Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

не все так загублено на Донбасі .

  • 19.10.14, 20:54
СЛАВА КРАМАТОРСЬКУ . як бачим

Новини з Пітеру з перших вуст

Телефонував мені старий знайомий з рашкінської північної столиці. З цими політичними подіями давно не чулися, тож була здивована інформацією, що поступила від нього. 
А саме: в Пітері кожна щонайменше десята машина їздить з двома прапорами на автівках: українським і рашкінським. І досить багато авто у вишиванках. І - уявіть собі - все це на вотчині х*ла.
Вважаю цю інфу досить позитивною, бо це значить, що рашка потихеньку прозріває, і там достатньо думаючих людей!

Слава Україні!!!
(Туту мав бути наш прапор, але чомусь хутко зник зі смайлів)

Порошенко подтвердил, что приказал Яреме посадить журналиста,

 написавшего о торговле оружием

 

Президент Украины Петр Порошенко дал официальное поручение генеральному прокурору возбудить уголовное дело против журналиста еженедельника "Зеркало недели" Дмитрия Менделеева, посмевшего опубликовать расследование о торговле оружием Министерством обороны и предприятиями "Укроборонпрома" во время антитеррористической операции.

Статья, которая вызвала возмущение Порошенко, рассказывает о том, что пока на востоке Украины солдаты вели боевые действия, Минобороны через многочисленных посредников устроило распродажу автоматов, гранатометов, ракет и прочих вооружений.

Статья подтверждена многочисленными документами и показаниями волониеров, которые через посредников закупали у Минобороны столь необходимое вооружение, и отправляли его в зону АТО.

Вчера на встрече Порошенко с журналистами был поднят вопрос об этом позорном президентском поручении, но Порошенко вместо того, чтобы оправдаться, подтврдил, что приказ генеральным прокурором действительно был получен, и журналист должен ответить по всей строгости закона за... "подрыв обороноспособности государства".

Порошенко подтвердил что он будет до последнего защищать интересы своих чиновников - и наказывать не их за государственные преступления, а журналистов. которые посмели это написать.

При этом он требует (!) чтобы верили его "честному президентскому слову" - мои ребята не могли продавать оружие, я утверждаю...

"Я утверждаю, что во время моей президентской каденции Минобороны оружие на внутренний рынок не продавало, "Укроборонпром" - не продавал. Если уважаемое издание публикует такую информацию, то - не мне же вас учить - должно быть две точки зрения. Если вы говорите, что продали, то скажите: какое оружие, когда, кто и кому. ", - сказал Порошенко.

Но журналисты УЖЕ ответили на эти вопросы - и что, и кому, и когда, и кто, и за сколько. Но Порошенко уперся как баран - "мои пацаны не воруют".

А раз его пацаны (включая Гелетея) не воруют - то за "подрыв обороноспособности" сядет журналист, а не генералы.

 

v-n-zb

Молодець Іван Заяць!

За даними з сайту ЦВК дізнався, що Іван Заєць вийшов з виборчого списку радиКала Олега Ляшка, чим щиро втішився, тому що поважаю цю людину і був дуже здивований його появою у команді якогось блазня-гоміка і явного провокатора.
Як я вже зазначав: вибори є люстрація народу щодо влади, яка ним керує. За тим: який народ - така і влада.
Один мій знайомий заявив, що буде голосувати за партію Ляшка тільки тому, що його всі критикують, на що я відповів: - Вибори тим і вибори, що кожен обирає СВОЮ ВЛАДУ! Хочеш жити в цирку - твоє право, але щоб тоді я від тебе не чув нарікань на погане життя і на дурну владу: сам обрав - те і маєш.
 
Для мене феномен популізму радиКала Олега Ляшка тим огидний, що він своїм фальшим ультра-патріотизмом і  псевдо-українським популізмом обкрадає правдивий український електорат, а наша ситуація не дозволяє просто бавитись в демократію і давати можливість різним авантюристам влаштовувати на догоду стороннім силам бардак і деструкцію у діяльності вищого законодавчого органу України - Верховній Раді. Досить - набавились і з "Партією Зелених", яка ніколи не захищала екології, бо фінансувалась техногенним бізнесом, як і з іншими подібними проектами хитрих політтехнологів.
Не дамося, щоб нас одурили! Геть Олега Ляшка з українського політикуму! Вихід Івана Зайця тому чудове підтвердження, що він розібрався в реальному стані речей і сказав своє однозначне "НІ!" Олегу Ляшку, а таких заяв більше жодної серед тих, хто відмовився балотуватись у партійного списку з прохідного місця!



