Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Будинок кривавого генпрокурора Пшонки

  • 24.02.14, 00:47
Блог Євгена Чубука http://4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html

там десятки фото.

та одне відео з його блогу



Його виступ на Майдані залишиться в серці

  • 23.02.14, 22:41
30-ти хвилинне відео з Громадського

я не просто згоден на всі 100% - я не спав ночами з 30 листопада, слідкуючи за прямими трансляціями з місць подій.


Друзі не уподобайтесть до тролів з "братьської країни"

  • 23.02.14, 20:49
Друзі не уподобайтесть до тролів з "братьської країни"
Дуже багато українців перепощують відео та матеріали про як би американських снайперів на Майдані.Доводжу до відома тих хто ще не усвідомив, що тепер не має третьої позиції, є ти або з нами ,або проти нас.Тих хто стріляв уже ідентифікували Підрозділ відноситься до Кримського територіального управління Внутрішніх військ , і його керівником є полковник Сергій Асавалюк . Бійці саме цього підрозділу були відзняті на відео журналістами , а їх радіопереговори записані. Командування внутрішніх військ закупило у української фірми " Тактичні системи " для потреб цього підрозділу 80 снайперських гвинтівок типу АВК . Дані про це є в " Віснику державних закупівель України " Зброя яке на цьому фото
http://news.liga.net/upload/resize_cache/iblock/0be/380_230_2/0beed25fb4836c0bc759146ce0ac1a17.jpg це мисливський карабін TS M 338 . тільки без нічного прицілу http://popgun.ru/files/g/51/orig/4589346.jpg продаеться він у Києві фірма " Тактичні системи " http://www.tactical-systems.com.ua/ts_apr338.html Всі хлопці які загинули були вбиті " на поразку" в голову або інші життєво важливі місця і жоден беркутівець не отримав таких поранень. Стріляли з будівель, які були під контролем " Беркута". думаю, що всі бачили хлопців які йшли в перед , і після попадання кулі їх відкидало на зад , з цього виходить, що стріляли з состорони "Беркуту". Стільба по Майдану не була хаотичною, знищували активні мобільні групи, які переміщувалися в сторону "Беркуту", та активістів, які надавали допомогу тим хто йшов в наступ, стріляли також по медикам.
Читайте тактику снайперів і робіть висновки самостійно.
ЧАСТИНА 6
ТАКТИКА , СПОСОБИ І МЕТОДИ ВИКОРИСТАННЯ СНАЙПЕРІВ
Снайпери завжди відігравали велику роль в міському бою . Вони використовувалися для зриву операцій , нанесення втрат , і відволікання значних сил на їх пошук. Смертоносність і точність сучасного озброєння , тривимірний простір міського бою , безліч вулиць , проходів і запасних виходів , доступних снайперу , робить його серйозною загрозою. Командири на всіх рівнях повинні бути інформовані про важливість використання снайперів і загрози, які несуть ворожі снайпери. Вони повинні розуміти вплив, який снайпер робить на дії підрозділу , і заходи , за допомогою яких йому можна протистояти і мінімізувати загрозу з його боку. У цій главі термін « снайпер » використовується для опису підготовленої снайперської команди або одиночного стрілка , провідних вогонь ретельними прицільними пострілами на коротких і довгих дистанціях.

Снайперам можуть бути поставлені такі завдання:
• Знищення ворожих снайперів ( контрснайперскій вогонь).
• Знищення можливих позапланових цілей. Ці цілі можуть бути визначені командиром і можуть включати в себе ворожих снайперів , ключових командирів , командирів бойових машин , радистів , саперів і розрахунки групового зброї / вогневих засобів прямої підтримки , а також передових спостерігачів , радіотелефоністів .
• Знищення важливих об'єктів , озброєння або матеріалів.
• Запобігання проникнення противника в певні місця або до важливих рубежів (контроль за ключовими ділянками місцевості) .
• Вогняна прикриття барикад і інших перешкод.
• Спостереження за підходами з флангів і тилу ( прикриття) .
• Підтримка місцевих контратак точним вогнем.
• Спостереження за ключовими об'єктами з метою збору розвідувальної інформації.

Пора на Майдан?..

  • 23.02.14, 19:21

Євген Глібовицький: 

1) Опозиція використала ситуацію, щоб закріпитись при владі і відмовляється від системних змін
2) Зміни до законів, відсторонення Януковича та інші рішення ВР відбуваються з порушеннями процедур, що створює ще більшу юридичну невизначеність і відкриває дорогу до скасування цих змін у майбутному
3) Перші випадки переслідування інакодумства - не з середовища прихильників Януковича, навпаки, європейськи налаштованих критиків вчорашньої опозиції - без реакції як політичної, так і правоохоронної

Виборів до ВР нема. Юля на сцені. "Регіонали, близькі до Майдану" (с) Томенко - в новій більшості у Раді.

Пора на Майдан?

Крим має бути українським, або безлюдним

  • 23.02.14, 18:29
У Севастополі беркутівцям дякували за вбитих українців

У Севастополі місцеві жителі зустріли бійців Беркута як героїв, подарували їм квіти і проводжали додому криками "Молодці! Беркуту - слава! Треба було більше!".

У Севастополі беркутівцям дякували за вбитих українцівНеділя, 23 лютого 2014, 17:02

У Севастополі місцеві жителі зустріли бійців Беркута як героїв, подарували їм квіти і проводжали додому криками "Молодці! Беркуту - слава! Треба було більше!".

Джерело відео - ПРАВИЙ СЕКТОР

Українська правда 

"Ми вас любимо, хлопці! Ми вами пишаємося! Герої! Герої! Ура!", - кричав натовп. 

Джерело відео - ПРАВИЙ СЕКТОР

Українська правда 

Загадка дня..

  • 23.02.14, 15:49
загадка з Мережі:

Ще в шлунку має баланду, в вже на трон садить манду.

Не забуваймо 19 лютого! - "Брати! Пробачте що так довго їхали."

Від реальних учасників. розповідь з Facebook: 

Хочу рассказать о ночи 19 февраля, когда происходила зачистка майдана. 
Тогда была самая напряженная ночь. Пресловутых сотен самообороны не было, свободовской гвардии не было, люди которые держали оборону были плохо организованны и истощенны, щиты держали до изнеможения подпирая головой. Радовала сцена, наверное потому, что пафосных депутатов с их дешевыми манипулятивными лозунгами не было. Никого. Парубий заявил, что у него инсульт и довольный свалил домой. Турчинов потребовал носилки и заявил, что его убил снайпер. Беркут постоянно атаковал. Периметр держало человек 300-400 остальные – сочувствующие. Людей под утро становилось все меньше и меньше, Крещатик опустел, и те кто остались либо бегали, либо еле передвигались перетаскивая к передовой все что горит. Около пяти часов положение стало отчаянным, передовую потеснили опять. Баррикады на Прорезной и в Пассаже осталась совсем без охраны, несколько раз прибегали ребята с предупреждением о движущемся беркуте и титушках со стороны Бессарабки. Было тревожно. Было страшно. Все понимали, что удержать Крещатик шанса нет никакого. После восьми люди стали расходиться активнее, прибывающих почти не было. По Крешатику со стороны Бессарабки бежала большая группа вооруженных щитами и битами людей до ста человек. Это был конец. Ребята взялись за камни и кинулись поджигать коктели. Группа быстро приближалась, когда стали видны их лица закрались сомнения сменившиеся пониманием – Наши. Такие лица могут быть только у Наших. 
Мужики сорока- пятидесяти лет подбежали, выстроились в колону по четверо и первый ряд грохнув щитами упал на колени. То, что мы услышали вырвало сознание. – Брати! пробачте що так довго їхали. Плакали все. Все. Это была Львовская первая сотня. 
Они убежали на передовую, пару человек осталась, и рассказали длинную историю о том КАК они добирались. Я не буду писать об этом это длинная повесть о мужестве и непреклонной воле. Слава Львовской Сотне. Через час был Тернополь.

92%, 35 голосів

8%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Інформаційна війна у розпалі..

  • 23.02.14, 14:37
Цитата:

"Братья, в настоящее время где то в центре Киева шляется с камерой и микрофоном эта путинская гнида и лжёт по телеканалу "россия24" российским телезрителям о событиях в Украине. Рассказывает о том, что в Киеве орудуют банды мородёров и о том, что Киев погрузился в хаос. Льёт грязь на украинский народ. Сделайте ему хотя бы замечание.
Называет себя - Артём Кол".

Сьогодні 23 лютого - День Захисника Вітчизни

Коли сідав за комп, то мав на думці вилаяти усіх тих, хто начебто і рахується захисниками народу і країни, але насправді виявились у найважливішу хвилину бою не з боку народу, а проти нього або десь по кущах поховались, як довбана супер-бупер-спецпідрозділ СБУ "Альфа" хвалиться тим, що вони людей не розстрілювали, як це робив псевдо-антитерористичний підрозділ МВС "Омега"...
Нехай ті всі боягузи і нікчеми не заглядають у дзеркало чи в очі сторонніх людей, щоб не побачити часом, якими потворами вони є...
Ось де обличчя ПРАВДИВИХ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ



Хотілось багато обурливого виказати, але майже одразу з пошти мені вийшло прочитати ось цей вірш невідомого автора і я вирішив просто його скопіювати і розмножити під гаслом: 

Правдиві Захисники Вітчизни і Народу 



МЕНІ ЙДЕ ДВАДЦЯТЬ ТРЕТІЙ РІК
І Я ЛЕЖУ У ВЛАСНІЙ КРОВІ

Мені йде двадцять третій рік.
Я маю безліч мрій і планів.
Я бачу тих, хто вмер і зник,
тому я зараз на Майдані.

Тримаюсь мужньо в обороні
і ці моменти незабутні.
Я знаю: камінь цей в долоні
назавжди змінює майбутнє...

Мені йде двадцять третій рік
і я лежу у власній крові.
Надію маю й кулі дві:
одна у грудях, друга - в скроні...

Хоч ми не воїни УПА,
не козаки, що йшли стріляти.
Але померли недарма,-
нас будуть завжди пам'ятати.