше виявлені Alpha, Beta, Gamma і Delta) або "варіантом інтересу" (з передбачуваними або відомими генетичними змінами).

"Варіант занепокоєння" означає, що вірус має високу патогенність, швидкість передачі. У боротьбі з ним спостерігається зниження ефективності засобів охорони здоров'я, у т.ч. вакцин.

У разі присвоєння штаму B.1.1.529 "варіанту занепокоєння" він отримає назву Nu.

Країни обмежують в'їзд із Південної Африки

         На тлі небезпеки поширення нового штаму коронавірусу з 12:00 26 листопада Великобританія заборонила польоти з Південної Африки, Намібії, Ботсвани, Зімбабве, Лесото, Есватіні. Люди, які повертаються з цих країн до Великобританії, негайно будуть поміщені на карантин.

З 26 листопада запроваджено заборону на польоти у Нідерланди з ПАР. Чехія оголосила про закриття кордонів для ПАР, Намібії, Лесото, Свазіленду, Зімбабве, Ботсвани, Мозамбіку та Замбії з 27 листопада до 12 грудня.

У Німеччині з 27 листопада обмежується повітряне сполучення з ПАР. Авіакомпаніям буде дозволено виконувати лише рейси для вивезення громадян Німеччини, що знаходяться на території Південної Африки.

Влада Сінгапуру з 28 листопада вводить обмеження на в'їзд у країну для мандрівників з Ботсвани, Лесото, Есватіні, Мозамбіку, Намібії, Південної Африки та Зімбабве.

З 25 листопада Ізраїль заборонив в'їзд із низки країн. До "червоного" списку внесли ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватіні. Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт заявив, що країна перебуває на межі надзвичайної ситуації через новий штам.

umnik
Коли вже хтось вакцинує цим клепку всіх ідейних панацеє-вакцинаторів? Короновірус ще не досить чітко задав необхідну швидкість мутації ваших вакцин?

Скаскі дрємучєва лєса



Грамотно написаний збірник фейків навіть просто для розваги почитати приємно...

Ну, а з огляду на плани вітчизняної ветеринарії, готуйте свій імунітет до періодичного бичування:

Цитата: "...у нас 100% буде доступна для кожного безоплатна або бустерна доза, або повторне подвійне щеплення, якщо це буде потрібно. Чому я кажу, що 100% буде? Бо в мене вже майже підписані контракти, точніше документи про наміри, на постачання вакцин на наступні 2022-2023 роки".

Цікаво, чи порушить ті плани вже анонсоване завершення "пандемії"? Чи навпаки, чиєсь маленьке "якщо" є запорукою їхнього втілення? Зважаючи, що вже відкритих у людській популяції, але ще не поширених по світу короновірусів є аж до грецької букви "мю"...


Усім (невизначене в часі) "пока" poka

Ковідобісся

          Наступна замітка буде, як завжди, прихильна до вакцинації загалом. Навіть посиланнячко причеплю, де науково обґрунтовують необхідність щепитися від грипу паралельно самі розумієте з чим.
          Ця cама замітка буде цілком толерантна до вакцинації проти ковід_19.

          Всім, хто на підставі отриманої інформації, ухвалив для себе рішення щепитися від короновіруса, побажаю якмога скорше це зробити, і таким чином, увійти в категорію добровільно щеплених (треба ж якась пожива відповідному міфу).
          Всім, хто те саме рішення ухвалив на підставі "законодавства" про обов'язкове щеплення, квінтесенцією якого є ковід-сертифікат, побажаю зібрати в кулак свою гідність і особливо не засмучуватися. Переведення медицини до статусу ветеринарії, а вас - до статусу ковід-згвалтованих викликано цілком непереборними для вас обставинами. Тож ніхто не винен. А підписання цидулки безвідповідальності бонусом зараховує вас ще й у категорію відповідальних і свідомих громадян, яким не байдужа надмірна завантаженість лікарень і лікарів та загальний успіх медичної реформи.
          Тим же, хто на підставі всього вище названого добровільно ухвалив рішення не щепитися від ковід_19 і, таким чином, стати учасником експериментального квесту "Життя без ковід-сертифікату", я побажаю надійності гуманітарних тилів і успіхів у пошуку роботи, де основним законом все ще лишається національна конституція, а не ковід-сертифікат.
          Ну, а поки дві верхні категорії пішли на флешмоб у пункти вакцинації, остання категорія у своїх пунктах спостереження продовжує вивчати прогрес епідемій вірусів статистичної параної, стресу та атрофії здорового глузду.
          Статистика може довести що завгодно, навіть правду. Приміром, якщо ваш сісід б'є жінку щоденно, а ви - ніколи, то за статистикою ганьба вам із сусідом - ви належите до групи сімей, в якій чоловіки б'ють жінок через день. Ще написав якийсь там преподобний святий: настане час, що дев'ять хворих прийдуть до здорового і доведуть йому, що і він хворий. Тож погляньмо, як статисто-зозулі віщують дні життя, що лишилися людству, та розраховують необхідну кількість антиковідних пластикових мішків.

          Пан-  означає дещо "всеохоплююче". А ось і статистичне лице пандемії ковід_19.



          Ось найжахливіші жахи вимирання окремих країн, декілька з назв яких навіть присвоєні відповідним штамам короновіруса.










          Ось як "ще не вмерла України і сила і воля".


          А з другого боку героями 100 % телесюжетів є оті 0,4 % тяжко хворих на ковід у світі. Тут вам і про лікарняні коридори зі штабелями пластикових мішків з трупами, і про щоденні "катастрофи "Боїнгів" zombobox
          І НУЛЬ відсотків інформації про десятки-сотні мільйонів отих shock "гігантів". Як? Як вони примудрилися таємно перехворіти на ковід в амбулаторно-домашніх умовах? Цікаво, чи вистачить на планеті "Боїнгів" для їх рівного польоту? І, уявіть неподобство! - цих негідників під час хвороби цілком влаштувала богом дана щоденна суміш 78% азоту + 21 % кисню.
           Жодне медіа не бере інтерв'ю у цих мільйонів: яким чином, ЯК?!.. ти переніс смертельну болячку і так легко і одужав?! Що не так в твоєму організмі, що такого ти приховуєш у своєму способі життя, що дозволило тобі відкараскатися від Косатої? Без щеплень, без госпіталізацій, без суттєвих затрат і... без наслідків, яяяяк?!! Жоден журналюга не розпитує тих, що одужали від ковіду середньої тяжкості: як?! яким чином тобі вдалося обдурити пластиковий мішок? Агов, 490 тис. українців! Що такого ви робите (чи вам роблять), що маєте злочинно-легкий ковід? Бігом розповідайте! Жодна спецслужба не прагне спонукати їх всіх розповісти про ті великі секрети чудесного виживання під страхом катівні із розпеченим залізом спецметодів дізнання (і плювали ми на права і свободи, бо хіба ж то не заради права людства на життя?!).
           Натомість пробудіть серед ночі останнього бомжа у підворітні - він одягне маску і розповість вам, що аби не захворіти треба щепитися, основним засобом лікування ковіду_19 є чистий кисень, а без кисню людству гаплик, чим і пояснюються обмеження на експорт промислового кисню, запроваджені недавно кабміном, всі ці занепокоєння змовою діючих кисневих заводів та будівництво нових кисневих заводів... Ось дослівна характеристика чистого кисню з сьогоднішнього вечірнього новинного ефіру: "єдині дієві ліки для хворих на ковід".
          Якщо людство колись і загнеться тотально, то раніше всякого метеориту чи охолодження сонця до червоного гіганта його загублять віруси брехні і маніпуляції.

Нарешті! Українська вакцина від ковіду.