Я не збираюсь глибоко аналізувати всі підлоти Олега Ляшка, а просто акцентую увагу на тому, де він бере такі шалені кошти на себе, свій виборчий апарат і надшалену за вартістю рекламу - хто його фінансує, якщо власних коштів у Олега Ляшка в таких об'ємах фізично бути не може. Від олігархів України Олег Ляшко відхрещується, як і вони від нього, отже стає зрозумілим, що його фінансує інша держава, яка зацікавлена в дестабілізації в Україні і не треба багато думати, що це за держава. Тому і саме тому я не можу спокійно терпіти і бути яко толерантним щодо провокаторсько-політичного проекту "Радикальна партія Олега Ляшка" і закликаю всіх долучитись до цього ніким не санкційованого руху "Ляшко-ге, забирайся геть!"


Богдан Гордасевич, м. Львів



Прізвище, ім’я, та по батькові    
Відомості про висування    
Дата та номер постанови    
Підстава вибуття

Заєць Іван Олександрович    
Радикальна Партія Олега Ляшка,
№ 14 у виборчому списку    
14.10.2014 1776    
звернення партії про скасування реєстрації




Заєць Іван Олександрович

Народний депутат України VI скликання, перший заступник голови "Українська народна партія" (УНП)

Дата народження: 05.07.1952

Місце народження, освіта. Народився в селі Лозниця Народицького району Житомирської області. У 1974 році закінчив Українську сільськогосподарську Академію в Києві за спеціальністю економічна кібернетика в сільському господарстві, економіст-математик. В 1979-1982 рр. навчався в аспірантурі Інституту економіки АН УРСР.

Кар'єра. Працював головним економістом колгоспу в селі горошку на Київщині. В 1975-1978 рр. - В Київській філії Центрального інституту агрохімічного обслуговування на посадах старшого економіста, старшого наукового співробітника. У 1978-1979 і 1982-1990 рр. - В Інституті економіки інженером, молодшим науковим співробітником.

1990-1994 рр. - Народний депутат України I скликання. Член фракції Народного Руху України, потім - фракції безпартійних. Член Конституційної комісії України, Державної комісії з проведення в Україні адміністративної реформи, Державної міжвідомчої комісії з питань співробітництва України з НАТО, Ради національної безпеки і оборони.

1994-1998 рр. - Народний депутат України II скликання. Працював в комітеті Верховної Ради з питань економічних реформ та управління народним господарством.

1998-2000 рр. - Народний депутат України III скликання. Заступник глави комітету ВР у закордонних справах і зв'язках з СНД.

2000-2001 рр. - Міністр екології та природних ресурсів України в уряді Віктора Ющенка.

2002-2004 рр. - Народний депутат України IV скликання від блоку Ющенка Наша Україна (№8 у виборчому списку). Перший заступник глави комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

2007-2012 рр. - Народний депутат України VI скликання від блоку Наша Україна - Народна самооборона (№30 у списку). Заступник глави комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

На парламентських виборах восени 2012 року балотувався від УНП по одномандатному округу №153 в Рівненській області, однак програв представнику Батьківщини Юрію Вознюку.

В минулому - член Народного Руху України, один з його засновників. З 1999-го - перший заступник голови Українського Народного Руху, в 2003-му перейменованого в Українську народну партію (лідер - Юрій Костенко). Член Центрального проводу та правління УНП.

Громадська діяльність. Член президії Української всесвітньої координаційної ради та президії товариства "Україна-Світ", член національної ради Конгресу української інтелігенції і головної ради всеукраїнського товариства Просвіта. Глава Українського благодійного фонду "Трипілля". Один із засновників і керівників українознавчого клубу "Спадщина" (1977), Товариства української мови ім.Шевченка.

Сім'я. Дружина Світлана (1965 р.н.) - тренер. Дочки Олеся (1978 р.н.) та Ярослава (1985 р.н.), син Остап (1991 р.н.).

http://file.liga.net/person/970-ivan-zaec.html

 Відгуки про політика

Нардепа Івана Зайця колеги назвали «левом, тигром, слоном і ведмедем», а він їх усіх - зоопарком Депутати продовжують провалювати поправки до закону про вибори президента. В ході так званого голосування між депутатами сталася невеличка перепалка. Як повідомляє «Українська правда», нардеп-бютівець Олег Ляшко закликав опонентів з повагою ставитися до «лева української політики Івана Зайця» і проголосувати його поправку. У відповідь регіонал Михайло Чечетов заявив, що регіонали шанують Зайця як «тигра, слона і ведмедя української політики», але голосувати не будуть, тому що в залі відсутня коаліція. «А до Івану Олександровичу ми ставимося з великою повагою, так. Це справжній тигр української політики», - заявив Чечетов. У свою чергу сам Заєць заявив, що у нього відчуття, що він перебуває в зоопарку. «Тут такі відносини, що не дають нормально працювати. Вас не турбує доля виборців, доля народу, майбутнє України. Вас турбує тільки, як скоріше захопити владу, присмоктатися до неї, використовувати її, щоб набити свої кишені», - обурився депутат. Зараз депутати вже завалили 180 поправок в закон про вибори. Голова комітету Сергій Подгорний запитав у регіоналів, чи є у них якісь думки з чергової правці, йде «тупе заваливанию закону».
Рейтинг політика
Член президії Української всесвітньої координаційної ради та президії товариства "Україна-Світ", член Національної ради Конгресу української інтелігенції та Головної ради Всеукраїнського товариства "Просвіта". Голова Українського благодійного фонду "Трипілля". Один із засновників і керівників українознавчого клубу "Спадщина" (1977), Товариства української мови ім.т.шевченка.

