Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Підприємці разом з афганцями вимагають розпуску зРади

  • 11.10.11, 09:29

Підприємці приєднуються до вимоги афганців і чорнобильців розпустити Верховну Раду Україну. Акцію обіцяють безстрокову, без переговорів і консультацій. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Всеукраїнського комітету «Наступ» Руслан Секела, передає ЛІГАБізнесІнформ Секела зазначив, що влада не виконала жодної з вимог Податкового майдану. Проблеми, створені для підприємців Податковим кодексом, залишилися невирішеними. Більше того, влада провела пенсійну реформу, яка, по суті, є аферою, і продовжує наступ на права громадян.

«Верховна Рада – це той орган, який прийняв драконівський Податковий кодекс. Верховна Рада – це тушки, які сьогодні узаконюють весь той безлад, який йде з Адміністрації Президента і з Кабінету Міністрів. Ми розуміємо, що президент ніяких кроків назустріч робити не хоче, тому сьогодні ми приєднуємося до афганців і висуваємо одну вимогу – відставку Верховної Ради Україні, без переговорів, без будь-яких консультацій», –сказав він.

Секела зазначив, що також ведуться переговори зі студентськими, фермерськими організаціями, незалежними профспілками, з тим, щоб різні категорії громадян, які раніше протестували окремо проти наступу на їхні права, об’єдналися у вимозі розпустити парламент. «Ми повинні домогтися реального результату. Ми розуміємо, що зараз завалити всю владу одночасно буде складно, але хоча б по одному з її ланок ми можемо цього досягти… Іншого шляху ми не бачимо», – сказав він. Також Секела зазначив що підприємці не відмовляться від своїх політичних вимог: «Ніяких переговорів. Ніяких ультиматумів. Тільки одна вимога. Ніхто з учасників і організаторів… не буде йти на переговори. Ми починаємо акцію і завершуємо її тільки тоді, коли піде у відставку Верховна Рада України, яка, до речі, на сьогоднішній момент нелегітимна.Це ті уроки, які ми винесли з Податкового майдану». Секела також повідомив журналістам, що дата початку акції буде визначена на Всеукраїнському громадському форумі, проведення якого анонсувала організація «Ніхто, крім нас». Він зазначив, що на сьогоднішній день у форумі планують взяти участь більше тисячі учасників. Відповідаючи на питання журналістів, Секела зазначив, що час і місце проведення форуму будуть оголошені в останній момент, щоб влада не змогла перешкодити його організації.

Він також підкреслив, що акція з вимогою розпуску Верховної Ради планується мирної, основні події відбуватимуться в столиці.

«Ми будемо намагатися, щоб в Україні не повторилися які-небудь арабські варіанти… Я думаю, що якщо в Києві буде півмільйона людей, президент розпустить Верховну Раду», – додав він.

Джерело: ЗІК

Фірташ намагається продати все, що накрав.

  • 11.10.11, 09:22

Олігарх Дмитро Фірташ виставив на продаж всі свої активи в Україні. Про це повідомило джерело Gazeta.ua. «Зокрема хімічні заводи, будинки, власність. Я поки не знаю, чому він це зробив. Дуже серйозні люди сприйняли це з великим здивуванням. Я запитував: «Ви купуєте?». Вони відповідають: «Ні, бо, по-перше, ми не віримо у чесність пана Фірташа. Ми зараз купимо, а завтра нас кинуть, в результаті ми витратимо кошти і нічого не отримаємо. По-друге, те, що у вас називають інвестиційним кліматом, це кліматичний безлад. По-третє, навіть якщо сьогодні ми купимо, завтра прийде хтось із сім'ї Януковича разом із Юрієм Єнакієвським і скажуть: Віддавай», — зазначив співрозмовник. За його словами, інвестори не хочуть вкладати кошти в Україну, а деякі українські олігархи не збираються працювати «на сім'ю». Нагадаємо, основні активи Дмитра Фірташа зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ «Азот» Черкаси, ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», ПАТ «Концерн «Стирол» та ВАТ «Рівнеазот». Також йому належать «Кримський титан», його філії «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» та «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат», «Надра Банк». Олігарх має 50 % у компанії «РосУкрЕнерго».

Відділ моніторингу КЦ

Звертаюсь до розумних

В якості епіграфа анекдот:
Магазин, черга, розмова продавця з покупцем
...
- Прошу, ось ваше замовлення.
- Спасибо
- "Спасибо" -  жителям Донбаса, а мені - дякую.


Нещодавно випадково попав на дивний сайт http://bezyanukovicha.org.ua/ - суто російськомовний і чітко проти Януковича, і то є прикольно, особливо що атрибутика націоналістично-державна, а українців мало що задіяно.
В котре переконуюсь: Україна парадоксальна країна, де росіяни виступають в якості супер українських націоналістів, а  "свідомі українські націоналісти"- западенці запопадливо співпрацюють в тандемі з Путіним, щоб обламати роги власній владі, яка чогось заартачилась в стосунках з Росією і не погоджується на Митний союз і подібні москальські "добра" - просто якась містерія-буф!
Я не збираюсь надто розписувати хто дурний, а хто розумний - вирішуйте самі, але для мене рух проти власної влади є подібним до назви, що надав тому руху поет Жорж Дикий: "антипідарасівці". Розшифровуйте це як кому захочеться, але я в ньому участі брати не маю охоти.
Моя позиція проста: влаштовувати повну обструкцію власні владі є великою дурістю, навіть якщо вона малосимпатична по персонах. Потрібно аналізувати і де треба - протестувати, а коли треба - то підтримувати владу. Ганебні "Харківські угоди" однозначно зрада державних інтересів України і зневага до влади має підстави бути, але теперішня чітка позиція-опозиція Януковича і Ко стосовно диктату з Москви вартує тільки підтримки, якщо ти людина розуму, а не інстинктів, як бики на кориді...
Нам в Україні потрібно нарешті перестати робити єдність на темі "проти зла", а єднатись довколо тем "за добро" - це мій висновок з сумного фіналу прекрасної Помаранчевої революції, коли ми "зло" перемогли і... загрузли у взаємних чварах так і не зробивши жодного "добра", через що і відбулось те, що є. І або справжні люди інтелекту в Україні почнуть послідовну працю в пошуках позитивної дії, яка нас поєднає в потужну силу, або будемо далі витрачати зусилля на лайку, безглузді протести та обструкцію влади, ось таку малоестетичну "поетичну творчість" тощо - ну то й будемо далі тупцювати на місці і мати те, що маємо в розумінні погані.
Далі наводжу два віршика в стилі "про і контра" і Маніфест "Украина без Януковича!" суто в стилі комуністичного агітпрому: сказати захопливе легко - зробити неможливо, бо дурне по-суті. Вже маємо прикрий досвід, як з подібними гаслами будували "світле майбуття" і нічого, окрім всезагальної тюремної зони СРСР збудувати не змогли.

Поэт Юрий Винничук посвятил Януковичу стихотворение «Убей пи*ораса»
06.10.2011 21:27

В блогосфере активно перепечатывается написанное на украинском стихотворение «Убей пи*ораса». Произведение впервые появилось на личной странице львовского поэта Юрия Винничука в сети Facebook.
В качестве автора указан «Юзьо Обсерватор». Под таким псевдонимом Винничук пишет еженедельные колонки для сайта Западной информационной корпорации.

Юзьо Обсерватор

Убий підараса

Настала пора, коли кожен із нас
Постав перед вибором часу:
До влади прийшли бандюки й брехуни,
Наперсточники й свинопаси.

Здолали державу і склали до ніг,
П’ючи нашу кров як вампіри,
А їхній пахан, ледь прибитий яйцем,
Веде нас до прірви.

Бандитом він був і бандитом зоставсь
Тепер уже вищого класу.
Бо вже не шапки, а мільйони краде –
Убий підараса.