Хоч всі й кажуть, що ми ua_flag  гівно, але насправді ми великі молодці
І незалежно від того, наскільки зле буде польським гризунам, і скільки їх виживе, дебелий респектище sila львівським науковцям.


Анекдот (згадався)
Спілкуються дві польові миші.
- Ти вже укололася вакциною від ковід_19?
- Та ні, я не спішу. Хай її спершу на людях потестують...

До проблеми "іраномовних" скіфів...

Для той ветви индоевропейских языков, куда входят языки осетинский, афганский, таджикский, персидский, курдский, татский, талышский и др., и из древних также язык Авесты, согдийский, хорезмийский, скифский и мн. др., укоренялось название "иранские языки". Термин этот в настоящее время не может быть заменен, хотя является весьма неудобным: применение прилагательного "иранский" создает ложное впечатление, что речь идет о языке государства Иран, т. е. персидском (фарси). Как известно и как подробно будет освещено ниже, подавляющее большинство так называемых "иранских" языков – это языки Средней Азии и других частей территории Советского Союза. Самый термин "Иран" в его древней форме – "Ариана" – первоначально не охватывал Фарса.

З книги
И. М. Дьяконов. История Мидии.
Баку "Нагьіл Еви",  2012

друк за виданням  Академии Наук СССР Москва, Ленинград,1950 г..

До питання вакцинації

Спільні ознаки грипу і covid_19

1/ Хвороба викликана вірусом
2/ Велика кількість штамів та схильність вірусу до мутацій
3/ Тактики лікування усіх форм хвороби у загальних рисах однакові.
4/ Іноді протікає тяжко навіть у здорових до того людей
4.1/ Тривала гіпертермія, ломота, слабкість, головний біль і біль у горлі
4.2/ Гостра вірусна пневмонія, зниження сатурації крові, часто запускається цитокінний (імунний) шторм
4.3/ На тлі хвороби часто приєднується вторинна бактеріальна інфекція на будь-якому рівні дихальної системи та загострюються супутні хвороби
4.4/ Фактором ризику можуть стати супутні хвороби (дихальні /астма, хронічне обструктивне захворювання, саркоїдоз/; серцево-судинної системи /гіпертонія, атеросклероз, тромбофлебіт/; ендокринної системи /цукровий діабет, тиреоїдит/)
5/ Стає причиною смерті частіше, ніж хотілося б.

Відмінні ознаки грипу і covid_19

1/ Грип це не ковід
2/ Походження
2.1/ Вірус грипу A/H1N1 був виведений у таємних німецьких лабораторіях і поширений німецькими підводними човнами по узбережжях США, Франції та інших країн ворожої щодо німців коаліції під час 1 св. війни;
2.2/ Вірус covid_19 на ім'я SARS CoV 2, був виведений у китайських таємних лабораторіях для бойового застосування та підвищення мобільності перенесення СНІДу безконтактним повітряним шляхом (додатково до статевого та парентерального способів)
3/ Контингент хворих
3.1/  Щойно після бойового застосування грип косив переважно пацієнтів молодого та середнього активного віку і майже не чіпав старих
3.2/  Щойно після бойового застосування covid_19 косить переважно пацієнтів літнього та древнього віку або обтяжених супутніми хворобами, майже не чіпаючи дітей
4/ Смертність
4.1/ Від першого повідомлення в іспанських газетах про невідому досі епідемію у 1918 р. і до грудня 1920 року, коли стали відзначатися ознаки стухання епідемії, іспанкою перехворіло 500 млн людей (бл. 25 % населення планети), а померло за різними оцінками від 17 до 100 млн осіб (0,8 - 5 % від населення глобусу або 3,4 - 20 % від числа захворілих).
4.2/ Від перших повідомлень www://джерел  про невідому досі епідемію на межі літа і осені 2019 р. і до цього дня на covid_19 перехворіло 244444105 осіб (3,1 % від населення планети), а померло 4964101 особа (0,063 % всього людства або 2,2 % від числа захворілих)
5/ Застосування вакцинації з метою подолання хвороби
5.1/  Спроб розробки вакцин від іспанського грипу та кампанії добровільного профілактичного вакцинування для убезпечення від цієї страшної недуги зафіксовано не було. Наразі ж навіть в Україні вибір брендів та виробників вакцин проти грипу цілком задовольняє найвибагливішого споживача абсолютно на всі штами грипу, циркулювання яких прогнозується цієї зими. Характер вакцинації добровільний.
5.2/  Менш ніж за рік розроблено з десяток чи більше вакцин проти covid_19 ще більше пів сотні - вакцин-кандидатів у стадії розробки та випробування. Вакцинація проти covid_19, що розпочалася у грудні 2020 р. як добровільна, наразі набула характеру, коли організовано (і планується ввести ще) низку обмежень невакцинованого індивіда до життєвих засобів. При цьому скрізь наголошується, що вакцинація все ж... добровільнаhypnosis