Обіцянки і цитати
18 червня 2012

"Цей закон наповнений нормами, які стимулюють сепаратизм в Україні. Зміна державного устрою України на федерацію давно є пріоритетом Президента Віктора Януковича і політичних сил, які голосували за законопроект - Партії регіонів, Комуністичної партії. Закон про мовну політику розпалює міжнаціональну ворожнечу всередині країни і може призвести до розколу України. Партія регіонів ініціюванням відповідних змін підриває власну владу, оскільки будь-яка місцева рада, за словами депутата, згідно з законопроектом, зможе власним рішенням встановити офіційне використання регіональної мови на своїй території."
http://politrada.com/dossier/persone/id/2781



76%, 16 голосів

5%, 1 голос

19%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вадим Дубовський нава пісня .

  • 18.10.14, 23:58
Ох, і не стелися, хрещатий барвінку
НОВА ПІСНЯ ВАДИМА ДУБОВСКОГО .

Ох, і не стелися, хрещатий барвінку,
Та і по крутій горі.
Гей, не втішайтесь злії воріженьки
Та й пригодоньці моїй. (2)

Бо моя пригода — козацькая врода,
Та як ранняя роса.
Як вітер повіє, сонечко зігріє,
Роса на землю впаде. (2)

Що вітер повіє, сонечко зігріє,
Роса на землю впаде.
Так моя неслава, людська поговірка
Усе марно пропаде. (2)

На людськую славу й тую поговірку
Ще раз у Крим ісходжу.
Повні вози солі, повні мажі риби
Ще додому привезу. (2)

Росіянин про рашистів

  • 18.10.14, 22:13
Российский поэт Александр Бывшев: Будь ты проклята, Раша-Расея!
18 октября 2014 | 21:43 4211 просмотр
Размер текста:
 Российский поэт Александр Бывшев: Будь ты проклята, Раша-Расея!

Редакция Интернет-портала «Главное» получила письмо от российского поэта Александра БЫВШЕВА из поселка Кромы Орловской области, который сейчас ожидает суда за стихи в поддержку территориальной целостности и независимости Украины. Публикуем полный текст этого послания.

Здравствуйте! Замечательный российский актер, Народный артист СССР Олег Басилашвили по поводу событий в Украине и участию в них России с горечью сказал: "Этих мерзавцев, кто бы они ни были, спровоцировавших военные действия, рано или поздно будут судить судом всех народов. На месте повстанцев я бы вышел на высокий холм, взял бы в руки оружие, положил его на землю и закричал: «Братцы, всё! Мы прекращаем стрельбу…».

Нам надо заниматься не захватом новых земель, а внутренним устройством страны".

Золотые слова!  Мне к ним добавить нечего,только вот это недавно написанное стихотворение. Прости нас, Украина!

 

ПУТИНСКОЙ РАШЕ (PUTIN`S RUSSIA)

А тебе всё земли этой мало.
Аппетит не умерила свой...
Ты в Европе войну развязала
К юбилею Второй Мировой.

Ты привыкла держать хвост трубою -
В чёрном деле завидная прыть.
Нынче Гитлер гордился б тобою:
Вот как надо границы кроить!

Захотелось тебе после Крыма
В глотку новых кусков пожирней.
В Украину ты без перерыва
Посылаешь на бойню парней.

Грезишь ты об имперском престиже.
(Кровь течёт там уже не ручьём)
Ты ж глаза округляешь бесстыже,
Мол, а я тут совсем ни при чём.

Псков, Калуга, Владимир, Воронеж -
Сколько мест ещё будет таких?..
Как бомжей, ты украдкой хоронишь
"Добровольцев" погибших своих.

Зёрна зла всюду с щедростью сея,
Без паскудств ты не можешь ни дня.
Будь ты проклята, Раша-Расея!
И Господь да услышит меня!

СЛАВА УКРАИНЕ!


