Еліта дивитиметься відео в 360p:)

Нещодавно писав про боротьбу за підвищення прибутків на Ютубі — і ось новий прикол. Казали, що хочуть зробити перегляд відео у роздільній здатності 2К лише за преміум підпискою (за гроші, звичайно). Але у Гуглі пішли далі — тепер навіть 1080p буде лише для платних глядачів. А для ніщєбродів і халявщиків буде спрощене 1080p, яке, найймовірніше, буде відповідати 720p. Як жартують в коментарях на Ютубі: "Еліта дивитиметься відео в 360p:)"

Мені аж перехотілось знімати відео.


З ТЦК ходять по хатах

Ну шо... Є прогрес! З ТЦК роздають повістки вже по хатах і не лише на Заході, а й на Київщині. Думаю, скоро така тенденція дійде і до столиці.

Мені тільки цікаво, як більшість чоловіків повбивають, покалічать або дезертирують, то хто воювати буде? Дивно, що поки жінок не чіпають.

Ютуб прикриває лазівки

Схоже, Ютуб прикриває лазівки. Декілька тижнів тому були розмови, а сьогодні при спробі подивитись відео, сайт тупо зависав. А з телефону працює. Якби не новини про блокування перегляду з блокувальниками реклами я б може і не пов'язував ці дві речі, а так... Прикро. Не думаю, що більшість дивилась на халяву, але в Гуглі теж хочуть їсти. І напевно, не лише бутерброди з маслом, а ще й з ікрою. В принципі, на телефоні дивився з рекламою і мене це не особливо переймало, якщо не зважати на випадкове натискання на рекламні оголошення. Наприклад, поки крутять рекламу, можна сходити в туалет.

Правда, відключення реклами щось не дуже допомогло, адже відео відкривається, але потім все одно зависає.

Поки не авторизовувався. Може там і вискочить попередження про ахтунг.

Тоді залишиться варіант дивитись через проксі або vpn. Таке теж не працює:(

Ну шо ж, монополія до добра не доведе.

Нові вермішелі та локшини швидкого приготування-8

Початок липня видався важким і нервовим (мамі було погано, потім безуспішно шукали медичні документи, накидали дуже багато роботи, плюс — невиправдані претензії по роботі, батьки провокують сварки, повітряні тривоги, сильна спека і грози зі зливами, аварійно вимкнули електрику, зламались окуляри, замовили слабші окуляри), тож писати не було ні натхнення, ні часу. Та й не було про що писати (це мене теж дратує). В сенсі, ідей що зняти — купа, а в магазинах нічого вибрати. Тому, щоб якось заспокоїтись, довелось вийти із "зав'язки" (2-3 роки не вживав алкоголь) і випити сидр. Від випивки, ще й у спеку, краще не стало. Але трохи попустило. Замислився, що старі окуляри все-таки відремонтують (правда, ХЗ, коли), до слабших окулярів можна звикнути, завдання по роботі потихеньку розгрібаю, а продукти для огляду пощастило докупити.

1. У черговій підбірці макаронних виробів швидкого приготування знову різнобій за всіма критеріями — виробниками, країнами виготовлення, смаками. Проте цього разу в наборі аж 5 найменувань: українські локшини швидкого приготування "Reeva" зі смаком курки, зі смаком яловичини, зі смаком грибів, а також польсько-японські локшини "OYAKATA" з соєвим соусом і соусом місо, які чомусь назвали раменом.

По-моєму, вийшла непогана підбірка, хоч і різнопланова. Та й вага у них чималенька — 83-89 грам. Так що порції будуть величезні.

Дотепний переклад:)

Те, що для нас - матюк або просто слвіце "туалетного гумору", в іншій мові може бути звичайним словом.


Прикольний інструментальний трек!

Фантастичні звуки! Чудо б піідійшли саундтреком під захоплюючу вилазку на якусь закинутку або на виїзд на озеро гранітного кар'єру.
Приємна меланхолійна мелодія.


Звиздець

Початок тижня ну такий... Мамі було погано, ледве збили тиск. Батьки роблять так, щоб мене більше рознервувати (є бзіки). На роботі завалили завданнями. Нічого знімати для блогу. Плюс — спека, яка теж нервує.Тому вирішив вжити алкоголь. Вибрав сидр. Шо сказати...  2 роки не пив спиртне. Згадав докарантинне життя.

На смак. Сидр, як сидр. П'янить. Ефекту вистачає надовго. Але у спеку краще не пити, бо розболілась голова.

А щоб було веселіше зламались окуляри. Так що не зможу працювати.

UPD: Надодачу вночі викнулась електрика. В половині міста не було світла.

UPD: З замовленням окулярів вдалося домовитись.

UPD UPD: Замовили слабші окуляри (важко буде в них). А старі ХЗ коли поремонтують.

Буду бухати

Більше двох років утримувався, але відчуваю, що нерви не залізні. Всі задовбують і дратують. Вчора, наприклад, мама шукала свою медичну картку. Причому там, де їїх в принципі не може бути. І все одно не знайшла. Я загублений щоденник навіть не намагаюсь шукати.
На роботі аврал. Ще й спека. Так що треба бухати. На щастя, задоволення від алкоголбних напоїв не заборонене. Так що буду пити.

Автомобільні історії: Покращена "Волинянка"

Заморочився на ще один випуск самвидаву про вітчизняні автомобілі. Але не лише для того, щоб пофантазувати як міг би виглядати журнал з партворком, а й для дослідження українського автопрому. Був час і бажання, тож чому б і ні? Тим паче, знову дізнався багато нового і спростував декілька хибних уявлень. Ну а написати вирішив про фейсліфтингову "Волинь" з мотором від "Таврії". 

Про "Славуту" можна почитати ТУТ. Про ІЖ-2717-90 - ТУТ.


Нові вермішелі та локшини швидкого приготування-7

Хочеться, чи ні, але дегустації продуктів харчування залишились єдиним доступним контентом для зйомок. Однак за умов воєнного часу гріх на щось скаржитись — добре, хоч така можливість є, оскільки дехто взагалі не має змоги публікувати, а хтось вже ніколи нічого не напише. Так що годі скиглити. Їжа — це теж цікаво. Особливо, якщо на огляді японська локшина швидкого приготування, вироблена в Польщі (а польська їжа — це смакота). До того ж, з екзотичними смаками.

1. Ця дегустація представлена локшинами швидкого приготування "OYAKATA" в стакані з класичним смаком, зі смаком карі, з куркою в соусі теріякі, з яловичиною і васабі. Так, на огляді лише 4 найменування (існує 6 різновидів). Але це все, що вдалося знайти в місцевому "Сільпо" — у супермаркетах, як завжди, обмежений асортимент, а на маркетплейсі продають в 2-3 рази дорожче (з доставкою вийшло б дорожче в 3-4 рази). Тож довелося обійтися тим, що є. Втім, мінімальний набір компенсують незвичні смаки і вага аж 90-96 г. Тому не сумніваюсь, що буде смачно і цікаво, а матеріалів вистачить на чималенький звіт. Якщо чесно, навіть довелося скорочувати, бо вийшло більше, ніж запланував.
[ Читати далі (+39 фото + відео)... ]