Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

москальського рила не заховаєш

  • 15.10.14, 07:57
СБУ: протести строковиків організував 18-й центр ФСБ
Саша Дащук 15 жовтня 2014, 00:41
 1907
СБУ: протести строковиків організував 18-й центр ФСБ

Солдати Національної гвардії, які в понеділок вийшли протестувати під Адміністрацію Президента України, стали жертвами ляльководів російських спецслужб, зокрема 18-ого центру ФСБ, який планує та організовує антиукраїнські інформатаки.

Про це заявив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський, новину повідомляє «Преса України».

Він зазначив, що в СБУ є беззаперечні докази, що акція із залученням строковиків підбурювалась ззовні, спецслужбами РФ, зокрема 18-им центром ФСБ, який планує та намагається організувати інформаційні атаки проти України.

Лубківський розповів, що провокація біля АП підбурювалась через російську соцмережу «ВКонтакте». 

«Через групи «Сопротивление Новороссии» і «Антимайдан» протягом останніх тижнів поширювалась заклики до протесту проти «нацистського маршу», проти «бандерівського свавілля» тощо. Виявлено декілька найбільш активних груп: «Жизнь солдата», «ДМБ Солдати», «Клуб78497335» тощо», - зазначив він.

Радник голови СБУ додав, що адмініструють ці групи російські громадяни в основному із Санкт-Петербурга - «Ксенечка Федорова», «Александр advokat Уланев» та інші.

«Строковики виявилися просто жертвами цієї провокації. Ми просимо бути максимально обережними. Йдіть з цієї мережі («ВКонтакте»)», - закликав Лубківський.

Нагадаємо, 13 жовтня військовослужбовці-строковики Нацгвардії покинули військові частини й прийшли до Адміністрації Президента. Від головнокомандувача солдати вимагали підписати указ про демобілізацію. Пояснювали: замість року служать уже півтора, встигли побувати й на Майдані, й у відрядженнях у зоні АТО.

Генеральний прокурор Віталій Ярема повідомив: слідчі шукатимуть тих, хто підбурював солдатів покинути військові частини, оскільки закон забороняє військовослужбовцям влаштовувати акції протесту.

москалі шаленіють... і це так надихає

  • 14.10.14, 22:46
Призначений Верховною Радою України новий міністр оборони України Степан Полторак (вже екс-керівник Національної гвардії України) викликав у Російській Федерації майже шоковий стан, про що свідчать лише їх заголовки електронних ЗМІ.

Пропонуємо читачам «Преси України» кілька типових заголовків російських ЗМІ про це призначення. 

Відчуйте всю потужність російського красномовства: «Каратель очолить міністерство оборони України», «Порошенко запропонував на посаду міністра оборони України головного карателя» і т.д.

Багатьом українським політикам і простим громадянам дуже сподобалося, що вся ватна рать ЗМІ наших північних сусідів таким чином стрепенулася.

Українські військові зустріли призначення тезки Степана Бандери з величезним піднесенням.

Ось що повідомляє один користувач інтернету, який розповів про це в соціальних мережах.

«Є у мене тут троє в селі після АТО по пораненню з нацгвардійців. Заходили на каву. В дикому захваті від призначення Полторака. Каже Нацгвардія його зусиллями не потребувала взагалі нічого в плані обмундирування, харчування, боєприпасів. 

Чесно кажучи для мене це одкровення. Таку думку чую вперше. Все робилося день у день. Поцупити він нікому нічого не давав. Дослівно почула від одного з них фразу: "Дядько суворий якщо що може і руки по плечі відрубати за крадіжку". 

На мене наїжджати не потрібно, якщо у когось інша думка. Я, що називається, за що купив, за те й продаю. 

А ще. Був у мене сьогодні і лейтенант старшої з застави. Перевели з Криму. Теж задоволений Полтораком. Каже, якщо б він був, то не відомо як би справи в Криму повернулися»...

Нагадаємо читачам «Преси України», що сьогодні, 14 жовтня, Верховна Рада України затвердила керівника Національної гвардії України Степана Полторака на посаду міністра оборони України замість Валерія Гелетея.

трохи іронічного гумору)))

Сводка от ополчения новороссии. Сообщение от Екатерины Губаревой."Только,что от врачей.Положение очень тяжелое,но усилиями ростовских врачей Паша идет на поправку.Нейрохирурги удалили два полушария мозга,но обещали,что на состояние интелекта Паши это никак не отразиться"

В нас ще одне державне свято!

Вчора Президент підписав Указ про святкування Дня захисника України щорічно 14 жовтня!!!


Вітаю вас, друзі, з таким важливим і потрібним саме у ці часи святом!!! Бажаю МИРУ!




Закриємо кордон перед рашистами - переможемо окупантів

  • 14.10.14, 19:50
Україну очікує повторення операції "Ліквідація" - Кучма

Україну очікує повторення операції "Ліквідація", яку у післявоєнний час провели під керівництвом маршала Жукова для очищення міста від розгулу кримінальних банд в Одесі. Нам не уникнути цього на Донбасі, де в кожній сім`ї зараз є хоча б один автомат Калашникова.

