хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Медична реформа.

Дехто з друзів вже давно мене питав, у чому сенс медичної реформи, яке чергове "покращення" нас чекає. Ось, натрапив на цю статтю - відображено відносно правдиво.  Звісно, Медведчук - ще той тип, але тут він все каже правильно. 

Стирено тут.

В Україні хочуть розділити медицину для бідних і для багатих.

У МОЗ України повним ходом йде програма оптимізації витрат, розрахована до 2020 року У представленій 4 лютого Мінздравом програмі реформування медицини в Україні - мінімум конкретики і безліч загальних фраз. Про це заявив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук. «Воно то, начебто, зрозуміло - основним завданням вітчизняної охорони здоров'я є аж ніяк не забезпечення рівня медичного обслуговування. Головна проблема - як скоротити витрати на охорону здоров'я, не викликавши при цьому серйозного соціального невдоволення в країні. У підсумку, як і в багатьох інших державних сферах, реформа орієнтована на поділ медичного обслуговування для бідних і для заможних верств населення. Для обслуговування перших буде залишена кастрована система безкоштовної медицини. Другі, як це і відбувається зараз, будуть отримувати медичні послуги в приватних клініках. Ряд лікарень планується закрити, 70% роботи з пацієнтами ставиться в обов'язок поліклінік та сімейних лікарів. Спірне враження від таких нововведень », - прокоментував Віктор Медведчук.По його словами, принцип« краще одна хороша лікарня, ніж чотири поганих »вже діє в лідируючій по впровадженню медреформи Дніпропетровській області. Так, в Кривому Розі з 47 лікувальних установ після реформи залишиться 8, в Нікополі кількість ліжко-місць вже скорочено на 50%, з 22-х пологових будинків у Дніпропетровській області залишилося тільки 10 і т.д. Рішенням МОЗ «Про ліквідацію санітарно-епідеміологічних установ» 60% (!) Від їх числа просто закривається. Втім, це не заважає чиновникам міністерства у своїй презентації говорити про необхідність профілактики захворювань, підкреслює Медведчук. Політик вважає, що економію можна і потрібно розглядати в контексті гострого дефіциту державних коштів. Оскільки економіка, доведена до свого нинішнього стану, просто не тягне досить велику соціальну сферу. «Однак при цьому потрібно враховувати, що послідовне здійснення таких «реформ» призведе не тільки до економії витрат, але також і до. .. «Оптимізації» чисельності населення. Сподіваюся, що не це є стратегічним завданням програм із серії вище описаних. У нашій країні потрібно реально оптимізувати медицину, а не населення », - підкреслив Віктор Медвдечук.

Цікаво було б почути коментарі з міст, на яких експерементували - Дніпропетровщина, у т. ч. Кривий Ріг. Цікаво також почути мешканців Солом'янського району та лівобережжя Києва. В них це все вже працює. У вигляді експеремента, який збираються розповсюдити на весь Київ. Що характерно, лікарі - як пересічні, так і головні, і, навіть голова лівобережної медицини, пан Карабаєв Даніель Таірович, - не зважаючи на свою вірну службу ПР, далеко не у захваті від реформи, про що ним був написаний відповідний звіт.

Ще додам, як це виглядає практично у Києві.  От, скажімо, район міста. У районі 4 поліклініки: центральна, дитяча і дві звичайні. Так от, дві звичайні отримають пониження у статусі - з поліклінік будуть перейменовані у центри первинної медико-санітарної допомоги. Практично це виглядає так - майже всі вузькц специ: кардіолог, гінеколог, уролог, невропатолог, тощо будуть частково скорочені, а частково переведені у центральну поліклініку (ЦРП). На місці залишаться терапевти і сімейні лікарі (яких, доречі, майже немає, бо це окрема спеціалізація)  Коротше, аби потрапити до кардіолога тре буде спершу зайти до сімейника або терапевта і взяти направлення. Звісно, відстоячи чергу. А потім чволати у ЦРП - стояти у черзі до кардіологоа. Яких раніше було мінімум 3 на район у кожній поліклініці, а тепер 1 і черга відповідна. Поки достоїш - можна і інфаркт отримати, а швидка... Ну, вона ж теж реформується і відповідно покращується.  + УЗІ - шмузі якщо у поліклініці було, лабораторія -  відтепер це все буде у ЦРП. Звичайно, витрати на медицину при цьому дещо скоротяться, чого і треба "покращувачам".

Все це може бути задіяно після відповідного рішення київради, якого поки що немає. Наскільки мені відомо - опозиція проти цього, але пан Попов просуває це все дуже вперто... Так що готуйтесь.

Пи. Си. Звичайним шрифтом - стаття, курсив - моє.

Пи. Пи. Си. Ось ще хороша стаття про медреформу. Кому цікаво - будь ласка.


25

Коментарі

119.02.13, 12:49

як завжди, за що не візмуться ПРасти, все в одне місце

    Гість: lkjmn

    219.02.13, 12:49

    Коротше кажучи - все глибше в жопу.... Покращення життя триває....

      319.02.13, 12:53Відповідь на 1 від Hudson Hawk

      як завжди, за що не візмуться ПРасти, все в одне місцеАга. А ми терпимо...

        419.02.13, 12:55Відповідь на 2 від Гість: lkjmn

        Коротше кажучи - все глибше в жопу.... Покращення життя триває....Знаходжуся майже у епіцентрі цього лайна і маю суцільний кайф - можеш уявити...

          519.02.13, 12:55

          Це не реформа, це - злочин проти народу!

            619.02.13, 12:57

            1.медицина никогда не была прибутковою,
            2 реформирование в том виде которое предлагаеться похоже на кастрирование. ампутацию конечностей и частичное удаление органов
            3 все за что наша власть берется похоже больше на балаган, от балагана правда хоть толк какой то есть

              Гість: lkjmn

              719.02.13, 12:57Відповідь на 4 від Танк_

              Коротше кажучи - все глибше в жопу.... Покращення життя триває....Знаходжуся майже у епіцентрі цього лайна і маю суцільний кайф - можеш уявити...Уявляю... Намагаюся бути здоровим, бо у нас легше померти, ніж хворіти. Якщо помреш, принаймні похорон - вже не твій клопіт.

                819.02.13, 12:58Відповідь на 5 від Lost_paradise

                Це не реформа, це - злочин проти народу!Саме так і є. Фахівці одностайні - це знищення медицини у країні.

                  919.02.13, 12:59Відповідь на 6 від Геннадий UA

                  1.медицина никогда не была прибутковою,
                  2 реформирование в том виде которое предлагаеться похоже на кастрирование. ампутацию конечностей и частичное удаление органов
                  3 все за что наша власть берется похоже больше на балаган, от балагана правда хоть толк какой то есть
                  Абсолютно точно. А ще - поки молодий та здоровий то і пох та медицина. А як бути старим? Це ж просто злочин!

                    1019.02.13, 13:01Відповідь на 7 від Гість: lkjmn

                    Коротше кажучи - все глибше в жопу.... Покращення життя триває....Знаходжуся майже у епіцентрі цього лайна і маю суцільний кайф - можеш уявити...Уявляю... Намагаюся бути здоровим, бо у нас легше померти, ніж хворіти. Якщо помреш, принаймні похорон - вже не твій клопіт. Так і є. Нажаль, похвалитися міцним здоров'ям не можу. Проте через місце роботи та жінку моє персональне медичне обслуговування знаходиться на пристойному рівні

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна