Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Детка, это Днепр

Совместный проект Театра КВН ДГУ (Кабаре "Весёлый песецЪ") и Бориса Филатова: "Детка, это Днепр!.." Неофициальным гимном Днепра станет :)


ху@ловці знову обкакалися

  • 22.10.14, 20:22
Шведи озброїлися і почали полювання за російським підводним човном
Олена Ярмолюк 22 жовтня 2014, 15:50
 1269
Шведи озброїлися і почали полювання за російським підводним човном

Шведські чоловіки виявили чітку громадянську позицію і готові зі зброєю в руках захищати територію своєї країни від висадки іноземних диверсантів. Незважаючи на відсутність точної інформації, шведи впевнені, що вони полюють саме на росіян. Про цю новину повідомляє Преса України.

Збройні сили Швеції, які ведуть пошуки чужого підводного човна біля Стокгольма, закрили повітряний простір над частиною Стокгольмського архіпелагу. Близько до зони пошуку також заборонено наближатися цивільним судам. У той же час, представники мисливських асоціацій та ветеранів збройних сил Швеції самоорганізувалися в охоронні загони, щоб не допустити висадки на шведські острова російських диверсантів. Чоловіки здійснюють цілодобове патрулювання районів, де був зафіксований невідомий підводний човен.

Цікаво, що ЗС Швеції насправді не можуть реально здійснювати повноцінний контроль над великою кількістю островів, на яких розташовується держава, тим не менше, вимагає, щоб поки йде пошук, громадяни країни залишалися у своїх домівках. Однак, ветерани, які проявили ініціативу, не згодні з вимогою влади і мають намір допомагати ВС по мірі своїх сил і можливостей.

Свої дії активісти координують через закриті спільноти в соціальних мережах. Всі добровольці озброєні мисливськими рушницями та іншими спецзасобами. Передбачається, що кожен з них повинен вміти дати відсіч ворогові, який несподівано з'явився. При цьому, шведи впевнені, що вони полюють саме на російських диверсантів, хоча поки що це тільки припущення офіційної влади, засноване на запеленгованому сигналі про лихо російською мовою.

Раніше ми повідомлялиНезважаючи на категоричну відмову Міністерства оборони РФ визнати можливу аварію свого підводного човна в Балтійському морі, російська сторона все ж направила до стокгольмського архіпелагу корабель глибоководної розвідки Професор Логачєв.

Процес пішов

  • 21.10.14, 20:50
Люстрація в Службі зовнішньої розвідки: звільнено 249 працівників
Люстрація в Службі зовнішньої розвідки: звільнено 249 працівників

21.10.2014 19:35
Служба зовнішньої розвідки України приступила до виконання положень закону про люстрацію. Зокрема, з відомства з різних причин звільнено 249 працівників, із яких 59 — керівники підрозділів різного рівня.

Як повідомили у прес-службі відомства, наразі значна увага приділяється формуванню кадрового апарату, який би ефективно виконував поставлені керівництвом держави завдання щодо захисту національної безпеки України.

«При цьому звертається увага на особливості проходження служби працівниками, враховується, чи вчиняли вони дії, спрямовані на узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки, оборони чи територіальної цілісності України, а також інші питання та критерії, зазначені в законі. Заходи з проведення люстрації здійснюються таким чином, який би не позначився на ефективності діяльності Служби в цілому та не призвів до порушень конституційних прав громадян», — наголосили в СЗР.

Як писав «Ракурс», на Донбасі звільнено 17 тис. міліціонерів за зраду та бездіяльність.

Джерело: Ракурс

Як ще потрібно пояснювати цьому Обамі ???

  • 21.10.14, 20:29
Навіть вже сенатори-демократи США вже вимагають від Обами негайно допомогти України зброєю
Саша Казимирский 21 жовтня 2014, 18:20
 738
Навіть вже сенатори-демократи США вже вимагають від Обами негайно допомогти України зброєю

Від президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами вимагають негайно допомогти військовим спорядженням, технікою та амуніцією Українській Армії вже не тільки сенатори-республіканці, а вже й впливові демократи.

Про таку новину повідомляє „Преса України” з посиланням на впливове американське видання„Вашингтон Пост”.

В останньому номері цього видання надруковано статтю двох американських сенаторів з різних політичних партій - Республіканської та Демократичної: Джеймса Інгофа та Карла Левіна.

Варто нагадати, що ці два сенатора входять до комітету Сенату з питань збройних сил, а Левін його навіть очолює.

„Українському народу протистоять важко озброєні бойовики - оснащені, підготовлені та підтримувані Росією - а віднедавна, власне збройні сили Росії, метою яких є встановлення політичного та економічного панування, якого прагне Путін”, - вважають американські сенатори.

„Ми впевнені, що США мають почати надавати озброєння, які допоможуть Україні захистити її територію. Такі озброєння можуть включати протитанкові озброєння для захисту від наданих Росією бронемашин, а також - боєприпаси, бронемашини, бойові машини та спеціальне комунікаційне обладнання. Ці озброєння не мають становити загрозу Росії, окрім випадку подальшої агресії проти України. Іншими словами, ця зброя є смертоносною, але не є провокаційною, бо передбачена для оборони”, - вважають Левін та Інгоф.

Нагадаємо читачам „Преси України”, що так зване перемир'я, яке було оголошене у ході Мінських угод, офіційно припинилося, так як один з підписантів цієї угоди - лідер «днр» Захарченко оголосив, що, власне, «днр» припиняє його.
 

Українські партизани "мочать" хуйловців

  • 21.10.14, 07:31
“АнтиДНРівський опір” взяв відповідальність за вибухи у Донецьку

Відповідальність за вибухи, які сталися в Донецьку в понеділок, 20 жовтня, взяв “АнтиДНРівський опір”.

 

Про це повідомив голова цього руху під псевдонімом Johan Karlsen у соцмережі facebook, передає УНН .

“Вам сьогоднішній виступ, в Донецьку, сподобався? Відповідально заявляю: у Донецьку вибухали не Точка-У! Це підрив замінованих терористичних баз і складів. Тепер ми будемо це робити регулярно, поки ви не підете з Донецька добровільно або вас будуть вивозити „примусово“. Слава Україні! Слава антиДНРівському опору!”, — сказано в повідомленні на Facebook.

Також активісти руху оприлюднили зашифровані координати нових замінованих терористичних баз і складів і звернулись до ДНРівців з закликом знайти місця, де саме стануться наступні вибухи.

Близько 12-ї години дня 20 жовтня на околиці Донецька, в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів, пролунав надзвичайно потужний вибух.

Вибухова хвиля прокотилася по всьому місту, вибивши віконні рами у багатьох будинках. Крім того, постраждав скляний корпус стадіону "Донбас-арена".

За однією з версій, вибух стався в результаті детонації гексогена, який зберігається на заводі хімічних виробів.

хіба мохна сказати ,що це людина .

  • 21.10.14, 07:08
єхидна посмішка Путіна на запитання американського кориспондента про підлотку КУРСЬК . Що йому .,ну подумаєш загинуло 180 людей .

Гелетей і Муженко винуватці трагедії у Іловайску

  • 21.10.14, 06:59
Комісія Ради: у трагедії під Іловайськом винні Гелетей і Муженко

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом вважає, що в цих подіях винен екс-міністр оборони Валерій Гелетей і начальник генштабу Віктор Муженко.

Про це йдеться в попередніх висновках комісії, повідомляє"Інтерфакс".

Зокрема, до трагедії призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії Гелетея і Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

"Помилкові кадрові рішення істотно ускладнили обстановку, а неадекватні дії міністра оборони Гелетея і начальника Генштабу – головнокомандувача ЗСУ Муженка привели до Іловайскої трагедії", – сказано у звіті.

У попередньому звіті сказано, що "в основі причин, які привели до Іловайскої трагедії, лежать фундаментальні проблеми в організації оборони країни".

На думку комісії, в результаті невиконання норм закону "Про оборону України", щодо введення воєнного стану, не було створено єдиний центр організації оборони країни – ставку верховного головнокомандувача – і як наслідок, не був введений у дію стратегічний план для відбиття агресії проти України.

"Відсутність єдиного центру організації оборони призвела до нерозуміння стратегічного задуму агресора на кожному етапі", – сказано в звіті.

У своїх висновках комісія також вказує на проблеми з несвоєчасним фінансуванням потреб армії і невведення воєнного стану.

"Невведення воєнного стану призвело до дезорганізації управління військовими діями, що в значній мірі спровокувало іловайські події", – сказано в тексті звіту.

На думку членів комісії, рівень координації дії силових структур, навіть для умов АТО, був і залишається незадовільним.