           Що ж, мабуть на наступному етапі варто чекати перегляду примусовості добровільності вступу селян у колгоспи у 20-30 роках минулого століття в СРСР.
           Хм.. яке б  питання поставити на завершення? О (не буду мудрувати)!!! Враховуючи, що добровільно щепитися від ковіду незабаром запланують всі, хто не зробив цього раніше, то

чи плануєте Ви найближчим часом вакцинуватися проти грипу?

6%, 1 голос

6%, 1 голос

0%, 0 голосів

12%, 2 голоси

6%, 1 голос

53%, 9 голосів

18%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Євангеліє від тані адамс...



         Навіть не знаю, що роблять з мозком людей у ленінсько-рошенівській кузні кадрів, що їм чи не у кожному зустрічному незнайомцеві мариться своя людина. Але не зважаймо поки на ті внутрішні ноу-хау, партійну дисципліну та інші фішки цих деб... е... суворих лицарів перманентної виборчої кампанії.
         А ліпше зараз зосередимось на повідомленні справді життєво важливої тематики, актуальність якої вже зо три роки не вивітрюється з інтелектуальних горищ мешканців нашої планети. А саме, щодо питання про природу і походження вірусу SARS-CoV-2.
         Навіть почилій нині у бозі комуністичній партії радянського союзу здавна не вдавалося вивести на чисту воду монстрів китайського маоїзму-інтернаціоналізму із їхніми агресивно-завойовницькими планами так, як це зробила танюшка. І от тепер вона, як на долоні, вся ця диявольська підступність китайського біологічного оружія. Пам'ятаєте кадри з військових навчань китайської армії: як летить велика ракета, раптом відкривається в ній потайний лючок і звідти вириваються прямо зграї маленьких ракет, і всі вони летять аби позбавити багато щасливих організмів від їх невинних життів? То от то й була репетиція застосування їхнього бойового віруса!
           Виявляється, і вірус є аналогічною багатокомпонентною структурою: під час вільного паріння у чиїйсь зоні дихання від материнського тіла відлітають множинні уламки "альфа", "бета", "гама", "дельта".... "мю"...."омега". І позначення грецькими буквами то є не що інше, як підступний китайський виверт для відводу очей. А врахуйте тепер, що тільки широковживаних китайських ієрогліфів є кілька тисяч. Ось що і змушує людський організм впадати у цілковитий розгублений ступор перед багатоликим хитрооким незримим ворогом.
           Але дозвольте мені, у моєму цілковито розпластаному по підлозі екстазі, зазначити : це ж який треба мати дивовижний зір, щоб серед тисяч складових "кірпічіків" короновіруса розгледіти цілком специфічний елементик, який пояснює абсолютно ВСЕ. Всякі там центри, медичні академії усього світу - все пішло по вітру! А відкриття нового, повітряно-безкрапельного способу передачі елементів СНІДУ то є видатний історичний дар вселюдському знанню з боку цієї тендітної дівчинки. А коли врахувати, що жоден із землян не бачив на таньчиному організмі того місця, де зазвичай є в людини очі, і припускаючи цілком звичайні анатомічні функції для її третього ока (яке неодмінно має десь бути) то всі епохальні наукові відкриття ми маємо, певно, приписати неймовірно гострому духовному зору цього незвичного дівчатка...
            Щоправда наступним віршем свого Євангелія таня адамс свідчить, що військово-біологічні успіхи китайського ісчадія ада поки що досить скромні і не перевершують вбивчої сили щеплень, розроблених для протистояння цьому китайському паскудству. Та це не має вводити нас в оману, тож...
            Ця лаконічна Блага Звістка від прозріння Святої безликої діви без сумніву стала наріжним каменем нової всесвітньої всерятівної пост-ковідної релігії, що народжується просто на наших очах.

