Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Нові вермішелі та локшини швидкого приготування-7

Хочеться, чи ні, але дегустації продуктів харчування залишились єдиним доступним контентом для зйомок. Однак за умов воєнного часу гріх на щось скаржитись — добре, хоч така можливість є, оскільки дехто взагалі не має змоги публікувати, а хтось вже ніколи нічого не напише. Так що годі скиглити. Їжа — це теж цікаво. Особливо, якщо на огляді японська локшина швидкого приготування, вироблена в Польщі (а польська їжа — це смакота). До того ж, з екзотичними смаками.

1. Ця дегустація представлена локшинами швидкого приготування "OYAKATA" в стакані з класичним смаком, зі смаком карі, з куркою в соусі теріякі, з яловичиною і васабі. Так, на огляді лише 4 найменування (існує 6 різновидів). Але це все, що вдалося знайти в місцевому "Сільпо" — у супермаркетах, як завжди, обмежений асортимент, а на маркетплейсі продають в 2-3 рази дорожче (з доставкою вийшло б дорожче в 3-4 рази). Тож довелося обійтися тим, що є. Втім, мінімальний набір компенсують незвичні смаки і вага аж 90-96 г. Тому не сумніваюсь, що буде смачно і цікаво, а матеріалів вистачить на чималенький звіт. Якщо чесно, навіть довелося скорочувати, бо вийшло більше, ніж запланував.

2. Всі ці локшини купляв за 59 грн. А на маркетплейсі продають аж за 129-170 грн. І це без врахування доставки.


3. Локшина швидкого приготування "OYAKATA" класична (в стакані). Типу, з соєвим соусом без інших добавок.


4. Зробили акцент на веганстві. Тому що без м'ясного смаку. А пахнути чим буде? Соєвим соусом?


5. Наліпка з українським перекладом. Це добре. Можна почитати склад. А там... пальмова олія у локшині, підсилювачі смаку у соусі. Ну, шо ж... печально.
До речі, торгова марка японська, але зроблено у Польщі.


6. Цікава кришечка з пластику. В інших локшинах не бачив таких. Одразу не здогадався навіщо вона. Виявилось, для запарювання і злиття окропу.


7. Під кришечкою етикетка з інструкцією. Після запарювання цих локшин необхідно зливати воду! Технологія приготування відрізняється від звичного способу.


8. Всередині стакану локшина разом із зеленню і овочами (зеленою цибулею і морквою). Пахне зеленою цибулею.
Ну а виштамповка мабуть виступає рискою, до якої потрібно заливати гарячою водою.


9. Компонентів лише два: локшина із зеленню/овочами і пакетик з рідким соєвим соусом. А де ж ароматизатори?


10. Прикольно, що соєвий соус рідкий.


11. Залив окропом. Вся цибуля вспливла догори:)


12. Накриваю пластиковою кришечкою. Чекаю 3 хвилини, після чого зливаю воду (дуже гаряче!).
Ось так і накопичуються картинки. А я вважав, що буде мало матеріалу.


13. Запарена класична локшина "OYAKATA".


14. Додаю соєвий соус (має аромат кориці). Виглядає не дуже естетично, але показати треба.


15. Тепер треба перемішати.


16. Прикольна локшина. На ній видно часточки приправ. Від соєвого соусу пофарбувалась у коричневий.


17. Смак складний. Його важко описати: помірно солоні локшина і соус, гіркуватий присмак, є кислинка. Аромат кориці. Оцінюю на 4 (через те, що гірчить).


18. Локшина швидкого приготування "OYAKATA" з карі (в стакані). Карі — це азіатська суміш спецій з куркумою, імбирем і ще багато з чим.


19. Під пластиковою кришечкою ще одна кришечка:)


20. В стакані такі ж компоненти, як і у попередньому різновиді — локшина з зеленню і овочами, та окремо — пакетик з соусом.


21. Бліда локшина, як і у попереднього смаку. Але зелені майже нема. Пахне смаженою локшиною на пальмовій олії:(


22. Мірна виштамповка.


23. Соєвий соус з жовтим відтінком куркуми, як і подобає спеції карі, підфарбував локшину. За ароматом теж відчувається карі.


24. На цій локшині теж видно частинки приправ. І сама локшина жовто-коричнева. Смачна і пружня. При помішуванні хлюпає.


25. Ця локшина ароматна. На смак солоно-солодка. Причому дуже солона (хоча згодом стала менш солоною — мабуть, погано перемішав). Крім того, має гірчинку і трохи гостра. Багатий смак. Мені локшина "OYAKATA" з карі сподобалась. Оцінка: 5. До того ж, вона має тривалий післясмак.


26. Локшина швидкого приготування "OYAKATA" з куркою і соусом теріякі. Вага аж 96 г.


27. Традиційне фото локшини з зеленню та овочами. Зеленої цибулі порівну з морквою. Але ще є шматочки (чи імітація) м'яса. Курятини лише 0,7%, тому не впевнений, що це натуральне м'ясо. Хоча після відкриття пахне зеленою цибулею і куркою.


