Книга vs Телевізор

Читання в більшості випадків передбачає свободу вибору, збереження дистанції та внутрішній опір матеріалу. Тоді як телебачення, зазвичай, обмежується простим під'єднанням до сумнівних інформаційних каналів.  Читання – процес, розрахований на активізацію твоєї індивідуальності, а телебачення спрямоване на позбавлення тебе цієї самої індивідуальності. Сергій Жадан

Право на повстання

"Коли інші права сплюндровані, право на повстання стає безспірним".
Томас Пейн

Как стать страной без будущего? 5 советов от Фоззи (ТНМК)

Как в рекордные сроки стать страной без будущего? 01. Отменить украинскую музыку, которая не нужна, потому что есть лучше и понятнее. Артистов уволить из артистов, оставить только артистов, которые похожи на артистов и знакомы с А.Б. Пугачёвой, при этом смогут подтвердить факт знакомства неразмытой фотографией не из еженедельника «Бульвар». Из украинских песен оставить две народные печальные и плакать под них. Перевести последнюю версию гимна СССР Сергея Михалкова в лучшем виде и в стиле Миколы Бажана, заставить учить в школе детей, профильный министр будет не против. 02. Гражданам ни в коем случае не интересоваться политикой, пока не станет еды с водой и отоплением. Последние два компонента пропадают периодически, еда же неприкосновенна. Гражданам расслабиться и свято верить телевизору. По последнему не показывать ни в коем случае фильм «Убить дракона», потому что могут вспомнить о выборах мэров. Все странные фильмы заменить Штирлицем в 3D. Для этого построить передвижной Аймакс на базе автомобиля КРАЗ (заодно и заводу помочь) и запустить в гастроли по стране. 03. Ничего ни в коем случае не менять, правило системщика «Винда работает? Ничего не трогай!» ввести нулевой статьёй Конституции, вот эту статью соблюдать обязательно, на остальные чихать далее. Боже упаси реформировать милицию, армию и таможню. С высшим образованием туда не брать, а если брать, дипломов не проверять ни под каким видом. Разрешить родственникам госчиновников всех рангов официально иметь в собственности тёплые острова. 04. Запретить публикацию статей и сюжетов о грузинских реформах. Всячески поддерживать, холить и лелеять в массах мысль, что у нас ничего хорошего всё равно не выйдет, зато не будет крови. Обязать всех промышленников официально ввести тринадцатую зарплату и переключить мечты народа на неё. Подготовить анекдоты, шутки, юмористические программы, шутить о тринадцатой, чтобы было некогда думать о глупостях. Для тех, кто не послушается и будет интересоваться политикой, завести шототипа Жириновского, нехай ржут под этим углом.

05. Перессориться со всеми дипломатическими миссиями, которые тайно этого и ждут, чтобы не давать нашим гражданам визы. В гражданах воспитать нелюбовь к загранице, вернуть в школьную программу песню «С чего начинается родина» (текст не переводить, конкурс на лучшее исполнение не проводить, победитель известен и знаком с профильным министром). В заграницу не ездить никому, кроме родственников госчиновников всех рангов, потому что там реально плохо по концовке - мы сначала там ходим-удивляемся тому, как хорошо люди живут, а ночами в отелях напиваемся и поём две оставшиеся народные песни. http://metamorefozzey.livejournal.com/100359.html До теми. Одна з найпотужніших пісень з його сольного альбому. Рекомендую: MetamoreFozzey - "31"

Три варіанти імен талісманів Євро-2012. Голосуємо!

Імена двох футболістів-близнюків, яких було представлено у якості талісманів Євро-2012, мешканці України та Польщі виберуть з трьох запропонованих УЄФА варіантів. Європейський футбольний Союз обрав для конкурсу з вибору імен талісманів такі варіанти:


78%, 21 голос

15%, 4 голоси

7%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про мову та язик

– Я ще за радянських часів у Львові помітив, що коли ти перебуваєш в українській мові, в цій стихії, то раптом думки забарвлюються якось інакше. Коли переходиш із російської на українську, з'являється відчуття новизни відтінків, мова ніби з якимось цікавим вибриком, а коли, навпаки, з української на російську, то остання спочатку здається якоюсь прісною, по-лакейському вихолощеною.

Валентин Сильвестров, найвідоміший у світі український композитор, його доробок увійшов до скарбниці музики ХХ століття разом із творами Альфреда Шнітке, Арво Пярта, Гії Канчелі, Софії Губайдуліної, Едісона Денісова. Володар премії імені Сергія Кусевицького, третій її лауреат на теренах СРСР після Шостаковіча та Прокоф’єва


85%, 40 голосів

15%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Цензура на українському ТБ. Обрізали Януковича.(Відео)

В останньому випуску російського комедійного шоу «Велика різниця», що вийшло на російському «Первом канале» 31 жовтня, спародіювали образ Віктора Януковича. Тим часом на українському каналі ICTV, який транслює «Велику різницю», випуск вийшов 30 жовтня без цього сюжету.

УПА - останні воїни епохи металу.

Останні воїни епохи металу.
Остання Армія доби військового романтизму Європи.
На сьогодні УПА - як тест для визначення придатності.
Знання про неї - елементарна грамотність.
Віра в неї - маєш душу.
Любов до неї - серце.
Ці складові й відрізняють Тебе від ледарів, байдужих, неосвічених і дурнів - двох третин людства.
Спомин про УПА - це час для зосередженості.
Пауза перед Походом.
Відчуття Неба, куди підеш, і Землі, з якої прийшов.
Коли дивишся на Україну серцем.
Це і є УПА.
Сила мертвих.
Лідер гурту "КОМУ ВНИЗ" Андрій Середа