хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

як жирують київські чиновники

  • 11.06.15, 20:33

У селі Лісники під Києвом журналісти знайшли величезний палац, записаний на Миколу Шандру, батька голови Київської обласної адміністрації Володимира Шандри. В реєстрі нерухомості інформація про власників маєтку на пагорбі, площею 1,4 гектара – відсутня.

Будинок Миколи Шандри, батька голови Київської обласної адміністрації Володимира Шандри У селі Лісники під Києвом. Фото: Скріншот

Причетність родини до цієї нерухомості підтвердили сусіди і сам голова адміністрації В. Шандра: «Я вам можу коротко сказати – у мене немає нерухомості в Лісниках. Є нерухомість у батька, яка не введена в експлуатацію і там ніхто не живе. Ну, я допомагав і фінансово помогав».

Земельну ділянку, за словами представників В. Шандри, його батько придбав у 2008 році за півмільйона доларів. У той час В. Шандра очолював МНС. Джерело прибутків, які дозволили сплатити півмільйона лише за землю, юристи очільника Київщини не назвали, обмежившись формулюванням «певна діяльність, пов’язана із отриманням вигоди». У державному реєстрі значиться, що у 2002 році Шандра Микола Іванович був співзасновником компанії «Галпродукт», а до цього очолював відділення Фонду держмайна у Тернопільській області.

Володимир Шандра обіймає державні посади з 2002 року, до того займався підприємницькою діяльністю. У 2002 р. обраний народним депутатом, 2005-2006 року – міністр промполітики, 2006-2008 – член наглядової ради державного Укрексімбанку, до 2010 року – міністр з питань надзвичайних ситуацій. З 2014 року обіймає посаду голови Київської обласної адміністрації. 

Одночасно очільник Київської області є співзасновником «Промислово-інвестиційної компанії», яка займається торгівлею будматеріалами та власне будівництвом.

По сусідству із Володимиром Шандрою знаходиться ділянка його заступника Лева Парцхаладзе. Півгектара землі записані на дружину Лесю Парцхаладзе. За витягами із реєстру нерухомості неможливо встановити, придбана ділянка чи подарована сільрадою Лісників.

Лев Парцхаладзе запевняє: «Земельна ділянка, про яку ви кажете. Там, здається, трішки більше, ніж півгектара. Ця земельна ділянка була придбана, здається, у 2011 році за договором купівлі-продажу».

Водночас неподалік є ціле поле, пов’язане із чинним заступником губернатора. 55 га землі на невідомій підставі отримала компанія «Житлоком», а потім передала «Лаврські дзвони». Обидві, через низку посередників, зареєстровані на вулиці Грушевського, 3. Це адреса ПАТ «XXI століття» і ТОВ «XXI століття», засновником яких був Лев Парцхаладзе. Сам Лев Ревазович запевняє, що немає стосунку до компаній з 2011 року.

«Так, це було десь в 2011 році. Я повністю вийшов із компанії. Ні, з «XXI століттям» мене нічого не пов’язує», – повідомив Л. Парцхаладзе журналістам програми.

Зазначимо, що землю «Лаврські дзвони» отримували тоді, коли Парцхаладзе із засновників ще не вийшов. Нині кінцевим бенефіціаром «XXI століття» записана панянка з Кіпру.

Односельчанином губернатора Київщини є також міністр фінансів Наталія Яресько.

На узліссі – комплекс будинків доньки  екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. За парканом Чеботарів знаходиться і земельна ділянка родички Олександра Турчинова – Раїси Вишневської. По сусідству із Чеботарями гектар лісу придбав брат екс-нардепа Володимира Продивуса – Богдан.

Родина Сергія Кузяри, радника колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького, отримала гектар прямо у заказнику «Урочище Кирикове».

Неподалік  від маєтку Володимира Шандри – земельна ділянка Орехової Ірини Сергіївни. Такі самі ініціали має дочка одіозного екс-депутата Сергія Ківалова. Однак, це не єдиний земельний наділ, пов’язаний із сім’єю колишнього нардепа. Сусідня земельна ділянка, на якій стоїть маєток, за свідченням мешканців села Лісники, також належить Ківаловим. У реєстрі нерухомості про цю земельну ділянку – інформація відсутня.


http://zik.ua/ua/news/2015/06/11/rodyna_kyivskogo_gubernatora_zbuduvala_spravzhniy_versal_597833

12

Коментарі

Гість: salavev

111.06.15, 20:58

и не чего они не жирують. Как же вы надоели со своим нытьем.

    211.06.15, 22:13

    Так візьми і зароби гроші а не критикуй інших

      311.06.15, 22:29

      чиновники жирують кругом...і в Києві...і на периферії...