Крім того в комісії вважають, що також незадовільно організовано роботу Генерального штабу з управління Збройними силами.

"У Генеральному штабі, який формально не був штабом АТО, належним чином не мав налагоджений збір, систематизація та аналіз розвідданих, які були в розпорядженні різних відомств", – сказано в звіті.

У документі також наголошується, що пропозиції керівників секторів оборони не сприймалися, "рішення по них, як правило, не приймалися зовсім".

Крім того, в документі сказано, що будь-які доповіді із зони бойових дій про реальну обстановку в секторах оборони, які "не відповідали переможним настроям" Гелетея і Муженка, викликали повне несприйняття і відповідну агресію аж до звинувачень у боягузтві і загроз кримінального переслідування.

"Рішення керівництва за такими доповідям, необхідні для організації оборони та мінімізації втрат, не бралися", – сказано в документі.

Крім того, в тих випадках, коли керівники секторів отримували чітку задачу, її виконання не підкріплювалося необхідними ресурсами.

Прийняте в штабі АТО рішення про операцію в Іловайську не базувалося на перевірених розвідданих, і не було забезпечено необхідними силами і засобами, наголошується в звіті ТСК.

"В результаті виконання поставленого завдання було практично повністю покладено на добровольчий батальйон спеціального призначення МВС, який має міліцейські функції і озброєний неадекватно поставленому завданню", – йдеться в звіті.

Як заявив голова комісії, депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, вісім членів комісії підтримали звіт, а три – відмовилися.

Як зазначив депутат, комісія продовжить свою роботу до завершення каденції Верховної Ради нинішнього скликання.


77%, 10 голосів

23%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чому мій чоловік став добровольцем

  • 20.10.14, 19:49

Останнім  часом  найпопулярніше мені запитання -  як Ви відпустили свого чоловіка.  Раніше мене питали – як ти відпустила чоловіка на футбол у вихідний день? Тепер  питають – як я відпустила його на війну.  У мене виникає питання у відповідь –  невже чоловік – то собака на прив»язі, чи він здався  мені в рабство? Брак – це союз вільних людей, і взагалі  неправильно когось до чогось примушувати. Це по-перше.  По-друге,  я вважаю, що дружина має підтримувати чоловіка, допомагати йому, а не заважати та кудись не пускати, прив»завши до своєї спідниці.  А потім ми, жінки, дивуємося – де ж поділися справжні чоловіки, чого  оті створіння, що називаються чоловіками, валяються на диванах  та ні на що не здатні.  Так ми ж самі робимо їх такими. «Туди не ходи, сюди не ходи, це не роби, роби як я сказала.» І чоловік поступово вироджується. Інстинкти,  якості, закладені Творцем в кожного чоловіка, помирають. 

Взагалі, Бог благословив  мене таким чоловіком, який рахується зі мною.   Він завжди цікавився моєю думкою, моїми захопленнями, вислуховував мене і підтримував.  Тому, мабуть, мені легко поважати  мого чоловіка, слухатися його. В нашій родині він – голова, але не деспот.  Приймаючи важливе рішення, він радиться зі мною.  Було, що він не прислухався до мене і робив помилку.  Але  будь-яка людина має право зробити помилку, і Бог не  забирає у нас свободу вибору. І я не маю права втручатися у відносини мого чоловіка з Богом.  Бог чекає від мене, що я підтримаю мого чоловіка, буду йому помічницею. І я намагаюся бути такою дружиною, хоча не завжди виходить.

Буде неправдою сказати, що мені легко було  відпускати чоловіка на Майдан, на війну на Донбас.

Важко розлучатися з найдорожчим.  Мій чоловік для мене – найближча людина на всьому світі,  коханий, друг.  Він далеко не ідеальна людина, як і я, але Бог поєднав нас, ми зрослися в одне.  За 14 років нашого шлюбу ми розлучалися на тиждень, максимум 10 днів, через різні обставини, але мирні і безпечні.   Я не одразу зрозуміла, чому для мого чоловіка так важливо бути на Майдані.  А він плакав через тих зкривавлених студентів, стискав кулаки у безсиллі і казав: «Чому я не був там і не зміг їх захистити?».

У грудні, здається 11, коли менти оточили Майдан, і всі готувалися до найгіршої зачистки, мій чоловік був дома. Він швидко зібрався і поїхав. Ми попрощалися – думали, назавжди. А я  стояла на колінах, співала «Господи, помилуй нас»,  плакала і кричала. Там був не тільки мій чоловік, але й близькі друзі.  Бог помилував.  Ще багато разів  ми прощалися як назавжди. І ще багато разів Бог милував і зберігав життя і здоров»я.  І щось мені підказує – ще буде багато таких прощань.   Але  я поважаю мого чоловіка за його вибір. Холодними зимами на Майдані йому хотілося додому, але він боровся, і казав – хто, якщо не ми.  В оточенні в Іловайську у нього була одна мета – вижити, щоб повернутися додому, бо знав, що потрібний мені і дітям.  Коли друзі і знайомі  питали його, чому він пішов  в Нацгвардію, він питав: « А ти б пішов?  Ні. То хтось же має це робити.»   Чи до армії мають іти лише бездітні, нежонаті, бажано смертельні хворі люди (щоб не  шкода було помирати)? Наша родина не хоче війни, не хоче воювати. Ми хочемо жити спокійно на своїй землі у свободі самостійно обирати своє життя.  Але якщо нас змушують до рабства – ми готові боротися. 

І мені не соромно дивитися в очі людям, не соромно перед  дітьми – їхній батько робить все можливе, щоб вони були щасливі. В Біблії написана постанова для чоловіків, яку зачитують на вінчанні, що чоловік має любити дружину, як Христос полюбив церкву і віддав Себе у жертву на хресті.  Мабуть, недарма  чоловікам  дається така настанова у жертовній любові.  Я хочу, щоб мій чоловік був живий і поряд зі мною. Але якщо буде інакше, я прийму це як Божу волю, і завжди буду пам»ятати, що мій чоловік   кохає мене настільки, що готовий померти  заради моєї безпеки.  Він готовий віддати життя за правду і справедливість, за право кожної людини, що живе в Україні, бути вільною у своєму виборі.  Я пишаюся моїм чоловіком, кохаю його. Я його відпустила, віддала – він не належить мені, бо вільний.  Але ця вільна людина поруч зі мною, бо нас пов»язує любов. Я довірила його життя Богові. Важко було сказати «нехай буде воля Твоя».  Але я знаю, що воля Бога – найкраще, що може бути. І коли ти віддаєш Богові найдорожче, Бог повертає це дуже часто, і благословляє. І я багато разів пересвідчувалася у Його милості до нашої родини. І коли народжувала дітей, і коли Бог зціляв їх від невиліковних хвороб, і коли куля зняла шкіру з носа мого чоловіка на Інститутській у лютому, але він залишився живим і неушкодженим, і коли він живий і неушкоджений повернувся  з Іловайська.  Хтось скаже – щасливий випадок. Ні. Благословіння і милість Бога. Хтось скаже – ви граєте з вогнем. Ми не випробовуємо Бога. Просто не можемо інакше. Не можемо бути байдужими. Хтось має це робити. І таких людей насправді багато. Але дуже прикро, що інші цього не розуміють, але користуються плодами жертовності інших. Сподіваюся, всі жертви були не марними, і герої Небесної сотні, і герої війни з Росією померли немарно.  І сподіваюся, Україна буде не тільки незалежною, але й якісно новою країною, відродженою ім»ям Іісуса Христа.

P.S. Спілкуючись з побратимами чоловіка, я  дізналася, що багато сімей зруйновано.  Не всі жінки витримують посттравматичний синдром чоловіка, не всі жінки розуміють рішення піти на війну. Те, що наша сім»я наразі є цілою, я відношу до того, що нас береже і благословляє Господь.

P.P.S. Зараз почали питати: так що, він знову на війну? А навіщо? Йому ще не набридло? Такі питання показують повне нерозуміння  людьми ситуації в країні.  Не дивлячись на офіційне перемир»я,  кожен день нас обстрілюють, продовжують гинути військові та мирні жителі. Війне не закінчилася, і ще довго  не закінчится.  Для мого чоловіка немає ніякого задоволення  їхати в некомфортні умови бруду,  постійного  обстрілу, холоду, ризику бути убитим. Він робить це тому, що туди не хочете їхати ви. А хтось же має захищати країну, інакше країна загине. І так, знову на війну. Робити ту невдячну роботу, щоб ми з вами спали в теплому ліжку, пили зранку теплу каву, і просто жили.