28. На пакетику з соєвим соусом якесь числове маркування. Напевно так розрізняють різновиди.


29. Зливаю окроп у миску (ось така у нас система водовідведення). Дуже гаряче тримати голими руками!
Цікаво, що забув зняти кришечку з фольги.


30. Можливо через це зелень размазало по стінкам.


31. Вигляд, запах і смак схожий на класичний соєвий різновид. Описати його складно: солоно-солодко-гіркуватий з імбирним ароматом і відчуттям смаженого соєвого соусу. Я б сказав: незрозумілий аромат приправ. Тому оцінив лише на 4.


32. Я так і не зрозумів, це було куряче м'ясо, чи ні.


33. Особливість цих локшин — вони довгі, як спагетті. Через це їсти їх незручно. Може паличками буде легше?


34. Четвертий і останній різновид — локшина швидкого приготування "OYAKATA" з яловичиною і васабі.


35. Однак не варто шукати у переліку інгредієнтів васабі. Його там немає. Проте є хрін і ароматизатори. Але додали 0,7% яловичини.


36. Наліпку з перекладом приклеїли не до кінця, бо заважає язичок верхньої етикетки.


37. В упаковці схожа картина. Хіба що шматочки м'яса інші. А ось пахне, як і куряча з соусом теріякі.


38. Трохи незручно, що зелена цибуля і морква після злиття бульйону прилипають до кришки.


39. Готова локшина. На вигляд найменш виразніша, в порівнянні з іншими смаками. Та й колір слабенький. Шматочки м'яса текстурні. Але не можу визначитись чи це яловичина, чи імітація.


40. Так само багатогранний аромат. Хоча він схожий на інші смаки — імбирно-пряний. Якщо принюхатись, ледве вловимий ароматизатор васабі. І знову всі відтінки смаків: солоно (місцями дуже солоно)-солодко-гірко-кисле плюс гостре. Причому гострота роскривається не одразу. Ну і багато зеленої цибулі. Так що оцінка теж 4. Але тверда четвірка.

Всі смаки локшин швидкого приготування "OYAKATA" схожі. Хотілося би більшого різноманіття. Виділяється хіба що різновид зі смаком приправи карі. Вона й за кольором дещо інша. Решта — відрізняються відтінками аромату, наповнювачами (м'ясом чи імітацією м'яса). Купляти можна. Особливо, якщо хочеться чогось екзотичного. Але з вибором смаку не заморочуйтесь.

Щодо поживності. З бульйоном було би більше. Але й так здається, можна наїстись. Двома порціями так точно.

І, звісно, варто відмітити зручну упаковку стакан. У ньому зручно запарювати і не треба мити тарілку.

Дегустацією задоволений. Сподіваюсь, що огляд сподобався і вам. Напевно, буду ще купляти таку локшину.

Ну і бонусом — відеоверсія цієї дегустації.

4

Останні статті

Коментарі

130.06.23, 17:38

прикольно. а де прикув?

    21.07.23, 10:23

    За таку ціну можна придбати пачку сосисок від "М'ясного М'ясокомбінату".

      31.07.23, 23:56Відповідь на 2 від bobakot

      Так, дорого. Зараз повернулися наші аналоги-мівіни за надцять гривень.

        42.07.23, 00:09

        До речі, недавно спробував "пюрешку" швидкого приготування "Велика ложка". Купували рік назад штук 10 на випадок повної дупи взимку. Термін придатності мине за пару місяців, жалько викидати. То я зрідка вживаю зі плавленим сирком абощо.

        Можу сказати, що "приправа" досить гостра й навіть жирна. Але зрідка можна їсти. Об'єм порції залежить від кількості води, в якій розмішуєш ложкою порошок.

        Треба буде купити на прийдешню зиму чогось такого. Мівіни дешевої трохи...

          52.07.23, 13:06Відповідь на 1 від Lenmali

          прикольно. а де прикув?В Сільпо.

            62.07.23, 13:07Відповідь на 2 від bobakot

            Вітчизняні аналоги коштують приблизно стільки ж. Тому не дорого.

              72.07.23, 13:09Відповідь на 4 від Nech sa paci

              Термін придатності мине за пару місяців, жалько викидати.А я заварив соус з гуманітарки, протермінований аж на 10 місяців! Думав готувати туалетний папір, але обійшлося.

              Соус перцевий (зелений, чорний, білий перці). Гострий і солоний. Але смачно.

                82.07.23, 16:08Відповідь на 6 від Makcімаліст

                Пачка мівіни коштує до 20 гривень. Здається, зараз за акцією — десь по 13. Навіть подвійна доза мівіни виходить удвічі дешевше.

                  92.07.23, 16:10Відповідь на 7 від Makcімаліст

                  У нас теж валяється щось старіше, прострочене десь на рік. Куплене перед вторгненням на випадок вторгнення. Не знаю, чи варто його їсти.

                    103.07.23, 16:11Відповідь на 8 від Nech sa paci

                    А упаковка стакан? А польське виробництво?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна