Притула проти ФБ

Український телеведучий Сергій Притула вигадав спосіб уникнення видалення у соцмережі власних записів на тему допомоги армії.

притула

Притула активно займається волонтерською діяльністю та публікує записи, які соцмережа видаляє, вбачаючи у них агітаційні мотиви. Таким оригінальним способом Сергій вирішив перехитрити адміністрацію соціальної мережі та продовжити інформувати широкий загал про потреби військових. Підписчики підтримали ініціативу ведучого та назвали геніальною ідею такого способу донесення інформації.

притула

хто є хто в українському шоубізнесі

Гарний приклад колегам подала Анжеліка Рудницька, що разом з друзями влаштувала концерт у головному військовому шпиталі Міноборони. 1 червня Рудницькій виповнилося 45 років. Разом зі своїми колегами по сцені артистка заспівала для українських військовослужбовців, які отримали поранення в зоні АТО, й нині перебувають на лікуванні. Замість квітів іменинниця замовила своїм знайомим в подарунок – цигарки, ласощі й ліки для бійців. Квіти зав’януть, добрі справи – ніколи...

Анжеліка Рудницька. Фото ridnamoda.com.ua

Натомість, інша співачка Ані Лорак відсвяткує свій день народження 27 вересня сольним концертом у Санкт-Петербурзі (Росія). Про це вона повідомила на своїй сторінці в соцмережах, опублікувавши рекламний плакат…

нове застосування Путіна

  • 11.06.15, 21:23
Образи російського президента Володимира Путіна і верховного лідера Кім Чен Іна послужили натхненням для створення когтєточек для кішок. Завдяки таким іграшкам тварини зможуть безкарно кусати і встромлювати нігті в глав держав. Вартість однієї одиниці складає $7 245, так що це задоволення по кишені не кожному хазяїну вусатих.
149730
149732
149733
149734

як жирують київські чиновники

  • 11.06.15, 20:33

У селі Лісники під Києвом журналісти знайшли величезний палац, записаний на Миколу Шандру, батька голови Київської обласної адміністрації Володимира Шандри. В реєстрі нерухомості інформація про власників маєтку на пагорбі, площею 1,4 гектара – відсутня.

Будинок Миколи Шандри, батька голови Київської обласної адміністрації Володимира Шандри У селі Лісники під Києвом. Фото: Скріншот

Причетність родини до цієї нерухомості підтвердили сусіди і сам голова адміністрації В. Шандра: «Я вам можу коротко сказати – у мене немає нерухомості в Лісниках. Є нерухомість у батька, яка не введена в експлуатацію і там ніхто не живе. Ну, я допомагав і фінансово помогав».

Земельну ділянку, за словами представників В. Шандри, його батько придбав у 2008 році за півмільйона доларів. У той час В. Шандра очолював МНС. Джерело прибутків, які дозволили сплатити півмільйона лише за землю, юристи очільника Київщини не назвали, обмежившись формулюванням «певна діяльність, пов’язана із отриманням вигоди». У державному реєстрі значиться, що у 2002 році Шандра Микола Іванович був співзасновником компанії «Галпродукт», а до цього очолював відділення Фонду держмайна у Тернопільській області.

Володимир Шандра обіймає державні посади з 2002 року, до того займався підприємницькою діяльністю. У 2002 р. обраний народним депутатом, 2005-2006 року – міністр промполітики, 2006-2008 – член наглядової ради державного Укрексімбанку, до 2010 року – міністр з питань надзвичайних ситуацій. З 2014 року обіймає посаду голови Київської обласної адміністрації. 

Одночасно очільник Київської області є співзасновником «Промислово-інвестиційної компанії», яка займається торгівлею будматеріалами та власне будівництвом.

По сусідству із Володимиром Шандрою знаходиться ділянка його заступника Лева Парцхаладзе. Півгектара землі записані на дружину Лесю Парцхаладзе. За витягами із реєстру нерухомості неможливо встановити, придбана ділянка чи подарована сільрадою Лісників.

Лев Парцхаладзе запевняє: «Земельна ділянка, про яку ви кажете. Там, здається, трішки більше, ніж півгектара. Ця земельна ділянка була придбана, здається, у 2011 році за договором купівлі-продажу».

Водночас неподалік є ціле поле, пов’язане із чинним заступником губернатора. 55 га землі на невідомій підставі отримала компанія «Житлоком», а потім передала «Лаврські дзвони». Обидві, через низку посередників, зареєстровані на вулиці Грушевського, 3. Це адреса ПАТ «XXI століття» і ТОВ «XXI століття», засновником яких був Лев Парцхаладзе. Сам Лев Ревазович запевняє, що немає стосунку до компаній з 2011 року.