Источник:Новости Facenews-http://www.facenews.ua/news/2014/252245/

Якщо це не зрада то, що це?

  • 18.10.14, 19:20

Міністерство оборони України видало наказ, згідно якого бійці антитерористичної операції повинні покинути займані території Луганської області.

Про це повідомляє журналіст Всеволод Філімоненко. Новину передає Преса України.

Сьогодні, 18 жовтня, бійці добровольчого батальйону «Айдар» повинні повним складом покинути зону АТО. Командир батальйону Сергій Мельничук вважає такий наказ злочинним і виконувати його не збирається. Адже цей наказ може призвести, як мінімум до окупації бойовиками м. Щастя і зриву виборчого процесу на звільнених територіях Луганської області.

Зазначимо, сьогодні набув чинності закон про особливий статус Донбасу. Згідно з документом, управління у містах, селах і селищах Донбасу здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування. Повноваження місцевих рад та посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною радою, достроково припиняються. Нові позачергові місцеві вибори призначені на 7 грудня.

Нагадаємо, кілька днів назад жителі Щастя, які працюють у державних установах, уперше за три місяці отримали заслужену заробітну плату.

Це ще як ???

  • 18.10.14, 12:34
Суддю, яка відпустила екс-"беркутівця" Садовника, звільнили 7 років тому

Суддю Світлану Волкову в 2007 році було звільнено з посади судді Печерського райсуду Києва за порушення присяги судді.

Про це, як з'ясував журналіст інформагентства ЛІГАБізнесІнформ, йдеться у постанові Верховної Ради N 1144-V від 7 червня 2007.

"Звільнити Волкову Світлану Яківну з посади судді місцевого Печерського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням нею присяги судді", - йдеться в документі, підписаному тодішнім спікером парламенту Олександром Морозом.

Станом на 17 жовтня 2014 документ розміщений на сайті з позначкою «чинний».

Нагадаємо: 3 жовтня командир роти спецпризначення «Беркут» при ГУ МВС України в м.Києві Дмитро Садовник,підозрюваний у причетності до вбивства 39 учасників акцій протесту на Майдані, втік з-під домашнього арешту. Раніше, 19 вересня, суддя Печерського районного суду м.Києва змінила йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

імперія зла - кацапстан, розвалиться економічно

  • 18.10.14, 12:19
Російські експерти підтвердили: РФ почне «обвал» із 2015 року
Дарина Кириленко 18 жовтня 2014, 09:16
 1799  1
Російські експерти підтвердили: РФ почне «обвал» із 2015 року

Кожен долар зниження вартості нафти обходиться Росії в $ 2 млрд. Якщо Путін не змінить ціну на нафту, економіка РФ у 2015 році піде «в мінус», а дешевша нафта змусить Путіна зменшити витрати на армію. Новину передає «Преса України» з посиланням на «Financial Times». 

«Падіння вартості «чорного золота» обумовлене слабким попитом і зростаючим обсягом видобутку США і країн ОПЕК», - розповів партнер компанії «Greenwich Capital» Лев Сников. Додав, що «дуже великі інвестиції були зроблені в ОПЕК в Америці в останні роки, тому в ОПЕК  багато вільних потужностей. Схоже, вони збільшаться. У США видобуток росте на мільйон барелів на добу кожен рік, і зараз Америка вже видобуває більше, ніж Росія». 

Заступник голови Міністерства економічного розвитку РФ Олексій Вєдєв стосовно даного факту зізнався, що «при збереженні поточних цін на нафту економіка РФ у 2015 році може піти в мінус».

«Для уникнення такої ситуації, відомство разом з Центробанком Росії розробляє стресовий сценарій розвитку економіки в проекті грошово-кредитної політики, який передбачає зниження цін на нафту до $60 за барель», - зауважив Вєдєв. «І за $60 за барель ми жили, і навіть колись мріяли про них. Економіка набагато більш адаптована і стійка, ніж здається», - «оптимістично» додав заступник міністра.

У свою чергу, голова відділу стратегічного планування при Міністерстві фінансів РФ Максим Орєшкін вважає, що бюджет Росії втрачає 80 млрд рублів (близько $2 млрд) від кожного падіння ціни на нафту на 1 долар. 

«Бюджет РФ в наступному році буде зведений з дефіцитом, якщо середньорічна ціна складе менше $104 за барель. Ціна в $90 за барель буде коштувати Росії 1,2% ВВП. Якщо ж середня ціна складе $80, економіка Росії скоротиться на 1,7%», - стверджують аналітики російського  банку. 

Зауважимо, ціна на нафту сорту Brent, до якої прив'язана вартість російської експортної нафти Urals, вранці на торгах у Лондоні опустилася нижче $83 за барель.