Побічні ефекти автобізнесу Ілона Маска

               Федеральний суд Сан-Франциско постановив, що компанія Tesla повинна виплатити колишньому працівнику Оуену Діасу близько 137 мільйонів доларів після того, як він пережив расистські образи на робочому місці. Такий великий штраф компанія виплатить уперше. Як заявили його адвокати, суд присяжних присудив більше, ніж просили адвокати. В результаті Tesla має виплатити 130 мільйонів доларів штрафу та 6,9 мільйона доларів за моральну шкоду, передає CNBC.

               Проаналізував деякі статистичні дані. Цю суму вже можна співставляти із державними бюджетами деяких країн. Так, річний дохід Гвінеї-Біссау становив 142.5 млн. дол. (2014). А річні доходи держбюджетів різних розсипів островів у Тихому океані, таких як Кірібаті, Тувалу, Фолклендські чи Острови Кука, становлять 20-70 млн. дол. Тож нині нова держава може народитися, наче зірка у результаті спалаху наднової lol
               
              Гадаю, що попри особливості "підсмаженого" викладу новини у першому реченні, потерпілому перепаде всього лиш 6,9 млн $. А штраф піде державі. Але і при тому цей Оуен Діас певно до решти днів своїх буде вдячний Аллаху за расові забобони людства і видатні досягнення демократичної юстиції. Ну, а я заодно поцікавився, які ж найменші можуть бути державні бюджети.


Характеристика дня

Лиш в одній країні світу ua_flag chih  починаючи з цього дня, все листя жовтіє, маючи на те повне право.



В університеті на практичних заняттях з юридичної практики професор питає студента:
- Якщо ви хочете почастувати іншу людину апельсином, як ви це зробите?
- Я скажу: "Будь ласка, пригощайтеся апель...", - відповів студент.
- Це що за маячня? - суворо перебив професор. - Мисліть як юрист!!!
- Добре, - відповів студент. - Тоді скажу: " Сьогодні, 1-го жовтня, я, Прізвище1 І. П., перебуваючи у добрій пам'яті та здоровому глузді, передаю вам, Прізвище2 І. П., всі належні мені права, вимоги, переваги, відповідальність та інші інтереси на власність, іменовану "апельсин", включно з шкуркою, м'якіттю, соком і насіннячком повністю або частково, із рівним правом його очищувати, вичавлювати, розрізати, заморожувати, відкушувати, ковтати та іншим чином його вживати, використовуючи для цього столові засоби будь-якого роду, що існують у цей час чи будуть винайдені пізніше, або без використання згаданих засобів, а також передавати вище згадану власність та перелічені права на неї третім особам зі шкуркою, м'якоттю, соком і насіннячком або без них, або у будь-яких поєднаннях згаданих складових частин об'єкту власності, або відмовитися від такої передачи...



... і цьому останньому трудовому будню можна тимчасово лишити на зберігання невимовні складнощі всіх професій, що п'ять днів поспіль муляли клепку носіїв тих професій, зіскочити з цього бісового конвеєра та й трохи побути лаконічнішим, але повнішим.