«Так, це було десь в 2011 році. Я повністю вийшов із компанії. Ні, з «XXI століттям» мене нічого не пов’язує», – повідомив Л. Парцхаладзе журналістам програми.

Зазначимо, що землю «Лаврські дзвони» отримували тоді, коли Парцхаладзе із засновників ще не вийшов. Нині кінцевим бенефіціаром «XXI століття» записана панянка з Кіпру.

Односельчанином губернатора Київщини є також міністр фінансів Наталія Яресько.

На узліссі – комплекс будинків доньки  екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. За парканом Чеботарів знаходиться і земельна ділянка родички Олександра Турчинова – Раїси Вишневської. По сусідству із Чеботарями гектар лісу придбав брат екс-нардепа Володимира Продивуса – Богдан.

Родина Сергія Кузяри, радника колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького, отримала гектар прямо у заказнику «Урочище Кирикове».

Неподалік  від маєтку Володимира Шандри – земельна ділянка Орехової Ірини Сергіївни. Такі самі ініціали має дочка одіозного екс-депутата Сергія Ківалова. Однак, це не єдиний земельний наділ, пов’язаний із сім’єю колишнього нардепа. Сусідня земельна ділянка, на якій стоїть маєток, за свідченням мешканців села Лісники, також належить Ківаловим. У реєстрі нерухомості про цю земельну ділянку – інформація відсутня.


http://zik.ua/ua/news/2015/06/11/rodyna_kyivskogo_gubernatora_zbuduvala_spravzhniy_versal_597833

російський патріот України

17-річний учень технікуму з російського міста Подольськ Влад Колесніков відмовився служити в російській армії, а у військкоматі включив гімн України "У мене не дуже хороший зір, тому я взагалі не придатний до стройової служби. Я пройшов медкомісію, і ось призовна комісія: там стоять буквою П столи, а за столами сидять люди, які оцінюють. У мене на телефоні записаний гімн України. Російський гімн мені не подобається, тому що я вважаю його брехливим... І перед заходом я вирішив включити гімн України, тому що російську армію я не підтримую взагалі й служити в ній вважаю ганьбою. 

Ось так включив гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію", - розповів Влад в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, після цього вчинку пішла "неймовірна" реакція комісії. Деякі члени комісії остовпіли, деякі підскочили і почали кричати: "Що ти робиш? Ти знаєш, де ти знаходишся?". "Через деякий час прибіг чоловік, відвів мене в окрему кімнату, поклав переді мною два акти. На одному написано, що у мене проблеми із зором, так воно і є, а на другому написано: розлад особистості й щось ще. Коротше, у військкоматі мене записали в психи за те, що я зайшов з гімном України і висловив свою думку. І ось це було поворотним моментом. Коли переді мною поклали цей акт, я зрозумів, що більше такого не витерплю: я просто зайшов, а мене одразу - в психи", - зазначив хлопець.

 Колесніков також розповів, як влаштовував акції протесту в Подольську. Зокрема, він разом з другом вивісив на одному з дахів міста антивоєнний плакат, який провисів лише кілька годин. Також хлопець ходив у школу в футболці, на якій був вишитий український прапор, через що однокласники його побили.

Дід, у якого жив Влад, не поділяє поглядів онука і відправив його до батька в російський Жигульовськ. "Усіх демократів у Росії відправляли в заслання, ось і я почуваю себе, як в засланні. Мені зараз багато хто радить їхати в Київ. Але це крайній варіант. Якщо хтось думає, що я зараз посиджу, зроблю закордонний паспорт, поїду в Україну і на цьому все закінчиться, то вони помиляються. Поки що я планую повернутися до Москви і влаштувати декілька пікетів протесту", - заявив хлопець.

Віталька і екологія Києва

Суперечливі заяви влади стосовно екологічної ситуації у Києві, збили з пантелику людей. Однак залишили місце для жартів. 
До заспокійливих заяв чиновників різного рангу, українці ставиться недовірливо. Наприклад, міський голова В.Кличко 9 червня повідомив, що допустима концентрація шкідливих речовин у Києві місцями складала близько 600%. Де істина наразі судити важко. Однак жабу на Кличка народ на всяк випадок підготував. Адже у нас народ любить Вітальку kiss
"Мэр Киева - Виталий Кличко заявил, что пожар на нефтебазе никак не повлиял на концентрацию вредных веществ в воздухе" - авторський текст

Савік "Шустрий" прикупив телеканальчик

Телеведучий Савік Шустер став співвласником телеканалу. Про це стало відомо на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
Його телеканал раніше називався Pravda Russian World chanel, але тепер змінив назву на 3S.TV. Також телеканал змінив структуру власності, і в зв’язку з цим попросив переоформити ліцензію. Раніше одноосібним власником цього телеканалу (юридична особа ТРК «Всесвітня інформаційна служба») був Павло Єлізаров, який був керуючим партнером «Савік Шустер Студії» (3S). Зараз же у нього залишилася 50% частка, інша частина у володінні Савіка Шустера. 

шустер

поле чудес в країні дураків

"Лисиця і кіт привели Буратіно на пустир, де валялися биті горщики, рвані черевики, діряві калоші і ганчірки... Перебиваючи один одного, заторохтіли:
   -- Рий ямку.
   -- Поклажі золоті.
   -- Посип сіллю.
   -- Зачерпни з калюжі, полий гарненько.
   -- Та не забудь сказати "крекс, фекс, пекс"...
   Буратіно почухав ніс, забруднений в чорнилі.
   -- А ви відійть все-таки чимдалі...
   -- Боже мій, та ми і дивитися не хочемо, де ти зариєш гроші! -- сказала лисиця.
   -- Боже збережи! -- сказав кіт.
   Вони відійшли трохи і сховалися за купою сміття.
   Буратіно викопав ямку. Сказав три рази пошепки: "Крекс, фекс, пекс", поклав в ямку чотири золоті монети, засинав, з кишені вийняв щіпку солі, посипав згори. Набрав з калюжі жменю води, полив.
   І сів чекати, коли виросте дерево"

У місті Санкт-Петербург в кіосках “Роспечаті” в якості сувенірів продаються українські монети. Здавалося б, нічого дивного, можливе поповнення для колекцій нумізматів. Але, увага: найменування товару – “Монета жидо-бендерівської України з гербом Київської Русі”. 
Варто відзначити, що за українську монету номіналом 50 копійок торговці просять 90 російських рублів – це майже 33 гривні за офіційним курсом.

звернення глави УГКЦ до Папи Франциска

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) написав листа Папі Франциску напередодні його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Глава УГКЦ зазначив, що Церква і українці з великим інтересом стежитимуть за цією зустріччю і молитимуться за Папу. Про це повідомляє польське видання w Polityce.pl..

 “Я стверджую, що зараз ніхто, ніяка дипломатія, ніяка система міжнародної безпеки і ніхто з великих світу цього не можуть зупинити війну в Україні. У листі я попросив Святішого Отця, щоб він був голосом українського народу своїх дітей, вірних католиків України, які страждають. Щоб Папа, як батько, захищав своїх дітей”, – заявив Патріарх. 

Глава УГКЦ бачить велику схожість між зустріччю Папи Франциска з Путіним і візитом колишнього президента СРСР Михайла Горбачова до св. Іоана Павла II в 1989 році, після якого УГКЦ вийшла з підпілля і почала свою нормальну діяльність. 

Від цієї зустрічі може багато залежати, вважає він. “Віримо, що Святіший Отець як вікарій Ісуса Христа на Землі зможе зробити те, що до цього моменту не міг зробити ніхто з великих світу цього. Ми віримо, що Папа заступиться за нас”, – заявив Блаженніший Святослав. 

Першоієрарх наголосив, що Папа Франциск і ватиканська дипломатія добре орієнтуються в тому, що відбувається в Україні. Він згадав, що нещодавно українські єпископи вчинили візит ad limina і могли особисто розповісти понтифіку про “біль, кров, сльози, якими спливає українська земля”. “Папа Франциск сказав тоді:” Я завжди до ваших послуг “. Думаю, що ця зустріч покаже позицію Папи щодо України і може посприяти тому, що на нашій землі нарешті запанує мир”, – підкреслив Патріарх.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук). Фото:dt.ua
Джерело: http://patrioty.org.ua/ya-poprosiv-papu-frantsiska-buti-golosom-ukrayinskogo-narodu-na-zustrichi-z-putinim-patriarh-ugkts-svyatoslav/

незвичайний боді-арт

Фотограф і художник John Poppleton з Північної Юти створює фантастичні твори мистецтва, в яких поєднує красу жіночих форм з величчю природи. На спинах оголених дівчат він малює люмінесцентними фарбами пейзажі, ніби то заходи, світанки, океани, гірські хребти, мерехтливі сяйва і навіть космос. Все це виглядає містично і заворожуюче.