Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

До проблеми "іраномовних" скіфів...

Для той ветви индоевропейских языков, куда входят языки осетинский, афганский, таджикский, персидский, курдский, татский, талышский и др., и из древних также язык Авесты, согдийский, хорезмийский, скифский и мн. др., укоренялось название "иранские языки". Термин этот в настоящее время не может быть заменен, хотя является весьма неудобным: применение прилагательного "иранский" создает ложное впечатление, что речь идет о языке государства Иран, т. е. персидском (фарси). Как известно и как подробно будет освещено ниже, подавляющее большинство так называемых "иранских" языков – это языки Средней Азии и других частей территории Советского Союза. Самый термин "Иран" в его древней форме – "Ариана" – первоначально не охватывал Фарса.

З книги
И. М. Дьяконов. История Мидии.
Баку "Нагьіл Еви",  2012

друк за виданням  Академии Наук СССР Москва, Ленинград,1950 г..
3

Коментарі

128.10.21, 14:00

Скіфи говорили радянською мовою

    228.10.21, 16:11

    Когда изучаешь разногласие асуров и дэвов, и находишь их след в мифах Украины, понимаешь, что украинский язык прямой потомок санскрита.
    Беладэва и Кришна. Солнце и Луна.
    И Кришна оказался изменником Бросил своих последователей и переметнулся к врагам. И боги обманули асуров.
    История повторяется.
    Короче все печально.

      328.10.21, 16:34Відповідь на 2 від Hagal

      Когда изучаешь разногласие асуров и дэвов, и находишь их след в мифах Украины, понимаешь, что украинский язык прямой потомок санскрита.
      Беладэва и Кришна. Солнце и Луна.
      Мені також здається, що українська мова дуже давня. Хоча згаданий Вами матеріал я поки не вивчав. Проте багато людей твердо впевнені, що українська це російська мова, зіпсована польським впливом.

      И Кришна оказался изменником Бросил своих последователей и переметнулся к врагам. И боги обманули асуров.Не переживайте Цей негідник ще пошкодує про вчинене.

        428.10.21, 16:35Відповідь на 1 від NoTaRь

        Скіфи говорили радянською мовоюУ Вашій нотаріальній конторі сьогодні День ностальгії за усім радянським? Зрозуміло

          528.10.21, 17:34Відповідь на 4 від Lulu

          Скіфи говорили радянською мовоюУ Вашій нотаріальній конторі сьогодні День ностальгії за усім радянським? ЗрозумілоДруже, безособово до вас, але як ще цей пасаж Дяконова зрозуміти?

            628.10.21, 17:51

            Все не так просто , як розписали російсько-радянські вчені, світ багатогранний і неоднозначний.

              728.10.21, 21:57

              Символічна назва бакинського видавництва для такого матеріалу (Нагил єві перекладається як "Будинок казки"

                828.10.21, 23:17Відповідь на 5 від NoTaRь

                Скіфи говорили радянською мовоюУ Вашій нотаріальній конторі сьогодні День ностальгії за усім радянським? ЗрозумілоДруже, безособово до вас, але як ще цей пасаж Дяконова зрозуміти? а я і не бачу, що заважає зрозуміти "пасаж", який стосується проблеми термінології і тієї проблеми елементарної логіки, що Ірану ще нема, а "іранські" мови вже є... щоб люди розуміли один одного, важливо правильно називати речі своїми іменами... а що із тим Вашим "подразником" не так, і чого воно Вам служить для якихось перекручень, я навіть пояснити не можу, ну, жила людина в СРСР, то в неї і прив'язки були конкретно географічні та історичні...

                  928.10.21, 23:19Відповідь на 6 від Vad Al

                  Все не так просто , як розписали російсько-радянські вчені, світ багатогранний і неоднозначний.От конкретно до цього вченого багатьом можна побажати хоча б трохи дорости.

                    1028.10.21, 23:22Відповідь на 7 від rutzit

                    Символічна назва бакинського видавництва для такого матеріалу (Нагил єві перекладається як "Будинок казки"Дякую за довідку. А ось інший гатунок символізму: диплом про захист дисертації Киві видала Національна академія наук України.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна