погром Олімпійського

   Перечитав декілька новин про погром НСК "Олімпійський" після фінального кубкового матчу Динамо-Шахтар. Ось декілька "фактів":  зламано двоє воріт, що коштують 10 тисяч євро; нанесені істотні пошкодження газону стадіону; пошкоджені доріжки; десять серйозних ушкоджень поля (палили фаєри); зламані стільці; чотири стюарди були побиті (отримали травми легкої та середньої тяжкості); присутність фашистської символіки.

  Я сам люблю футбол, але дані події розцінюю, як прояв дикунства, нехлюйства і варварства. Так от хотілося б почути думку товариства про цю подію:

 




18%, 5 голосів

7%, 2 голоси

64%, 18 голосів

7%, 2 голоси

4%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Крим - назад в СРСР

Якщо Україна всіма правдами і неправдами намагається продертися в Євросоюз, то Крим упевнено крокує назад до Росії СРСР. "Радянські принади" можна відчути в дефіциті товарів, в ізоляції від зовнішнього світу, у світогляді багатьох тутешніх громадян,в чергах, пише «Крим. Реалії».

1. «Російське бістро» «прикрашене» портретом Сталіна. Пл.Ушакова, Севастополь

2. Пластиковий «шедевр» сучасного мистецтва в радянському стилі. Раніше на цьому місці встановлювали єврейську Менору. Неподалік розташований пам'ятник Жертвам Голокосту, який був встановлений в 2003 році на місці загибелі 4200 євреїв і кримчаків, знищених 12 липня 1942 фашистськими окупантами. Пл. Повсталих Севастополь


3.Знаки радянського періоду тут застосовні у всьому. Тримачі до прапорів будівлі державного підприємства міста Севастополя «Водоканал». Вул. Адм. Жовтневого, Севастополь


4.Табличка з анналів, герб Української РСР. Перша міська лікарня, пл. Повсталих, Севастополь


5. Актуалізація радянського минулого у всьому. Севастопольський художній музей ім. М.П.Крошицького, пр. Нахімова, Севастополь


6. Плакати Радянського періоду, схоже, збереглися з часів розпаду СРСР, тепер вони красуються над головами сучасної молоді. Палац дитячої та юнацької творчості. Пр.Нахімова, Севастополь


7. Відродження комунізму в сучасній красі і рекламному стилі «дешево і сердито», банер розтягнутий на металевій конструкції. Вул. Ген. Петрова, Севастополь.


8. З повним зануренням в епоху - стилізовані автомати газованої води. Автовокзал, Севастополь.


9. Сімферополь. Мережа пельменних. Вул. Гагаріна.


Кияни підкажіть

   В Києві бував кілька разів, але щоб отак усією сім'єю - не доводилось. А тут випадає нагода погостювати декілька днів в далекої родини в Бучі. Як не дивно, всі домочадці мають можливість і бажання поїхати, а дітлахи горять бажанням погуляти по столиці.      Так от і виникає питання, що можна і варто відвідати в Києві за 3-4 дні. Скоріш за все поїдемо не на авто - прохання це враховувати. Дочкам 7 і 14 років відповідно. Так що порадите?

навіяне притчами

 Почув недавно історію-притчу:

Прийшов якось чоловік до священника і каже: "Отче, чому так? Приходиш до бідного, і хоч би як складно йому не було - завжди привітний, завжди допоможе. Прийдеш до багатого - він ніби тебе і не помічає. Невже це тільки через гроші?"
О: - Сину мій, виглянь крізь вікно. Що ти бачиш?
Ч: - Жінку, що прогулюється з коляскою, таксі, що проїхало, собаку ...
О: - Добре, ти побачив життя навколо. А тепер подивись в оце дзеркало. Що ти бачиш?
Ч: - Та що я можу тут побачити - тільки себе і бачу!
О: - І вікно і дзеркало зроблені з скла. Варто лише добавити трохи срібла і як міняється світогляд - починаєш бачити лише себе!

На жаль, ця притча знаходить часте підтвердження в нашій Україні! Але хотілолося б нагадати ще одну гуцульську притчу:

   Жив собі бідолаха (сарака) і скаржився постійно на життя. Люди з села змилувалися над саракою і порадили йому звернутися до мудрого старого діда (мольфара), що жив відлюдькувато на схилі гори за селом.
   Прийшов сарака до мольфора тай каже: йой діду, маю страшну біду. Я бідний, голий, простоволосий і ніц не маю талану (щастя, вдачі). Дайте ми раду, діду!
   Мольфар каже у відповідь: не бійсі синку "все" (весь час, постійно) так не буде. /змовкає/
Сарака: діду - кажіть, яка ж рада мому нещістю?
Мольфар мовчить і вступаєсі (йде) до хати.
Сарака такі (також) вступивсі домів (додому). Не зна, що робити.
Але за рік-другий зачинає сарака ґаздувати. Все йому таланить. Має худобу, коней, вівці. З часом стає найбільшим ґаздою на селі.
Якось думає колшній сарака, що тра дякувати мольфару за поміч. Йде до хати за селом, тай каже мольфару: "Діду, маю дяку вам до гробу. Просіть, що хочте, ви мене вратували од голодної смерти".

Дід запаює файку (люльку), і з-під сивих брів зирка на чоловіка: "Та ніц мені не тра од тебе. Бо то все так не буде".

безвізовий режим нам світить?

   Введення безвізового режиму для громадян Грузії передбачено на початок 2016 року, для громадян України до кінця наступного року – повідомляє агентство Польське пресове агентство (PAP) спираючись на свої джерела.

   Громадяни цих двох держав могли б подорожувати до ЄС без віз перед наступним самітом Східного Партнерства, який – за словами співрозмовника PAP – заплановано на січень 2017 року в Брюсселі.

   Київ та Тбілісі сподівалися, що вже під час саміту СП в Ризі, який розпочався у четвер, будуть прийняті рішення або принаймні політичні заяви щодо скасування візового режиму. Проте, як довідалося агентство PAP з дипломатичних джерел, у проекті кінцевої заяви саміту СП немає однозначного ствердження щодо безвізового руху. У проекті загально говориться про можливість скасування віз для громадян Грузії та України після виконання всіх умов. ЄС вимагає, зокрема, введення антикорупційних законів.

   Один з євросоюзних дипломатів сказав PAP, що реальним є, що Киїів виконає вимоги до кінця цього року. Як показують розмови PAP з дипломатами з ЄС, сьогодні передбачається, що безвізовий рух Грузія-ЄС почне обов’язувати «від початку 2016 р., найпізніше весною». Коли говорити про Україну – подає джерело PAP – «є питання, чи це буде середина 2016 року чи друга половина, але напевно до січня 2017 року». Першими з-поміж країн Східного Партнерства безвізовий режим з ЄС охопив громадян Молдови, які подорожують до Євроспільноти без дозволу від квітня 2014 року.



ТАК СВІТИТЬ НАМ БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ, ЧИ ЦЕ ЧЕРГОВА ОБІЦЯНКА???

0%, 0 голосів

17%, 3 голоси

17%, 3 голоси

50%, 9 голосів

17%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

РПЦ + рубль = збільшення пастви? )))

  • 17.05.15, 13:57
В Рашці " схрестили" рубль, хрест і церкву

Дизайнер з Єкатеринбургу Анатолій Патрушев розробив нову емблему Російської православної церкви.
Він з'єднав у своїй розробці "Фірмовий стиль Російської Православної Церкви" рубель і хрест.
На сайті свого портфоліо, дизайнер пояснив, що РПЦ зараз має "розмитий образ", а така емблема дозволить "збільшити паству", оскільки вона зробить церкву зрозумілішою для населення.
Сучасне суспільство споживання мислить брендами і символами. Щоб розмовляти з суспільством на одній мові Церкви потрібна містка, сучасна і зрозуміла айдентика. Логотип допоможе просувати справжні цінності в ширші маси", - пояснив дизайнер свою ідею схрещеного рубля і хреста.


РПЦ

слідами Калігули і Нерона

  В Санкт-Петербурге казаки поставили памятник Путину в образе римского императора. Фоторепортаж / Гордон

  У Санкт-Петербурзі поставили прижиттєвий пам'ятник президенту Росії Володимиру Путіну. Бронзовий пам'ятник відлитий у вигляді погруддя російського лідера в образі римського імператора.
    Відкриття пам'ятника планувалося на 9 травня, однак ця подія відбулася на тиждень пізніше. Ініціаторами встановлення погруддя стали місцеві козаки з православного союзу козаків "Ірбіс". Козачий отаман Петербурга Андрій Поляков сказав, що на ідею поставити пам'ятник Путіну за життя його надихнула анексія Криму. На його думку, президент таким чином збирає назад "ісконно руські землі". 
    "Наш президент - це втілення мужності і державної мудрості. А наша країна сьогодні – це справжня російська імперія. Тому для втілення нашої задумки ми вирішили вибрати образ римського імператора", - сказав козачий отаман в інтерв'ю російському Metro.

Брусничка всьо?

Результат пошуку зображень за запитом "брусничка"

Мережа супермаркетів " Брусничка" припиняє свою роботу в Донецьку. Магазини проводять розпродаж товарів і, що показово, торгового устаткування. 

Продукти в магазинах розпродають з 50%% знижкою, у ряді випадків повідомляють про демонтаж торгового устаткування. Нових надходжень немає, а крім того пропали фірмові пакети.

За інформацією "Донецьких вестей", керівництво ДНР прийняло рішення про "націоналізацію" мережі магазинів "Брусничка" і ряду інших магазинів. Магазини не закриватимуть або не робитимуть власністю " республіки". Їх передадуть російській мережі супермаркетів " Пятерочка".

З політичної точки зору закриття мережі магазинів Рината Ахметова в Донецьку і Горлівці складно переоцінити. Це говорить про те, що провідний бізнесмен регіону не бачить перспектив по розвитку торгівлі на окупованих територіях, поступаючись площі росіянам.