Про це заявив у Львові екс-президент України Леонід Кучма, передає кореспондент Укрінформу.

"Нас очікує дуже складний період, навіть якщо вдасться добитися припинення вогню на сході України. Адже криміналітет, який зараз там "править бал", розрісся махровим цвітом і в кожній сім`ї є хоча б один автомат Калашникова. Не всі готові здати зброю. Тому неминуче щось подібне до операції, яку провів маршал Жуков в Одесі", - вважає він.

Стосовно одностороннього виконання мінських домовленостей Кучма зауважив, що робота над тим, щоб їх виконувала і протилежна сторона, не припиняється ні на годину і проводиться за багатьма напрямками. Це, зокрема, зустрічі і консультації із членами місії ОБСЄ, які контролюють ситуацію на Донбасі, і визволення полонених.

Читайте також: Російські війська відходять від українського кордону - РНБО

Наступний крок – зустріч президентів України та Росії в Мілані. Хоча, на думку Кучми, великої надії на зрушення немає, проте потрібно робити й маленькі кроки в напрямку реального миру. Бо позірне відведення російських військ від українських кордонів ще нічого не означає. Це черговий хід перед Міланом та перед зустріччю Двадцятки в Австралії.

Екс-президент вважає, що такий хід необхідний для заспокоєння громадськості, а потім на увесь світ пролунає заява, мовляв, "бачите, я свої війська відвів, а в Україні війна продовжується, тому що це – громадянська війна, в якій українці воюють із українцями. Я ж до цього не маю жодного відношення, тому, будь-ласка, скасовуйте, як і обіцяли, санкції проти Росії".

"Ось це для нас страшно, бо ми чули заяви західних політиків, у тому числі й Обами, про зняття обмежень, якщо Путін відведе війська від українських кордонів.  Проблему може вирішити тільки серйозний тиск", - сказав Кучма.

Читайте також: В Росії думають, як гідно вийти з конфлікту на Донбасі - Кучма

Щодо власних емоцій із приводу затягування процесу реалізації домовленостей, екс-президент зауважив: "Хотілося б, щоб сьогодні підписав, а на другий день настала тиша, але ми повинні розуміти, які складні процеси відбуваються. Путін не хоче бачити Україну стабільною, він хоче, щоб у нас був підконтрольний йому анклав. Ось цього ми й не повинні допустити – не допустити кордону всередині держави. Кордон має бути лише між Україною та Росією. І наші прикордонники  мають бути лише там, підсилені місією ОБСЄ, миротворчими військами ООН чи ще якимись силами. Бо буде український кордон, ми самі розберемось із анклавами на своїй території. Тому давайте не сумувати, що не вдалося зробити усе відразу. Цього нікому ще не вдавалося. Але вже те, що гине менше людей, це теж чималий результат".

окупанти обурюються що їх винищують...ото дурні

  • 14.10.14, 19:30
"Дніпро-1" ліквідував "Чечена" і російського генералаВівторок, 14 жовтня 2014, 16:29


Батальйон МВС "Дніпро-1" ліквідував в Тельмановому (Донецька обл.

російську диверсійну групу, терориста "Чечена" і російського генерала



.

Про це повідомляє у вівторок "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Штаб нацзахисту Дніпропетровської області.

Спецоперація була проведена бійцями "Дніпра-1" в Тельмановому в ніч на 9 жовтня, в результаті був ліквідований терорист Андрій Борисов ("Чечен") і троє російських військових.

"Серед загиблих - російський генерал Сергій Андрейченко", - наголошується в повідомленні.

Командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза відкидає всі звинувачення на адресу бійців підрозділу в жорстокому ставленні до ворога.

"Ліквідація "Чечена" і російських найманців з генералом - це лише одна з багатьох операцій, у якої таке завершення. Немає чому дивуватися. І так, рано чи пізно, буде з кожним, хто сунеться на нашу Землю", - заявив Береза.

"Тому всі звинувачення в негуманності або аморальності поведінки страшних "карателів" "Дніпра-1" безпідставні", - додав він.

москальський генерал в українському скотомогильникові

  • 14.10.14, 19:19
На Донетчине убиты сепаратист "Чечен" и российский генерал - СМИ
Сегодня, 12:39Комментариев: 54
Бойцы батальона Днепр ликвидировали Андрея Борисова (по кличке "Чечен"), сообщают местные СМИ.
Чечен возглавлял бандформирование в Мариуполе
Чечен возглавлял бандформирование в Мариуполе 0629.com.ua

В Тельманово (Донецкая область) бойцы батальона Днепр-1 ликвидировали сепаратиста Андрея Борисова (по кличке "Чечен") и трое российских военных, среди погибших - российский генерал Сергей Андрейченко, сообщает местное издание 0629, ссылаясь на источник в правоохранительных органах.

По словам источника, "Сергей Андрейченко координировал деятельность российских спецслужб в Приазовье. Вместе с ним погибли российские диверсанты Владимир Лысяков и Василий Протасов".

Напомним, Чечен возглавлял бандформирование в Мариуполе и был направлен в город Стрелковым.


Согласно сообщению, задержанные в апреле-июне совершили ряд вооруженных нападений на одну из воинских частей внутренних войск Украины, на отдел Мариупольского горуправления Управления Министерства внутренних дел Украины в Донецкой области.
Напомним, в июне в Мариуполе украинские военнослужащие задержали 12 вооруженных "ополченцев", являющихся участниками террористической группы "Чечена".

Смотри также - "Чечен" рассказывает про Мариуполь: "В этом городе нет мужиков, есть стадо баранов"



 

Эта же новость на Корреспондент
Поделись:

пуцькін = ХУЙЛО і без підтверджень соціологів

  • 14.10.14, 19:12
Путін викликає в українців почуття презирства, ненависті і роздратування
Илья Скибинский 14 жовтня 2014, 17:07
 904  10
Путін викликає в українців почуття презирства, ненависті і роздратування

Якщо в самій Росії свого президента стандартно всі роки любили і підтримували 84% громадян, то ставлення українців до Володимира Путіна вкрай негативне, про що свідчать результати соціального опитування, проведеного GfK Ukraine протягом 4-18 вересня 2014 р.

Цю новину передає «Преса України».

На питання про те, які почуття викликає у них Володимир Путін, 41% респондентів назвали ненависть, 34% - презирство, 20% - роздратування. Справедливості заради треба сказати, що деякі українці зізналися, що поважають президента Росії. Щоправда, таких було 6%, а ще 4% зізналися в співчутті до Путіна і лише 3% бояться його. 

15% респондентів досить відкрито повідомили, що абсолютно ніяких почуттів глава Росії у них не викликає.

За результатами дослідження, молодь у віці 16-19 років та люди похилого віку (від 60 років) найчастіше відповідали, що Путін викликає у них почуття ненависті (47% і 46% відповідно). В той же час найбільш байдужими до Президента РФ виявилися респонденти у віці 20-29 років (22% відповіли, що не мають ніяких почуттів до нього).

Українці з середнім рівнем доходу частіше інших обирали варіант відповіді "ненависть" (48% проти 38% у респондентів з низьким рівнем доходу і 32% з високим) і рідше інших - варіант "повага" (3% проти 7% у респондентів з низьким рівнем доходу і 8% з високим).

Якщо ж говорити за географічним принципом, жителі Сходу України більше поважають Путіна (20%), але саме вони виявилися лідерами серед тих, хто з байдужістю ставиться до Володимира Володимировича - 24%.

Опитування проводилося в рамках Регулярного дослідження електоральних настроїв населення на основі Омнібусу GfK Ukraine протягом 4-18 вересня 2014 р. Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці старше 16 років на місяць. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю. Респонденти мали можливість вибрати декілька варіантів відповіді. Максимальна похибка - 3,1%.

москалі не були б рашистами...

  • 14.10.14, 18:47

У вівторок, 14 жовтня 2014 року, з російської сторони через неконтрольовану українськими бійцями частину кордону, на територію України увійшли два полки регулярної армії Росії для штурму Донецького аеропорту.

Про це повідомив заступник командира добровольчого батальйону «ОУН» Борис Гуменюк. Новину передає «Преса України».

«За розвідданими, які надійшли в штаб батальйону «ОУН», сьогодні на територію України зайшов 45 полк ВДВ «Кубинка» з Підмосков'я і 137 десантно-штурмовий полк з Рязані. Цієї ночі вони збираються штурмувати Донецький аеропорт», - сказав Гуменюк.

Від імені всіх бійців антитерористичної операції Гуменюк просить Генеральний штаб Збройних сил України підтвердити або спростувати ці дані.

«У разі підтвердження привести українські війська і добровольчі батальйони по всьому периметру бойових дій в повну бойову готовність», - вимагає від Генштабу ЗС України заступник командира «ОУН».

На закінчення Гуменюк сказав: «додам від себе (тільки без істерики): країна без Міністра оборони, в країні два дні на Банковій і на Грушевського «свято»; будь я на місці ворога, саме сьогодні я напав би».

Давно пора було це зробити

  • 14.10.14, 15:06
Відсьогодні 14 жовтня відзначається День захисника Вітчизни
Аліна Варфоломєєва | Велика Епоха | Україна
14.10.2014

День захисника України, який раніше святкувався 23 лютого, відтепер буде відзначатись 14 жовтня.

Фото: Alvaro Ybarra Zavala/Getty Images
Фото: Alvaro Ybarra Zavala/Getty Images
Відповідний наказ, прийнятий Петром Порошенко, був опублікований на сайті президента. У повідомленні йдеться, що ініціатива перенести святкування Дня захисника України з 23 лютого поступила від громадськості.

Таким чином, День захисника України буде відзначатись щорічно 14 жовтня починаючи з цього року «з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві», повідомляється на сайті.

День захисника Вітчизни продовжують відзначати 23 лютого в ряді країн, таких як Росія, Білорусь, Киргизія і Таджикистан.

100%, 7 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.