За те що Вкраїну продав ворогам
І заповіти Тараса,
Привів табачню і московських попів –
Убий підараса.

Табачніки правлять свій відьомський бал,
Зійшла, мов зоря, їхня раса.
Ми знову раби й малороси-хохли –
Убий підараса.

Тебе не забуде Вкраїна коли,
Шахтарю з Донбасу,
Ти візьмеш у руки сталеве кайло
І вб’єш підараса.

Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.

Коли на тарілочці нас подадуть
Кремлю, що вже плямкає ласо,
То буде запізно, повстань і убий!
Убий підараса!

 Запись оканчивается призывом «Прочитал? Передай дальше».

censor
Интересная статья? Поделись ей с другими:
Обсудить на форуме (0 комментариев).
Комментарии
 
#1 Богдан Рясне 08.10.2011 07:13

Антипідарасівцям присвячую

Ми боролись, боролись, боролись
і не знати на що напоролись,
бо усе ми назад задкували
і спиною вперед наступали.

Ми грозилися грізно з підвала,
щоби влада боялась й дрижала,
якби влада погрози ті знала,
але влада нас "мала і мала"...

Зека задницями ми залякаєм -
підарасом його обзиваєм!
Ми свідомі антипідараси
невідомої статі і раси.

Переможемо всіх рачкуванням
як не вийшло те діло лизанням
грізні ми - ми до влади спиною
ми від влади вклонились юрбою!

Жорж Дикий

http://bezyanukovicha.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2119%3A-l-r&catid=34%3Aukraina&Itemid=59

Манифест народного фронта Украины
08.06.2011 15:43

4 июня 2011г. движением "Украина без Януковича!" был утвержден МАНИФЕСТ НАРОДНОГО ФРОНТА УКРАИНЫ

Мы, Народ Украины, заявляем:
Начиная с 24 августа 1991 года, власть в стране захватывали различные олигархично-бандитские кланы, которые на протяжении уже 20 лет своими бездарными экономическими и политическими действиями загоняют Украину в пропасть! На протяжении всех этих лет, горе правители, с особым цинизмом грабили и издевались над народом Украины. Народ терпел и верил в светлое будущее своей страны. Но в 2010 году, путем массовых фальсификаций, власть в стране захватил преступный клан под предводительством уголовника рецидивиста В.Ф. Януковича. Полный развал страны, произошедший всего за год их правления, стал последней каплей в чаше терпения украинского Народа.
Поэтому мы требуем:
• Немедленную отставку Президента Украины, Правительства Украины и роспуск Верховной Рады Украины.
• Немедленную отмену Налогового кодекса и возвращение к старой системе налогообложения . Налоги для малого бизнеса должны быть минимальные.
• Люстрация всех членов, всех парламентских партий, начиная с 24 августа 1991 года, и пожизненный запрет им избираться на государственные посты и занимать руководящие должности в государственных структурах.
• Проведение национализации, всех промышленных объектов украденных у Народа Украины начиная с 24 августа 1991 года.
• Немедленной национализации всех состояний более полумиллиона долларов.
• Создать на переходный период Комитет Народного Самоуправления.
Новоизбранная власть обязана:
• В кротчайшие сроки провести налоговую реформу, которая введет единую налоговую ставку для каждого вида деятельности. Реформа должна быть проведена в тесном сотрудничестве с представителями всех сфер бизнеса.
• В течении максимум полугода проведет реформу ЖКХ, в которую войдет расчет реально обоснованных тарифов и программа модернизации системы ЖКХ.
• В кротчайшие сроки разработать программу поднятия украинской экономики.
• Создание законодательства закрепляющего реальные права граждан Украины на управление государством и равенства перед законом
Власть объявила Народу Украины войну. Мы принимаем вызов!
http://bezyanukovicha.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1026&Itemid=111

bezyanukovicha.org.ua
vkontakte.ru/bezyanukovicha

Богдан Бо: Маю задум зробити власні коментарі по тезам даного Маніфесту, як буде на те час.

Украинские боксеры побили мировой рекорд.

  • 10.10.11, 16:09

Украинские боксеры побили мировой рекорд по избиению остальной части планеты от 1974 года :)

Украинские боксеры установили мировой рекорд по количеству завоеванных золотых наград на чемпионате мира.

Об этом сообщил на пресс-конференции председатель Государственной службы молодежи и спорта Равиль Сафиуллин. По его словам, результат выступления украинских боксеров является уникальным, поскольку они не только показали лучший результат за историю выступлений сборной на мировом первенстве, но и побили мировой рекорд по количеству золотых наград, установленный в 1974 году командой Кубы, когда на чемпионате мира среди мужчин кубинцы завоевали три золотых медали.

На нынешнем чемпионате мира по боксу, который проходил с 22 сентября по 9 октября в Баку (Азербайджан), украинская сборная получила четыре золотых и одну серебряную медаль и заняла первое общекомандное место.

Золотые награды получили Василий Ломаченко (категория до 60 кг), Тарас Шелестюк (до 69 кг), Евгений Хитров (до 74 кг) и Александр Усик (до 91 кг), серебряная медаль - у Дениса Беринчика (до 64 кг). С этим результатом украинцы оставили позади команды Кубы (2 золотых, 1 серебряная медали), Азербайджана (1 золотая, 1 серебряная), России (1 золотая, 2 бронзовые).

Также на этих соревнованиях украинские спортсмены завоевали шесть олимпийских лицензий на участие в Олимпийских играх 2012 года в Лондоне.

За успешное выступление на чемпионате мира украинским боксерам было установлено вознаграждение в размере: 1 место – 50 тысяч гривен, 2 место– 35 тысяч гривен, 3 место – 25 тысяч гривен. УНИАН

Януковича опять освистали в Киеве

  • 10.10.11, 09:30

Президент Виктор Янукович принял участие в торжественной церемонии открытия реконструированного НСК «Олимпийский» в Киеве.

«Сегодня праздник всей Украины, ведь спортивный стадион – это подарок всем гражданам, в первую очередь детям и молодежи, среди которых будут расти будущие чемпионы», – сказал он на церемонии.Он убежден, что Киев, а вместе с ним и вся Украина на высшем уровне встретят гостей из многих стран Европы, которые приедут в 2012 году на матче первенства Европы по футболу.В то же время в начале выступления Януковича в зале слышались крики возмущения и свист. Однако в трансляции на ТРК «Украина» этого не было заметно, поскольку трансляция шла с опозданием и в монтированной версии, хотя на экране была надпись «прямой эфир».

Украинская правда

Медведєв з Януковичем про статус сусідської мови

У Росспівпраці висловили упевненість, що питання статусу російської мови в Україні незабаром буде предметом переговорів Президентів Росії і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича.
   Про це, як повідомляє агентство УНІАН,заявив керівник представництва Росспівпраці в Україні Костянтин
Воробйов на Міжнародній науково-практичній конференції «Осінь в Балаклаві», яка проходить в Севастополі. «На рівні Посольства Російської Федерації в Україні ми вже добилися того, щоб тему статусу російської мови в цій країні вивести на рівень переговорів перших осіб України та Росії», – сказав Воробйов.
У той же час він зазначив, що в Донецьку, де відбудеться зустріч Президентів України і Росії,питання статусу російської мови в Україні, очевидно, обговорюватися не буде. «Але у ці ж дні в Москві пройде Всесвітній конгрес російських співвітчизників, де ця тема – статус російської мови в Україні – буде однією з головних», – наголосив Воробйов.«Для України це питання вже надзвичайно серйозне, і нам не треба переконувати в цьому керівництво Росії, тому що Дмитро Медведєв, Володимир Путін, Андрій Фурсенко (міністр освіти і науки Російської Федерації) прекрасно розуміють і знають цю проблему. Тому на найближчих переговорах і на всіх рівнях тема статусу російської мови підніматися буде неодмінно», – підсумував представник Росспівпраці.

Експрес

Чорновил: Янукович готовится бежать из Украины

  • 09.10.11, 16:11
Президент Украины Виктор Янукович через некоторое время может покинуть страну. Такое мнение высказал народный депутат Тарас Чорновил.
По словам политика, если все станет совсем плохо, главу государства не удержат ни его миллиарды, ни «Межигорье».«Может, но он здесь укоренился. Вжился в “Межигорье”, вложил тут миллиарды, душу. С таким багажом тяжело драпать. У Януковича минимум национального и духовного, но у него есть прирастание ко всему материальному, что называется “недвижимость”. Это слово для него значимо», — отметил Черновил.Депутат заявляет, что чем больше Президент напускает на себя уверенности, тем очевиднее его растерянность. Он находится в ожидании того, что скоро будет очень плохо, и не понимает, что делать.«Янукович до сих пор убежден, что концентрация власти — это хорошо. Он считает, ему чьи-то коварные действия просто не дают ей нормально воспользоваться. Президент не понял, что взял на себя ту ответственность, которую нести невозможно. Даже в успешных странах люди не рискнут принимать на себя столько», — сказал политик.Черновил уверен, что у Янковича нет надежных людей, и он начинает бояться.«Янукович верит, что надо продолжить концентрировать эту власть. Но пока нет какого-то сильного доверенного администратора, которому можно было бы давать указания. Не Левочкина, а кого-то супернадежного. Он начинает бояться. В таком состоянии человек может делать иррациональные шаги», — добавил он.Напомним, 6 октября Виктор Янукович на встрече с лидером ведущей оппозиционной греческой партии «Новая демократия» Агонисом Самарасом заявил, что в Украине сложилась тяжелая ситуация.Материал предоставлен изданием МОСТ

Подробнее: http://news.mail.ru/inworld/ukraina/politics/7020446/

Януковича засвистали

Цена билетов была поднята до 800 грн - в надежде на то что прийдут обеспеченые слои населения на открытие Олимпийского. Говорят с Донецка ушёл не один автобус с группой поддержки януковича и... такой облом и позор - на всю страну показали только часть приветствия освистывания "лидера" народом.
Между тем благодарность жителям одного из регионов страны и свист были слышны на стадионе вовсю во время всего выступления харанта.

Чия мова краща й багатша?

  • 08.10.11, 18:47
Іван БУРДА

Це було давно. Переглядаючи свої папери в Канадi, знайшов цей листок. А що я повернувся в Україну вмирати, бо менi вже доходить 85–й рiк, тож узяв цей листок iз собою. А ви надрукуйте його у своїй газетi для тих, хто недооцiнює багатство нашої мови...Отже, було це давно — ще за старої Австрiї. В купе поїзда «Львiв—Вiдень» їхали чотири пасажири: англiєць, нiмець, iталiєць i наш українець.Говорили про рiзне i нарештi почали про мови: чия краща, багатша, котрiй належить свiтове майбутнє. Зрозумiло, кожний вихваляв свою мову.

Англiєць заявив, що Англiя — це країна завойовникiв i великих мандрiвникiв, якi славу її мови рознесли по всьому свiту. Англiйська мова — це мова Шекспiра, Байрона, Дiккенса, Ньютона, Дарвiна та iнших великих письменникiв i науковцiв. Англiйська мова — це свiтова мова!

Гордовитий нiмець вiдразу заперечив, бо ж нiмецька мова — це мова двох iмперiй, Великонiмеччини та Австрiї! Це мова фiлософiї, технiки, армiї, медицини, мова славних Шиллера, Канта, Вагнера, Гете i Гейне. І тому тiльки нiмецькiй мовi належить свiтове майбутнє.

А iталiєць, посмiхаючись, сказав: ви обидва не маєте рацiї. Мова сонячної Італiї — це мова музики, мова кохання, а про кохання мрiє кожен... Італiйською написанi славетнi твори Данте, Бокаччiо, Петрарки, лiбрето вiдомих опер Вердi, Пуччiнi, Россiнi та iнших великих iталiйцiв.Нi, тiльки iталiйська може бути провiдною мовою у свiтi!..

А наш українець — по довгiй мовчанцi — сказав: я мiг би, панове, як i ви, хвалитися, що моя рiдна мова — це мова незрiвнянного сатирика Котляревського, безсмертного генiя Тараса Шевченка, неперевершеного у свiтi лiрика Лесi Українки, великого титана Франка. Я мiг би назвати багато славних iмен свого народу, але не в тому суть. Ви ж нiчого не сказали про саме багатство i можливостi ваших мов. А це — найважнiше! От, скажiмо, чи могли б ви своїми мовами написати невелике оповiдання, в якому б усi слова починалися з тiєї самої букви?!

— О, нi! Це неможливо, — заявили всi.

— А в нашiй — це зовсiм просто! Назвiть якусь букву, — звернувся вiн до нiмця. — Хай буде «П», — сказав той.

— Добре. Оповiдання буде називатися

 «Перший поцiлунок»

Популярному перемишльському поету Павлу Петровичу Подiльчаку прийшло по поштi приємне повiдомлення: Приїздiть, Павле Петровичу, — писав поважний правитель Пiдгорецького повiту Полiкарп Пантелеймонович Паскевич, — погостюєте, повеселитесь! Павло Петрович поспiшив, прибувши першим поїздом. Пiдгорецький палац Паскевичiв привiтно прийняв приїжджого поета... Потiм пiд’їхали поважнi персони — приятелi Паскевичiв... Посадили Павла Петровича поряд панночки — премилої Полiни Полiкарпiвни. Поговори про полiтику, погоду. Павло Петрович прочитав пiдiбранi пречудовi поезiї. Полiна Полiкарпiвна програла прекраснi полонези, прелюдiї. Поспiвали пiсень, потанцювали падеспак, польку. Прийшла пора — попросили пообiдати. Поставили повнi пiдноси пляшок: портвейну, плiски, пшеничної, пiдiгрiваного пуншу, Пiльзненського пива. Принесли печенi поросята, приправленi перцем пiвники, пахучi паляницi, печiнковий паштет, пухкi пампушки пiд печеричною пiдливою, пироги, присмаженi пляцки... Потiм прислуга подала пресолодкi пряники, персикове повидло, помаранчi, повнi порцеляновi полумиски полуниць, порiчок...Почувши приємну повноту, Павло Петрович подумав про панночку. Полiна Полiкарпiвна попросила прогулятися по Пiдгорецькому парку, полюбуватися природою, послухати пташинi переспiви. Пропозицiя повнiстю пiдiйшла пiдхмеленому поету. Походили, погуляли... Порослий папороттю предавнiй парк подарував парi приємну прохолоду... Повiтря п’янило принадними пахощами...Побродивши по парку, пара присiла пiд порослим плющем платаном... Посидiли, помрiяли, позiтхали, пошептали, пригорнулися. Прозвучав перший поцiлунок... — Прощай, парубоче привiлля! Прийдеться поету приймакувати! Так чия мова краща? :)

ПР боїться київських школярів?

  • 07.10.11, 12:21

Организаторы праздничной церемонии открытия НСК «Олимпийский» отказались от услуг детей школ Киева, решив привезти детей из Донецка.

Как сообщили «Главкому» источники в нескольких киевских школах, во всех учебных заведениях столицы были отобраны дети для участия в открытии стадиона 8 октября. Около двух недель ребят снимали с уроков и возили на стадион репетировать, но в последний момент школьникам дали команду «отбой».Руководителям школ сообщили, что было принято решение привезти детей из Донецка. Собеседник «Главкома» предположил, что в Киев приедет коллектив, который уже принимал участие в подобной торжественной церемонии открытия «Донбасс Арены».

"ОБКОМ"